Close
Faqja 43 prej 69 FillimFillim ... 33414243444553 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 686
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pyetje me vend.

Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Alban1, qe te marresh pergjigje, mund te pyesim paralelisht, PERSE Jezusi, qe u kerkoi dishepujve ti luteshin ATIT, s'u kerkoi ASNJEHERE Dishepujve etj qe ti luteshin vete Krishtit apo Frymes se Shenjte. A mos do te thote kjo se ne nuk e kemi te nevojshme ti lutemi Birit edhe Frymes se Shenjte? (Penieli ka deklaruar se si lutet Birit e as Frymes!!!!).
    Po te zbatojme logjiken tende me siper, i bie qe te mos iu lutetmi.
    Por une do te pyesja gjithashtu . A eshte Jezusi Zot dhe a eshte Fryma e Shenjte Zot? A duhet ti lutemi ZOtit?
    Sepse kur pagezohemi ne emer te Atit dhe te Birit dhe te Frymes Ne jemi pagfezuar ne emer te Perendise.Dhe madje kur lutemi cdo gje e kerkojme ne emer te Jezusit dhe kur lutemi lutemi nene dretjimin e Frymes se Shenjte.{ra i drejtohemi direkt Zotit.

E habitshmja ne kete logjike eshte ndarja, thermizimi i besimit: punetore te te korrave versus shenjtoret!!!!!!
    Po te ndjekim nje logjike te tille, do e masakrojme mesimin Biblik. Jam gati te te jap shembuj te shumte se si.
    Jo jo pyetja ishte shume e qarte dhe e thjeshte perse nuk u tha disheoujve te qe lutshin shenjtoreve te ndermjetesonin per ta por Jezusi tha lutuni Zotit te te korrave Pra direkt Zotit.
    Tani kjo ka lidhje me pyetjen e siperme . Kush eshte Zotit i te korrave? Jezusi, Ati , Fryma e Shenjte. Pra ne mund ti lutemi direkt Atit , Jezusit, Frymes se Shenjte
    .

Pergjigju pyetjeve tamam
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Une shpall e deklaroj se, Jezusi eshte jo 100% NJERI, por 1000%njeri. Ne asnje shkrimin tim nuk kam thene se JEzusi nuk eshte 100%njeri.
    Edhe unë pajtoj me ty dhe nuk gjykoj se çka ke thënë më parë, per mua e rendesishme është se çka sot po lexoj. Më vjen mirë dhe kjo qe thua është ajo qe unë besoj dhe Ungjilli i Krishtit, apostujt, etërit dhe Kisha na shpjegon. Është mësim-shpjegim-besim i percellur qe ne kohene Jezusit.

E gjithe kjo psikoze vjen nga paragjykimi i toni77, i cili diku me thote se, sipas tij, une nuk pranoj qe Jezusi eshte 100%njeri. Pra u desh kjo "shkendije" nga Toni77, qe te" tjerre" seminaristi "bluzen e heretikut.
    .

deshmuesi, mos i gjyko vëllezërit ashtu, tash nuk dua të kthehna mrapa edhe niher per asrye se veq u arrit qellimi. Zoti na qetesoj në të Verteten e Tij. Por, nëse kthehesh mrapa dhe lexon të gjitha ato qe janë shkruar, gjithsesi duke vue doren në zemer dhe frymen në Krishtin, do ta vertetojsh se çka kam thënë dhe çka ke thënë. Por s'ka rendesi, e rendesishme është se Zoti na ka nxitë qe ne të "perplasemi" të thellohemi dhe të gjurmojmë deri ta zbulojmë-kuptojmë te verteten mbi Krishtin Zot dhe Njeri.

Vertet ndjehem keq, jo se une jam me i mire se ju, por perpiqem te gjej kristiane qe kane ne thelb dashuri dhe dine te diskutojne apo te bisedojne si vellaj me vellane.
    .
    Nuk është qellimi të vlersoj se cili është më i mirë apo më i keq, ajo i mbetet Zotit, njëkohsisht unë nuk konsideroj dashuri per dikënd nëse nuk shprrehi - shpalli besimin tim mbi Krishtin Zot dhe Njeri. Prite Zot, si ka mundesi ta kuptoj jo dashuri nëse dikush më flet të Verten e Krishtit! JO, armiqesi dhe aspak dashuri është nëse unë shpalli diçka qe nuk është e vertetë dhe nëse unë flas ato qe nuk janë biblike dhe kishtare. Gjithsesi, asgjë nuk kishte jo dashuri nga ana e ime as nga te tjerët ne këtë temë, është diçka tjter nëse nuk e kupton dikush.

Besoj ne Jezusin NJERI dhe Perendi, prej MISHIT nga fara e Davidit dhe ne Fryme Biri i Perendise. U kryqezua ne kryq dhe vdiq per mekatet e mija dhe te gjith botes. Te treten dite u ringjall, sepse nuk u gjend mekat ne te, dhe permes ringjalljes se Tij une u drejtesova, dhe fitova jeten e perjetshme ne Atin Perendi. Te faleminderit Jezus, qe e zbraze veten per tu bere si une, ne menyre qe te me besh si vetja jote, Jeta e Perejetshme. Te falenderoj per ate qe bere per mua, jo se une e meritoja, por sepse ti je Dashuria, hir, Paqe dhe Meshire. Sepse ti je Vete Jeta. Amin
    Zoti ju bekofte.
    AMEN, Hiri i Zotit në ty dhe familjen tënde. Zoti të bekoftë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-04-2010 më 07:23
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Postuar më parë nga albani1
    Tani kjo ka lidhje me pyetjen e siperme . Kush eshte Zotit i te korrave? Jezusi, Ati , Fryma e Shenjte. Pra ne mund ti lutemi direkt Atit , Jezusit, Frymes se Shenjte
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Pergjigju pyetjeve tamam

albani1, ku shkruan se te ketë porositur - thënë Jezusi qe ne ti lutemi Atij dhe qe ne ti lutemi Shpirtit (Frymes) së Shenjt? Mirpor ne - unë i lutna dhe besoj plotësiht.

Meqe po institon kaq shumë duke menduar se je ne rregull me ato bindjet tua te gabuar ndaj Kishes, edhe unë po te them, pergjigju ketu dhe e ke pergjigjen, pra ajo pergjigje është pergjigje e pytjeve qe ke shtruar dhe mund ta lexojsh ne Ungjillin e Gjoni 17.

Ky është problem i madhi juaji qe nuk arrini dot ta kuptoni. Pra mbaje në mend alban1 se, Krishti nuk na la vetem Ungjillin i cili është i Shenjt dhe bazë e besimit të Krishter, por Zoti na dha Shpirtin e Hyjit - Zoti na u dha Vet dhe nepermes Shpirtit të Hyjit ne jemi tembull i Zotit - Ai banon në njeriun dhe jemi tempull i Tij dhe, gjithmonë ne Tempull e takon Zotin dhe Hirin e Tij. Prandaj Hiri i Zotit kurr nuk vdes dhe gjithmonë vepron neper mes shenjërve të Tij..........!

Kliko këtu dhe mun dtë lexojsh (shkurtimisht) lidhur me shenjtërit në Kishen katolike:
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=122
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-04-2010 më 07:17

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Por, nqs ne ndalemi se qendruari ne veten dhe zhytemi ne Zotin, cfare tjeter eshte ne mos humbja e personalitetit tone?

I kams qaruar ne temen perkatese, me kuota, ku ajo flet jo vetem per humbjen e vetes por edhe per bashkim esencial te njeriut me Perendine.

Nuk ka se si te jete mesim katolik.

Kisha Katolike ka pasur nje mesim tejet transhedent ne lidhje me natyren e Zotit.

Ne katolicizem eshte akuzuar per heretik edhe Grigor Palamai ortodoks, qe i dha shpjegimin e DUHUR dhe SAKTE bashkimit te Zotit me njeriun. Lexoji Triadat e Grigor Palamait, i gjen ne cdo librari ne Athine....E mos humb kohen kot me Gijon!
    Seminarist, ajo që nuk kupton dot ti është se sado të sakta të jenë mësimet e kishës, nëse ato nuk përjetohen, mbeten të varfra, të vdekura, pa jetë. Por nëse përjetohen, ato marrin jetë dhe kuptim. Por për dikë që nuk i ka përjetuar, por vetëm i ka mësuar nga jashtë, janë të huaja dhe heretike pikërisht përjetimet e dikujt tjetër.

Ti i çuditur pyet: nëse ndalemi së qëndruari në veten dhe zhytemi në Zotin, cfarë tjetër është në mos humbja e personaliteti tonë?

Ti me të drejtë e bën këtë pyetje, se ti nuk po flet nga përvoja, por nga njohuritë teologjike. Ndërsa Gijon thotë se kjo është realiteti i përvojës së saj me Zotin.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ja sa të goditura dhe të vërteta janë fjalët e mëposhtme të Gijonit!

Çfarë do që të kenë thënë për përvojën time me Krishtin, nuk mund të më bëjë të dyshoj për realitetin e saj. Thellë brenda meje jam plotësisht e bindur për vërtetësinë e saj. Është Krishti që vepron në zemrën time dhe ajo vepër është po aq e patundshme sa edhe vetë Ai. Ajo që kam vënë re është se këto biseda teologjike që kanë të bëjnë me vlefshmërinë e përvojës së brendshme me Krishtin hapen nga ata njerëz që nuk e kanë shijuar ndonjëherë një dashuri kaq të madhe. Ata tundohen të shohin njerëzit, kur në fakt, duhet që të vështrojnë Dhuruesin e dashurisë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Çfarë do të thotë sipas teje, Seminarist, Pali kur thotë:

Nuk jetoj më unë por Krishti në mua?

A nuk është ky një unitet i plotë me Të?

Si do e akuzoje ti Palin po të jetoje në kohën e tij, se ai beson në panteizëm?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Atë që duhet të kuptojmë të gjithë ne është se është tjetër gjë të dimë teologjikisht p.sh. se Krishti jeton në ne, dhe tjetër gjë ta përjetojmë këtë gjë dhe Ai të na drejtojë në gjithçka ne. Por a mundet të na drejtojë Ai, akoma edhe kur banon në ne, nëse ne nuk i dorëzohemi plotësisht Atij?

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Por a mundet të na drejtojë Ai, akoma edhe kur banon në ne, nëse ne nuk i dorëzohemi plotësisht Atij?
    JO, as banesë në ne nuk ka nëse nuk ia hapim deren, Ai atëher vetem qe troket te dera duke u "merdhi ftohti"!

KJo nuk nenkupton dhe nuk lidhet ato qe jeni duke bisduar por vetem me kete pytje.

Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-04-2010 më 09:10

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    JO, as banesë në ne nuk ka nëse nuk ia hapim deren, Ai atëher vetem qe troket te dera duke u "merdhi ftohti"!

KJo nuk nenkupton dhe nuk lidhet ato qe jeni duke bisduar por vetem me kete pytje.

Hahahaha, bukur e ka than. Por me të than të drejtën asht me kja e jo me qesh, se fatkqesisht kjo gja ndodh shpesh. Ai rrin tuj trokit, por na nuk ja hapim se kujtojmë se asht heretik.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Pergjigju pyetjeve tamam
    Te jam pergjigjur!

Ti ngre pyetje se perse Jezusi nuk shihet tu kete thene dishepujve qe te kerkojne ndermjetimin e shenjtoreve. Ne fakt, ne kohe te Krishtit, te gjithe dishepujt ishin gjalle; fitorja mbi Kryq nuk ishte finalizuar ende.

Gjithsesi, pergjigja ime konsiston me teper se, po qe se do bazoheshim ne ato qe ka shprehur Jezusi, atehere mund te dalim ne konkluzionin se, perderisa Jezusi ASKUND nuk fton dishepujt qe ti luten Vete Krishtit, as Frymes, nderkohe qe ti luten ATIT e ben shume here, atehere, duke zbatuar logjiken e pyetjes tende, neve i bie qe to mos u lutemi as shenjtoreve, POR po ashtu AS BIRIT e FRYMES.

Gabimi yt eshte se ti e sheh lutjen 'direkt' Zotit versus lutjes 'indirekt' dhe jo si NJE te teren. Kete ndarje te habitshme shihet qe ju e beni edhe ne rastin e Krishtit me Kishen; Kishes me shenjtoret; Kishes me biblen; bibles me Traditen.

Ne vazhde te kesaj logjike thermizimi te Krishterimit, juve ju duket e habitshme kur une ju sjell vargje te Palit, ne te cilat Pali thote se i lind besimtaret ne Krishtin, se si i tille Pali eshte Ati i tyre. Ju e kontradiktoni kete sepse per ju fakti qe Krishti lind besimtaret, perjashton mudnesine qe Pali po ashtu te lind besimtaret.
    Prandaj tek ungjilloret, vargjet e Gjonit 2:22-23, ku Krishti i jep Kishes autoritetin te FALE mekatet, aq sa po te mos i fale ajo, ato mbeten te pafalura, SKANE KUPTIM, nuk gjejne praktikim, sepse dhe tek to ju ndani Krishtin nga Kisha. Per ju eshte ose njera ose tjetra!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 23-04-2010 më 09:56

Faqja 43 prej 69 FillimFillim ... 33414243444553 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •