Close
Faqja 54 prej 69 FillimFillim ... 444525354555664 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 531 deri 540 prej 686
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ok Toni

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ok, unë pres edhe deri pasneser por mendova se do ta kam ni pergjigje shkurt pasi qe nuk mendova se ajo është jasht dijes tënde seps esecili i krishter duhet ta dij se kush eshte "Fjala e Zotit", unë kam durim dhe pres por te lutem mos u zgjat shumë dhe mos i rrit germat.
    Une nuk jam filozof dhe nuk kam mbaruar per filozofi madje ka qenbe semnarist qe ka bere shume filozofi. Si ne rastin e lutjes se pasanikut me abrahamin .

Tani per sa i perket pyetjes qe me ke bere.

Patjeter qe jam dakort me Marcusin se fjala e Zotit eshte Krishti(Gjon1:1)

Por duhet te kuptojme qe Krishti ka frymezuar njerez qe te shkruajne keto fjale ne menyre qe te ngelet e dokumentuar per tu lexuar nga njerez te brezave te ndryshem.Dhe kjo fjala eshte regjistruar ne nje liber qe eshte quajtur bibel.

Gjithsesi shkurt per mua fjala e Zotit eshte:
    1. Pentatuku
    2. SHkrimet ( Jozueu deri tek kantiku i kantikeve)
    3. Profetet
    4. Ungjijte
    5. Letrat e apostujve
    6. Veprat e apostujve(veprat e Frymes se Shenjte)
    7. Apokalipsi

Jashte ketyre shkrimeve nuk ka asnje mundesi te themi se eshte fjala e Zotit.

Mund te themise permbahet fjala e Zotit por nuk eshte.

Pershembull kur behet fjal per kuranin aty ka pjese qe permbahet fjala e Zotit por vete kurani nuk eshte fjala e Zotit. ne rastin kur thuhet se Hazreti Isa do te kthehet per se dyti kjo eshte e vertet por vete kurani nuk eshte fjale qe eshte sjelle nga Zoti ..

Shpresoj se jam pergjigjur.
    Nuk e di se cmendon ti tani . Pra kush eshte fjala e Zotit per ty?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Toni,

Edhe mua me vjen shume keq kur keqperdoret Sakramenti i Rrefimit. Por e kam perjetuar ne veten time forcen e tij, pra forcen e Krishtit ne kete Sakrament. Eshte Sakramenti qe ma ka ndryshuar jeten per 180 grade. Nuk besoj ne fjale boshe, por ne hir te vertete sakramentor qe me ruan dhe me jep force te jetoj per Krishtin ne cdo dite te jetes time.

Te fala ne Krishtin!
    Amen, edhe mua "Sakramenti i Rrëfimit" ka sjellë një ndryshim jete 180 gradë. Sa herë që i jam rrëfyer Atij me zemër të përulur, ai rrëfim më ka drejtuar në Jetë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Toni,

Edhe mua me vjen shume keq kur keqperdoret Sakramenti i Rrefimit. Por e kam perjetuar ne veten time forcen e tij, pra forcen e Krishtit ne kete Sakrament. Eshte Sakramenti qe ma ka ndryshuar jeten per 180 grade. Nuk besoj ne fjale boshe, por ne hir te vertete sakramentor qe me ruan dhe me jep force te jetoj per Krishtin ne cdo dite te jetes time.

Te fala ne Krishtin!
    Lavdi Zotit, jam i sigurtë per ato qe thua!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Unë besoj në një Kishë katolike (ndërkombëtare) e apostolike si edhe në një pagëzim për ndjesën e mëkateve.
    Po ma ben si ai i riu pasanik me Krishtin! Keshtu qe edhe une po te pergjigjem:

Shume mire Marcus1, atehere shite te qenurit e tu jashte Kishes dhe konkluzionet mesouja edhe te tjereve si ty e eja e me ndiq pas (ne Kishe)...

(Te shohim si do reagosh. Si pasaniku..?)

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Zhan Gijon

Asnjë Miqësi me Sipërfaqësoren

Janë disa njerëz që më shkaktojnë vuajtje të shumta. Ata janë egoistë plot me kompromise, ide të huaja dhe bindje njerëzore. Jo vetëm kjo, por ata duan që të tjerët t'ja u plotësojnë qefin atyre dhe të aprovojnë rrugët e tyre. Njerëz të tillë duan që dashuria për vetveten të përkëdhelet. Nuk mund ta bëj një gjë të tillë. Nëse përpiqem, përmbahem nga një Mjeshtër shumë më i fuqishëm se unë.

Miqësitë sipërfaqësore të dobësojnë frymën. Në vend që të ndërtojnë, ato prishin miqësinë midis besimtarëve. Në vend të ëmbëlsisë së ndërtimit frymor, aty dëgjohet vetëm përplasja e ingranazheve të thyer rëndë ndaj njëri-tjetrit.

Dashuria që banon brenda frymës tënde nuk është dashuri që del nga ty. Ajo ngrihet nga një vend thellë brenda teje. Zoti që banon në ty refuzon gjithçka që nuk është e Tija. Ai përjashton gjithçka që nuk është në përputhje të plotë me zemrën e Perëndisë.

Nga ana tjetër, kur ti takon një person zemra e të cilit është kthyer drejt Perëndisë, aty ka një tërheqje të natyrshme, ose mund ta them, të supernatyrshme, midis juve të dyve.

Mos u jep rëndësi gjërave të jashtme, pro gjëndjes së brendshme të njerëzve. Shiko nëse ata duan të jenë në unitet të plotë me Perëndinë. E vetmja miqësi e përkryer është uniteti i frymërave në Perëndinë. Ky unitet nuk nuk ekziston vetëm në qiell, por gjithashtu edhe në tokë ndërsa fuqia e ringjalljes së jetës fillon të transformojë besimtarin.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Po ma ben si ai i riu pasanik me Krishtin! Keshtu qe edhe une po te pergjigjem:

Shume mire Marcus1, atehere shite te qenurit e tu jashte Kishes dhe konkluzionet mesouja edhe te tjereve si ty e eja e me ndiq pas (ne Kishe)...

(Te shohim si do reagosh. Si pasaniku..?)
    Unë jam brenda Kishës dhe unë po e ndjek Atë brenda kishës. Unë nuk besoj në ekzistencën e të krishterit jashtë kishës. Kur dikush lind nga lart, bëhet automatikisht pjesë e Kishës së Krishtit. Ah, sa do doja ta shihje këtë realitet edhe ti!

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Por duhet te kuptojme qe Krishti ka frymezuar njerez qe te shkruajne keto fjale ne menyre qe te ngelet e dokumentuar per tu lexuar nga njerez te brezave te ndryshem. Dhe kjo fjala eshte regjistruar ne nje liber qe eshte quajtur bibel.
    Ok, kjo është e vertetë.

Por duhet të kuptohemi diçka;

- Kush janë këta njerez qe thua; "Krishti ka frymezuar njerez"?

Ti thua se "ne menyre qe te ngelet e dokumentuar per tu lexuar nga njerez te brezave te ndryshem"! Ok

- Kush është ai qe bashkoj keto dokumente per tu lexuar dhe kush te siguron dhe ku beson se ato janë të vereta? ku u ruajten - percellen brezave qe thua KËTO SHKRIME QE TI U BESON SOT?

Pergjigju shkurt te lutem.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Une nuk jam filozof dhe nuk kam mbaruar per filozofi madje ka qenbe semnarist qe ka bere shume filozofi. Si ne rastin e lutjes se pasanikut me abrahamin .
    Mos e rrit menden sepse asgjë nuk ke thënë lidhur me Abarhamin vetem sa ke sjellur shkrime pa lidhje dhe qe jam i sigurtë se as qe i ka lexuar kush. Prandaj bëhu i sinqert dhe pergjigji si i krishter dhe jo si po sillesh sepse kur Krishti është në ni person Ai zbulohet ne at person.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Unë jam brenda Kishës dhe unë po e ndjek Atë brenda kishës. Unë nuk besoj në ekzistencën e të krishterit jashtë kishës. Kur dikush lind nga lart, bëhet automatikisht pjesë e Kishës së Krishtit. Ah, sa do doja ta shihje këtë realitet edhe ti!
    Atehere, ti del tek ajo qe te thashe, tek mohimi NJE Kishe Katolike e Apostolike.
    Sepse ti je duke shfaqur teorine heretike, qe vjen pikerisht tek cenimi i relates Krisht - Kishe, Trupi Zotit, se Kisha eshte frymore, pa trajte, nderkohe qe se jashtemi ajo mund te prezantohet nga shume grupime te cilat nuk kane pse bien dakord ne doktrine.

Ky eshte Frankensteini Kishe, per te cilen te thashe me pare.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ne fakt nuk duhet nje pergjigje e shkurter ketu por e gjate.

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ok, kjo është e vertetë.

Por duhet të kuptohemi diçka;

- Kush janë këta njerez qe thua; "Krishti ka frymezuar njerez"?

Ti thua se "ne menyre qe te ngelet e dokumentuar per tu lexuar nga njerez te brezave te ndryshem"! Ok

- Kush është ai qe bashkoj keto dokumente per tu lexuar dhe kush te siguron dhe ku beson se ato janë të vereta? ku u ruajten - percellen brezave qe thua KËTO SHKRIME QE TI U BESON SOT?

Pergjigju shkurt te lutem.
    Megjithate do te pergjigjem shkurt.

Pentatuku- Autori- Moisiu
    ruajtesit - skribet ose prifterinjte
    kopijimi- skribet ose prifterinjte
    mbledhesit- dishepujt, skribet

Shkrimet( Jozueu- KIK) Autoret- Jozueu, Samueli, Esdra, Nehemia, Mardokeu, DAvidi, Solomoni, Bijte e Asafit, etj.
    ruajtesit- skribet, SAmueli, dishepujt e profeteve, prifterinjte.
    kopijimi- njesoj si larte
    mbledhesit- dishepujt, skribet.

Profetet Autoret- profetet e medhenj dhe te vegjel
    ruajtesit- profetet vete, skribet, prifterinjte
    kopijimi- skribet, profetet
    mbledhesit- skribet, dishepujt, profetet

Ungjijte Autoret- MAteu, Marku, Lluka, Gjoni
    ruajtesit- apostujt, dishepujt, besimtaret, peshkopet, pastoret, profetet, ungjilltaret, shkollaret, mesuesit.
    kopijimi- ata qe dini shkrim e kendim, peshkopet, mesuesit, dishepujt, etj

Veprat e Frymes se Shenjte Autor- Lluka
    ruajtes- Lluka, Dishepujt, peshkopet, Timoteu, studentet e Timoteut, besimtaret e shkolluar , besmitaret , etj

Letrat e apostujve Autore- Pali, Jakobi, Gjoni, Pjetri, Juda
    ruajtes- Peshkopet ose pastoret e kishave ne ate kohe, besimtaret, dishepujt, pleqte, mesuesit, Timoteu, stufentet e timoteut, Akuila, Prishila, Akaiku, Stefana, Fortunati, Apollo, Onesifori, Arkipi, Filemoni, Titi, studente te Titit, Tikiku, epafrai, Zena juristi i ligjit, etj , ka shume te tjere.
    Kopijimi- Nga ata qe thashe me larte por ata qe dinin shkrim e kendim.
    Mbledhja- Dishepujt dhe studentet e ketyre besimtareve qe thashe me larte.

Apokalipsi Futet me letrat e apostujve ne lidhje me ruajtjen, kopijimin, mbledhjen. Autor- Gjoni.

SI mendon ?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Faqja 54 prej 69 FillimFillim ... 444525354555664 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •