Close
Faqja 22 prej 69 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 686
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Ky spjegim qi dhe më duket krejt pa lidhje, ose unë nuk kam arrit me të kuptue se qka don me than. Fjalët e Jezusit "Ja, nëna jote!" kanë kuptimin se Gjoni duhet me u kujdes për të, si me ken nana e vet.
    Provo ta kuptojsh se çka dua të them:

Nëse pra ajo qe thotë Jezusi; “Grua, ja, yt bir!” Pastaj nxënësit: “Ja, nëna jote!”, ti e shpjegon tekstualisht rreshtin, pra ia merr kuptimin ashtu si është e shkruar, dhe thua se qellimi ishte qe "dikush të kujdesej për nënën e Tij", atëher edhe rreshtin tjeter PSH kur thotë Krishti; "ju jeni kripa e botes", nuk ishte qellimi qe ne të ushqejmë gjellërat por duhet kuptuar qellimi i Jezusit ishte të tregoj se në vepra dhe dashhuri duhet të jemi krip. Duhet gjithnjë të marrim arsyen etë shprehurit dhe situatat se çfare ishte tema dhe gjendja kur Ai foli.

Jezusi kur tha apostullit, Ai me këtë tha diçka të madhe, bile këtë e ka thënë nga Kryqi; “Ja, nëna jote!”. Dhe rreshti tregon se nga ia moment ajo veq kaloj nga qe ishte nënë e Jezusit, ne nënë e apostujve sepse rreshti tregon se; "Prej asaj ore nxënësi e mori me vete"!

Nuk mendoj se duhet të jemi të ndikuar nga askush tjeter (fjalen e kam nga mësimet dhe doktriant kishtare) por të lejojmë qe Zoti vet të na shpjegon dhe të na zbuloj këtë të vertetë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 16-04-2010 më 12:09
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Unë për vedi besoj se Maria, ashtu si të gjithë të tjerët asht nji nga gjymtyrët e trupit të Krishtit.

Ne të gjithë jemi një. As në Even nuk ishim të ndarë, pra edhe me Even njeriu është një pavarsisht se ajo është nëna e njerzimit - person, ashtu edhe në Even e re Marinë jemi një - nënë e gjymtyrve të Krishtit = Kisha.

"..që të gjithë të jenë një. Sikurse ti, Atë, që je në mua dhe unë në ty, ashtu edhe ata të jenë në ne.."
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Funksioni i Palit është si funksioni i mamisë, e cila lind fëmijët që i ka ngjizur dikush tjetër.
    Atehere, pse e quan veten, ne po ate varg, At te atyre? Te qenit At, pra prind ne raport me ta, i vjen nga fakti se ata lindin prej tij, apo jo?

Kisha ka qenë që para themelimit të botës, pjesë e Jezu Krishtit dhe Ajo doli nga brinja e Tij.

Me këtë rast më jepet mundësia për të thënë se Eva e Re, e cila doli nga brinja e Adamit të Ri nuk është Maria siç ju pëlqen ju ta quani, por Kisha.
    ti thua se Kisha ka qene para themelimit te botes edhe se ajo doli nga birnja e Krishtit. Mirepo, Krishti u trupezua ne kohe, e jo e para themelimit te botes.

Ju doni te kundershtoni ne lidhje me Marine, duke ia kundervene Kishen, njelloj sikur ti kundervesh trupit te Krishtit, si njeri, Kishen, po si trup i Krishtit.

Kush eshte gruaja, qe lind Krishtin ne Zbulesen 12? Ne ungjijte shohim qe Krishti i drejtohet Marise, asaj qe e lindi, me "grua"!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Unë për vedi besoj se Maria, ashtu si të gjithë të tjerët asht nji nga gjymtyrët e trupit të Krishtit.
    Qe Maria te jete si gjithe te tjeret, nje nga gjymtyret e trupit te Krishtit, nuk je duke thene gje, ne lidhje me ato cka ne ortodokse e katolike pretendojme. Sepse, edhe Krishtit, MBRETI i qiellit edhe dheut, mund te thuhet se, sipas letres se Hebrejve, u be si nje nga ne.

Pra, te qenit si ne, nuk ia heq Krishtit te qenit MBRET i qiellit dhe dheut, sikurse nuk ia heq Marise te qenit Mbretneshe e qiellit edhe dheut. Zbulesa 12 e pershkruan si mbretneshe Marien!

P.S. Dil e burr i dheut e mos u msheh ashtu si e bajnë Seminaristi e Penieli. Prej kujt ke frigë me u dukë se je online?
    Nuk dal, se sdu me ju tremb...lol...se m ikni!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pergjigju edhe se ku bazohesh se Maria pati femije te tjere?

Mos ti mendon se referimet se Jozefi pati femije, apo se jezusi kishte njerez qe i quante vellezer e motra, kane vetem nje shpjegim te mundshem, ate te qenit motra e vellezer nga Maria?! Nuk ka mundesira te tjera, sic i parashikon ligji edhe mentaliteti hebre?

Psh, Solomoni ishte vella me Absalomin. Mos do te thote kjo qe Abshalomin e ka lindur Bathsheba, meqe ishte e ema e Solomonit?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 16-04-2010 më 14:09

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Sipas ungjijve apokrife, nga ku na vijne me shume te dhena per Shen Jozefin, ai ishte nje burre i kaluar ne moshe per femije dhe i ve nga nje martese tjeter.

QLJK!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Kush eshte gruaja, qe lind Krishtin ne Zbulesen 12? Ne ungjijte shohim qe Krishti i drejtohet Marise, asaj qe e lindi, me "grua"!
    Nuk e di! Zbulesa është një libër i vështirë për t'u kuptuar kështu që nuk para futem në interpretime të saj.

Me sa di unë, ju ortodoksët deri vonë nuk e pranonit si libër kanonik. Është e vërtetë kjo?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nuk dal, se sdu me ju tremb...lol...se m ikni!
    Hahahaha, përkundrazi, kur debatoj me ty dhe shoh se je online, qëndroj akoma edhe sikur të dua të largohem. Por kur nuk të shoh, nuk di çfarë të bëj, se mendoj se mund të kesh ikur dhe unë harxhoj kohën kot duke pritur ndonjë përgjigje tënden.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Pergjigju edhe se ku bazohesh se Maria pati femije te tjere?

Mos ti mendon se referimet se Jozefi pati femije, apo se jezusi kishte njerez qe i quante vellezer e motra, kane vetem nje shpjegim te mundshem, ate te qenit motra e vellezer nga Maria?! Nuk ka mundesira te tjera, sic i parashikon ligji edhe mentaliteti hebre?

Psh, Solomoni ishte vella me Absalomin. Mos do te thote kjo qe Abshalomin e ka lindur Bathsheba, meqe ishte e ema e Solomonit?
    Po, bazohem se terk referimet se Jezusi kishte vëllezër. Një shëmbull që më bën ta besoj këtë fort është fakti se Jakobin e quanin vëllain e Jezusit. Përse?

E di që argumentet tuaja (ortodokse) janë të forta në këtë pikë. Por personalisht nuk jam bindur. Madje edhe Stilianos Haralambakis, ish arximandriti i njohur që braktisi kishën ortodokse besonte se Maria qëndroi e virgjër përgjithmonë.

Por unë nuk kuptoj përse duhej të qëndronte e virgjër dhe në të njëjtën kohë e martuar. Kjo gjë mua më duket absurde dhe nuk më lejon që ta pranoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 17-04-2010 më 02:44

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Interpretimi yt se gruaja që lindi Krishtin te Zbulesa është Maria, mua më duket i dobët. Sepse, nëse do ishte Maria, ç'lidhje ka ajo me persekutimin që i bëhet, në një kohë që ajo është me Zotin tani? Si ka mundësi të lihet në shkretëtirë për t'ju fshehur dragoit dhe si ka mundësi që dragoi e ndjek atë, në një kohë që ajo është në të djathtë të Krishtit?

Faqja 22 prej 69 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •