Duaje Zotin dhe te afermin tend.
Mund ta dërgosh ku të duash Seminarist. Ndaç këtu, ndaç në privat. Unë nuk kam gjë për të fshehur nga askush.
Për sa i përket katolikes, çfarë kuptimi tjetër mund të ketë përveç asaj që unë kam kuptuar? Edhe në kuptimin tjetër që thua ti, unë besoj kath-ola në të gjitha pikat e mësipërme të besores.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Pikërisht, unë bazohem 100% në mësimin e apostujve siç e jep shkrimi. Sa për traditën, pranoj vetëm ato që janë në përputhje me Shkrimin.Postuar më parë nga Seminarist
Megjithatë kjo nuk do të thotë se nuk besoj në një kishë apostolike.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Edhe diçka tjetër, kishë katolike dhe apostolike, në besoren nuk ka kuptimin e një titulli apo tabele, se përndryshe do përjashtoheshit edhe ju ortodoksët, por ka kuptimin e cilësisë së kishës, si ajo e organikes që thoje ti.
Prandaj edhe unë besoj në një kishë katolike (që përfshin të gjithë ndjekësit e vërtetë të Jezusit) dhe në një kishë apostolike (që bazohet në mësimet e apostujve). Kjo kishë nuk ka nevojë të ketë tabela, se rrezikon të përjashtojë disa të tjerë që Krishti i ka pranuar. Ky është një mëkat shumë i madh, që Zoti më ruajttë.
Nuk beson kath-ola Besoren, sepse qartesisht nuk beson ne NJE Kishe dhe nuk beson ne NJE pagezim per ndjesen e mekateve. Pagezimi per ty eshte akt deshmie se jashtemi i besimit jo i domosdoshem per tu bere dhe qe nuk ka te beje me ndjese mekatesh, dmth me rilindjen, me vdekjen edhe ringjalljen ne Krisht, pasi kjo gje behet me lutjen e pranimit te Krishtit si zot personal ne zemer.
Jo vetem foshnjorin, por pagezimi per ty, sic e thashe me lart, nuk eshte Pagezimi NJE qe behet si hapi i pare, mjeti me te cilin besimtari kalon nga vdekja ne jete (cfare dmth ndjese mekatesh) dhe rilindet ne Krishtin.
Ky hap per ju eshte thjeshte nje LUTJE qe quhet lutja e pranimit te Krishtit si zot personal ne zemer. Pra, NUK KA PAGEZIM.
Kush ka kohe le ta shikoje kete histori 'kthimi ne shtepi'... shume emocionuese. Jezusi ne Eukaristi kryen mrekulli te medha.
QLJK!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
Krijoni Kontakt