Close
Faqja 32 prej 69 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 686
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Jo, Marcus, nuk e ke kuptuar drejt. Meqe e do me shkrim, po ta jap me shkrim.

Te gjithe njerezit qe jane pagezuar ne Emer te Atit, Birit dhe Shpirtit Shenjt, pra besojne ne Trinine e Shenjte dhe Krishtin Zot, jane vellezer dhe motra te miat ne Krishtin.

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Marcus,

Pyetjes tende i pergjigjet kjo pyetja tjeter: A ishte Shen Pali apostull?

Maria eshte Apostullja e pare dhe par exellence e Jezusit. Ajo eshte nxenesja e persosur e Birit te saj. Ajo e kuptoi dhe e jetoi porosine hyjnore qysh ne castin e pare te shpalljes nga engjelli Gabriel.

E perseris edhe njehere ketu: "I krishteri mund te jetoje pa Marine, por ne kemi nevoje per Marine qe te mesojme se si ta duam Jezusin, pasi ajo e percolli Fjalen e Hyjit nga ngjizja deri ne kryq dhe ringjallje". E nuk e ka dashur e nuk e ka ndjekur kush me shume Jezusin se Maria ne kete jete tokesore, sado te mundohemi une e ti sot. E njekohesisht nuk e ka ndjekur kush me shume Jezusin se ajo. A i jepen krejt keto karakteristika fjales Apostull?

Te fala ne Krishtin!
    Pyetja ime u bë në mënyrë që të kuptoheshin fjalët e Gijonit më mirë në kontekst. Kur Krishti ishte në kryq dhe tha ato fjalë drejtuar Gjonit dhe Maries, a ishin vetëm 12 që Ai kishte zgjedhur? Po! Atëhere, i bie që nga të 12-tët Gjoni ishte Ai që kishte më shumë dashuri për Jezusin. Mos harroni, se ai ishte i vetmi apostull që qëndroi poshtë kryqit bashkë me Marien. Nëse vlerësohet dashuria e Gjonit për Jezusin, nuk do të thotë se hidhet poshtë dashuria e Maries për Jezusin.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Te gjithe njerezit qe jane pagezuar ne Emer te Atit, Birit dhe Shpirtit Shenjt, pra besojne ne Trinine e Shenjte dhe Krishtin Zot, jane vellezer dhe motra te miat ne Krishtin.

Te fala ne Krishtin!
    KUJDES dielli sepse edhe unë ashtu deri sot kam thënë por pyetem nës e them ashtu tjeter?! JO, kurr në jetë.

Të lutem shtoja edhe kete; qe besojnë në Krishtin Zot dhe njeri sepse paska asi qe nuk besojnë ashtu!!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Te fala ne Krishtin!
    Më në fund e nxore! Por a nuk bie ndesh kjo, me mësimet e Seminaristit që thotë vazhdimisht se jemi Nestorianë, Gnostikë, etj., etj.?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    KUJDES dielli sepse edhe unë ashtu deri sot kam thënë por pyetem nës e them ashtu tjeter?! JO, kurr në jetë.

Të lutem shtoja edhe kete; qe besojnë në Krishtin Zot dhe njeri sepse paska asi qe nuk besojnë ashtu!!
    Jo i dashtun vlla, ta siguroj unë se Dëshmusi nuk asht i tillë!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Toni77,

Une pajtoj me Marcusin qe thote se para se te etiketohet dikush si heretik duhet pare fryma e shkrimeve te tij dhe jo thjesht nje shprehje qe mund te thote diku.

Une jam i sigurt se Deshmuesi beson se Perendia u misherua realisht, dhe jo thjesht ne dukje. Besoj se kete ai mund te na e sqaroje dhe vete kur te hyje ne forum
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E pikerisht ketu e ke gabim, Dielli ime.
    Le te mos dalim me te zgjuar se sa ka dale Kisha.

Te jesh e bindur se Trinine edhe Krishtin Zot (thone formalisht se) i pranojne jo vetem ungjilloret, por psh edhe Mormonet. Kjo nuk dmth me nxjerre konkluzione se jane vllezer e motra ne besim. Kurrsesi. Logjika jone nuk mund te jete ndryshe nga logjika e Kishes.

Te jesh vella e moter ne besim me dikend, duhet, sipas Kishes, te jesh ne pranim te ndersjellte Kungimi.

A pranon ti te ndash Kungaten me simbolin buke e vere te Marcus1, apo Marcus1 te mare Hostien tende si trup e gjak real te Krishtit?

Ne forum kemi deshmuar secili se nuk e bejme ket gje.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Dielli
    E perseris edhe njehere ketu: "I krishteri mund te jetoje pa Marine, por ne kemi nevoje per Marine qe te mesojme se si ta duam Jezusin, pasi ajo e percolli Fjalen e Hyjit nga ngjizja deri ne kryq dhe ringjallje". E nuk e ka dashur e nuk e ka ndjekur kush me shume Jezusin se Maria ne kete jete tokesore, sado te mundohemi une e ti sot. E njekohesisht nuk e ka ndjekur kush me shume Jezusin se ajo. A i jepen krejt keto karakteristika fjales Apostull?
    Sigurisht që ne kemi nevojë për Marinë, për shembullin e saj që ajo ka dhënë. Por të kesh nevojë shembullin e Marisë nuk do të thotë se medoemos duhet t'i lutesh asaj. Pra, me pak fjalë, Krishti është i plotë në të gjithë ata që e besojnë sepse Ai është gjithçkaja në gjithçka.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    E pikerisht ketu e ke gabim, Dielli ime.
    Le te mos dalim me te zgjuar se sa ka dale Kisha.

Te jesh e bindur se Trinine edhe Krishtin Zot (thone formalisht se) i pranojne jo vetem ungjilloret, por psh edhe Mormonet. Kjo nuk dmth me nxjerre konkluzione se jane vllezer e motra ne besim. Kurrsesi. Logjika jone nuk mund te jete ndryshe nga logjika e Kishes.

Te jesh vella e moter ne besim me dikend, duhet, sipas Kishes, te jesh ne pranim te ndersjellte Kungimi.

A pranon ti te ndash Kungaten me simbolin buke e vere te Marcus1, apo Marcus1 te mare Hostien tende si trup e gjak real te Krishtit?

Ne forum kemi deshmuar secili se nuk e bejme ket gje.
    Unë e bëj për hir të vëllait apo motrës, që të mos shkandullohen ata. Por në jetën time të përditshme do e bëja në shtëpi me vëllezër e motra, me verë dhe bukë të vërtetë.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Sigurisht që ne kemi nevojë për Marinë, për shembullin e saj që ajo ka dhënë. Por të kesh nevojë shembullin e Marisë nuk do të thotë se medoemos duhet t'i lutesh asaj. Pra, me pak fjalë, Krishti është i plotë në të gjithë ata që e besojnë sepse Ai është gjithçkaja në gjithçka.
    Edhe ketu qendron nje mesim tejet i gabuar. Nje kompromis i korruptuar.

Ne nuk e pranojme dikend thjeshte ne baze te fjaleve qe ka then dikur, POR ne ate se personi, duke jetuar ne Krishtin, me fjale e vepra, eshte, jo vetem atehere, POR edhe SOT e pergjithmone, nje Krisht ne Krishtin, secili sipas ngjashmerise qe ia arriti.

Per Marine kemi nevoje per ate qe Ajo eshte SOT dhe jo thjeshte per shembullin e saj qe shohim ne ungjill.

Faqja 32 prej 69 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •