Close
Faqja 18 prej 69 FillimFillim ... 816171819202868 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 686
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    He, aq filoprotestant te jesh ti Marcus1, sa Dielli ime dhe une nuk shkruaj me ne kete teme

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Marcus1,

pervec postimeve qe kam bere sot edhe tek tema tjeter paralele "Sofra...per muslimanet etj", ku kam spjeguar me fragmente biblike ndermjetimin, shihe edhe kete pasazh:

Rom8:26-27
    26 Kështu, pra, edhe Shpirti Shenjt na ndihmon në paaftësinë tonë, sepse ne nuk dimë as çka të kërkojmë me lutje si duhet, por vetë Shpirti Shenjt lutet për ne me ofshamë të patregueshme. 27 E Ai që i njeh zemrat, e di dëshirën e Shpirtit Shenjt ‑ se ai lutet për besimtarët ashtu si do Hyji.

Pikerisht brenda ketij veprimi te Shpirtit te Shenjte, perkufizohet sakte edhe ndermjetimi i shenjtoreve edhe NEVOJA e PAAFTESISE sone per te pasur ndermjetues per tu lutur si duhet.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Marcus1,

pervec postimeve qe kam bere sot edhe tek tema tjeter paralele "Sofra...per muslimanet etj", ku kam spjeguar me fragmente biblike ndermjetimin, shihe edhe kete pasazh:

Rom8:26-27
    26 Kështu, pra, edhe Shpirti Shenjt na ndihmon në paaftësinë tonë, sepse ne nuk dimë as çka të kërkojmë me lutje si duhet, por vetë Shpirti Shenjt lutet për ne me ofshamë të patregueshme. 27 E Ai që i njeh zemrat, e di dëshirën e Shpirtit Shenjt ‑ se ai lutet për besimtarët ashtu si do Hyji.

Pikerisht brenda ketij veprimi te Shpirtit te Shenjte, perkufizohet sakte edhe ndermjetimi i shenjtoreve edhe NEVOJA e PAAFTESISE sone per te pasur ndermjetues per tu lutur si duhet.
    Po i sjell vargjet me një përkthim më të saktë:

Kështu, pra, edhe Fryma na ndihmon në dobësitë tona, sepse ne nuk dimë çfarë të kërkojmë në lutjet tona, sikurse duhet; por vetë Fryma ndërhyn për ne me psherëtima të patregueshme. Dhe ai që heton zemrat e di cila është mendja e Frymës, sepse ai ndërhyn për shenjtorët, sipas Perëndisë.

Ky varg si dhe të gjithë vargjet që ti ke sjellë, nuk kanë asnjë lidhje me ndërhyrjen e shenjtorëve, aq më tepër për obligimin tonë të kërkojmë ndërhyrjen e tyre.

Më vjen keq seminarist, por mënyra që ti interpreton vargjet, vjen si rrjedhojë e ngjyrës së syzeve që ti ke vënë. Sa mirë do ishte sikur t'i hiqje syzet ortodokse dhe të shije me syzet e Frymës.

Të gjithë ne kemi vënë syze të cilat ndikojnë në interpretimin e vargjeve, por ato syzet e tua, të kanë indoktrinuar jashtë mase.

Syzet e tua, të bëjnë që të shohësh në çdo faqe të Dh.R. lutjet e shënjtorëve (të pakurorëzuar) ndaj shënjtorëve (të kurorëzuar). Lutjet e shënjtorëve ndaj Stefanit, me siguri do kenë qenë shumë të shpeshta. Syzet e tua të bëjnë të shohësh klasë priftërore në çdo faqe të Dh.R. Syzet e tua të bëjnë të shohësh ndërtesa kishe në çdo faqe të Dh.R. Syzet e tua, bëjnë që ti të shohësh kishën ortodokse në çdo faqe të Dh.R.

Më vjen keq, por unë refuzoj t'i vë ato syze. Unë përpiqem të heq edhe ato syze që kam dhe të mund të shoh me sytë e Tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 14-04-2010 më 01:00
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Marcus1, mos u nxito! Ne nje vend me siper, ti i thua Dielli Ime se je i ngadalte ne te kuptuar. I do gjerat avash avash. Prandaj mos u nxito. Dhe mos u trego aq naiv sa te deklarosh se TE GJITHA vargjet qe une kam sjelle jane keqinterpretime.

Po flasim per ndermjetimin? Ju kam thene se gjate gjithe Bibles deshmohet qarte se ndermjetimi eshte thelbesor.

Ne Rom8:26-27 perkthimi i Kristoforidhit;

26 Gjithashtu edhe Fryma na ndih nde dobesirat t'ona, sepse nuke dime per c'fare gjeje te falemi sikundre duhete, po vete Fryma lutete per ne me psheretima te-pazeshme. 27Edhe ay qe vezhgon zemerate e di sec eshte mendimi i Frymese, se pas dashurimit te Perendise lutete per shenjtorete.

Cfare shohim ne kete varg qe BIE NDESH me besimin tend?

1. shenjtoret (e pakurorezuar), qe ke qejf ti permendesh kaq shume per te hedhur poshte vete shenjtoret (e kurorezuar), kane dobesira, nuk dine te luten si duhet.

2. Per kete arsye, Fryma e Shenjte ndermjeton, aq sa edhe vete besimtari NUK eshte konshient (lutet me psheretima te pazeshme).

3. Ky ndermjetues lutet per besimtaret ne ate menyre qe i pergjigjet vullnetit te Perendise.

KY ESHTE PIK PER PIKE ndermjetimi qe bejne shenjtoret e kurorezuar ne qiell per besimtaret ne kete jete. Sepse ata vazhdojne te jene ne Frymen e Shenjte, dhe ashtu sikurse e imituan dhe ndoqen Frymen kur ishin ne kete jete duke u lutur per gjithe boten, kete vazhdojne te bejne edhe ne qiell. Dallimi eshte se ne qiell, duke pas arritur persosmerine ata munden akoma me shume te jene ne unison me Frymen dhe te luten sikur Fryma deshiron.

Po deshe ti hapesh syte, hapi! Ndryshe je i lire te vazhdosh ne pseudo-kristinizmin ku ke rene. Mos e harro frymen e Faraonit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Nejse, ajo që kuptoj unë është se ti do akuzohesh si filoprotestante me këto që thua.

Pyte Seminaristin po s'besove!
    Marcus,

Me behet shume qejfi nese ti e pranon qe lutja bashke me Marine te quhet filoprotestantizem ...

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Marcus,

Me behet shume qejfi nese ti e pranon qe lutja bashke me Marine te quhet filoprotestantizem ...

Te fala ne Krishtin!
    Jo, jo, nuk më ke kuptuar. Të konsiderosh se edhe ata që i luten vetëm Zotit e marrin Krishtin të plotë, quhet filoprotestantizëm.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Marcus1, mos u nxito! Ne nje vend me siper, ti i thua Dielli Ime se je i ngadalte ne te kuptuar. I do gjerat avash avash. Prandaj mos u nxito. Dhe mos u trego aq naiv sa te deklarosh se TE GJITHA vargjet qe une kam sjelle jane keqinterpretime.

Po flasim per ndermjetimin? Ju kam thene se gjate gjithe Bibles deshmohet qarte se ndermjetimi eshte thelbesor.

Ne Rom8:26-27 perkthimi i Kristoforidhit;

26 Gjithashtu edhe Fryma na ndih nde dobesirat t'ona, sepse nuke dime per c'fare gjeje te falemi sikundre duhete, po vete Fryma lutete per ne me psheretima te-pazeshme. 27Edhe ay qe vezhgon zemerate e di sec eshte mendimi i Frymese, se pas dashurimit te Perendise lutete per shenjtorete.

Cfare shohim ne kete varg qe BIE NDESH me besimin tend?

1. shenjtoret (e pakurorezuar), qe ke qejf ti permendesh kaq shume per te hedhur poshte vete shenjtoret (e kurorezuar), kane dobesira, nuk dine te luten si duhet.

2. Per kete arsye, Fryma e Shenjte ndermjeton, aq sa edhe vete besimtari NUK eshte konshient (lutet me psheretima te pazeshme).

3. Ky ndermjetues lutet per besimtaret ne ate menyre qe i pergjigjet vullnetit te Perendise.

KY ESHTE PIK PER PIKE ndermjetimi qe bejne shenjtoret e kurorezuar ne qiell per besimtaret ne kete jete. Sepse ata vazhdojne te jene ne Frymen e Shenjte, dhe ashtu sikurse e imituan dhe ndoqen Frymen kur ishin ne kete jete duke u lutur per gjithe boten, kete vazhdojne te bejne edhe ne qiell. Dallimi eshte se ne qiell, duke pas arritur persosmerine ata munden akoma me shume te jene ne unison me Frymen dhe te luten sikur Fryma deshiron.

Po deshe ti hapesh syte, hapi! Ndryshe je i lire te vazhdosh ne pseudo-kristinizmin ku ke rene. Mos e harro frymen e Faraonit!
    E shikon që ti ke nevojë të heqësh syzet e ortodoksisë? Aty thotë se Zoti (Fryma) ndërmjeton për ne dhe ti thua se këtë gjë e bëjnë shënjtorët në qiell. Çfarë të të them unë i shkreti?

Por edhe sikur kështu të ishte si e thua ti, shënjtorët le të ndërmjetojnë për ne. Ne vetë nuk inkurajohemi në AS EDHE NJË VËND të Biblës që t'i lutemi shentjorëve në qiell.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Jo, jo, nuk më ke kuptuar. Të konsiderosh se edhe ata që i luten vetëm Zotit e marrin Krishtin të plotë, quhet filoprotestantizëm.
    Marcus,

Te kuptova shume mire. Por, ashtu sic ben ti, edhe une e perktheva pergjigjen sipas interesit tim .

Kisha asnjehere nuk ka thene se njerezit nuk mund t'i luten Atit, Birit e Shpirtit Shenjt pa ndermjetesine e shenjterve. Por, keshillon qe ne lutjet tona te paraqitemi si nje trup i vetem ne bashkim me Krishtin dhe me Kishen qiellore e tokesore. Pra, te jemi NJE, ashtu sic ishte deshira e Krishtit.

Nuk e kam aspak problem nese ti parapelqen te lutesh ashtu sic lutesh. Pse e ke ti problem qe une i lutem Atit, Birit e Shpirtit Shenjt bashke me Marine?

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin

Nuk e kam aspak problem nese ti parapelqen te lutesh ashtu sic lutesh. Pse e ke ti problem qe une i lutem Atit, Birit e Shpirtit Shenjt bashke me Marine?

Te fala ne Krishtin!
    Moter e dashur Dielli, dua të tregoj ni rast, nuk e di se si ekupton dikush tjetër por ky eshte realitet i jetes - provojes time shpirtore: Ishte një kohë e tundimeve të rënda, pasi qe u tundova në disa mënyra dhe rëndë, lejoj Zoti djallit të nderhyjë drejt per drejt, u luta dhe u perpjeka shumë qe me lutje dhe me uratë të lirohna - edhe me fe (besim) por edhe lutja mu mbyll, nuk kina më forcen e lutjes, ne ni far mënyre u bllokova, mu ndal forca e lutjes dhe besimit. Iu pergjigja djallit, "eh ore i mallkuar, as kjo nuk te shkon pershtati, sepse tash meqe me humbi forca e lutjes, per mua lutet nëna ime e dashur - shenjëresha Mari, dhe i thirra, 'e dashura nënë - Zojë e bekuar, lutu per mua dhe në mungesë të forces time në lutje, të lutem, qendro para Zotit në uarë dhe lutje per mua qe unë të lirohna nga ky tundim'"! Me këtë armë u lirova nga ky sulem i rrezikshem, ngadhjeva ndaj ketij sulmi te djallit. Pra, askush mos të ndihet i vetmuar në uratë dhe lutje sepse nëna qendron gjithmonë afer fëmijve të vet.

Të besojmë se Hyji i pranon lutjet tona - të siçerta dhe në vullnet të Zotit qe i drejtojmë në emer të Krishtit.

Të besojmë se nëse kerkojmë; edhe shenjtërit dhe engjujt na vinë në ndihmë në lutje para Perendisë në emer të Krishtit dhe janë pushtet i Perendisë.

Të besojmë se trupi i Krishtit jemi ne Kisha toksore si dhe ajo qiellorja - jo të ndarë në dy, trupi kurr nuk vdes, ai trup eshte i bashkuar në ZOTIN si në tokë ashtu edhe në qiej. Prandaj ka autoritet të ndermjetson nëse besimtari beson dhe kerkon. Por gjithsesi duhet bërë dallimin, duhet dalluar trupin e Krishtit i bashkuar me Krishtin me atë; "egjer-it" qe bijnë edhe aty ku Zotëria mbjellë farë të mirë. KUJDES, "shumë janë të thirrur dhe jo te gjithë të pranuar".

Respkete dhe të fala andej të gjithve
    toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 14-04-2010 më 07:29
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po te jete per histori, po ju tregoj une nji, qe me ka treguar At Zef Pllumi. Kur erdhi pastori i famshem hebreo-rumun Richard Wombrand ne Shqiperi, andej nga viti 94, pat qene takuar me At Zefin, te cilit i deshmoi se, kur ka pas qene ne burgjet famekeqe te Causheskut, kishte rene ne nje hall te madh dhe iu lut shen Marise qe, nqs ndermjetonte me te vertete ashtu sikurse mesojne katoliket dhe tia zgjidhte problemin, ai do tia perkthente ne te vetmen gjuhe qe kishte mbetur pa perkthyer himnin Ave Maria.
    Pastor Richardi i thote At Zefit se, per cudi, problemi iu zgjidh shume shpejt!
    Atehere ai plotesoi premtimin e bere. Sipas At Zefit, sic i kiishte thene Pastor Richard, Ave Maria u perkthye per here te pare ne Hebraisht.

Faqja 18 prej 69 FillimFillim ... 816171819202868 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •