Unë I lutna Matrix qe mos te jap pergjigje ne kete pytje sepse nuk është edhe e rendesishme.
Nëse vjen ti apo sikurse thua; "do frekuentonte me qef kete sofer te krishtere" kjo mbtetet ne vullnetin e secilit dhe aspak nuk mendoj se do të hynë në punë të dikujt. Ndersa, pytja jote ngjason me një rast, ne shtepinë –sofren time, pasi qe ishim te mbledhur per një gëzim, gjithnjë e kujtoj per te mire këtë takim në shtepinë time. Mirpor, si çdo tubim, ka edhe diçka te njerëzve ku mund te mbetet ne kujtesën e të tjerëve, kjo edhe ndodhi dhe dua ta pershkruaj.
Ky shkrim I yti më kujtoj kur u ulem në sofren time, siç e kemi traditë dhe I zoti I shtepisë e merr goten dhe ia thotë fjalet sipas tradites, duke thënë; “qoftë lavduar Krishti, mire se keni ardhur - u ka ‘pru’ (sjellur) Zoti në shtepinë time, ua kthefshim në gëzime….” e keshtu me radhë, pastaj I drejtohet duke iu falur dikujt se edhe I takon. Këshu edhe unë bëra, iu drejtova atij qe I takonte dhe iu fala duke ia dhënë të drejten si më I madhi aty. Ne rrethin e sofres qelloj një burrec dhe foli diçka qe nuk ia qelloj dhe e paraqiti veten si te mençur dhe kinse atij I takon dhe është meritor duke provokuar meritorin!
Personi qe I takonte dhe kishte te drejt, qe edhe unë iu drejtova dhe ishte ne vendin e merituar, ia dha te drejten atij far burrecit qe foli dhe I tha; “te lutem, merre goten dhe na prijë, jo pse unë nuk dij apo nuk mundem te flas, dij mjaft per besë, por, qellimi im është qe ti te dalesh nga kjo sofer me nderë, pasi qe nga unë buron vetem nderi”. Kështu qe….! Tungjatjeta dhe mirë se ke ardhur.
Ndersa, ajo pytje e jotja sigurisht se nuk do të merr pergjigjen e njëjtë sikurse është edhe pytja por, gjithsesi, mendoj se ajo qe Matrix ka thënë është me vullnet te mire. Unë dua të jap një shembull ku edhe e verteton atë.
Ne Prishtinë ne kemi shkollen Qendres Social-Edukative “Don Bosko” ku mësojnë qibdra nxënës te shkolles së mesme dhe te ulta. Drejtori I kësaj shkolle është Italian dhe quhet Mateu apo don Mateu sepse është prift. Mirpor ajo shkollë, mësimi, nxënësi, profesoret programi është shqip si dhe drejtori (Mateu) është shqiptar.
Si te duash kuptoje dhe etiketoje por kjo është kjo.
Krijoni Kontakt