Jo marcus1, mishi nuk është njeriu, njeriu është
në mish, është "BASH-KIM", ndersa në vdekje është "NDARJE", dhe pikrisht nepermes mishit deperton mëkati, pra është "vegla" - forma e depertimit të mëkatit. Mishi - gjaku është i ndikuar nga i keqi dhe i keq. Per at arsye ai mish dhe gjak u bë i vdekshem. NJeriu ndikohet nga mëkati nepermes mishit - gjakut dhe u bë trup i vdekshem. Mirpor, trupi mund të vdesë, por shpirti nuk do të vdes kurrë. Në ringjallje, është trupi që ngrihet, jo shpirti. Per ndryshe kjo qe tash thua unë pajtoj plotesisht dhe jam dakort me këtë qe thua.
Nuk e di nëse ke lexuar se ka dy javë qe unë kam thënë.
Lexoje:
http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=369
Tani është edhe diçka qe ne shumher nuk e kuptojmë; njeriu i brenshem dhe njeriu i jashtem, pra ai i mbrenshmi eshte i miri dhe gjithmonë është në shoqeri me Zotin, ndersa i jashtmi është i ndikuari nga i keqi dhe okupator, e okupon te brenshmin, e mundon dhe e sundon...! Kerkohet luftë me të jashtmin, gjithsesi kerkohet ndihma e Zotit per tu çliruar dhe dominuar i brenshmi nga i jashtmi ne të cilin është i ndikuar mëkati....! Kjo është ajo qe njeriun e bënë të mirë - personi kryesor i mbrendshmi i cili gjithmonë është në shoqeri me Zotin...!
Krijoni Kontakt