Close
Faqja 45 prej 69 FillimFillim ... 35434445464755 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 441 deri 450 prej 686
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Po, ai dikushi ishte dikush qe ata se njihnin, sepse s'ishte i rrethit, por jo se nuk e njihte Zoti.

Kush nuk eshte kundra Zotit, nuk ka se si te jete kundra Doktrines se Tij.
    Pikërisht pra, ka shumë e shumë që nuk janë të rrethit katolik dhe ortodoks, por që nuk janë as kundër Zotit. E ke pyetur ndonjëherë veten se ti mund t'i quash ata heretikë?

Ose po ta bëj ndryshe pyetjen: Ke njohur ndonjëherë në jetën tënde dikë që të mos jetë katolik apo ortodoks dhe në të njëjtën kohë të jetë i Zotit?

P.S. Me që u futën më faqe të re, shih se mos të ka shpëtuar pa lexuar shkrimi nr 440
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Albani1,

meqe kapesh pas vargjesh, qe ti shpjegova, tek Luk 10:2, po vazhdoj me lojen tende. Lexo nje cik Luka 16:27, se si i drejtohet i pasuri Abrahmit:

"27 Pasaniku vazhdoi: ‘Atëherë, po të lutem, o atë, çoje Lazrin në shtëpinë e tim eti,...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Persa i takon postit 440, nuk e ka thene deri me sot se CILIT mesim i eshte referuar.

Mesa mbaj mend ka thene se ka pyetur ne Kishe dhe i kane thene ato qe te tha ty.

Por kurre nuk ka dhene ndonje mesim te caktuar. I vetmi arsyetim qe perdori - qe e perdorin shume liberale katolike sot - eshte se, duke qene qe bie fjala protestantet jane bij te Zotit (sikurse jane te gjithe njerezit), rrjedhimisht i bie qe nje katolik eshte vella me nje protestant.

Apo mesimin se, ata qe jane pagezuar e besojne ne Trini e Krishtin Zot, jane prape vellezer me katoliket.

Ia shpjegova sepse as njeri mesim e as tjetri nuk qendrojne!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 23-04-2010 më 15:04

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Persa i takon postit 440, nuk e ka thene deri me sot se CILIT mesim i eshte referuar.

Mesa mbaj mend ka thene se ka pyetur ne Kishe dhe i kane thene ato qe te tha ty.

Por kurre nuk ka dhene ndonje mesim te caktuar. I vetmi arsyetim qe perdori - qe e perdorin shume liberale katolike sot - eshte se, duke qene qe bie fjala protestantet jane bij te Zotit (sikurse jane te gjithe njerezit), rrjedhimisht i bie qe nje katolik eshte vella me nje protestant.

Apo mesimin se, ata qe jane pagezuar e besojne ne Trini e Krishtin Zot, jane prape vellezer me katoliket.

Ia shpjegova sepse as njeri mesim e as tjetri nuk qendrojne!
    O Seminarist, a ka gjë më të qartë se kjo që thotë Dielli?

Por, e kam cekur dhe shprehur qarte se ndjek mesimin e Kishes dhe jo te individeve te caktuar
    Pas kësaj nuk lë asgjë për të dyshuar.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

re

Po CILIN mesim pra? Nuk e ka shtjelluar se cilin mesim. Arsyet qe dha, qe sjane mesime, ti shpjegova pse nuk qendrojne.

Besorja e Kishes nuk perbehet nga DY artikuj: besimi ne Trini dhe Krishtin Zot.
    Aq me teper qe menyra e te kuptuarit te Trinise dhe Krishtit Zot nuk eshte ortodokse ne shume raste.

Pastaj, vete fakti qe ajo pohon se KUNGIMIN e merr vetem ne Kishe Katolike e kur ska mundesi i lejohet edhe ne Kishe Ortodokse, FLET vete se kush jane vellezer per katoliket e kush JO!

Eshte GAFE Marcus1 te imagjinosh nje vellazeri qe nuk ndan Kungimin, kur Kungimi ka qene shenja absolute e te qenit vellezer ne nje Trup!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 23-04-2010 më 15:18

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Vellezer pse ziheni?
    Ti leme debatet ne vend tjeter,
    Megjithate per ate punen e Bashkimit me Perendine ka te drejte Seminaristi.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po sepse nuk jemi vellezer pra...

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Po CILIN mesim pra? Nuk e ka shtjelluar se cilin mesim. Arsyet qe dha, qe sjane mesime, ti shpjegova pse nuk qendrojne.

Besorja e Kishes nuk perbehet nga DY artikuj: besimi ne Trini dhe Krishtin Zot.
    Aq me teper qe menyra e te kuptuarit te Trinise dhe Krishtit Zot nuk eshte ortodokse ne shume raste.

Pastaj, vete fakti qe ajo pohon se KUNGIMIN e merr vetem ne Kishe Katolike e kur ska mundesi i lejohet edhe ne Kishe Ortodokse, FLET vete se kush jane vellezer per katoliket e kush JO!

Eshte GAFE Marcus1 te imagjinosh nje vellazeri qe nuk ndan Kungimin, kur Kungimi ka qene shenja absolute e te qenit vellezer ne nje Trup!
    E ka fjalën për të gjithë mësimin në përgjithësi të kishës katolike, jo vetëm të një mësimi të veçantë.

P.S. Nuk i je përgjigjur akoma postimit 441

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Kinney Lexo Postimin
    Vellezer pse ziheni?
    Ti leme debatet ne vend tjeter,
    Megjithate per ate punen e Bashkimit me Perendine ka te drejte Seminaristi.
    Sa mirë do ishte sikur të gjithë anëtarët e forumit të "ziheshin" kështu si ne.

Për sa i përket opinionit tënd, si ka mundësi që një ateist të ketë opinion në gjërat e Zotit?

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ka shume menyra e nivele per te qene i Zotit. Ne nivelin perfekt, te te qenit shenjt, une besoj se te ketillet jane vetem brenda Kishes. Vetem ky nivel me intereson.

Dallimi im me ortodokset strikt eshte se une njoh si kufij kishtare edhe ato qe perfshijne kishen romane katolike, dhe kam argumentet e mija per kete. Ka ortodokse jo te paket qe e mohojne kete. Keshtu qe une nuk hyj tek 'kokefortet'.

Faqja 45 prej 69 FillimFillim ... 35434445464755 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •