Close
Faqja 10 prej 69 FillimFillim ... 891011122060 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 686
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Nga ky pasazh kuptohet lehte qe ti po blasfemon Krishtin!

Keshtu nga te dyja rruget qe une te parashtrova: 1. Ose te shpjegohesh biblikisht per brockullat qe thua 2. Ose te pranosh qe je i semure psiqik qe pranon te identifikohesh me nje besim ndaj te cilit ti blasfemon,

ti zgjodhe piken2.

Une nuk prisja ne fakt te zgjidhje tjeter gje!
    Edhe une nuk prijsja ndonje pergjigje nga ti! e theksova qe do te shkruaja per te Krishteret e Forumit! Sipas mendimit tim njerez te fares tende ka me bollek dhe do te kete deri ne fund te kesaj kohe.....deri ne ardhjen e Atij qe ndan grurin nga egjri!
    Semi-narist+Semi-coptic=1
    Eresira dhe humnera ku eshte shpirti dhe mendja sigurisht keto pergjigje do te kete.
    Me coptic me dukeni si dy vellezer binjak,te tille qe Jezus Krishti i kishte shume "qef"dhe sa here i dilnin perballe dhe e ngacmonin me akuza, i leshonte "komplimente te forta"

Gezuar Krishtelindjet!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Por, harrova te te them, qe bie dakord, qe ne cdo fe, perfshi edhe ate ortodokse, psikopatia eshte nje obsion i mundshem. Askush nuk eshte imun. Megjithate ne evangjelizem ajo qe dallon eshte se kjo semundje bie me teper ne sy per shkak te individualizmit!
    Pikërisht, këtë besoj edhe unë. Po ta marrim nga e kundërta mund të them se në çdo kishë (jo fe, si i quan ti) ka njerëz që kanë një besim të vërtetë në Zotin. Ndërsa problemi me ty dhe fanatikët e çdo kishe institucionale (jo vetëm atë ortodokse) është se ju besoni se vetëm kishat tuaja kanë besimtarë të vërtetë, të tjerët janë heretikë. Këta fanatikë ndodhen edhe në kishat ungjilloro-protestante.

Kjo quhet elitizëm! Njerëz të tillë, nuk e kanë njohur me të vërtetë Krishtin. Ata din shumë për Të, por nuk njohin zemrën e Tij.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jo, une nuk besoj se vetem kisha ortodokse ka besimtare te vertete. Kjo do te thote se ti nuk me ke kuptuar ndoshta kurre, megjithese me ke ndjekur neper postime.

Une them NJE gje vetem: Ortodoksia ka te verteten, gje qe nuk do te thote se besimtaret e saj jane te krishtere ekselent, por po ashtu do te thote se, duke pasur te verteten ajo zoteron mundesine per shenjterim te njeriut, per ate qe do.

Ndersa Evangjelizmi eshte levizje me pak fjale Heretike, eshte nje mashtrim qe permbledh ne vetvete shume te keqija mesjetare dhe moderne. Si rrjedhoje, edhe pse ne evangjelizem mund te kete njerez me sinqeritet besimi te jashtezakonshem, mundesia per shenjterim nuk ekziston, madje zelli i mire kalon shume lehte ne vetemashtrim/psikopati.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Jo, une nuk besoj se vetem kisha ortodokse ka besimtare te vertete. Kjo do te thote se ti nuk me ke kuptuar ndoshta kurre, megjithese me ke ndjekur neper postime.

Une them NJE gje vetem: Ortodoksia ka te verteten, gje qe nuk do te thote se besimtaret e saj jane te krishtere ekselent, por po ashtu do te thote se, duke pasur te verteten ajo zoteron mundesine per shenjterim te njeriut, per ate qe do.

Ndersa Evangjelizmi eshte levizje me pak fjale Heretike, eshte nje mashtrim qe permbledh ne vetvete shume te keqija mesjetare dhe moderne. Si rrjedhoje, edhe pse ne evangjelizem mund te kete njerez me sinqeritet besimi te jashtezakonshem, mundesia per shenjterim nuk ekziston, madje zelli i mire kalon shume lehte ne vetemashtrim/psikopati.
    Me pak fjalë beson atë që edhe unë thashë në fillim. Dëgjo Seminarist, e Vërteta nuk është një diçka, një doktrinë apo një mësim teologjik. E Vërteta është një Person dhe kush ka këtë Person, ka edhe të Vërtetën. Gjithashtu ky Person nuk kufizohet në kufinjtë e njërës apo tjetrës kishë. Asnjë kishë nuk e ka privilegjin e të pasurit të Tij ekskluzivisht. Ky Person nuk kufizohet as nga pamundësia e dikujt për të pasur një njohuri teologjike të përkryer. Dhe kush ka këtë Person, ka vetë shenjtërinë. Kur ta kuptosh këtë gjë, do e kesh më kollaj të shohësh të gjithë ata që kanë të Vërtetën (Jezu Krishtin) si vëllezërit dhe motrat e tu, pavarësisht dogmës së ciës i takojnë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ca bohet kendej nga sofra jone? Keni pase shume vizita?
    > Nuk e di a u uruam per krishtelindje me njerit-jetrin.
    > Gezuar Krishtlindjet.
    > E mira qofte me ju.
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Kam vene re qe disa te krishtere luftojne me shume per lavdine tyre se per ate te Krishtit.
    > Nese dikush deshiron te jete mbi te tjeret mjafton te jete sherbetori i tyre. (Jezu Krishti).
    La verita' ti rendera' libero!

Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Kjo temë eshte konceptuar si nje sofer ku besimtare te krishtere te kishave te ndryshme te marrin pjese per te ndare me njeri-tjetrin besimin dhe eksperiencen e tyre ne Krisht. Pjesemarrje te kendshme.
    OW...
    Pse s'thoni ju qe u realizua ekumenizmi tek ne...
    Kjo po qe eshte arritje, urra,urra,urra...
    Po kapo kush do vihet, presidenti...?!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    JO s'kemi nevoje per president, sepse tashme e kemi Nje Mbret.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Jo mu be sikur te isha ne Angli..., ne ate moment, ndaj thashe ashtu...
    Po ku i dihet..., mendja nje kokerr gruri eshte..., pastaj kur flitet per bashkim midis nesh, harrojme edhe te hame buke...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Jo mu be sikur te isha ne Angli..., ne ate moment,
    A mundet nje pyetje sqaruese : simboli nen arbereshi-niko,eshte flamuri Shqiperise apo i ortodoksise? se e kam pare edhe tek kisha ortodokse greke, tek serbet edhe tek ruset?

Faqja 10 prej 69 FillimFillim ... 891011122060 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •