Close
Faqja 20 prej 69 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 686
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Nje pyetje kisha une.

Shenjtoret ne qiell, te cilet jane te kurorezuar ne lavdi, a kane me nevoje per Krishtin (ose Trinine) apo jo, apo jane bere te persosur dhe nuk kane me nevoje per Te?

Arsyeja pse me lind kjo pyetje eshte me poshte:

Nqs ata nuk kane me nevoje per Te, atehere i bie qe ata jane bere te persosur nderkohe qe i Persosur dhe i Vetemjaftueshem eshte vetem Perendia (Trinia e Shenjte)
    Por, nga ana tjeter, nqs ata kane akoma nevoje per Krishtin, atehere ku dallohen nga shenjtoret e pakurorezuar ende (dmth nga te krishteret qe jane ne kete jete), kur qe te dy palet jane plotesisht te varur nga meshira, hiri dhe dashuria e Perendise?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 14-04-2010 më 16:11
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Vllazer dhe motra te besimite krishter mir se ju gjeta une edhe pse nuk i takoje besimite krishter por respektine me te madhe e kan krishteret per rujtjen e kulturese shqipefolse ne trevat e shqiperise etnike duke u nisur nga alfabeti i gjuhes te buker shqipe e deri ne rujtjen e tershigimise e stergjysheve tane mija vjeqare RESPEKTE

I ZOTI I SOFRES DHE I TEMES GEZUARE ME NJE GOTE RAKI NE SOFREN 2000 VJEQARE

KAME NJE RESPEKTE TE VEQANTE PER

TONON 77
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Para Zotit e them se unë nuk e kam aspak problem nëse ti i lutesh shënjtorëve. Problemin e kam (në fakt as këtë nuk e kam problem) kur i imponohet tjetrit lutja ndaj shenjtërve.

P.sh. indirekt Seminaristi ta imponon, sepse thotë se nëse nuk i lutesh shentjorëve beson në një pseudo kristianizëm, me pak fjalë je heretik. E kupton ku është ndryshimi?
    Mesimi se ndermjetimi eshte nje menyre jete shpirterore ne Kishe eshte i IMPONUESHEM. Ajo qe s'eshte e imponueshme, eshte se kur duhet te kerkosh kete ndermjetim tek shenjtoret.
    Refuzimi i aspektit imponues rezulton, pervec se ne krenari edhe arrogance, ne mohim te shum pikave baze te mesimit te krishtere.

Unë të pranoj me gjithë zemër si motrën time në Krisht, sepse ty të ka pranuar vetë Krishti, por për hir të faktit se nuk i lutem shënjtorëve, nuk pranohem si vëlla në Krisht. Edhe një herë, jo se e kam unë problemin, përkundrazi, problemi është i atyre që nuk më pranojnë. Unë jam i plotë në Krishtin ashtu siç jam.

Për mua nuk është aspak pengesë në ecurinë time frymore moslutja ndaj shënjtorëve.
    Ti mund te thuash se e pranon. Por ne momentin qe ti deklaron se ndermjetimi ndaj shenjtoreve eshte kryekeput herezi, atehere ka dicka qe s'shkon. Ne kete pike, ti nuk mund te thuash qe je vella e moter me nje qe ti deklaron me besim heretik.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Nje pyetje kisha une.

Shenjtoret ne qiell, te cilet jane te kurorezuar ne lavdi, a kane me nevoje per Krishtin (ose Trinine) apo jo, apo jane bere te persosur dhe nuk kane me nevoje per Te?

Arsyeja pse me lind kjo pyetje eshte me poshte:

Nqs ata nuk kane me nevoje per Te, atehere i bie qe ata jane bere te persosur nderkohe qe i Persosur dhe i Vetemjaftueshem eshte vetem Perendia (Trinia e Shenjte)
    Por, nga ana tjeter, nqs ata kane akoma nevoje per Krishtin, atehere ku dallohen nga shenjtoret e pakurorezuar ende (dmth nga te krishteret qe jane ne kete jete), kur qe te dy palet jane plotesisht te varur nga meshira, hiri dhe dashuria e Perendise?

Shume e lehte! Sic deshmon edhe Pali, tek Timoteu, ne fund te jetes se tij, ai e LUFTOI luften e mire dhe priste kuroren e lavdise qe Zoti ua jep besnikeve te Tij.

Nga ky cast i kurorezimit, stadi i ecurise me Zotin ndryshon me ate te nje besimtari qe se ka arritur kete, pavaresisht se rritja ne Zotin eshte e pafundme.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Dhe Marcus1, meqe me ke postu dicka, po te jap edhe une nji link qe ti vejme kapakun kesaj pune:

Enciklopedia Katolike per Ndermjetimin: http://www.newadvent.org/cathen/08070a.htm

Ta perseris, mund tu falen shume ungjilloreve gafat qe kepusin, POR jo TY!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Postuar më parë nga marcus1
    Para Zotit e them se unë nuk e kam aspak problem nëse ti i lutesh shënjtorëve.
    Marcus,

Ne shpejtesi e siper, me paska shpetuar kjo fjali. Une, si e krishtere, nuk i lutem shenjterve, pasi i lutem vec Zotit. Vetem Ai mund te beje mrekulli. Shenjterit i lus, pra u kerkoj vetem qe te me vijne ne ndihme e te me behen krah ne lutjen time.

Ate Pio eshte i famshem per kete shprehje: Mrekulline e beri Zoti. Une vetem sa u luta per ty. E nuk numerohen mrekullite qe Zoti zgjodhi t'i beje permes ndermjetesimit te Ate Pios, si ne kohen kur ai ishte nje shenjt tokesor, si tani kur ai eshte nje shenjt qiellor. Per kete shenjt dhe per Marine, deshmoj vete se si ka ndikuar lutja e tyre per mua para Zotit.

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Nga nje ane ti Marcus1 deklaron se mesime te caktuara, si keto qe po diskutojme sefundmi, te cilat Toni i beson, jane kryekeput heretike e nga ana tjeter thu se se ke problem ta quash Tonin vella...!!!!

Je shume sentimental e rrjedhimisht siperfaqesor ne ndjenja.
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Ti mund te thuash se e pranon. Por ne momentin qe ti deklaron se ndermjetimi ndaj shenjtoreve eshte kryekeput herezi, atehere ka dicka qe s'shkon. Ne kete pike, ti nuk mund te thuash qe je vella e moter me nje qe ti deklaron me besim heretik.

Ajo që kam thënë unë është se të besosh se Kisha e lindi Krishtin është herezi!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Sidoqofte, eshte e njejta gje edhe ne kete rast.
    Do te shkruaj nje shprehje me poshte. Po te ishte e imja origjinale, ti do ta quaje herezi. Mirepo eshte e Apostollit Pal. Mos do thuash qe eshte herezi?..:

1Kor4:15

" 15 Sepse, edhe po t’i kishit në Krishtin dhjetë mijë mësues, nuk do të kishit shumë etër, sepse, me anë të Ungjillit, unë ju linda në Jezu Krishtin. "

Me ata shume ungjillore qe kemi diskutuar, kur flasim ne lidhje me Marine, u permendim vizionin ne Zbulesen 12:

"1 Në qiell u duk një shenjë e madhërueshme: një Grua e veshur me diell, me hënë nën këmbë, në kokë kezën me dymbëdhejtë yje!

2 Shtatëzënë, bërtiste në mundime, në dhimbjet e lindjes.

3 Pastaj në qiell u duk edhe një shenjë tjetër: Ja, Dragoi! I madh, i zjarrtë, me shtatë kokë e dhjetë brirë! Mbi kokë shtatë kurorë!

4 Bishti i tij tërhiqte pas vetes një të tretën e yjeve të qiellit - dhe i rrëzoi për tokë!

Dragoi zuri vend para Gruas që po lindte fëmijën që, posa të lindte fëmijën, t’ia hante.

5 Dhe Ajo lindi fëmijën - një Djalosh - që do të sundojë të gjithë popujt me skeptër hekuri.

Ungjilloret e interpretojne se, kjo GRUA qe lindi Krishtin, nuk behet fjale per MARINE por per KISHEN. Me fjale te tjera, ne kete rast, ungjilloret po thone se Kisha lind Krishtin!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 16-04-2010 më 05:34

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Seminarist, ja edhe përgjigja tjetër që i kam dhën mesisë, i cili e pa në një këndvështrim tjetër këtë çështjen e lindjes së Krishtit nga Kisha.

Citim Postuar më parë nga mesia
    Ndoshta e ka ne kuptimin figurativ, Kisha ua predikon njerezve Jezus Krishtin, dhe pra keshtu Krishti 'lind' ne zemrat e njerezve nese ata e pranojne besimin krishter...
    Citim Postuar më parë nga marcus
    Nëse ka qenë në këtë kuptim figurativ, atëhere them një Amen të plotë!
    Citim Postuar më parë nga Seminaristi
    Do te shkruaj nje shprehje me poshte. Po te ishte e imja origjinale, ti do ta quaje herezi. Mirepo eshte e Apostollit Pal. Mos do thuash qe eshte herezi?..:

1Kor4:15

" 15 Sepse, edhe po t’i kishit në Krishtin dhjetë mijë mësues, nuk do të kishit shumë etër, sepse, me anë të Ungjillit, unë ju linda në Jezu Krishtin. "
    Dëshmuesi ka dhënë një përgjigje shumë të goditur në lidhje me këtë varg, por siç dihet, shkrimet të tipit Ton elatë nuk i lexon ti.

Funksioni i Palit është si funksioni i mamisë, e cila lind fëmijët që i ka ngjizur dikush tjetër.

Kisha ka qenë që para themelimit të botës, pjesë e Jezu Krishtit dhe Ajo doli nga brinja e Tij.

Me këtë rast më jepet mundësia për të thënë se Eva e Re, e cila doli nga brinja e Adamit të Ri nuk është Maria siç ju pëlqen ju ta quani, por Kisha.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Me këtë rast më jepet mundësia për të thënë se Eva e Re, e cila doli nga brinja e Adamit të Ri nuk është Maria siç ju pëlqen ju ta quani, por Kisha.
    JO marcus, nuk pajtoj me atë qe ti thua, kam mjaft deshmi qe mund ta deshmoj arsyen.

Per ndryshe, si e shpjegon ti sipas botkuptimeve tua personale, apo doktrinore këtë rresht? psh:

Jezusi, kur pa nënën e vet dhe, pranë saj, nxënësin që donte, i tha nënës:

“Grua, ja, yt bir!”

Pastaj i tha nxënësit:

“Ja, nëna jote!”

Prej asaj ore nxënësi e mori me vete.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 20 prej 69 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •