Close
Faqja 6 prej 110 FillimFillim ... 456781656106 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    Matrix!
    sinqerisht te pergezoj per hapjen e kesaj teme kaq te spikatur dhe bujare,
    teme kjo e cila si pas meje ne brendesine e saja permban tolerance,respekt dhe afrimitet per te gjithe shqiptaret!!
    tani meqense na ke dhane te drejten qe te bejme ndo nje pyetje,edhe une do e shfrytzoj kete rast me qellimin e mire !!

Anastasos janullatosi eshte Grek apo shqiptar sipas kendveshtrimit tend...????!po ta bej kete pyetje pasi mora shkas nga ky prononsim i joti dikun ne nje citim qe ke bere!!!
    pikerisht ketu

nese vertet i permbahe idese se Janullatosi eshte shqiptar,atehere nuk ma merr mendja se ndonje mysliman i mirfillte shqiptar do frekuentonte me qef kete sofer te krishtere qe ti ke hapur per ta!!!
    Unë I lutna Matrix qe mos te jap pergjigje ne kete pytje sepse nuk është edhe e rendesishme.

Nëse vjen ti apo sikurse thua; "do frekuentonte me qef kete sofer te krishtere" kjo mbtetet ne vullnetin e secilit dhe aspak nuk mendoj se do të hynë në punë të dikujt. Ndersa, pytja jote ngjason me një rast, ne shtepinë –sofren time, pasi qe ishim te mbledhur per një gëzim, gjithnjë e kujtoj per te mire këtë takim në shtepinë time. Mirpor, si çdo tubim, ka edhe diçka te njerëzve ku mund te mbetet ne kujtesën e të tjerëve, kjo edhe ndodhi dhe dua ta pershkruaj.

Ky shkrim I yti më kujtoj kur u ulem në sofren time, siç e kemi traditë dhe I zoti I shtepisë e merr goten dhe ia thotë fjalet sipas tradites, duke thënë; “qoftë lavduar Krishti, mire se keni ardhur - u ka ‘pru’ (sjellur) Zoti në shtepinë time, ua kthefshim në gëzime….” e keshtu me radhë, pastaj I drejtohet duke iu falur dikujt se edhe I takon. Këshu edhe unë bëra, iu drejtova atij qe I takonte dhe iu fala duke ia dhënë të drejten si më I madhi aty. Ne rrethin e sofres qelloj një burrec dhe foli diçka qe nuk ia qelloj dhe e paraqiti veten si te mençur dhe kinse atij I takon dhe është meritor duke provokuar meritorin!

Personi qe I takonte dhe kishte te drejt, qe edhe unë iu drejtova dhe ishte ne vendin e merituar, ia dha te drejten atij far burrecit qe foli dhe I tha; “te lutem, merre goten dhe na prijë, jo pse unë nuk dij apo nuk mundem te flas, dij mjaft per besë, por, qellimi im është qe ti te dalesh nga kjo sofer me nderë, pasi qe nga unë buron vetem nderi”. Kështu qe….! Tungjatjeta dhe mirë se ke ardhur.

Ndersa, ajo pytje e jotja sigurisht se nuk do të merr pergjigjen e njëjtë sikurse është edhe pytja por, gjithsesi, mendoj se ajo qe Matrix ka thënë është me vullnet te mire. Unë dua të jap një shembull ku edhe e verteton atë.

Ne Prishtinë ne kemi shkollen Qendres Social-Edukative “Don Bosko” ku mësojnë qibdra nxënës te shkolles së mesme dhe te ulta. Drejtori I kësaj shkolle është Italian dhe quhet Mateu apo don Mateu sepse është prift. Mirpor ajo shkollë, mësimi, nxënësi, profesoret programi është shqip si dhe drejtori (Mateu) është shqiptar.

Si te duash kuptoje dhe etiketoje por kjo është kjo.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 29-10-2009 më 17:29
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Pershendetje,kisha dashur te dije dic lidhur varrimit te femijeve

kam ndegjuar se te krishteret nuk kan varre femijesh dhe femijet e vegjel nuk dij deri ne cilen moshe,i varosin neper oboret e shtepise?

une per vete skam pare asnjeher vorreza te krishtereve ne vendlinje,sepse atje jemi 100% musliman,e ketu ne Gjermani kam par vorreza po kurr nuk kam degjuar te jet varrosur nje femije

me sqaroni pak kete,sepse ju sigurisht e dini

gjith te mirat
    Pershendetje!

Nuk është e vertetë se te krishterët i varrosin fëmijet neper oborret e shtepisë, ky është vetem keqinformim. Ai qe te ka thënë të ka mashtruar.

Respekte

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Hajde bujrum! Buk e kryp e zemen! E sa t'jesh n'bes ton, nuk ta prek njeri besimin tand.
    Ke fol si burre shqiptar. Sa mire kur edhe te krishteret i respektojne parimet e shqiptarise.
    Kofsh me nder e dalsh faqebardhe.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Ke fol si burre shqiptar. Sa mire kur edhe te krishteret i respektojne parimet e shqiptarise.
    Kofsh me nder e dalsh faqebardhe.

SHKOZA nga Prizreni
    Me vjen mirë nese nje i prizrenit na flet per parimet e shqiptarisë, por nuk me vjen mirë nëse i prizrenit nuk e kritikon markus1 sepse ai nuk foli me parime te shqiptarisë por "alla turke", sepse "hajde bujrum!" nuk ishte aspak shqiptare. Shqiptare eshte nese themi, "urdhëro, mirë se na erdhe". Keshtu themi ne Dukagjini nga Kosova te cilet ende i ruajme keto dhe shtrenjtë i paguam.

respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 29-10-2009 më 18:02

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Me vjen mirë nese nje i prizrenit na flet per parimet e shqiptarisë, por nuk me vjen mirë nëse i prizrenit nuk e kritikon markus1 sepse ai nuk foli me parime te shqiptarisë por "alla turke", sepse "hajde bujrum!" nuk ishte aspak shqiptare. Shqiptare eshte nese themi, "hajde mirë se na erdhe". Keshtu themi ne Dukagjini te cilet ende i ruajme keto dhe shtrenjtë i paguam.

respekte
    Ty mos te lumte goja se po flete perqarte .
    Shendet

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

prizrenit nuk e kritikon markus1 sepse ai nuk foli me parime te shqiptarisë por "alla turke", sepse "hajde bujrum!"
    respekte
    Me gjej ti nje gjuhe qe nuk ka neologjizma e barbarizma.

A e di ti se edhe shume popuj te ballkanit (te krishtere) e kane shprehjen

"Bujrum" ne gjuhen e tyre dhe e perdorin pa asnje paragjykim.
    Ndrysho Firmën

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Pershendetje!

Nuk është e vertetë se te krishterët i varrosin fëmijet neper oborret e shtepisë, ky është vetem keqinformim. Ai qe te ka thënë të ka mashtruar.

Respekte
    Flm Toni por sme the keni varreza te posacme per femijet,apo ne varezat e te gjth njerzive varrosen gjithashtu edhe femijet e posalindur

kete e kam te ndegjuar sdi kush ma ka thene,por edij se thoshte,varrosen ne obor e pas ca vitesh i dergojn ne vareza eshtrat....llaf koti
    Jetë e rëndë.......!!!

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Flm Toni por sme the keni varreza te posacme per femijet,apo ne varezat e te gjth njerzive varrosen gjithashtu edhe femijet e posalindur

kete e kam te ndegjuar sdi kush ma ka thene,por edij se thoshte,varrosen ne obor e pas ca vitesh i dergojn ne vareza eshtrat....llaf koti
    Pytja qe ne fillim ti ke shtruar ishte kjo:
    kam ndegjuar se te krishteret nuk kan varre femijesh dhe femijet e vegjel nuk dij deri ne cilen moshe,i varosin neper oboret e shtepise?
    Dhe per këtë e more pergjigjen, pra, te krishterët nuk i varrosin fëmijët në oborre te shtepiave.

Tani ti na dole me disa pytje diçka tjeter edhe pse në fillim u paraqite ndryshe, s'ka rendesi, e rendesishme është se aq sa mundemi do të pergjigjemi.

Pra;
    Te krishterët nuk i varrosin fëmijet në oborre te shtepiave.

Te krishterët (katolik) te pagëzuar në emer të Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjt, , i kan varrezat e perbashkta dhe pasi qe janë të krishter (katolik) ata kan edhe kryqat në varre, shenjë e cila edhe i dallon.

Fëmija i pasolindur i cili nuk është i pagëzuar, nuk është anëtar i Kieshes, nuk është i krishter, nëse vdes, ai varroset ne varrezat e te krishterëve, por ne një pjesë te veqant, nuk e ka Kryqin sepse nuk është anëtar i Kishes katolike, nuk është i krishter sepse nuk është pagëzuar.

Kjo është pergjigja vëlla dhe ata qe të kan thënë se te krishterët i varrosin fëmijët në oborre të shtepiave të kan mashtruar. Të pakten unë as qe kam degjuar kurr dhe kjo nuk është traditë e Kishes katolike. Nëse ka ndodhur, ajo është individuale dhe jo e Kishes, unë as qe kam degjuar kurr.

respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 29-10-2009 më 18:51

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Pasi qe nje krishter rrefehet te prifti per mekatet e bera me qellim ose pa qellim ,pra ati mekatari po i falen mekatet,qofshin ato te rrenda apo jo,nese mekatari ka ber makate dhe ka mbyt nje njeri te pa fajshem apo te fajshem,edhe ati i falen mekatet .?me respakt.
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Pasi qe nje krishter rrefehet te prifti per mekatet e bera me qellim ose pa qellim ,pra ati mekatari po i falen mekatet,qofshin ato te rrenda apo jo,nese mekatari ka ber makate dhe ka mbyt nje njeri te pa fajshem apo te fajshem,edhe ati i falen mekatet .?me respakt.
    Une nuk kam njohuri fetare dhe nese gaboj ne shtjellimin e kesaj pyetje, nuk gaboj si nje i krishtere.
    Me pelqeu pyetja , pasi ne itali ja pata ber nje napoletani.
    Pra si rrefeheni ju nese keni kryer nje vrasje?Ishte pyetja ime.A me tha se i themi, Padre sot kam bere nje mekat , kam vra nje zog.!!!!!

Per mua , me sa kam menduar per kete akt (rrefimin), kjo ka si kuptim qe prifti ti dijie te fshehtat (mekatet) e komunitetit qe ai i sherben.Keshtu ai ka te gjitha mundesite te menaxhoje situaten, qe pasojat te minimizohen.Prandaj dhe prifterijte , kryesisht katolike pa perjashtim duhet te kishin kulture te madhe. Dhe ne nje vend te prapambetur si Shqiperia ato ishin kryesisht te mesuar ne Austri dhe ne Rome.Prandaj kisha ishte pjese e idntitetit te nje komuniteti,aty ishin te shkruajtura deshmite , historite , te hikurit dhe te ardhurit, pronat e sacilit dhe historia e perfitimit te tyre etj etj. Me ardhjen e turqise , u be knvertimi dhe individi i konvertuar humbi lidhjen ,historine, origjinen e tije ,identitetin e tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 29-10-2009 më 20:37

Faqja 6 prej 110 FillimFillim ... 456781656106 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •