Close
Faqja 9 prej 37 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 364
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    (Kuran)Ne krijuam qiejt e tokën dhe gjithë çka ka ndërmjet tyre brenda gjashtë ditësh dhe Ne nuk ndiem lodhje.. (50;38)

Po sa persona e krijuan token? A mos valle thua behet fjale qe edhe muhameti e ka ndihmuar Zotin?

Apo keni filluar te besoni trinitetin.
    Eshte e vertet ne fakt qe ne bibel thuhet se ne fillim Elohim krijoi qiejt dhe token.
    Elohim perkthehet Perendia ne shumes , ne kuptimin e tre personave. Ati, Biri, Shpirti i Shenjte.
    Gabim Albani! Kjo ceshtje eshte sqaruar shume here. Ketu behet fjale per Allahun se bashku me engjujt okay.
    Allahu ka krijuar universin dhe engjujt i kane ndihmuar, andaj Kurani shprehet me peremrin vetor NE.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Nuk te kam ofenduar o Matrix murgu, vec e kam thene te verteten! Te verteten e kam thene gjithmone ne postimet e mia, edhe ne ato qe i paska fshire dikush mbi ty, edhe ne ato qe i ke modifikuar ti. Nuk mund te drejtohet nenforumi i quajtur 'toleranca fetare' nga nje murg serbo-ortodoks dhe nuk ka neutralitet aty ku leshon bajga nje kryqezator, ende i ngujuar ne mesjete. Thjesht jeni hipokrite me fjalor te rafinuar me keto nicke, per te qene rrugaqe te pafytyre me nickat tjere... Mjerana.
    Si mundesh valle te fyesh dike me kete lloj fjalori kur as nuk e njeh per fytyre, e as per nga afer? Nuk e di per cfare behet fjale, por Matrixin une e di qe eshte shqiptar. Si ta lejon ndergjegjja te shkruash pa qene i sigurt? Nuk i sherben aspak ky shkrim i yti sofres muslimane, dhe as neve qe jemi miq ne kete sofer.

Uroj qe moderatori kryesor, jo Matrixi, t'i fshije keto shkrime, bashke me timin, dhe tema te kthehet ne normalitet.

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    (Kuran)Ne krijuam qiejt e tokën dhe gjithë çka ka ndërmjet tyre brenda gjashtë ditësh dhe Ne nuk ndiem lodhje.. (50;38)

Po sa persona e krijuan token?

Eshte e vertet ne fakt qe ne bibel thuhet se ne fillim Elohim krijoi qiejt dhe token.
    Elohim perkthehet Perendia ne shumes , ne kuptimin e tre personave. Ati, Biri, Shpirti i Shenjte.

Pershendetje Alban

Allahu s.v.t e perdor NE ne Kur'an per ta lartesuar veten e Tij. Dmth nuk perdoret si shumes per te treguar me shume veta, po per ta pershkruajt madheshtine e Tij.

Per kete pyetje me gjeresisht mund te lexojsh temen:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=111429

Pershendetje!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Bani gjk, uroj qe biseda jone te vazhdoje pavarsisht dallgeve qe ngre djalli ne kete forum.
    > Nuk kam shume pyetje realisht por po mundohem te nxjerr dicka nga sirtari qe sqarimet qe jep ti per mua, mos te me vlejne vetem mua. Allahu qofte me ty.
    > Pyetje: Si qendron puna e martesave me me shume se nje grua?
    Ma sillni nje gote uje nderkohe, mqns jemi ne sofer por jashte vaktit.
    La verita' ti rendera' libero!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Bani gjk, uroj qe biseda jone te vazhdoje pavarsisht dallgeve qe ngre djalli ne kete forum.
    > Nuk kam shume pyetje realisht por po mundohem te nxjerr dicka nga sirtari qe sqarimet qe jep ti per mua, mos te me vlejne vetem mua. Allahu qofte me ty.
    > Pyetje: Si qendron puna e martesave me me shume se nje grua?
    Ma sillni nje gote uje nderkohe, mqns jemi ne sofer por jashte vaktit.
    <<<<<<>>>>>>>> volsi po dikam dhe une + -.

-
    Anëtarësuar
    15-08-2009
    Vendndodhja
    Graz
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    <<<<<<>>>>>>>> volsi po dikam dhe une + -.
    je i pa pam
    te shkon shume ajo foto
    I'm MUSLIM and I'm proud

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Drague pse po me ngacmon?
    La verita' ti rendera' libero!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Drague pse po me ngacmon?
    mazallah ....une jam per tolerance fetare edhe pse nuk besoj vete.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Volsiv,te them te drejten gjeja me e kuptushmja ne islam me duket poligami, d.m.th martesa me shum se nje grau. Zoti kete e ka kufizuar deri ne kater gra. Zoti kete e ka ber te lejuar dhe jo te urdhruar.Then ndryshe nuk e ke te detyruar te kesh kater gra, por as nuk e ke te ndaluar, mirpo me e preferuar eshte qe te kesh nje. Per kete na saqron Kurani shum qart.

4.3 Në qoftë se frikoheni se nuk do të jeni të drejtë ndaj bonjakëve, atëherë martohuni me ato gra që ju pëlqejnë; me dy, me tri e me katra. E nëse i frikoheni padrjtësisë (ndaj tyre), atëherë vetëm me një, ose (martohuni) me ato që i keni nën pushtetin tuaj (robëreshat). Ky (përkufizim) është më afër që të mos gaboni.

Ka shum per te then per kete pytje mirpo mjafton vetem me nje shembull konkret. Lexova ketu http://www.mesazhi.com/news_detail.php?id=15976 qe ne irak jan dy milion gra te veja pa burra, qe nga shteti nuk marrin kurrfar ndihme, dhe per kete kishin nje shqetsim te madh ato te veja te shkreta ...
    Ne Amerik kishte 7.8 milion femra me shum se mashkuj, nese cdo amerikan do te martohet me nje femer, prap do te mbetshin 7.8 milion femra me teper, ketu duke e ditur se jo te gjithe mashkujt martohen, ateher nje numer i madhe jane gey, dhe nje numer i madhe qendrojn neper burgje etj, d.m.th 10 milionshin e tejkalon, pra problem serjoz! Kete problem e ka pasur edhe evropa pas luftes dyte botrore, ka pasur shum me shum femra se mashkuj ...
    Pra duke e ditur qe femra ashtu sikuar mashkulli ka nevoj per nje burr qe ti plotsoj nevojat seksuale edhe te krijoj familje, Zoti ne Kuran na ka dhen nje zgjidhje.
    Duhet theksuar qe islami e lufton shum imoralitetin dhe ka kujdes te madhe qe te mos perhapet kjo dekuri e flliqt.
    Nese e kupton anglishten apo gjermanishte ketu e ke nje dietar islam shum i squar qe e saqron kete problem, shkurt dhe qart.
    Ahmed Deedat
    http://www.youtube.com/watch?v=lGR0k...om=PL&index=13
    Shpresoj se je ndar i knaqur edhe nga kjo pergjegje modeste.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Po ne rastet kur ne nje vend te caktuar ka me shume burra se gra, a u lejohet grave qe te marrin 2-3 burra? Edhe keta kane nevoja trupore per te ndenjur me nje femer e gjithashtu te krijojne familje. Cfare thote Kur'ani per kete pune?

Faleminderit paraprakisht per pergjigjen.
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Faqja 9 prej 37 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •