Close
Faqja 43 prej 110 FillimFillim ... 3341424344455393 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 1091
    i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Shume simpatike e ke foton qe ke vene,por s'te kuptoj. Asnjehere s'merr guxim te thuash gje, por shpejt fut dicka sa per te lene ne krye emrin, qe realisht s'thote kurre asgje .Thua taktika te jete.per te mbuluar ate qe se pertyp dot!
    Të përshendes Luan
    po te pyes seriozisht ( edhe se po mendojshe se nuk jam serioz ne postime )
    pak a shumë e di , por menyra se i spjegoni gjërat më pelqen ma shumë...
    ne Gjermani i thon : Heilige Drei Könige - Tre Mbretërit e Shenjt...

pasi që edhe festa po afrohet do te ishte mirë që me kët tregim
    te njoftohen edhe antaret tjer te forumit ...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Unë aty nuk jam kompetent as gjykates, është Zoti e jo unë, unë vetem shfaqi besimin tim e besimi im është se Jeta e perjetshme është në Krishtin, Krishti është Jeta.

Gjithsesi unë nuk mund të nguli këmbë dhe të kufizoj Zotin edhe pse Ai u shfaq në personin Jezus, kush e di, ndoshta Zoti shfaqet edh ne forma te tjera sepse Ai është Zoti ështe i gjithpushtetshem dhe mundet gjithçka. Por besimi im është në Jezusit, vetem nepermes Jezusit unë e shpresoj Jeten.

Pasha besen eZotit Xhamia nuk jam duke te kuptuar o vella. Ndoshat ndonji anetar i tjeter me sqaron me ter,ologjite biblike se qka eshte kjo sepse verette nuk po kuptoj.

Mos u bë i pa sinçert sepse ti e din se ne, unë dhe ti kemi biseduar shumë per dy natyrat e Jezusit dhe ishte bisedë edhe kjo qe po thua tash por po zezatë. Prandaj ti e din se si bsojnë të krishterët lidhur me vdekjen eJezusit ne Kryq. Jezusi Zot dhe Njeri, Zoti nuk vdiq dhe nuk ka se si te vdes. Zoti ngjalli edhe trupin Jezusit. Nejse, e ke parasyh ti sepse mund mos ta besojsh, pr nuk te mungon ky informacion dhe sqarim lidhur me kete qe ke thene.
    Pra e pranon se une mund te fitoj parajsen nese e besoj zotin , pa marr parasysh si Jezus apo si Allah ??

Kurse sa i perket jashtetoksorve mos u be kaq naiv sikur ske ndegju kurr per Alien etj .

Po te pyes per te 4 her a e pranon Bibla egzistencen e Alieneve ??

Me fal Toni po ti the qe ka vdek Jezusi , ku me dit cila pjes e rolit te tij ka vdek
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Megjithe se ti le per te desheruar per pyetjet qe ben, sepse nuk dukesh te kesh njohuri te mjaftushme per ato qe pyet.
    Gjithmon me kujton policin qe kerkonte lavatrice duke e ngateruar me frigorifer!Ose, si ai femija qe pyeste gjithkohes te jatin per lloj -lloj pyetjesh dhe mbasi merrte pergjigje nga i ai, perseri e pyeste : -Po Ariu"?

1. Ne Mbreterine Qiellore ka Mbret(Ati) ka Bij, me gjak Mbreteror. Ku i Pari eshte Jezus Krishti qe eshte ne krah te Djathte te Atit,pastaj do te jemi Ne,qe kemi marre ate Jete ate Gjak qe ka edhe Krishti.
    Ka Krye engjej,dhe ushtri(engjellore).
    Pastaj ka edhe shume.. shume..sherbetore qe sherbejne.(qe jani si ju)!!

2.DHE JEZUSI BERTITI ME ZE TE LARTE DHE THA :
    "O ATE, NE DUART E TUA PO E DORZOJ FRYMEN TIM!"DHE SI THA KETO,DHA FRYME .Luka23/46
    --- Pra e sundoi Perendia ATE. (per ato tre dite)dhe... Qielli dhe Toka ishte e mushur. me KryeEngjej dhe ushtri Engjellore.. ne pritje te nje komande, qofte edhe nje komande...nga Perendia ATE!
    AI qe e ka Sunduar nga Perjetesia,qe vazhdon,dhe do te vazhdoje ta Sundoje Perjetesisht bashke me BIRIN qe e ka ne te djathte!
    Ato tre dite Satani mendoi, se fitoi, Betejen Finale ndaj Zotit!(Ashtu si mendoni ju edhe sot!)

3. Per jashte toksoret, mqs ka shume versjone(edhe une e kam nje).
    Do te deshiroja me pare te lexoja komentin tend ( edhe primitiv)pastaj do te t'a shuaj edhe une ty kurjozitetin per cfar pyet.
    Nese vertet je i ineresuar, ndryshe mos abuzo me mirsjelljen e admirueshme te Tonit ndaj jush!
    Pra kur ka vdek Jezusi e ka zevendesu ndihmesi i tij , kush na qenka ky tasht??

Apo paska nevoj Zoti per ndihmes sepse smundet mi bo gjitha punet vet ??

Une mendoj se 100% egzistojne , por nuk di qfare te duhet mendimi im kur un te pyes ty??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    pak a shumë e di , por menyra se i spjegoni gjërat më pelqen ma shumë..
    Po lal!
    kur te vene dicka ne sofer per mirsjellje provohet,dhe atij qe t'a ka vene perpara i thuhet ndonje fjale, edhe per edukate per c'ke perpara.
    Por ne sofer ti vjen me vrap thjesht me permbys c'ka aty,dhe pastaj thua jo une dua Akullore!

A ta ka thene kush qe aktorit qe i ke marre portretin( James Dean) ka vite qe ka vdekur si krishter ?

Por te lodh koken me ty qe ben rolin e rojes, qe sa sillet ushqim ne sofer(eshte normale qe se pertyp dot)dhe e permbys!
    Do dale mbase ndonje qe eshte ne nivel, qe t'i pergjigjet gustos tende .Pershendetje!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 06-12-2009 më 15:11 Arsyeja: Ofendim

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Pra kur ka vdek Jezusi e ka zevendesu ndihmesi i tij , kush na qenka ky tasht??

Apo paska nevoj Zoti per ndihmes sepse smundet mi bo gjitha punet vet ??

Une mendoj se 100% egzistojne , por nuk di qfare te duhet mendimi im kur un te pyes ty??[/QUOTE]

1.Neqese nuk lexon me vemendje shkrimin e kaluar kot qe vazhdojme.
    Une nuk kam permend fare fjalen "zevendesim".ke pa ndonje ender?nga e nxore?
    -Jezus Krishti ato 3 dit ishte ne mbreterine e vdekjes per te sfiduar, Armikun tim dhe tendin(qe pretendon qe e ke) satanin.E ne mos kishte Ardhur Fitimtar i Ringjallur nga ajo sfide Ai.... Ti nuk do te ishe duke bere llaka- llaka,ketu ne Forum bashke me mua dhe te tjere!

ti thua :
    "Apo paska nevoj Zoti per ndimes spse smundet mi bo gjitha punet vet ??"

C'hyn ketu punet e Zotit Ty te duket si nje puntor qe ka marre nje fshese te pastroje shtepine?
    Realisht per keto pune mendojne sherbyesit e Shtepise(Mbreterise), prandaj ngatrohesh se e ngateron me vehten!
    Perendia jone(ATE) bashke me Birin(Krishtin) Krijuan para perjetesise, para se te krijonin qiellin dhe token, Mbreterine Shpirterore( Frymore).
    Kete fjale ju se kuptoni dot dhe s'keni faj se nuk ju eshte dhene ta kuptoni.
    Prandaj s'keni c'far te beni mos u hutoni,e mos u merzisni, nuk do kete vetem Bij,ne Mbreterine e Atit Tone.
    Aty do jene pak( Bij), por do kete shume, teper sherbetore qe do te jene nga ju! Pra perpiquni te mesoni te silleni mire me ne qe do te jemi Bij!
    Realisht kjo gje eshte nga Misteret me te medha,qe ka lene Perendia mes nesh dhe jush,Prandaj ju beni kaq pyetje dhe jeni kaq te pa qarte!
    Sherbetorit nuk i tregohen sekretet e Shtepise; Bijeve po!

Pastaj sic ta shpjegova edhe ne shkrimin tjeter qe ne Mbreterine Tjeter ku besojme te shkojme ne Bij dhe Ju sherbetore,Ka edhe Krye Engjej qe kane nen komande Ushtri te pa numert Engjellore.
    Perendia sigurisht nuk punon ne konceptin tend dhe gjithe njerzimit.
    Sepse eshte Perendi!
    C'kishte per te kryer, Ai e ka kryer nji here e pergjithmone!
    Qellimi i Tij i Madh eshte : T'I ktheje edhe nje here Krijimit dhe NJERIUT Lirine e Humbur, te vjedhur nga Armiku i Tij.
    Satanit, armikut tim dhe i tendit(nese nuk je i tij)!
    Per keto mos kerko me diskutim,c'far t'u pergjigja tu pergjigja!lexoi me vemendje.

Per sa i perket jashtetoksoreve edhe une besoj qe ekzistojne.dhe kam edhe mendimin tim per ta.
    Ne nje ambjent shoqeror,ku nuk ka provokime dhe shkrime dashakeqe (sic beni ju )
    mund te diskutonim me gjere.
    ShKrimet ne pergjithesi dhe Biblen ne vecanti e perdor per te njohur me thelle ZOTIN TIM ,nuk do te deshiroja ta perdorja per biseda e diskutime qe s'kane te bejne me Thelbin e Besimit tim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 04-12-2009 më 22:22

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    ..............
    Ndryshuar për herë të fundit nga busavata : 05-12-2009 më 11:34

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Luan e shof qe gjithmon mundohesh mi i ik pytjes , nuk di pse por nuk eshte ne rregull gjat nje diskutimi mu pergjigj larg pytjes qe te parashtrohet .

Pse a paska shku Zoti me luftu per Satanin ?? A i takon Zotit me luftu me dikend?? Sepse Zoti eshte i gjithfuqishem , dhe nuk ka nevoje me luftu sepse gjithe jane nen te . Me vjen keq qe e kufizoni kaq shum Zotin .

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Dy pyetje per krishteret!

Si mbahet ky shkopi sipas bibles?

13 dhe midis veglave të tua do të kesh edhe një kunj dhe kur të shkosh për
    t'u mbledhur kruspull përjashta, me të do të gërmosh një gropë dhe pastaj do të
    mbulosh jashtëqitjet e tua. Ligji 23

Dhe nje pyetje tjeter kur ne bibel thuhet qe jashteqitjet duhen te mbulohen pse hebrejte i hanin ato me kulac.

12
    Do ta hash këtë bukë në formë kuleçësh prej elbi që do ti pjekësh me jashtëqitje njerëzish përpara syve të tyre".
    13
    Pastaj Zoti tha: "Kështu bijtë e Izraelit do të hanë bukën e tyre të ndotur në mes të kombeve ndër të cilët do ti shpërndaj".Ezeikeli 4

1
    "Dhe tani ky urdhërim është për ju, o priftërinj.
    2 Në qoftë se nuk dëgjoni, po të mos keni në zemër t'i jepni lavdi emrit tim", thotë Zoti i ushtrive, "do të dërgoj mbi ju mallkimin dhe do të mallkoj bekimet tuaja; po, tashmë i kam mallkuar, sepse nuk e keni futur këtë gjë në zemër.
    3
    Ja, unë do ta shaj farën tuaj, do të hedh jashtëqitje mbi fytyrat tuaja, jashtëqitjet e festave tuaja solemne, dhe ju do t'ju marrin bashkë me to.
    4
    Atëherë do të pranoni që unë ju kam dërguar këtë urdhërim, me
    qëllim që besëlidhja ime me Levin të mund të vazhdojë", thotë Zoti i ushtrive malaci 2
    Sa budalla eshte "Odisea"

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Po mundohem te Spjegoj nje mosmarrveshje.

Nuk flitet per vdekjen e Zotit por per ndermjetsuesin e ti.

Ndermjetesuesi lindi nga nje nene e shenjt dhe e virgjer, ai eshte Jezus Krishti.

Dua ta bej vetem nje krahasim, te ne shqipetaret ligji kan qen fjalet e Kanunit. Kur ka ndodh nji vrasje jan armiqsue dy fqinj apo diq tjeter dhe familja e te vrarit ka desht te laj hak, sipas kanunit duhet me pas ni ndermjetsues per me vendos se si te veprohet. Ne rastin e shqipetareve ndermjetesues ka qen nje Plak i ´´ Menqur´´ dhe aj si ndermjetesues me dasht ka bo masaker ne ato dy familje apo edhe i ka pajtu mirepo ne rastin e pajtimit aj e ka marr nji got raki apo uje dhe ka marr nga te dy palet dhe jav ka shpu me gjilpan gishtin pa marr parasysh cilin dhe ka pik ne got dhe e ka perzi dhe te dy palet ka pi nga kjo got. Morali i ksaj eshte se pa u derdh gjak nuk mundet te behet nje pajtim. Gjaku i derdhur ne kete
    rast eshte aj ne maje te gishtit.

Edhe kjo don te thot se kur u be mekati i ADAMIT dhe EVES me njefar menyre eshte bo nji hidhrim mes ZOTIT dhe njeriut e Jezus Kristus eshte aj ndermjetsuesi qe e derdhi gjakun e vet per me e pas nji mundesi njeriu te pajtohet me Zotin dhe ta pranoj ngat vete.
    Duke e marr parasysh se aj asht biri i shpirtit te shejnt qe e beri shtatzan shen Marien e vergjer.

PS: Puna e fes eshte nje gja qe duhet me e pas vetedie te fort per mes me u be fanatik. Nga nji plak e kam nji fjal dhe me tha nese ti don te afrohesh nga feja ateher duhet te krijojsh nje vetedije kombetare me te fort se te gjitha gjerat tjera qe te mos behemi fanatik dhe fundamentalist. Duhet me e pas ndermend se edhe kombet jan te bera nga Zoti. Kombi eshten njefar mesi qe mos tket fanatik e te behen krime religjioze sepse vrasjet religjioze nuk jan te shejnta ato jan dirigjime te djallit.
    Zoti vret vet nese ka nevoj e njeriu nuk ka te drejt te vras.!

Une nuk po jua spjegoj se si vdiq se ju e dini kete apo te gjith.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga busavata
    ata 3 mbreterit e shenjt qe e kan kerkue Jezu Krishtin
    per qfar arsye e kan kerkue para se me lind Ai ?
    Busavata,
    Kjo tregon se ne te gjitha kombet pritej te vinte nje Shpetimtar dhe Mbret qe do te ndyshonte rrjedhen e historise se njerezimit. Kjo ka bere qe dhe ne Lindje njerez qe merreshin me studimin e yjeve, njohen nje shenje (nje yll te vecante) qe tregonte se ky Shpetimtar dhe Mbret ishte duke u lindur ne Betlehem
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Per tu kuptuar fejen duhet ta dini se nuk mundesh ta kuptosh me shkenc dhe kto libra pa marr parasysh cilin i kan shkruar njerz te ditur apo Filizof dhe pak a shum duhet interpretuar dhe mos te mirret fjal per fjal ´´Kur Ani´´por edhe ´´Bibla´´.

Faqja 43 prej 110 FillimFillim ... 3341424344455393 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •