Close
Faqja 35 prej 69 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 686
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Hatërngelje?! E pse duhet të ketë? A mendoni se më bëni nder mua nëse më pranoni apo jo? Nëse mendoni kështu, e keni gabim. Nuk kam nevojë për mëshirë. . Atë ma ka dhënë me bollëk Krishti.
    Shkodran par exellence je, Marcus . Gjithmone do te qesesh nga nje rresht qe me e gjujte gurin te te tjeret dhe me e nxjerre veten te paster. A mund ta mendosh ndonjehere qe fjalet e mia nuk kane prapamendime? Fjalite nga e treta e ne vazhdim mund t'ia kishe kursyer vetes, mua dhe te tjereve, pasi askush qe beson ne Krishtin nuk eshte per meshire nga njerezit, por shpreson vetem Meshiren Hyjnore.

T'u kisha lutur qe te jesh pak me pozitiv ne shkrimet e mia te pakten, pasi asnjehere nuk ta kam me te keq . Per kete te jesh mese i bindur!

Te fala ne Krishtin,
    k.
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Shume mire seminarist

[QUOTE=Seminarist;2682408]Sic e shikoni, kete teorine, se Jezusi e therriste Grua Marine per te treguar se pas lindjes ai distancohet nga lidhjet njerezore te gjakut dhe se nuk e konsideron me Nene Marien, por thjeshte Grua, nuk e ka vetem Deshmuesi, Marcus1 por edhe ungjilloret e tjere.

Kjo Teori eshte kryekeput Nestoriane.

Keshtu vertetohet ajo qe them une se, ungjilloret edhe pse ne menyre formale nuk jane Nestoriane, bazuar ne ate cfare mesojne, JANE!

Ne nje kohe qe termi GRUA, i perdorur per ate qe do linde Krishtin qe ne librin e gjenezes e deri tek Zbulesa - dhe nuk ka asnje Apostoll apo Profet, per te cilet te behet fjale qe nga libri i pare i Bibles e deri tek libri i fundit - tregon VECANTINE e Maries ne planin hyjnor edhe jo perjashtimin e saj.

Maria eshte GRUAJA te cilen Zoti tha se do ta ve ne armiqesi me djallin (Gjeneza). Maria eshte GRUAJA qe, me bindjen e saj, paraqitet si e veshur me diell dhe me henen nden kembe dhe me kurore me 12 yje (Zbulesa 12).
    A ka luftuar gje maria me djallin ? Ku thuhet kjo ne bibel ? Mos me permend rastin e zbuleses sepse nuk eshte interpretim i rregullt, sepse behet fjale per kohet e fundit dhe ka shume mundesi qe nuk behet fjale per marine.

Keshtu qe i bie qe me termin GRUA Krishti jo vetem qe pohon se Maria eshte Nena e Tij, por me teper se sa thjeshte lidhje gjaku Krishti pohon edhe vendin e saj ne planin e shpetimit.
    Kush eshte roli i marise ne planin e shpetimit?

Por problemi eshte se nuk i je pergjigjur pyetjeve te tjera.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Nuk dua te merzis katoliket por.......

Kjo qe do te them eshte e vertet.

Ne katedralen e Shen Pjetrit ne Rome ka disa shkalle qe shume njerez shkojne dhe i ngjisin duke besuar qe shpirtrat e te aferme te tyre dhe vete ata do te kalojne ne parajse. Tani Purgatori eshte doktrine e kishes katolike. Dhe duke besuar kete gje shume persona shkojne tek keto shkallet e katedrales se Shen Pjetrit dhe ideja eshte qe te paguajne kishes katolike per shpetimin e tyre. Por celesat e hapjes se dyervce te purgatorit i ka papa qe eshte edhe perfaqsuesi i Zotit ketu ne toke dhe pasardhes i Pjetrit , Dhe papa vendos qe te lutet per keta shpirtera ne purgator . Por keto gjera realizohen duke paguar nje shume parash te caktuara. Por sa me shume te paguash aq me mire eshte. Papa ka pergjegjsine me te maDHE KETU sepse ai do te hape portat e purgatorit dhe do te nxjerre jashte qe andej njerezit qe jane aty per ti cuar ne parajse por kjo realizohet sic thashe me pagesen e nje shume parash. Dhe mund te lejohesh te futesh dhe vete ne ate shkallaren por duke paguar gjithashtu. Dhe nqs papa te lejon atehere ke fituar nje vend ne parajse.
    Shumica e njerezve qe kane shkuar aty kane qene mafjoze qe kane qene te pasur me lek droge, dhe vrasjeje. Kam pershtypjen se jane shume njerez tet tille qe kane mundur te futen dhe te prenotojne nje vend per ne parajse .
    Doja te dija cfare mendojne katoliket per kete gje?

Por gjithashtu njehere nje pastor protestant ishte duke na dhene mesim dhe po na thoshte se asnje katolik nuk mund te shpetohet. Ne fakt ja futi kot dhe e kishte gabim per kete sepse une mendoj se ashtu sic bibla thote qe kush do te therrase emrin e Zotit dhe kush beson se Jezusi eshte zot dhe u ringjall nga vdekja do te shpetohet. Atu nuk thuhet kush eshte protestant ose kush eshte katolik ose ortodoks apo edhe organik por kush beson tek jezusi dhe ringjallje e Tij dhe pendohet per mekatet e tij do te shpetohet.

Une vete si Alban kam degjuar per disa besimtare qe quhen katolik karizmatik dhe kam marre vesh se ata jane me nje doktrine te perafert me ate qe une besoj . E di cfare mund ta quaj veten edhe katolik karizmatik.

Por ne fakt une jam pentakostal por.......................

Crendesi ka se si quhem rendesi ka qe besoj tek Krishti dhe e ndjek Ate. Jezusi tha kush me ndjek do ta bej peshkatar njerezish keshtu qe une po e ndjek dhe Ai me ka dhene kete pozite ne kishe: peshkatar njerezish.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Postuar më parë nga albani1
    Dhe duke besuar kete gje shume persona shkojne tek keto shkallet e katedrales se Shen Pjetrit dhe ideja eshte qe te paguajne kishes katolike per shpetimin e tyre.....

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    . Jezusi tha kush me ndjek do ta bej peshkatar njerezish keshtu qe une po e ndjek dhe Ai me ka dhene kete pozite ne kishe: peshkatar njerezish.
    Mirë shumë albani1, Zoti të ruajt nga i keqi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 21-04-2010 më 12:20
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    hahahha, edhe unë pra po pajtoj me ty! Ku je bre matrix se nuk po degjohesh? Luani na mbyti krejt hahhaaaaa

Pershendetje!
    Ha ha ha ha.!!C'far ju mbyta une,mu me ka zene frika se po shkruj ndonje shprehje gabim ,dhe... quhem hertetik

Pershendetje !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Zoti erdhi në botë dhe Zoti u bë njeri, [U]e veshi njeriun me Krisht
    Toni77 a jane fjalet e tua keto me siper ????

Kur citojme fjalen: NJERI, kemi parasysh qenien njerzore, qe drejperdrejt do te thote: ADAMI, prej nga dhe rjedh e gjithe raca njerzore. Pali nuk jep nje mesim te tille, ashtu sic ju thoni pak me siper. Pali nuk thote se, Jezusi u BE NJERI, por thote:

" Ai U BE PORSI NJERZIT ne perngjasim, duke u gjendur ne FYTYRE porsi NJERI."

Po keshtu Gjoni ne ungjillin e tij, ne vargun 14-te, thote se, FJALA u BE "MISH" dhe jo NJERIU. Tani ti mendon se MISH dhe NJERI jane e njejta gje?. Une nuk mendoj keshtu. Fjala "MISH", si substance do te thote: "MATERJE". Doktrina komuniste pranon dhe meson duke thene se, NJERIU eshte vetem MATERJE. Ndersa bibla pohon dhe thote se, njeriu eshte PERSON jo vetem FIZIK, por ka nje SHPIRT, qe eshte UNI, VULLNETI, NDJENJA dhe INTELEKTI. Pra kur themi NJERI nuk nenkutpojme vetem vetem pjesen materje si substance MISHORE, por dhe Shpritin e tij, ku te dyja jane ne "NJE", dhe kjo "NJE"quhet: NJERI.
    Bibla na meson se, NJERIU, eshte i VDEKUR SHPIRTERISH, gje qe me pas solli dhe VDEKJEN FIZIKE. Pra ai eshte i ndare perjtesisht nga Perendia.
    Perse Gjoni thote, Fjala u be "MISH", apo u MISHEZUA, dhe nuk thote: Fjala u be NJERI?
    Pali na e shpjegon edhe me ne detaje arsyen se perse, duke thene: ne menyre qe( AI) te ishte i NGJASHEM me NJERIUN vetem nga pamja e JASHTME(dmth MISH). Kjo sepse NJERIU nga BRENDA eshte i SHPIRTERISHT i VDEKUR, MEKATAR dhe i KEQ per shkak te MEKATIT.
    Ja si thote Pali tek Rom:1:3-4

Zoti yne, i cili pas MISHIT, lindi nga FARA e DAVIDIT ( MISHI), dhe pas Frymes se Shenjte , Bir Perendie me FUQI permes ringjalljes nga vdekja.

Pra Jezusi ne MISH ( dmth TRUPI NJERZOR) eshte plotesisht Biri i Njeriut, qe do te thote i dale nga njeriu, por ne Fryme (dmth nga BRENDA) eshte Bir Perendie.
    Perse Jezusi asnjehere nuk tha, Une jam NJERIU, por tha: une jam biri i NJERIUT??
    Kjo sepse Ai DOLI nga njeriu dhe nuk u krijua si NJERIU, por u be ne nje NGJASIM nga pamja e jashtme FIZIKE( dmth MISH) 100%, si NJERIU. Ndersa nga "BRENDA" Ai nuk ishte si NJERIU, sepse NJERIU nga brenda eshte shpriterisht i vdekur nen mekat, ndersa Jezusi ne FRYME eshte BIR PERENDIE. AMIN.

Persa i perekt njohjes se Zotit tone Jezus Krisht, ka plot njerez qe nuk e kane mjaft te qarte kete fakt kaq madhor.
    Por perse Jezusi e "VESHI" NJERIUN?
    Ai e veshi NJERIUN, dhe pikerisht ne MISHEZIM, sepse ne MISH te NJERIUT ka banesen MEKATI. Pra Atij i duhej qe te ndeshej me mekatin, per te fituar luften qe NJERIU e humbi ne Eden. Por a mund te fitonte kete lufte Jezusi, nese do te behej NJERI, qe do te thote: MISH+SHPIRT i VDEKUR= VDEKJE e perejtshme? Apsolutisht JO. Nese do te ishte e mundur nje gje e tille, NJERIU do ta kishte mundur me kohe mekatin ne MISH te tij. Por Perendia dergoi Adamin qiellor, pikerisht qe Ai te MUNDTE MEKATIN dhe VDEKJEN, ate qe NJERIU vet, nuk mund ta fitonte, sepse ishte shpriterisht i vdekur, qe do te thote i ndare perjetisht nga Perendia.

Ps.Mendoj se ju Toni77, duhet te jeni me i permbajtur dhe me i sjellshem, duke mos manipuluar mendimet dhe fjalet e mia. Mos i paragjyko njerzit, edhe kur ata te duken kundra. Ti je i lire te besosh si te duash dhe ku te duash, por nuk ke te drejte te pargjykosh dhe manipulosh mendimn e tjeterit.
    Zoti ju bekofte.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Deshmues, vete fjalet e tua te diktojne ne gabim. Ti thua se Njeriu tokesor eshte i KEQ dhe se e ka te pamundur te beje ndonje gje te mire pa vdekur me pare ne Krishtin.
    Por, po te ishte kaq i asgjesuar Njeriu tokesor, atehere si mund te presesh prej tij te pranoje Krishtin?! Sic e kam theksuar me bold kuoten tende, ti thua se ne fillim njeriu tokesor pranon Krishtin e me pas jeton ne Krishtin.
    Por qe te pranosh Krishtin, presupozon nje akt, te bazuar ne vullnetin e lire, besimin, mundesine dhe forcen per te ecur perpara per tek me e mira. Keshtu qe ti pa fjale i jep njeriut tokesor me vete fjalet e tua cilesi pozitive. Ti e pranon vete, megjithese padashje, se njeriu tokesor e ka te mundur te kerkoje Zotin, ta praoje, ta besoje dhe ti dorezohet Zotit.
    Nje njeri i asgjsuar, tek i cili nuk gjendet asgje e mire pervec se e keqa, nuk e ka kete mundesi.

Keshtu qe vete me fjalet e tua ti bie ne kontradikte me veten dhe je i detyruar te pranosh se Njeriu eshte i mire pa ka mundesi te pranoje Shpetimin e Krishtit.

Qe Njeriu, edhe pas renies, nuk eshte i asgjesuar karshi te mires, forcave per ta kerkuar Zotin, kete e verteton kapitulli 11 i Hebrejve. Do ishte e pamundur qe Pali te bente nje ekspoze te tille besimtaresh te DHV nqs ata do ishin vecse mekat dhe robe te se keqes.
    Seminarist ti ben nje loje fjalesh, duke menduar se me kundervihesh me vete argumentin tim. Pra eshte nje manover fjalesh.
    Qe njeriu eshte i keq, kete nuk e them une, por e thote fjala e Perendise, lexo romak:3:9-18. te lutem lexoje dhe do te bindesh se aty Pali flet per NJERIUN, ku perfshieht e gjithe raca ejnrzore, dhe jo per disa njerez te vecante.

Njeriu ka nje vullnet te lire permes te cilit veprojne deshirat dhe perzgjedhjet e tij. Eva dhe Adami perzgjodhen te hane frutin, duke menduar se keshtu eshte mire. Pra nuk mendoj se ata e dinin qe ishte keq, dhe perzgjodhen te keqen.
    Pyetja eshte: Po une pesonalisht a kam te drejte qe te perzgjedh ne lirine time ate qe une e mendoj se eshte e mire? Natyrisht qe po. Kur une perzgjodha Krishtitn, kjo nuk do te thote se duke qene i keq, liria ime eshte e cunguar. Pikersht gjendja ime e KEQE ne te cilen ndodhesha , me beri qe ti them Krishtit, EJa ZOT dhe BEHU SHPETIMTARI im.
    Tani edhe une do te bej nje loje fjalesh. Ti na deshmon dhe thua se, NJERIU nuk eshte i keq (edhe pse Jezusi e Pali deshmojne te kunderten tende),pra simbas teje NJERIU eshte i mire. Si mendon ti: a mund te pranoje nje njeri Krishtin dhe te vije ne pendese, duke menduar per veten e tij se eshte i mire?
    Njeriu vetem kur vjen ne DRITE mun te deshmoje per ERRESIREN. I Verberi, i cili nuk ka nocionin e drites, e ka te pamundur te tregoje per driten. Pra per te "drite" eshte ajo qe ai provon. Prandja Jezusi tha: kujdes se mos "drita" qe eshte ne ty, eshte erresire. Eshte e veshtire ti deshmosh te keqen atij NJERIU, qe e sheh veten te mire.
    Seminarist, duhet ta perjetosh PENDESEN, qe te kuptosh se sa i keq eshte njeriu. Duhet ti hape syte Perendia NJERIUT , ne menyre qe ai te shohe te keqen brenda vetes. Me Shembelltyren e Djalit plangprishes, Jezusi na zbulon deri ne thelb me detaje, se sa i KEQ eshte njeriu pa Perendi.
    Une deshmoj ketu ate qe pikerisht dhe personalisht kam perjetuar, kur u gjunjezova per here te pare ne kembet e Krishtit duke keruar falje prej Tij. Njeriu nuk mund te pendohet, nese nuk ndjehet i keq dhe fajtor. Prandja dhe bota ne sy te vet duket vecse e mire, ashtu sic ti pohon.
    Syte ti jep Perendia, ndersa perzgjedhjen e ke vete ne doren tende, dhe deshmoj se ai qe e pranon se eshte i KEQ, ka premisa te pranoje Krishtin, psh si Maria madalen e tjere. Bile kam vene re se, ata qe e vleresojne veten te MIRE, jane shume larg Zotit, dhe mbeten jashte tij.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Unë nuk e kam zakon t'i bëj bisht pyetjeve që më bëhen. Nuk kam pse të kem frikë për atë që unë besoj. Dhe nuk kam pse të kem frikë të them shprehjen "nuk e di" kur me të vërtetë nuk e di një gjë.

Në lidhje me kuotimin që Toni i ka bërë Dëshmuesit. Ashtu si e ka formuluar Dëshmuesi, nuk bie dakort me të. Por, duke parë frymën e të gjitha shkrimeve të Dëshmuesit, e kuptoj shumë mirë se çfarë ka dashur të thotë ai me ato fjalë që ju ja keni bërë me të zeza.

Ai ka dashur të thotë se Krishti u bë njeri, jo si njerëzit mëkatar, por pa mëkat. Pra, si Adami para rënjes, ose si Adami nëse do kishte zgjedhur të hante nga Pema e Jetës, duke mos harruar se Pema e Jetës është vetë Krishti. Dëshmuesi ka dashur të thotë se Jezu Krishti nuk u ngjiz nga sperma njerëzore dhe si i tillë nuk e trashëgoi mëkatin si të gjithë njerëzit e tjerë. Jam i bindur se këtë ka dashur të thotë Dëshmuesi, prandaj edhe unë e konsideroj vëlla në Krisht.
    Jo cdo kush e kupton fjalen e Perendise, nese nuk ka mendjen e Krishtit. Eshte pikerisht ajo qe ti pohon Marcus. Askund ne bibel nuk thuhet se Jezusi u be NJERI, dhe NJERI do te thote: ADAMI TOKESOR.
    Nese Jezusi duhejt te ishte 100% Adami tokesor, nuk kishte se perse te vinte prej se lartmi. Por vinte ashtu sic erdhen profetet, dmth nga bashkimi i burrit dhe Gruas. Vetem ai qe lind nga bashkimi i burrit dhe i gruas, eshte 100% NJERI ose ADAM.
    Por meqe ti seminarst ka mare persiper te besh gjyqin, a mund tju pyes: Cfar ka parasysh Gjoni kur thote se, Fjala u be MSIH, apo mendon se e kishte te veshtire te thoshte: Fjala u be NJERI. Po keshtu edhe Pali kur thote se, Ai u be i ngjashem nga pamja e jashtme porsi njersit, dhe nuk thote: Ai u be NJERIU. Neqofte se, Pali do te thoshte: AI u be NJERIU, atehere mendoj se brenda eshte dhe PAMJA e JSHTME e NJERIUT. Por une ju pyes: Perse Pali na deshmon per pamjen nga JASHTE, te Jezusit me NJERIUN, dhe jo thelbin e NJERIUT,Shprit+MISH = NJERI?
    Seminarist duhet te njohesh Njeriun, qe te kuptosh si cdo te thote NJERI. Trupi, fytra, dhe i gjithe fiziku, jane vetem njera pjese e njeriut, qe quhet MISH, dhe qe Jezusi i "VESHI", per tu bere i ngjashem me NJERIU nga PAMJA e JASHTME. Kete nuk e them une , kete e thote apsotulli Pal tek filip:2. Pra bej kujdes dhe mos me akuzo kot. Por a thua se Njeriu eshte thjesht vetem MATERJE?
    Bibla na pohon se njeriu ka dhe pjesen tjeter, SHPRITIN, dhe nese "mishi" eshte i "gjalle per nje kohe te shkurter ketu ne toke, shpriti ishte i vdekur qysh ne Eden, qe do te thote i ndare perjetesisht nga Perendia. Tani ju pyes. Ky eshte JEZUSI 100% NJERIU ( MISH + SHPIRT = NJERIU qe do te thote ADAM TOKESOR)?
    Kuptoni Palin kur Thote: Ai ishte Adami Qiellor i erdhur nga Qiejte, i cili mori pamjen e NJERIUT ne MISH, qe te luftoje mekatin dhe vdekjen, te cilat banojne ne MISH te NJERIUT. Jezusi nuk mori shpirtin e vdekur ( qysh ne EDEN) te NJERIUT, por i dha Njeriut nje SHPERIT te Ri, thote Bibla, te pavdekshem, prandaj dhe tha: mos e humbisni Shpirtin, se MISHI nuk vlen per azgje. Ky MISH nuk do ta shohe mbretrine e Perendise, por krijesa e Re ne Krisht, me kete Shprit te Ri dhe trupin e ringjallur nga vdekja e Krishtit, do te shohe dhe do te banoje ne mbreterine e Perendise. Amin
    Zoti ju bekofte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 22-04-2010 më 00:23

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Hej Toni

Mirë shumë albani1, Zoti të ruajt nga i keqi.
    Te thash qe nuk dua te te merzis por me aq sa kam degjuar kjo eshte e vertet . E kam degjuar nga persona qe kane qene atje , nuk e di vete se vete nuk kam qene. Por nese ti e di me mire kete ceshtje te lutem te me tregosh me teper. KJo eshte ajo qe kam degjuar une nga persona qe jetojne ne Itali dhe kane vizituar kete katedrale.

Tani une kerkova ne nje pyetje se cmndim keni ju si katolik Pra nese kjo nuk eshte e vertet atehere mund te me tregosh se si qendron e verteta ne lidhje me kete ceshtje?

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Te thash qe nuk dua te te merzis por me aq sa kam degjuar kjo eshte e vertet . E kam degjuar nga persona qe kane qene atje , nuk e di vete se vete nuk kam qene. Por nese ti e di me mire kete ceshtje te lutem te me tregosh me teper. KJo eshte ajo qe kam degjuar une nga persona qe jetojne ne Itali dhe kane vizituar kete katedrale.

Tani une kerkova ne nje pyetje se cmndim keni ju si katolik Pra nese kjo nuk eshte e vertet atehere mund te me tregosh se si qendron e verteta ne lidhje me kete ceshtje?
    E vërteta është se nga disa kisha protestante bëhet propogandë shumë e keqe ndaj katolikëve. Ata marrin diçka të vërtetë që bën populli i thjeshtë dhe ja u atribuojnë këtë gjë mësimit zyrtar të kishës katolike.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 35 prej 69 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •