Close
Faqja 61 prej 69 FillimFillim ... 11515960616263 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 601 deri 610 prej 686
    i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anëtarësuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Duaje Zotin dhe te afermin tend.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Do ta dergoj ne privat atehere proven.

Kishe Katolike nuk dmth Kishe nderkombetare. Je edhe ne greqi dhe e di fare mire qe Kath-olos nuk ka kuptim vetem hapesinor.
    Mund ta dërgosh ku të duash Seminarist. Ndaç këtu, ndaç në privat. Unë nuk kam gjë për të fshehur nga askush.

Për sa i përket katolikes, çfarë kuptimi tjetër mund të ketë përveç asaj që unë kam kuptuar? Edhe në kuptimin tjetër që thua ti, unë besoj kath-ola në të gjitha pikat e mësipërme të besores.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Kishe apostolike dmth Kishe e bazuar mbi mesimin e Apostojve sic e jep shkrimi dhe Tradita.
    Pikërisht, unë bazohem 100% në mësimin e apostujve siç e jep shkrimi. Sa për traditën, pranoj vetëm ato që janë në përputhje me Shkrimin.

Megjithatë kjo nuk do të thotë se nuk besoj në një kishë apostolike.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Edhe diçka tjetër, kishë katolike dhe apostolike, në besoren nuk ka kuptimin e një titulli apo tabele, se përndryshe do përjashtoheshit edhe ju ortodoksët, por ka kuptimin e cilësisë së kishës, si ajo e organikes që thoje ti.

Prandaj edhe unë besoj në një kishë katolike (që përfshin të gjithë ndjekësit e vërtetë të Jezusit) dhe në një kishë apostolike (që bazohet në mësimet e apostujve). Kjo kishë nuk ka nevojë të ketë tabela, se rrezikon të përjashtojë disa të tjerë që Krishti i ka pranuar. Ky është një mëkat shumë i madh, që Zoti më ruajttë.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk beson kath-ola Besoren, sepse qartesisht nuk beson ne NJE Kishe dhe nuk beson ne NJE pagezim per ndjesen e mekateve. Pagezimi per ty eshte akt deshmie se jashtemi i besimit jo i domosdoshem per tu bere dhe qe nuk ka te beje me ndjese mekatesh, dmth me rilindjen, me vdekjen edhe ringjalljen ne Krisht, pasi kjo gje behet me lutjen e pranimit te Krishtit si zot personal ne zemer.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Edhe diçka tjetër, kishë katolike dhe apostolike, në besoren nuk ka kuptimin e një titulli apo tabele, se përndryshe do përjashtoheshit edhe ju ortodoksët, por ka kuptimin e cilësisë së kishës, si ajo e organikes që thoje ti.
    E ke gabim. Ortodokset e pretendojne ekskluzivitetin thelbesor, dmth kuptimin cilesor e jo thjeshte hapesinor, te termit. Prandaj edhe quhen ortodoks. Nje qe seshte ortodoks ne Besim nuk ka se si te jete kath-olos ne Besim.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nuk beson kath-ola Besoren, sepse qartesisht nuk beson ne NJE Kishe dhe nuk beson ne NJE pagezim per ndjesen e mekateve. Pagezimi per ty eshte akt deshmie se jashtemi i besimit jo i domosdoshem per tu bere dhe qe nuk ka te beje me ndjese mekatesh, dmth me rilindjen, me vdekjen edhe ringjalljen ne Krisht, pasi kjo gje behet me lutjen e pranimit te Krishtit si zot personal ne zemer.
    Që mos t'i hyjmë përsëri debateve teologjike, po them thjesht se besoj në Një Kishë ( e kam shpjeguar më lart) dhe në Një pagëzim, jo në atë foshnjor të paktën.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Që mos t'i hyjmë përsëri debateve teologjike, po them thjesht se besoj në Një Kishë ( e kam shpjeguar më lart) dhe në Një pagëzim, jo në atë foshnjor të paktën.
    Jo vetem foshnjorin, por pagezimi per ty, sic e thashe me lart, nuk eshte Pagezimi NJE qe behet si hapi i pare, mjeti me te cilin besimtari kalon nga vdekja ne jete (cfare dmth ndjese mekatesh) dhe rilindet ne Krishtin.

Ky hap per ju eshte thjeshte nje LUTJE qe quhet lutja e pranimit te Krishtit si zot personal ne zemer. Pra, NUK KA PAGEZIM.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547

Kush ka kohe le ta shikoje kete histori 'kthimi ne shtepi'... shume emocionuese. Jezusi ne Eukaristi kryen mrekulli te medha.

QLJK!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Jo vetem foshnjorin, por pagezimi per ty, sic e thashe me lart, nuk eshte Pagezimi NJE qe behet si hapi i pare, mjeti me te cilin besimtari kalon nga vdekja ne jete (cfare dmth ndjese mekatesh) dhe rilindet ne Krishtin.

Ky hap per ju eshte thjeshte nje LUTJE qe quhet lutja e pranimit te Krishtit si zot personal ne zemer. Pra, NUK KA PAGEZIM.
    Jo, nuk është kështu si thua ti. Unë për veten time nuk kam bërë lutjen e pranimit të Krishtit si zot personal në zemër. Këto janë metoda amerikane. Por nuk kam ngenë t'i futemi përsëri debateve teologjike të pafund.

Faqja 61 prej 69 FillimFillim ... 11515960616263 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •