Postuar më parë nga
xhamia
Jo nuk eshte betuar se do ta ruante , se perndryshe nuk kish pas nevoje me zbrit Kur'anin.
Por ku i ke faktet ti per kete gje nga e di ti se Zoti nuk eshte betuar? Te thuash qe meq solli kuranin dmth se nuk eshte betuar nuk me duket se eshte fakt sidomos per mua si i krishter, dhe tjetra aresyeja pse nuk me duket si fakt eshte sepse nqs Perendia do te kishte sjelle nje liber tjeter per te zevendesuar te humburin atehere nuk besoj se do ta quante kuran por do ta quante perseri Inxhil qe ti tregonte njerezve se mesazhi i tij nuk mund te kaloje kurre , madje cdo gje do te kaloje ose do te fishket e zhduket por fjala e Zotit nuk do te zhduket kurre ajo do te qendroje perjete.
Gjonit 7/ 15-18: "15. Dhe Judenjtë mrekulloheshin duke thënë: Si ditka ky shkronjat pa pasur studiuar? 16. Jezusi atëherë iu përgjigj atyre dhe tha: Doktrina ime nuk është e imja, por e atij që më ka dërguar. 17. në qoftë se dikush do të bëjë vullnetin e Tij, do ta njohë nëse kjo doktrinë vjen nga Perëndia, apo që unë flas nga vetja ime. 18. Kush flet nga vetja e tij, kërkon lavdinë e vet, kurse ai që kërkon lavdinë e atij që e ka dërguar është I vërtetë dhe në të nuk ka padrejtësi
Pse nuk e paskan ndryshuar te krishteret edhe kete varg?
Kur ta keni lartësuar Birin e njeriut, atëherë do të njihni se unë jam, dhe se nuk bëj asgjë prej vetvetes, por i them këto gjëra ashtu si Zoti më ka mësuar.Dhe ai që më ka dërguar është me mua; Zoti s'më ka lënë vetëm, sepse bëj vazhdimisht gjërat që i pëlqejnë".(Gjoni 8/27-29)
Aty thuhet Ati nuk thuhet Zoti pse e ndryshon fjalen?
A nuk e shikon qe Jezusi po thote se UNE JAM e di ti cdo te thote kjo?
9 Dhe më kot më Adhurojne, duke i mësuar doktrina që janë urdhërime nga njerëzit"".(Mateu 15/9).
Fjala kot nuk ka kuptimin qe mos me nderoni por ka kuptimin qe sic duket edhe nga konteksti jo vetem pasazhi, Me kot vijne me thurrin lavde me gojee nderkoh qe nuk zbatojne ate u them
. Jezusi po kerkon adhurim me gjith zemer dhe me praktik dhe jo vetem me goje.
Gjoni 1/ 18: "Askush se pa Perëndinë kurrë…" Pse nuk e vazhdon vargun?
Nqs te krishteret do e kishin ndryshuar pasazhin do te ndryshonin edhe fjalet qe ke sjelle.
Gjoni 5/ 37: "Dhe Ati që më dërgoi ai vetë ka për mua. Ju nuk e keni dëgjuar kurrë zërin e tij dhe as nuk e ka parë fytyrën e tij." Kete sikur nuk e ke shkrojtur mire me duket se te bibla ime nuk eshte keshtu, te lutem pse nuk i citon edhe vargjet 38, 39, 40 etj?
Letra e Parë e Apostullit Gjon 4/ 12: "Askush se ka parë ndonjëherë Perëndinë…"
Pervec kujt?
1 Timoteit 1/ 17: "Dhe mbretit të amëshuar, të Pavdekshmit, të Padukshmit, të vetmit Perëndi të ditur I qoftë nder e lavdi në shekuj të shekujve. Amen!"
Sipas teje ky varg eshte i pandryshuar. Apo jo? Atehere a mse thua cdo me thene i amshuar?
1 Timoteut 6/ 15-16: "15. Që në kohën e caktuar do ta tregojë I lumi e I vetmi sundimtar, Mbret I mbretërve dhe Zot I zotërve. 16. Ai që I vetmi e ka pavdekësinë dhe rri në dritë të paafrueshme të cilën asnjënjeri nuk e ka parë kurrë dhe as që mund ta shohë. Atij I qoftë pushteti dhe nderi I përjetshëm! Amen!"
Cfare do te tregoje?
Keto jane disa pjese qe nuk i jane nenshtru ndryshimit dhe qe perputhen edhe me Kur'an , ka edhe tjera .
Krijoni Kontakt