Close
Faqja 26 prej 37 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 364
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Bëni mirë po sikur të mirreni me Kur'anin (Ajetet Kur'anore) dhe jo me Hadithe të cilat nuk dihen në janë të sakta apo jo. Unë mund të jem ai i cili mund të shkruaj ... " X Personi ka një dërrasë mangu kur nuk ndihet mirë " (transmeton Buhariu dhe Muslimi) ... Ky është një spekulim të cilin e bëra unë me qëllim për t'vën poshtë Islamin dhe Muhammedin s.a.v.s.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Ky varg qe ke sjell ti nuk ka baze dhe kur ka degjuar Aishja r.a. qe eshte perhapur ky varg ajo ka thene: "Si e beni kete, Pasha All-llahun, une kam qendruar e shtrire para pejgamberit a.s. kur ai ishte duke u falur naten dhe kur ai ra ne sexhde, vetem mi shtyri kembet dhe une i terhoqa ato."
    Po ashtu edhe Mejmmune (gruaja tjeter e pejgamberit a.s.) e ka transmetuar nje ngjarje te tille me pejgamberin a.s.

Shpresoj te ma kthesh pergjigjjen .
    Ok, bazë ka por thuaj se ka edh diçka tjeter, pse vëlla nuk ishte kjo pergjigje më parë. DMTH, ka patur asi zërash dhe hadithe qe kan thënë ashtu ndersa Aishja e ka ka demantue.

flmn
    kaloja mirë
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Nuk e thash kete qe e ka thene Aishja, sepse nuk e dita. Por u interesova per ta kuptuar sa qendron ky varg dhe gjeta se ky eshte demnatuar nga vete Aishja r.a.

Vazhdoj te pres qendrimin tend karshi atij citati biblik

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Vazhdoj te pres qendrimin tend karshi atij citati biblik
    Per te dhënë pergjigje te shkurte dhe shumë domethënëse; lexo per Nënen Tereze dhe mund ta kuptojsh lirinë e femres në Kishë. S'po hy tash ne sa e sa shenjteresha qe ka Kisha Katolike duke perfshi edhe Virgjereshen e Shenjtë Maria qe per Kishen Katolike është njeriu - shenjti më i respektuar. Por thjeshtë, rasti e Nënes Tereze te tregon dhe hedhë poshtë çdo dyshim te mos lirisë së femres në Kishen Katolike. Bile ajo pati aq liri sa qe dha shumë kritika botes dhe qe ajo vetem sa i është vlersua nga Kisha dhe do te shpallet e shenjte.

Ndersa ne popullin me perkatesi fetare te krishterë, kemi rastin e Amrikes ku personi i dytë është femer poashtu edhe ne EU shihet prezenca e femrave në strukturat e rendesishme udheheqese. Edhe kjo deshmon se femra e krishtere nuk ka pengesa dhe nuk eshte e izuluar.

Nese mendojmë kohen e Jezusit, është pikrisht Jezusi personi i cili e pranoj femren ne shoqeri dhe ne shumë raste e takon Jezusin afer njerezve pa dallime gjinore dhe prezencen e femrave afer Jezusit.

Nëse marrim Ungjillin te cilin e beson Kisha Katolike, femra ka rendesi shumë të madhe sa qe projekti i Zotit realizohet nepermes të lirisë së femres - MARIA-LINDJA E JEZUSIT.

Nëse ka pytje, u lutna te shtroni te sofra e te krishterve.

respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-11-2009 më 16:49

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Nuk e mora pergjigjjen qe kerkova, po ta parashtroj ne kete menyre pyetjen:

Flasin grate e familjes suaj kur jane ne kishe apo jo?

Mundesisht pergjigju vetem me 'po' ose 'jo' dhe une pastaj do e kuptoj plotesisht, pa pasur nevoje te flasesh me teper. E them kete sepse dua nje pergjigjje te sakt se sa ju e praktikoni ne jete Biblen p.sh. ne kete rast. Ndersa sa me shume qe po flitet, aq me pak po ka pergjigjje te kerkuar.
    Thuaje troc mos ke dert, sepse une jam nje besimtare, nuk je duke folur me ateist dhe kuptoj cdo ndalese apo urdherese se feve. Madje, po te isha duke biseduar me nje kristian si puna e Volsiv (nese nuk ja gaboj emrin), apo Dielli, assesi nuk do kerkoja me teper shpjegime per kete citat nese ata do pergjigjeshin, por ty te kerkoje per faktin se sillesh me muslimanet sikurse ti te jesh nje ateist dhe nuk kupton fare nga ndalesat qe ka cdo fe, duke perfshire edhe tenden.
    Une me secilin diskutoj ne ate menyre si ata diskutojne me muslimanet dhe nese nuk do perpiqej dikush te na fyente ne, nuk do e lejoja veten per asgje ne bote ta ve ne siklet dikend me ndonje pyetje. Por kur e shoh qe dikush mundohet ta preke dinjitetin e Islamit, atehere edhe po nuk desha une, gishterinjte e mi nuk qendrojne dot pa nderhyre.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Nuk e mora pergjigjjen qe kerkova, po ta parashtroj ne kete menyre pyetjen:

Flasin grate e familjes suaj kur jane ne kishe apo jo?
    .
    Fillimisht ti duhet ta dallojsh Kishen dhe të mesosjsh se çka do të thotë fjala Kishë. Kisha eshte populli, per ndryshe lexo te komuniteti katolik se çka është Kisha dhe pastaj mund të kuptojsh pergjigjen.

Pergjigjen lidhur mepytjen e ke ketu dhe mund ta lexojsh:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=254

Por kur e shoh qe dikush mundohet ta preke dinjitetin e Islamit, atehere edhe po nuk desha une, gishterinjte e mi nuk qendrojne dot pa nderhyre.
    Unë nuk deshta te preku dinjitetin tuaj, prite Zot. Nese keni dinjitet kurr mos iu frigo asaj. Per ndryshe tash po te tregoj se unë perkunder asaj, u bëna tolerant dhe u terhjeka edhe pse e dita se nuk është ASHTU sikurse ti u pergjigje, deshta te iku atyre SKANDALLEVE ISLAME pasi qe verejta se u lendove, tash pasi qe je hedhë kështu me krenari, me ke akuzuar ne kete formë, prit dhe lexo dhe shiqoje se dinjitetin tende ta prekë ty ai qe i shkon mrapa dhe shkolla e tij dhe jo unë.

Tash po postoj ato qe u folen mëparë per të argumentuar se nuk u prek dinjiteti nga askush por shkrimet islame ashtu thonë, mos me akuzo tjeter mua mik, lexo me vemendje:

Muhammedi sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë: ”Çdo femër, e cila parfumoset dhe pastaj kalon nëpër njerëz që të nuhasin erën e sajë, ajo është lavire.” Ahzabë, 32

Pejgamberi alejhi selam ka thënë: " Namazi I njeriut ndërpritet kur para tij nuk ka diqka siq është fundi I shaëls nga:Gruaja, gomari ose qeni I zi".
    Ebu Dherri tha:
    "Unë I thash o I Dërguari I Allahut pse qeni I zi e jo ai I kuq?"
    Ai tha:
    "Qeni I zi është shejtan".

Ne vazhdim do të postoj te tjerat dhe ti do te kuptojsh se unë nuk po preku dinjitetin por jan shkrimet-burime islame te cilat kan shumë probleme dhe Islami sot nuk din nëse duhet t'i hedhë si te pa vlera dhe të distancohet nga to, apo duhet tu besoj, kjo ka krijuar shumë problme në botë dhe veretë shumher hadithet prekun dinjitetin dhe lirinë e njeriut, por per këtë nuk janë fajtor te krishterët. Fajtor janë ata qe i besojnë, edhe më fajtorë ata qe i perdikojnë dhe u besojnë. Nëse nuk beson të jap adresat se ku keto qe ti i quan "prekje te dinjitetit" predikohen - legjirohen nga vëllezerit tu islam bile edhe ne gjuhen shqipe.

Mos me fajso mua.

gishterinjte e mi nuk qendrojne dot pa nderhyre.
    OK.
    Tjetra qe është shqetesuese per femrat muslimane:

A i lejohet femres muslimane që të udhëton pa shoqërues nga familja, dmth pa dikë të afert me të cilin i ndalohet martesa? Dmth pa Baben, vëllain, motren dhe burrin sepse me djalin e agjes nuk i ndalohet martesa!

Nëse jo, a është kjo shkelje e dinjitetit, lirisë dhe të drejtes së njeriut?
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-11-2009 më 18:24

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Po flas per veten time "po flasin gra cupa goca femra" biles edhe kane predikuar. Te krahasosh femren ne islam me femren ne krishterim eshte si nata me diten.

Ndryshe nga feja islame krishterimi jeton ne krisht e zot e nuk jeton me biblen. Per mua bibla eshte "historia, tregimi" I zotit neper shekuj edhe nuk eshte "planprogram" jetese sic e beni ju me kuranin qe ju jetoni ne kuran e ne muhamet nuk jetoni ne zot. Nese ky "planprogrami" islam do ishte kaq perfekt atehere bota islame do ishte shume shume e perparuar gje qe do kundeshtonte realitetin ku bota islame eshte ajo me e prapambetura.

Te kthehem ne pyetjen qe ti u perpoqe te pergjigjesh pa sukses. Imagjinojme cupen e nje sheiku te madh arab qe ka mare nje trashegimni shume shume te madhe nga I jati pse kjo nuk mund te mare me shume se nje burre. Kjo ka mundesite monetare te mbaje 3 bura ku edhe mund te kete nga 1 femije prej secilit ku behet me tre femije. Edhe me shume mund te kete mundesi pasi ka nga ato familje ne usa qe kane nga 6 deri ne 12 e mbase me shume femije. Pse nuk mund te thuhen ne kuran qe femra nese ka mundesi mund te mare me shume se 1 burre. Tjeter fakt pse gruaja nuk mund te kerkoje ndarjen nga burri po vetem burri mundet?
    Kur te kesh mundesi hidhu nje sy pyetjes 2 edhe 3.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pejgamberi alejhi selam ka thënë: " Namazi I njeriut ndërpritet kur para tij nuk ka diqka siq është fundi I shaëls nga:Gruaja, gomari ose qeni I zi".
    Ebu Dherri tha:
    "Unë I thash o I Dërguari I Allahut pse qeni I zi e jo ai I kuq?"
    Ai tha:
    "Qeni I zi është shejtan".[/FONT][/SIZE]
    E qeni i bardhe Toni, cka eshte, mos eshte ndonje engjull. Sigurisht edhe Uvejsa dhe Unejsa pajtohen.

http://images04.olx.com/ui/2/11/36/17910536_1.jpg

2:106. Ne nuk abrogojmë (pezullojmë) asnjë nga argumentet tona, apo ta hedhim në harresë e të mos sjellim edhe më të dobishëm se ai, ose të ngjashëm me te. A nuk e ke ditur se All-llahu është i plotfuqishëm për çdo send?

1. Niher Allahu e shpall,
    2. ...por ai s'mund ta hedhe ne harrese...
    3...por ai mund te sjelle dicka edhe me te dobishme se cka sjell me heret,
    4. pastaj mund te shpalle te ngjajshme.

Te lumte na, na eshte zbrite nje liber nga allahu, meshirueeeesiiii, meshirebeeereeesiiiiiiiiiiiiiiiii.

Naten e mire

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Toni, fillimisht nuk me je pergjigjur ne pyetjen qe ta kam bere. Une e di shume mire se c'eshte kisha dhe nese vertete nuk e di shume funksionin e saj, me rendesi eshte qe e di c'eshte ajo. Andaj une nuk kerkova te me shpjegosh se c'eshte kisha, por vetem kerkova nga ti nje 'po' ose 'jo' dhe kaq perfundon.

Pastaj kam qeshur edhe ne postimin e kaluar me kete hadithin Ahzab 32, por nuk reagova, por po e shoh qe vazhdon ta perserisesh. Andaj po ta parashtroj pyetjen c'eshte ky hadith Ahzab??????? Ke gjetur ndonje liber qe ndane hadithet me kaptina??????? Apo c'eshte kjo, nuk e kam fare te kjarte. Para se te shkruash, shiqo se cfare po shkruan, se pastaj po del qesharak.

Thua qe Islami ka problem me interpretime te hadithit (ok le ta supozojme kete edhe pse t'i sjella kunder argumenetet dhe eshte e qarte se cfaredo qe eshte ne kundershtim me Kur'anin eshte fare lehte te mos e pranosh si transmetim te sakte), por me thuaj te lutem se cfare problemi kane te krishteret me interpretimin e Bibles?
    Nese ne paskemi "problem" me hadithe dhe madje me keto gjera qe ceke qe nuk ka te beje me paraqitjen e Zotit "te pa" ditur, si qendron puna me Biblen e juaja qe e paraqet Zotin te pa ditur dhe nuk di kush u krijua i pari zogjte apo njeriu? njeriu, apo kafshet? njeriu apo drunjte dhe gjelberimi? Toka e me themele apo pa themele? sa eshte kohezgjatja e jetes ne Bible? etj. etj. etj. Ka mosperputhje te tilla, sa as qe mund t'i numereosh. Gjeje vetem nje kundershtim mes citateve kur'anore po pate mundesi dhe sille ketu.

Zoti ne Bibel per mua paraqitet tmerresisht, nje zot qe kacafytet dhe humb ne duel me Jakobin!!!!!

Tani te kthehemi tek pyetja qe ke bere.
    Eshte shume e vertete qe femra nuk mund te udhetoje pa mahrem, pasiqe Islami perkujdeset per ruajtjen e femres nga ligesite e burrave. Largesia sa eshte e caktuar nuk e di per momentin, por me vone ndoshta do e gjej dikund dhe do e postoj. Ku e sheh ti shkeljen e te drejtes nese ke ndonje familjar me vete?? Kjo eshte nje vleresim qe i dha Islami femres, sepse obligoi familjaret qe te jene ne ruajtje te saj, sepse eshte shume e vlefshme, e nuk bene me shite ashtu sikurse shitet femra ne Bibel. Cdo gje e vlefshme eshte me truproje. Askush nuk e ruan nje njeri te thjshte, por ruajtja eshte e caktuar vetem per njerezit e rendesishem. Cdo president, kryeminister, dhe cdo njeri qe eshte me peshe ne bote, ka dikend ne perciellje, e jo pse ata nuk kane lirir te levisin, por se e dine qe ka njerez te keqinje dhe mund tu bejne ndonje te keqe. E Islami nuk lejon askend te preke mbi dinjitetin e femres.
    Madheshtia e Islamit eshte e tille qe nuk mund ta kuptosh po nuk bere analogji me jeten qe jetohet, sepse Islami ka ardhur per te na treguar sfidat qe do hasim ne kete jete te perkohshme dhe na ka mesuar se si te menaxhojme me to.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Ardi, nese ke mundesi i thuaj se cilat qenkan ato te mira qe ka femra ne Bibel?? Une i di shume mire, por tregoje per ata qe nuk e dine trajtimin e femres ne Bibel.

Nese Bibla per ju qenka vetem nje "histori tregimi", atehere kjo nenkupton qe Bibla ka qene vetem per nje kohe me ligje dhe rregulla, kurse nuk eshte me per kete kohe. Te njejten gje e besojme eshe ne muslimanet, sepse Jezusi ka qene i kufizuar vetem per kohen e tij dhe vetem per popullin e tij, andaj sot Bibla shume sakt ke thene, mund te konsiderohet "histori tregimi", ke folur sikurse te ishe nje musliman

Ndersa per pyetjen qe ke bere per vajzen e sheikut, te kam thene edhe nje here qe femra nuk e perballon dot te kete me teper se nje bashkeshort. Kete mund ta beje vetem ndonje me ndonje rast te vecant qe mund t'i kete windowsat e perzier, ashtu sic eshte e njejta gje edhe me homot.
    Pyete ke te duash nga femrat qe ke ne familje apo shoqeri, po nuk me besove.

Faqja 26 prej 37 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •