Close
Faqja 60 prej 110 FillimFillim ... 1050585960616270 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 591 deri 600 prej 1091
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    E sheh se sa probleme dalin njekohesisht me evangjelistet.

1. Ai foli ne emer te besimit qe ka si kishe/kongregacion. Nuk mbaj mend te kete thene se e ka mendim individual.

2. demi qe ka krijuar evangjelizmi me mbitheksin tek individi.

3. Herezi, e kam thene per ate personalisht, qofte edhe per ata qe ndajne te njejtin mendim. Pra, ai opinion eshte HERETIK. Apo jo?

Sidoqofte, me duket se me the tashme, po!
    Jo, jo, nuk të thashë po. Mungesë drite po, por jo heretik. Për mua askush që është pranuar nga Jezu Krishti, nuk do ishte heretik, pavarësisht nga disa gabime doktrinore që mund të ketë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po s'eshte thjeshte gabim doktrinor dosido. Te thuash qe pranoj X Perendi, por te mos pranosh ti lutesh nuk ka se cfare te jete tjeter vecse HEREZI.

Madje nuk ka herezi ne histori te kishes qe te jete me e madhe se sa kjo!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Po s'eshte thjeshte gabim doktrinor dosido. Te thuash qe pranoj X Perendi, por te mos pranosh ti lutesh nuk ka se cfare te jete tjeter vecse HEREZI.

Madje nuk ka herezi ne histori te kishes qe te jete me e madhe se sa kjo!
    Shiko Seminarist, nuk më pëlqen të bëj avokatin e askujt. Kam përshtypjen se e ekzagjeron pak, mbase edhe e ke kuptuar kështu, por nuk mendoj se Penieli do refuzonte t'i lutej Krishtit. Kam përshtypjen se ai ka dashur të thotë se e ka zakon t'i lutet Atit.

Për më tepër, duhet që të ndërhyjë vetë Penieli.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une mbaj mend qe ai kembengulte se ishte ashtu, se, me baze biblen, nuk duhet ti lutemi Birit e Frymes.
    Gjithsesi, mbetemi tek ajo nqs ai me te vertete beson ne praktike ashtu, e jo thjesht ne dukje per inat te Seminaristit (njerez qe pranojne te blasfemojne per inate e per ti dale e vetja!!!), a do te quhej heretik?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Une mbaj mend qe ai kembengulte se ishte ashtu, se, me baze biblen, nuk duhet ti lutemi Birit e Frymes.
    Gjithsesi, mbetemi tek ajo nqs ai me te vertete beson ne praktike ashtu, e jo thjesht ne dukje per inat te Seminaristit (njerez qe pranojne te blasfemojne per inate e per ti dale e vetja!!!), a do te quhej heretik?
    Nuk e di pse këmgëngul kaq shumë të marrësh një përgjigje nga unë. Nuk është detyra ime të them se kush është heretik dhe kush jo. Unë jam i detyruar të pranoj si vëlla këdo që ka pranuar Krishtin në zemrën e tij. Nëse ai, e zëmë do ishte pjesë e kishës ku unë bëj pjesë dhe do fillonte të mësonte mësime të tilla, do ta kundërshtoja hapur dhe do bëja çmos që të mos infektohet kisha nga mësime të tilla.

Siç e sheh, në kishën ku unë marr pjesë, të gjithë funksionojnë. Nuk është si në kishën e Penielit ku vetëm predikuesi do flasë.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Unë jam i detyruar të pranoj si vëlla këdo që ka pranuar Krishtin në zemrën e tij.

Atehere a e pranon edhe Coptic (qe eshte Deshmitar i Jehovait), nje musliman edhe nje mormon, qe qe te gjithe e kane perzemer Krishtin, madje Coptic dhe nje mormon mund ta kene edhe nje fare zoti zemre, aq me teper qe Coptic po ashtu i lutet vetem Atit/Jehoves ne emer te Birit, si vella me Krishtin?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Atehere a e pranon edhe Coptic (qe eshte Deshmitar i Jehovait), nje musliman edhe nje mormon, qe qe te gjithe e kane perzemer Krishtin, madje Coptic dhe nje mormon mund ta kene edhe nje fare zoti zemre, aq me teper qe Coptic po ashtu i lutet vetem Atit/Jehoves ne emer te Birit, si vella me Krishtin?
    Jo, absolutisht jo! Këtu kemi të bëjmë kryekëput me herezi! Kushdo që nuk pranon se Perëndia u shfaq në mish, nuk është nga Ai.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po ti the se pranon kedo qe ka Krishtin ne zemer?

Kete e plotson edhe nje DJ, musliman dhe mormon.

Vec kesaj mos harro se nje mormon e pranon Krishtin si Perendi te misheruar.

A nderron mendim per nje mormon dhe e pranon si vella po ashtu si Penielin?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Po ti the se pranon kedo qe ka Krishtin ne zemer?

Kete e plotson edhe nje DJ, musliman dhe mormon.

Vec kesaj mos harro se nje mormon e pranon Krishtin si Perendi te misheruar.

A nderron mendim per nje mormon dhe e pranon si vella po ashtu si Penielin?
    Jo, një D.J. nuk beson se Krishti banon në të. Për mormonët as që nuk kam lexuar/studiuar për ta dhe as nuk kam pasur ndonjëherë kontakt me ta. Por me sa di hyjnë në familjen e D.J.

Me pak fjalë, ata predikojnë një ungjill tjetër. Në raste të tilla, Pali nuk do toleronte as edhe një engjëll nga qielli.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Luanifrymor do ishte mire te merrte pjese ne ndonje kopsh zoologjikfrymor...
    Ne cfar kam folur une ketu ne forum kam lartesuar dhe do te lartesoj Krishtin,se ate njoh.Ti jo nuk e njeh.
    Krishti tha "kush fyen Birin do ti falet ,por kush fyen Frymen nuk do ti falet,prandaj kafsho gjuhen kur flet per Frymen, qe vjen nga cdo ane dhe ti se sheh!

Si njeri do te meritoje sa me posht :
    MJEKERCJAP SPIUN I GREKEVE "PSEODO TEOLOG"(nuk ti kam thene por doti meritoje)
    Ta dine ata qe te paguajne qe jo vetem qe ju shemton Kishen Ortodokse, per te cilen ke marre persiper ti besh avukatin ne kete forum,qe e ben aq keq sa te vjen per te vjelle,por do te mesonin se cfar plerash mbajne! Ti s'je vec nje Jude!
    Kam pranuar qe mos te vazhdoj me te pergjigjem ty,vetem per te respektuar forumin ,dhe per te lene temat te qeta.
    Por, po vazhdove keshtu duket se po e kruan si teper !
    Po behesh ketu si "Shabon Hunderri"!qe kur e shanin o "Hunderr" i ndiqte me gure,
    dhe kur e linin rehat,i ngacmonte dhe i thoshte : "He pra shani po ja u mbajti"!!!
    Ndersa persa i perket debatit qe ti vazhdon,nuk ja vlen.Ti nuk ha pyka!
    Ti vazhdon te jesh nje farese i dobet ,sic duket edhe mesimet e seminareve i ke bere me kopje,ose i vlersuar duke spiunuar shoket!
    por mos harro nje gje :
    -Shabono po e krujte prap ketu jam,

Faqja 60 prej 110 FillimFillim ... 1050585960616270 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •