Close
Faqja 5 prej 37 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 364
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    O ILMGAP fol me zenen fol me stenen ka thon i moqmi
    >>>Po mir dakort e zeme se interneti e ka gabim dhe nuk denjove me hedh nje sy me e pa diku, ma shpjego pak kuptimin e kesaj shprehje sic e ke vene ti aty.
    La verita' ti rendera' libero!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>>Po mir dakort e zeme se interneti e ka gabim dhe nuk denjove me hedh nje sy me e pa diku, ma shpjego pak kuptimin e kesaj shprehje sic e ke vene ti aty.
    Oj shqipe e malit te thash qe nuk e kam marr nga interneti po nga libri mbi jeten dhe vepren e Anshtajnit .

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Ajo pjese e deformuar ndahet ne dy pjese tjera , njera gjindet mbrenda Inxhilit kurse tjetra eshte jashta.

Ka ndodhur me 325 e.s ne kohen e mbretit te Romes , Konstandinit te Madh kur paganizmi eshte bashku me krishterizem , dhe kur Jezusi fitoj titullin Zot.

Jo sepse ne Kur'an betohet Allahu se do ta ruaj deri ne diten e fundit .
    A nuk me thua te lutem a eshte betuar Zoti edhe per Inxhilin se do ta ruante edhe ate deri diten e fundit?
    Nqs po atehre dmth qe po e mbron edhe sot .
    nqs jo atehere me thuaj ku i ke faktet qe jo ku e ke lexuar qe nuk do ta ruaje dmth?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Vazhdoj te pyes

Egziston nje pjese sepse pjesa tjeter eshte derformu .

Ku egziston pjesa qe nuk eshte deformuar e Inxhilit sot , ku ndodhet sot e shkruar dhe per cfare flet ose cmesazh permban .
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Alban, Inxhili nuk ekziston me, mund te kete mbetur ndonje citat i tij, por jo i teri. Kjo per faktin se njerezit e kane ndryshuar mesazhin e tij.
    Inxhili, Zeburi, Tevrati, kane qene libra qe jane dhene per kohe dhe popuj te caktuar, e jo deri ne kataklizme (kete e thote edhe Jezusi ne Bibel, ".. kam ardh vetem per kopene e humbur te Izraelit", sigursiht e din rastin). Andaj Zoti nuk e ka garantuar ruajtjen e tyre, per faktin se ka pasur akoma per te derguar profet me Liber tjeter. Pas tyre erdhi Muhamedi a.s. si profet i fundit, andaj dhe Zoti e dergoje Kur'anin per mbare popujte dhe deri ne Kijamet. Kete e ka garzantuar Zoti se do e rauj, pasiqe me nuk do kete te derguar, e po nuk u ruajt, atehere kush na kish treguar qe eshte ndryshuar nga origjinali?..Askush, sepse misioni i dergimit te profeteve ka perfunduar me Muhamedin a.s. dhe me Kur'anin.

Pershendetje!

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    A nuk me thua te lutem a eshte betuar Zoti edhe per Inxhilin se do ta ruante edhe ate deri diten e fundit?
    Nqs po atehre dmth qe po e mbron edhe sot .
    nqs jo atehere me thuaj ku i ke faktet qe jo ku e ke lexuar qe nuk do ta ruaje dmth?
    Jo nuk eshte betuar se do ta ruante , se perndryshe nuk kish pas nevoje me zbrit Kur'anin.

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Egziston nje pjese sepse pjesa tjeter eshte derformu .

Ku egziston pjesa qe nuk eshte deformuar e Inxhilit sot , ku ndodhet sot e shkruar dhe per cfare flet ose cmesazh permban .
    Gjonit 7/ 15-18: "15. Dhe Judenjtë mrekulloheshin duke thënë: Si ditka ky shkronjat pa pasur studiuar? 16. Jezusi atëherë iu përgjigj atyre dhe tha: Doktrina ime nuk është e imja, por e atij që më ka dërguar. 17. në qoftë se dikush do të bëjë vullnetin e Tij, do ta njohë nëse kjo doktrinë vjen nga Perëndia, apo që unë flas nga vetja ime. 18. Kush flet nga vetja e tij, kërkon lavdinë e vet, kurse ai që kërkon lavdinë e atij që e ka dërguar është I vërtetë dhe në të nuk ka padrejtësi

Kur ta keni lartësuar Birin e njeriut, atëherë do të njihni se unë jam, dhe se nuk bëj asgjë prej vetvetes, por i them këto gjëra ashtu si Zoti më ka mësuar.Dhe ai që më ka dërguar është me mua; Zoti s'më ka lënë vetëm, sepse bëj vazhdimisht gjërat që i pëlqejnë".(Gjoni 8/27-29)

9 Dhe më kot më Adhurojne, duke i mësuar doktrina që janë urdhërime nga njerëzit"".(Mateu 15/9).

Gjoni 1/ 18: "Askush se pa Perëndinë kurrë…"

Gjoni 5/ 37: "Dhe Ati që më dërgoi ai vetë ka për mua. Ju nuk e keni dëgjuar kurrë zërin e tij dhe as nuk e ka parë fytyrën e tij."

Letra e Parë e Apostullit Gjon 4/ 12: "Askush se ka parë ndonjëherë Perëndinë…"

1 Timoteit 1/ 17: "Dhe mbretit të amëshuar, të Pavdekshmit, të Padukshmit, të vetmit Perëndi të ditur I qoftë nder e lavdi në shekuj të shekujve. Amen!"

1 Timoteut 6/ 15-16: "15. Që në kohën e caktuar do ta tregojë I lumi e I vetmi sundimtar, Mbret I mbretërve dhe Zot I zotërve. 16. Ai që I vetmi e ka pavdekësinë dhe rri në dritë të paafrueshme të cilën asnjënjeri nuk e ka parë kurrë dhe as që mund ta shohë. Atij I qoftë pushteti dhe nderi I përjetshëm! Amen!"

Keto jane disa pjese qe nuk i jane nenshtru ndryshimit dhe qe perputhen edhe me Kur'an , ka edhe tjera .

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ketu poshte ke nje site me theniet e Ajnshtajnit.
    > Kuptimin e shprehjes nuk ma the dhe ka mundesi ta kesh marre gabim shprehjen nga libri qe thua ose vete libri mund te jete perkthuer gabim, nuk eshte cudi.
    > Por e leme kaq se nuk ja vlen. Insistova qe te mos beje figure te keqe por me sa shoh jam lodh kot.

http://www.brainyquote.com/quotes/au...instein_7.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga VOLSIV : 31-10-2009 më 13:54
    La verita' ti rendera' libero!

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Ketu poshte ke nje site me theniet e Ajnshtajnit.
    > Kuptimin e shprehjes nuk ma the dhe ka mundesi ta kesh marre gabim shprehjen nga libri qe thua ose vete libri mund te jete perkthuer gabim, nuk eshte cudi.
    > Por e leme kaq se nuk ja vlen. Insistova qe te mos beje figure te keqe por me sa shoh jam lodh kot.

http://www.brainyquote.com/quotes/au...instein_7.html
    Te thash edhe po ta perserise per te saten here , qe thenia nuk eshte e shkruar nga gjithe kush po nga ndihmesi i tij i aferte .

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Jo nuk eshte betuar se do ta ruante , se perndryshe nuk kish pas nevoje me zbrit Kur'anin.

Por ku i ke faktet ti per kete gje nga e di ti se Zoti nuk eshte betuar? Te thuash qe meq solli kuranin dmth se nuk eshte betuar nuk me duket se eshte fakt sidomos per mua si i krishter, dhe tjetra aresyeja pse nuk me duket si fakt eshte sepse nqs Perendia do te kishte sjelle nje liber tjeter per te zevendesuar te humburin atehere nuk besoj se do ta quante kuran por do ta quante perseri Inxhil qe ti tregonte njerezve se mesazhi i tij nuk mund te kaloje kurre , madje cdo gje do te kaloje ose do te fishket e zhduket por fjala e Zotit nuk do te zhduket kurre ajo do te qendroje perjete.

Gjonit 7/ 15-18: "15. Dhe Judenjtë mrekulloheshin duke thënë: Si ditka ky shkronjat pa pasur studiuar? 16. Jezusi atëherë iu përgjigj atyre dhe tha: Doktrina ime nuk është e imja, por e atij që më ka dërguar. 17. në qoftë se dikush do të bëjë vullnetin e Tij, do ta njohë nëse kjo doktrinë vjen nga Perëndia, apo që unë flas nga vetja ime. 18. Kush flet nga vetja e tij, kërkon lavdinë e vet, kurse ai që kërkon lavdinë e atij që e ka dërguar është I vërtetë dhe në të nuk ka padrejtësi

Pse nuk e paskan ndryshuar te krishteret edhe kete varg?

Kur ta keni lartësuar Birin e njeriut, atëherë do të njihni se unë jam, dhe se nuk bëj asgjë prej vetvetes, por i them këto gjëra ashtu si Zoti më ka mësuar.Dhe ai që më ka dërguar është me mua; Zoti s'më ka lënë vetëm, sepse bëj vazhdimisht gjërat që i pëlqejnë".(Gjoni 8/27-29)

Aty thuhet Ati nuk thuhet Zoti pse e ndryshon fjalen?
    A nuk e shikon qe Jezusi po thote se UNE JAM e di ti cdo te thote kjo?

9 Dhe më kot më Adhurojne, duke i mësuar doktrina që janë urdhërime nga njerëzit"".(Mateu 15/9).

Fjala kot nuk ka kuptimin qe mos me nderoni por ka kuptimin qe sic duket edhe nga konteksti jo vetem pasazhi, Me kot vijne me thurrin lavde me gojee nderkoh qe nuk zbatojne ate u them
    . Jezusi po kerkon adhurim me gjith zemer dhe me praktik dhe jo vetem me goje.
    Gjoni 1/ 18: "Askush se pa Perëndinë kurrë…" Pse nuk e vazhdon vargun?
    Nqs te krishteret do e kishin ndryshuar pasazhin do te ndryshonin edhe fjalet qe ke sjelle.

Gjoni 5/ 37: "Dhe Ati që më dërgoi ai vetë ka për mua. Ju nuk e keni dëgjuar kurrë zërin e tij dhe as nuk e ka parë fytyrën e tij." Kete sikur nuk e ke shkrojtur mire me duket se te bibla ime nuk eshte keshtu, te lutem pse nuk i citon edhe vargjet 38, 39, 40 etj?

Letra e Parë e Apostullit Gjon 4/ 12: "Askush se ka parë ndonjëherë Perëndinë…"
    Pervec kujt?

1 Timoteit 1/ 17: "Dhe mbretit të amëshuar, të Pavdekshmit, të Padukshmit, të vetmit Perëndi të ditur I qoftë nder e lavdi në shekuj të shekujve. Amen!"
    Sipas teje ky varg eshte i pandryshuar. Apo jo? Atehere a mse thua cdo me thene i amshuar?

1 Timoteut 6/ 15-16: "15. Që në kohën e caktuar do ta tregojë I lumi e I vetmi sundimtar, Mbret I mbretërve dhe Zot I zotërve. 16. Ai që I vetmi e ka pavdekësinë dhe rri në dritë të paafrueshme të cilën asnjënjeri nuk e ka parë kurrë dhe as që mund ta shohë. Atij I qoftë pushteti dhe nderi I përjetshëm! Amen!"

Cfare do te tregoje?

Keto jane disa pjese qe nuk i jane nenshtru ndryshimit dhe qe perputhen edhe me Kur'an , ka edhe tjera .

SHikoj qe ke thene se keto pjese jane te pandryshuara pra ketu perfshihet edhe 1 Timoteut 1:17
    Kjo ka nevoje si per me shume kohe a mund te me pergjigjesh te lutem me saktesisht se ckupton ti me i amshuar?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    A nuk e shikon qe Jezusi po thote se UNE JAM e di ti cdo te thote kjo?
    Me siguri nuk e dine, o Alban, se emri i Hyjit ne historine e Izraelit eshte UNE JAM.

Jezusi u denua pikerisht per kete pohim. Mirepo nuk jemi ketu te diskutojme per kete gje, se del boll sofra jone ku vellezerit myslimane na i drejtojne pyetjet.

Meqe jemi te toleranca fetare, e kam nje pyetje per ju vellezerit e motrat myslimane, te ciles mund t'i pergjigjeni kur te keni kohe. Ju kur shkoni ne vendet perendimore te krishtera apo ndokund tjeter ku nuk ka myslimane, kerkoni menjehere qe t'ju respektohet e drejta e fese tuaj. Shume e drejte kjo. A mendoni se eshte pune e duhur ndalimi i te drejtes te krishtereve per fene e tyre kur shkojne ne vendet islamike? A perkon kjo ndalese me mesimet kuranore?

Faleminderit!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dielli_ime : 31-10-2009 më 16:06
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Faqja 5 prej 37 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •