Close
Faqja 10 prej 37 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 364
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    12. A jane grate te shtypura ne Islam?

JO. Perkundrazi, Islami e ngriti statusin e grave 1400 vite me pare duke iu dhene atyre te drejten per te kerkuar divorc, te drejten e pavaresise dhe mbeshtetjes financiare, e te gjitha keto kur ne pjesen tjeter te botes grate nuk i kishin keto te drejta. Grate jane te barabarta me burrin ne te gjitha aktet e devocionit fetar. Islami e lejon gruan te mbaje emrin e familjes se saj pas martese, te menaxhoje te ardhurat e saj si te deshiroje. Nuk eshte Islami qe i mban grate e shtypura, edhe pse ka disa burra Muslimane qe veprojne ashtu per shkaqe te kulturave lokale dhe injorances fetare. Burrat profeti Muhamed as i keshillonte: "me i miri nder jush eshte ai qe eshte me i miri per gruan e vet." (Tirmidhiu)
    Sikur nuk kishte divorc ne islam edhe sikur vetem buri ndahej nga gruaja ... ca te drejte divorci kishte gruaja? Ca te drejte pavarsie, Ca te drejte financjare, pse jane te barabarta kur grate cohen cepave te xhamise ose neper ballkone e jo bashke me burat?

Ore jo ca mendon ti apo kytirimidhiu edhe nuk pyeta nese jane te shtypura apo jo une doja fakte nga kurani se ca flitet per gruan.

Ku ndalohet duhani ne kuran edhe pse? Cfare flitet per "Second Hand smoking" se di ne shqip si i thone? Nese duhani ndalohet komplet atehere a nuk i bie qe ju te mos ecni rruges fare pasi tym duhani ka anembane?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ardi_Pg_ID : 04-11-2009 më 06:14
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Faleminderit per Keshillen, por kjo eshte jashte teme. Matrix (mire e shkruajta tani ?)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 04-11-2009 më 06:51
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Dielli ime, shkurt dhe qart, gruja ne islam nuk mundet me qene e martuar me shum se nje burre.
    Shtrohet pytja, a mos eshte diskriminim kjo ndaj gruas muslimane ? Ketu ka vend per polemika sa te duash, per ata qe jane te interesoar per polemika, mirpo te them te drejten un nuk kame durim te merrem me kete.
    Un dua vetem nje rast te tregoj,sa per kryezitet.
    Ka qene nje dijetar islam me emrin Ebu Hanife, ai eshte shquar per mendjemprehtsin e tij, dhe keti burri ju eshte ber kjo pytje nga vet disa gra muslimane, grat muslimane ju kane drejtuar ati dhe i kan thene "perse neve nuk na eshte dhen leje te martohemi me shum se nje burr" ai per nje moment vendos qe te ju spjegoj ne menyr sa me te thjesht, duke e ditur se ne ate kohe shumica grave (po po edhe e mashkujve hehe) kane qen analfabet/injorant, ju pergjigjet ne kete menyr: Thot secila nga ju le te merr nje gote me ngjyr dhe le ta hudhe ne nje kofe me uje (qe aj e kishte afer vetes), dhe ato ashtu veprun, mbasi u perzi ngjyrat aty ne ate kofe, ai ju tha, tash merrni secila nga ju prap ngjyren e vete nga kofa, ato shikuan me habi sepse e dishin qe eshte e pamundur, kur Ebu Hanifia e pa habin e tyre ju tha " Oj motra te nderuara keshtu eshte edhe shembulli i atyre grave qe kerkojne shume burra, asnjera nuk do te dinte te dallonte se cilit burre do ti takonte femija i vet."
    Tash mundet diksuhe me thene se ne ditet e sodit shkenca ta verteton kete 100% se kujt burr i takon ai femi, mirpo ketu hyn pastaj polemika dhe thash qe nuk kam durim un per kete.

Shpresoj qe edhe kjo dark e sodit ju pelqej (:
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 04-11-2009 më 08:53

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Shpjegim interesant . T'faleminderit!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Ska sofer muslimane per te krishterte se po te ndodhe qe i krishteri me than Jezus krishti eshte Zot at`her muslimani e merr sofren e kthen perpjete qe i krishteri mu ul nsofer me muslimanin at`her duhet me e pranu Muhamedin se ndryshe sbon...kshtu qe ma mire secili ne sofren e vet ashtu sic i ka thene cifuti salajdinit secili beson ne trashigimine e vet dhe e verteta mbetet pezull secili beson ne te verteten e vet mirpo kam verrejtur se nga secila fe muslimanet kan qef te dalin me te miret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 04-11-2009 më 13:13

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Ska sofer muslimane per te krishterte se po te ndodhe qe i krishteri me than Jezus krishti eshte Zot at`her muslimani e merr sofren e kthen perpjete qe i krishteri mu ul nsofer me muslimanin at`her duhet me e pranu Muhamedin se ndryshe sbon...kshtu qe ma mire secili ne sofren e vet ashtu sic i ka thene cifuti salajdinit secili beson ne trashigimine e vet dhe e verteta mbetet pezull secili beson ne te verteten e vet mirpo kam verrejtur se nga secila fe muslimanet kan qef te dalin me te miret.
    >>> Pse po nxehesh mor burre? Ja e pranova une Muhamedin si profet qe per mua personalisht nuk ka fare problem ngaqe urtesia, urtesi mbetet pavarsisht besimit. Por ti mundohu me qene me i qete.
    > Per kete po te tregoj nje shembylltyre perdorur nga nje shenjt i joni, Shen Egidi.
    > Kur shihte njerez qe nuk ishin aspak te qete dhe kerkonin te ishin te mencur ai thoshte: "Nje mbret qe ka bijen e tij per ta cuar nga nje pallat ne pallatin tjeter te mbreterise nuk e hip ne nje kale te eger dhe dhe kryenec por zgjedh nje kale te urte dhe te qete. Keshtu eshte dhe puna e diturise, Zoti nuk ja jep diturine dhe mencurine njerezve te eger dhe aspak te qete por atyre te tjereve qe i kane keto virtyte.
    La verita' ti rendera' libero!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Kronikë, kush te dha te drejten te flasesh ne emer te muslimaneve?!

Fol ne emer te atyre qe u takon, e leri muslimanet vet te mirren me mysafiret e tyre.

All-llahu i Madherishem ka thene: "...edhe ushqimet e juaja lejohen per ata..( ithtaret e librit)"

Andaj, mos na kurseni, hani sikurse ne shtepite e juaja!

Ju befte mire!

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Ju muslimanet kurre nuk do ta kuptoni se jeni me te veqante ju jeni nje popull qe kurre nuk kan arit me u solidarizu as me komb as me shoqeri,i keni urryer dhe urreni cdo gje jo-islame edhe i konsideroni si armike...

@VOLSIV

e vertet qe jom nxeh me kesi lloj debatesh kinse vllazeore mos harro qe muslimanet jan te paret ata qe sulmojne trinitetin,fete tjera etj etj qe kurr muslimanet dine te tolerojne fete tjera a? per mendimin tim muslimanet kan vepruar ashtu sipas interesit te tyre per ti marre vesh keta duhet te jesh arab se ne mes muslimanit e jo-muslimanit ska vllazni o vlla dhe ky gjest nuk eshte ne natyren e nje Shqiptari.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 04-11-2009 më 16:19

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Ju muslimanet kurre nuk do ta kuptoni se jeni me te veqante ju jeni nje popull qe kurre nuk kan arit me u solidarizu as me komb as me shoqeri,i keni urryer dhe urreni cdo gje jo-islame edhe i konsideroni si armike...

@VOLSIV

e vertet qe jom nxeh me kesi lloj debatesh kinse vllazeore mos harro qe muslimanet jan te paret ata qe sulmojne trinitetin,fete tjera etj etj qe kurr muslimanet dine te tolerojne fete tjera a? per mendimin tim muslimanet kan vepruar ashtu sipas interesit te tyre per ti marre vesh keta duhet te jesh arab se ne mes muslimanit e jo-muslimanit ska vllazni o vlla dhe ky gjest nuk eshte ne natyren e nje Shqiptari.
    Cfar deshiron ti Kronik ?!! Me trego ai ke mbushur 18 vite ose akoma para ligjit trajtohesh si person i mitur?!!

Ti kerkon qe ne muslimanet kurre te mos flasim per trinitetin ashtu ?!!
    Ne nuk u themi te krishtereve mos besoni trinitetin, por u tregojme se si neve e shikojme trinitetin.
    Dhe kur diskutohet per trinitetin dhe nese dikush me pyes se cfar mendoj une per trinitetin, thjesht do te isha pergjigjur triniteti eshte SHAKA, asgje me shum, vetem SHAKA!!!
    Nese dikush deshiron ta perceptoj trinitetin i Zot, lete urdheroj , mua nuk me pengon dhe nuk u pengon as muslimaneve te tjere.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Mos harro Kronike se paqen e bejne ata qe e duan paqen.
    > Pastaj jeta eshte e shkurter per tu urryer me njeri tjetrin si mendon?
    > Ti mos be avokatin e djallit por bujrum ne sofer si mik se ketu bejne caj te mire.
    La verita' ti rendera' libero!

Faqja 10 prej 37 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •