Close
Faqja 5 prej 110 FillimFillim ... 345671555105 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 1091
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime
    I dashur ILMGAP,

Eshte shume e lehte ta drejtosh gishtin te problemi i tjetrit dhe te hedhesh gure mbi ate qe mekaton. Besome se ma shume se m'vjen keq mua si e krishtere per kete pune nuk te vjen ty. Njesoj mendoj se nuk ndihesh me mire kur te identifikojne me terroristet per shkak te fese se perbashket qe e keni. Prandaj, t'u kisha lutur qe te mos arrish kaq shpejt ne perfundime se jo te gjithe kane vepruar ashtu si mendon ti, apo qe kjo gje paska qene nje veprim kaq i perhapur sa po e ben ti.

Nje gabim i madh i te krishtereve ne te kaluaren kane qene kryqezatat. E sa per me e dite, jo te gjithe te krishteret kane qene pro kryqezatave. Sa per njohuri te pergjithshme, Shen Francesku i Asizit arriti te vendose paqe dhe u mundesoi te gjithe te krishtereve vizitat ne vendet e shenjta ne Izrael, pikerisht ne kulmin e kryqezatave. E per keto gabime njerezore, te cilat jane bere ne emer te Kishes, Papa i nderuar Gjon Pali II ka kerkuar falje publikisht dhe ka mbajtur mbi shpatulla fajin e te krishtereve qe kane jetuar para 800 vjetesh. Ne te njejten vije arsyetimi, jane rishikuar edhe praktika te tjera qe kane mbartur gabime njerezore ne to. Besoj se kjo flet hapur per frymen progresiste te njohjes se gabimit.

Sa per fjalet qe i ke thene ne ate cfare ke shkruar, mund te te garantoj qe ti nuk mund te garantosh asgje se cfare kane pasur per qellim veprimet e tyre ne ate kohe . Cdo njeri vepron duke menduar se e ka mire, por koha pastaj e peshon vleren e saj.

Sa per fund, doja te te sqaroja se prifterinjte nuk punesohen. Ata sherbejne. Dhashte Zoti te kete sa me shume thirrje meshtarake, pasi pa meshtare nuk ka Kishe.

Paqja me ty!
    Dielli, nuk ngopem dot se lexuari shkrimet e tua

Faleminderit miq muslimane per pyetjet dhe pjesemarrjen tuaj ne kete sofer

Faleminderit dhe ju vellezer Toni77 dhe Marcus per durimin qe tregoni duke ju pergjigjur ketyre pyetjeve me dashuri
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 29-10-2009 më 14:08
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    pershendetje miq doja te dija se me qa sysh e shikon nje i krishtere nje te krishtere qe eshte kthyer ne mysliman?
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    une dosha me dit ca mendojne te krishteret per seksin para martese
    JO SEKS PARA MARTESE

Citim Postuar më parë nga belive-god Lexo Postimin
    Nje Kunder Pytje , Cilin Kuran e Perdori Sheitet dhe Cilin Sunitet.

Ku asht Pra dallimi !!!
    Ti mos kerce si gjel.

Para se te citosh dikë ti duhet te besh dy gjera:

1. Të ndjekësh kronologjine e zhvillimit te temës dhe

2. Të kuptosh pyetjen.

Ti as nuk po e ndjek temen e as nuk e ke kuptuar pyetjen.

Kur ti besh keto dy gjera, atehere paraqitu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 29-10-2009 më 15:40
    Ndrysho Firmën

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga bombona Lexo Postimin
    pershendetje miq doja te dija se me qa sysh e shikon nje i krishtere nje te krishtere qe eshte kthyer ne mysliman?

Pershendetje!

Në Kosovë (në kohen time) nuk njoh kësi rastesh prandaj edhe është vështirë edhe të them, mirpor, ne kemi rastin e te gjithë shqiptarëve te cilët janë islamizuar para një kohe dhe sot ata i perkasin besimit Islam. Asnjëri nga ne nuk i shiqon me sy te keq. Fjala është per Islamin tradicional qe është nder shqiptar e jo kto sektet qe kohen e fundit janë shfaqur ne trojet tona.

Kemi raste te ndonji martese te ndonji vajze e krishtere me besimtar Islam, këtu ka diçka se mund te flasim.

Nëse ka ndodhur dhe vajza e krishtere është martuar me një besimtar musliman, ka ndodhur dhe janë paraqitur moskenaqesi apo edhe shkeputje te marëdhenjeve me vajzen per një kohë të caktuar. Mirpor, kjo nuk mendoj se ka ndodhur vetem per arsye te fesë sa edhe per arsye te traditave shqiptare, keshtu qe nuk mund te thuhet se 100% ishte një problem fetar se sa edhe ai tradicional kombetar.

Kemi raste psh. ne Prishtinë katolikja është e martuar me musliman, mirpor ajo ne asnjë moment nuk është shiquar me sy te keq. Unë këtë e them me plotë pergjegjesi pasi qe njof dhe kam raporte familjare me to. Ka disa raste por unë dua te ceki dy nga ato dhe njëra është sot artiste e njohur, dhe tjetra është ministere-shë ne qeverinë e Kosoves.

Kisha nuk predikon apo nuk na mëson se duhet urrejtur apo duhet perndjekur, mesimet fetare na mësojnë se liria e secilit duhet respektuar. Prandaj, edhe nëse ndodhin këto, ne jemi të ftuar qe të respektojmë lirinë e tij dhe mos të gjykojmë as mos të denojmë. Nëse ndodhë urrejtja, vrasja apo qka do tjeter, ajo është individuale dhe jo e mësuar nga Kisha apo shkrimet dhe frymëzimi i Zotit.

toni77
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    Postime
    4,714
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pershendetje!

Në Kosovë (në kohen time) nuk njoh kësi rastesh prandaj edhe është vështirë edhe të them, mirpor, ne kemi rastin e te gjithë shqiptarëve te cilët janë islamizuar para një kohe dhe sot ata i perkasin besimit Islam. Asnjëri nga ne nuk i shiqon me sy te keq. Fjala është per Islamin tradicional qe është nder shqiptar e jo kto sektet qe kohen e fundit janë shfaqur ne trojet tona.

Kemi raste te ndonji martese te ndonji vajze e krishtere me besimtar Islam, këtu ka diçka se mund te flasim.

Nëse ka ndodhur dhe vajza e krishtere është martuar me një besimtar musliman, ka ndodhur dhe janë paraqitur moskenaqesi apo edhe shkeputje te marëdhenjeve me vajzen per një kohë të caktuar. Mirpor, kjo nuk mendoj se ka ndodhur vetem per arsye te fesë sa edhe per arsye te traditave shqiptare, keshtu qe nuk mund te thuhet se 100% ishte një problem fetar se sa edhe ai tradicional kombetar.

Kemi raste psh. ne Prishtinë katolikja është e martuar me musliman, mirpor ajo ne asnjë moment nuk është shiquar me sy te keq. Unë këtë e them me plotë pergjegjesi pasi qe njof dhe kam raporte familjare me to. Ka disa raste por unë dua te ceki dy nga ato dhe njëra është sot artiste e njohur, dhe tjetra është ministere-shë ne qeverinë e Kosoves.

Kisha nuk predikon apo nuk na mëson se duhet urrejtur apo duhet perndjekur, mesimet fetare na mësojnë se liria e secilit duhet respektuar. Prandaj, edhe nëse ndodhin këto, ne jemi të ftuar qe të respektojmë lirinë e tij dhe mos të gjykojmë as mos të denojmë. Nëse ndodhë urrejtja, vrasja apo qka do tjeter, ajo është individuale dhe jo e mësuar nga Kisha apo shkrimet dhe frymëzimi i Zotit.

toni77
    faliminderit toni dhe pse do doja nje pergjigje nga shqiptaret ne shqiperi sepse ne kosova eshte me shum ndikomi mysliman se katolik....

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Bombona pyetja eshte pak e veshtire per t'u pergjigjur sepse nuk ka nje pergjigje standarde. Pergjigjia ngelet personale.

Te themi te drejten nderrimi i fese nuk shihet me sy te mire nga familjet. Kjo vlen besoj dhe nqs dikush nderron fe nga musliman ne te krishter dhe e kunderta. Madje jo vetem kaq, por dhe nqs nderron kishe brenda te njejtes fe psh nga orthodhks ne katolik ose ne protestant ose e kunderta, edhe kjo nuk pranohet lehte nga familja.

Une personalisht nuk do e paragjykoja nje te krishtere qe do pranonte islamin, sepse besoj qe cdo njeri eshte i lire dhe Zoti e pranon lirine e cdo njeriu. Zoti eshte qenie e lire dhe njeriu, i krijuar ne shembelltyren e Tij, ngelet qenie e lire. Do ishte gabimi me i madh te detyrosh dike duke i bere presion me kercenime per t'u kthyer ne fene e pare.

Nuk e di se sa mund te kete marre pergjigje pyetja jote?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    Postime
    4,714
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Bombona pyetja eshte pak e veshtire per t'u pergjigjur sepse nuk ka nje pergjigje standarde. Pergjigjia ngelet personale.

Te themi te drejten nderrimi i fese nuk shihet me sy te mire nga familjet. Kjo vlen besoj dhe nqs dikush nderron fe nga musliman ne te krishter dhe e kunderta. Madje jo vetem kaq, por dhe nqs nderron kishe brenda te njejtes fe psh nga orthodhks ne katolik ose ne protestant ose e kunderta, edhe kjo nuk pranohet lehte nga familja.

Une personalisht nuk do e paragjykoja nje te krishtere qe do pranonte islamin, sepse besoj qe cdo njeri eshte i lire dhe Zoti e pranon lirine e cdo njeriu. Zoti eshte qenie e lire dhe njeriu, i krijuar ne shembelltyren e Tij, ngelet qenie e lire. Do ishte gabimi me i madh te detyrosh dike duke i bere presion me kercenime per t'u kthyer ne fene e pare.

Nuk e di se sa mund te kete marre pergjigje pyetja jote?
    pytja ime merr pergjigje duke ju degjuar juve
    shum flm per mundimin qe more per tmu pergjigjur

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Matrix!
    sinqerisht te pergezoj per hapjen e kesaj teme kaq te spikatur dhe bujare,
    teme kjo e cila si pas meje ne brendesine e saja permban tolerance,respekt dhe afrimitet per te gjithe shqiptaret!!
    tani meqense na ke dhane te drejten qe te bejme ndo nje pyetje,edhe une do e shfrytzoj kete rast me qellimin e mire !!

Anastasos janullatosi eshte Grek apo shqiptar sipas kendveshtrimit tend...????!po ta bej kete pyetje pasi mora shkas nga ky prononsim i joti dikun ne nje citim qe ke bere!!!
    pikerisht ketu

Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Une jam shqiptar dhe Kryepeshkopi Anastas po ashtu.
    nese vertet i permbahe idese se Janullatosi eshte shqiptar,atehere nuk ma merr mendja se ndonje mysliman i mirfillte shqiptar do frekuentonte me qef kete sofer te krishtere qe ti ke hapur per ta!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Pershendetje,kisha dashur te dije dic lidhur varrimit te femijeve

kam ndegjuar se te krishteret nuk kan varre femijesh dhe femijet e vegjel nuk dij deri ne cilen moshe,i varosin neper oboret e shtepise?

une per vete skam pare asnjeher vorreza te krishtereve ne vendlinje,sepse atje jemi 100% musliman,e ketu ne Gjermani kam par vorreza po kurr nuk kam degjuar te jet varrosur nje femije

me sqaroni pak kete,sepse ju sigurisht e dini

gjith te mirat
    Jetë e rëndë.......!!!

Faqja 5 prej 110 FillimFillim ... 345671555105 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •