Close
Faqja 57 prej 69 FillimFillim ... 747555657585967 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 561 deri 570 prej 686
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Duke mare shkas nga firma e shenjtorit Marcus1, une po lutem:

O Zot, me ndermjetimet e dashnise per shenjtin Marcus1, bana te denje te kemi dashni per Ty direkt!
    Hahahahahahahahaha, m'ke knaq o Seminarist.

Nig'j'o ktu, prap asht e gabume lutja. Ndërmjetësimi i sakt do ishte: Shënjtori marcus, lutju edhe ti Zotit për mue qi un të jem i denj me dashunue të gjith vllaznit e motrat në Krisht!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Luani,

Ne fakt ate shprehje ja kam vjedhur Marcusit

Me pelqeu shume kur e permendi diku dhe e vendosa si firme.

Ne fakt ajo shprehje do te thote se te besh qender Krishtin do te thote qe te mos shohesh dukjen e jashtme te nje vellai apo motre, por te shohesh Krishtin ne te. Dhe te duash njesoj si te parin dhe te fundit nga te shenjtet e Tij, sepse Ai qe ka rendesi eshte Krishti ne ta i Cili i ka bere te shenjte
    Amen,Matrix ! bukur e perkufizove : Tek, Vellezerit dhe Motrat te shenjtet e Tij.
    Sepse kur sheh Krishtin ne ta,sheh Trupin e Tij te gjalle,ku je edhe ti, nje pjese e rendesishme e Trupit.

Krishti perballet per te shenjtet e Tij,ketu ne toke, ne pushtetin drejt humbjes se armikut te Tij.Dhe nxit qe llampat e vajit ne Ne t'i mbajme "plot" Bashke!

Keshtu mqse Krishti jeton brenda teje, ben te mundur,qe ti te mos kesh nevoje qe te lodhesh dhe te dergosh ndonje email per ndonje lutje apo hall deri ne Mbreterine e Atit,ne Seksjoninin e Pritjes se Lutjeve nga Toka,nga besimtaret e ngrate(te pa kurorzuar akoma )ketu poshte.

Besoj, Seksjonet duhet te jene ndare ne nen seksjone :

seksjoni i Pare i shentoreve Ortodoks ku merren parasysh nga te shenjtet ortodoks(te kurorzuar) vetem lutjet e besimtareve ortodokes (te pa kurorzuar akoma ketu ne toke).nese dergojne ne kete seksjon krishter joOrtodoks pergjigja i vjen negative...(sepse nuk jane nga te Kishes se vertete) sa te rrojme do te mesojme!
    Seksjoni i Dyte : i shenjtoreve Katolike (ketu me duket se jane me tolerante se pranohen edhe ndermjetsime edhe per te krishtere te tjere.

Seksjoni i Trete : Ketu eshte seksjoni ku marrin kerkesa per ndermjetesi tek shenjtet qe ju njihet ndermjetesia edhe per ortodokset edhe katoliket edhe per te tjeret Sepse keta jane Apostujt dhe martiret e viteve te para.
    Te cilet pranohen nga te gjitha Kishat, ketu ne toke per ndermjetesim ,dhe nje sekret ketyre ju ecen me shume ndermjtesimi ,sepse ata e kane njohur pergjithsisht vete Zotin!
    Pastaj duke marre para sysh,edhe nderhyrjet,per ndonje mik (qe ketu poshte ne toke eshte pjese e njeriut te rene)duhet me prit gjate(nja ca vite drite se s'eshte edhe rruge e shkurter )
    Besoj se qe t'a mbash qendersimin me Krishtin dhe Trupin e Tij,mbase ja vlen me teper me pas parasysh Ndermjetesine e Frymes se te Vertetes qe e porositi vet Zoti Yne, para se te Kthehesh tek Ati!
    Le te bejme ate qe beri edhe Ai kur ishte ne toke duke lene Vehten e Tij tek Ati.
    Dhe Ne tek : Krishti brenda Nesh,dhe Frymes se Shenjte !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 27-04-2010 më 10:10

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Zhan Gijon

Dobësi Njerëzore

Jam e gëzuar për këtë miqësi reciproke që kemi. Dua të dish se sa shumë dua të të ndihmoj në çdo mënyrë.

Është më mirë të qëndrosh në dobësi kur Perëndia të lë kështu se sa të kesh një forcë që vjen nga vetja jote. Dikur meddoja se të krishterët frymorë ishin njerëz pa gabime, por tani e shoh ndryshe. Perëndia na lejon të kemi difekte të caktuara në mënyrë që të ngelim të përulur në sytë tanë. Jo vetëm këtë, por përmes gabimeve të tua, Perëndia të fsheh nga sytë e paqëndrueshme të botës. Tabernakulli që mbante lavdinë e Perëndisë ishte i mbuluar me lëkuara kafshësh që nuk shiheshin me sy, ndërsa tempulli i Herodit të keq ishte i dekoruar me ar.

Mos u shqetëso më shumë se duhet për dobësitë e tua njerëzore dhe për dështimet e tua. Kjo është pjesë e mënyrës së Perëndisë për ty. Bëhu si një fëmijë i vogël. Kur një fëmijë i vogël rrëzohet, ai nuk mund të ngrihet vetë, por pret dikë tjetër të vijë dhe të bëjë gjithçka për të.

Nuk varet prej teje as dëshira jote për të qenë gjithmonë në prezencën e Perëndisë. Lëre këtë dëshirë të kryqëzohet në vullnetin e Perëndisë. Merr atë që të jepet. Bëhu si një fëmijë i vogël që ha dhe fle dhe rritet në mënyrë natyrale dhe plot besim. Perëndia të jep ushqimin më të mirë për rritjen tënde, por jo gjithmonë ky ushqim është edhe më i shijshmi.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    O i shenjti Marcus1, po te lutem, a na tregon se cfare ka thene Gijoni ne lidhje me Sakramentin e Kungimit? Po per sakramentet e tjera? Po per meshtarine?

P.S se sa per quietism-in, e di se cfare ka thene...

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    O i shenjti Marcus1, po te lutem, a na tregon se cfare ka thene Gijoni ne lidhje me Sakramentin e Kungimit? Po per sakramentet e tjera? Po per meshtarine?

P.S se sa per quietism-in, e di se cfare ka thene...
    O Seminarist, Gijoni nuk është marrë me sakramentet, pasi ja ka lënë kishës të merret me doktrinën. Ajo ka bërë Krishtin Doktrinën e saj dhe atë mardhënje të pasur me Krishtin e ka ndarë me të tjerët. Fokusi i saj ka qenë se si të ndihmojë bashkëbesimtarët e saj katolikë (nga kjo nënkuptojmë se nuk ka qenë kundra mësimeve doktrinore të kishës) të përjetojnë Krishtin në një ecje të brendshme me Të.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ti po thu, me fjale te tjera, se ajo eshte mare me analizen e semundjes, nderkohe qe nuk permend ILACIN e asaj semundje?
    Po, nuk ka shenjtor te Kishes qe te mos kete pasur ne QENDER te cdo analize Sakramentin si mjet sherimi, shpetimi, shenjterimi, ndricimi!

nderkohe qe HERETIKET kane bere pikerisht ndarjen Krisht - Sakrament, duke e katandisur Fjalen e misheruar, ne Fjale pa mish, vec "Fryme"!

E une tash po te lutem me besim te madh sa kokra e sinapit o i shenjti Marcus1 qe ti ta kuptosh anti-katolicitetin e ketyre teorive...!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Duhet ta besh pervojen, Seminarist, e pastaj ta kuptosh qe bashkimi i plote me Krishtin e Gjalle eshte i Shenjterueshmi Sakrament. E falenderoj Zotin qe kam mundesi te kungohem cdo dite dhe kete e uroj per cdo te krishtere.

Sikur te gjithe te krishteret ta dinin se aty ne Altar, ne ate copez te vogel buke ndodhet Krishti i Gjalle, besome qe nuk do te kishte vend jo brenda, por as jashte Kishes. Lus Zotin me gjithe shpirt qe te shohim pertej perdeve te trasha te paragjykimeve 'te puneve te njerezve' dhe te shohim me syte e shpirtit Mrekulline e Zotit.

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja ti japim shenjtit Marcus1 nje shembull nga shenjtoret (e vertete) te Kishes Katolike dhe theksin ne sakramente:

http://www.sacred-texts.com/chr/wosf/wosf12.htm

Do e lusja shenjtin Marcus1 ta lexoj mire kete link.

shembuj,

fq 102
    He who does not eat His Flesh and does not drink His Blood cannot enter into the Kingdom of God. 6

.
    fq 103
    And let us all know for certain that no one can be saved except by the Blood of our Lord Jesus Christ and by the holy words of the Lord which clerics say and announce and distribute and they alone administer and not others. But religious
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 29-04-2010 më 05:54

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Kemi edhe leterkembimet e Shen Piut te Pietrelcines, shenjt i diteve tona.

Ja dy letra te tij ne anglisht:

http://www.shoal.net.au/~mwoa/docume..._letter29.html

http://www.shoal.net.au/~mwoa/docume..._letter33.html

Ai eshte nje pasuri e madhe per kete shekull te veshtire.

Te fala ne Krishtin!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Dua ta ndaj me te gjithe ju edhe kete leter shume te bukur te Ate Pios drejtuar Papa Piut VI ne kohet e veshtira te fillimit te papatit te tij.

http://www.ewtn.com/library/MARY/PIOPOPE.HTM

Paqja me ne!

Faqja 57 prej 69 FillimFillim ... 747555657585967 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •