Close
Faqja 7 prej 37 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 364
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Dmth ti je si puna e JEZU KRISHTIT ashtu ?!!! Pasi nuk paske qene krijese e thjeshte por paske qen BIR I ZOTIT !!! Wow .

Cuna prej sot do ta ndryshojme formulen e pagezimit ne : Une te pagezoj ne emer te Atit , Dielli_ime dhe Shpirtit te shejnte.

Me Respekt
    GV_USA

Per besë Nexhat unë gjithnjë dyshoj se ty do te kthen Jezusi një ditë kah vetja, edhe a din se pse, Ai shumëher bash ata qe kan kundershtuar keshtu si unë dikurë dhe ti sot, I ka thyer ka vetja. I ka thyer sepse I don te vendosurit dhe vetem njerezit e vendosur I kerkon Zotit qe ti sherbejnë mesimeve mbi Të.

Ndersa lidhur me paqartesinë qe e ke se ajemi apo nuk jemi te bijtë e Hyjit,lexoje kete rresht dhe mund te kuptojsh se ku eshte besimi I jonë se jemi te bijt e Hyjit. Pra ne sipas besimit tone jemi bij të adoptimit.

Sepse bijtë e Hyjit janë ata, të cilët i udhëheq Shpirti i Hyjit. Ju veç nuk e keni marrë shpirtin që bën robër në mënyrë që përsëri të trembeni, por keni marrë Shpirtin që ju bën bij të adoptimit, në saje të të cilit ne thërrasim: Abba! O Atë! Vetë Shpirti Shenjt dëshmon bashkë me shpirtin tonë se jemi fëmijët e Hyjit. E nëse jemi fëmijë atëherë jemi edhe trashëgimtarë, trashëgimtarë të Hyjit e bashkëtrashëgimtarë me Krishtin, sikurse në të vërtetë vuajmë bashkë me Të, që edhe të lavdërohemi bashkë me Të. (Rom 8; 14-17)

Kaloja mire GV dhe mundesisht kur të vij unë, mos harro një gotë raki pash mua.

toni77
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Per besë Nexhat unë gjithnjë dyshoj se ty do te kthen Jezusi një ditë kah vetja, edhe a din se pse, Ai shumëher bash ata qe kan kundershtuar keshtu si unë dikurë dhe ti sot, I ka thyer ka vetja. I ka thyer sepse I don te vendosurit dhe vetem njerezit e vendosur I kerkon Zotit qe ti sherbejnë mesimeve mbi Të.

Ndersa lidhur me paqartesinë qe e ke se ajemi apo nuk jemi te bijtë e Hyjit,lexoje kete rresht dhe mund te kuptojsh se ku eshte besimi I jonë se jemi te bijt e Hyjit. Pra ne sipas besimit tone jemi bij të adoptimit.

Sepse bijtë e Hyjit janë ata, të cilët i udhëheq Shpirti i Hyjit. Ju veç nuk e keni marrë shpirtin që bën robër në mënyrë që përsëri të trembeni, por keni marrë Shpirtin që ju bën bij të adoptimit, në saje të të cilit ne thërrasim: Abba! O Atë! Vetë Shpirti Shenjt dëshmon bashkë me shpirtin tonë se jemi fëmijët e Hyjit. E nëse jemi fëmijë atëherë jemi edhe trashëgimtarë, trashëgimtarë të Hyjit e bashkëtrashëgimtarë me Krishtin, sikurse në të vërtetë vuajmë bashkë me Të, që edhe të lavdërohemi bashkë me Të. (Rom 8; 14-17)

Kaloja mire GV dhe mundesisht kur të vij unë, mos harro një gotë raki pash mua.

toni77
    Ti shpreso, cfar te te them tjeter por tek une kthim mbpara nuk ka, vetem para Toni, vetem para.

GV_USA
    Me Respekt
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Cili sqarim ?!! Ti akoma me shum futesh ne ferra me keto qe thua .

Dmth sipas fjaleve te Jezusit , ai ngrihet larte tek Ati i tij ( ZOTI I TIJ ) dhe (ZOTI I JUAJ ), tek HYJI IM ( Perseri e ka fjalen PER ZOTIN E TIJ ) dhe tek HYJI I JUAJ ( pra tek Zoti i jone ) .

Nga kjo del qe ATI qe eshte ZOT i Jezusit eshte edhe ZOT i yne. Ose pershkar se Jezusi ka per Zot te njejtin Zot qe edhe ne kemi zot, atehere u bie qe JEZUSI nuk eshte ZOT , por eshte njeri si puna jone!!!

GV_USA
    GV_USA,

E kam ditur qe ke me u rreke per kete rresht, por nuk e shkurtova, e solla te plote per ta bere edhe me te plote kuptimin e saj. Qe ta kuptosh ate rresht, duhet ta lexosh te gjithe Ungjillin. Mirepo nuk jemi ketu ne sofren tuaj per te diskutuar punet tona.

Ecim tutje...

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Dmth ti je si puna e JEZU KRISHTIT ashtu ?!!! Pasi nuk paske qene krijese e thjeshte por paske qen BIR I ZOTIT !!! Wow .

Cuna prej sot do ta ndryshojme formulen e pagezimit ne : Une te pagezoj ne emer te Atit , Dielli_ime dhe Shpirtit te shejnte.

Me Respekt
    GV_USA
    Vella Nexhat,

Jo per replike, por ma ke shtu gazin per t'mire, pasi s'ia ke huqe aspak formules se pagezimit . Dielli ime = Krishti; keshtu qe prape njesoj i bie

Shkova me fjete per sonte, e m'i trajtoni mire te tjeret ne sofer

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Të falem nderës Octopus. Nji tash po i hjeki kpuct e po ulem në sofër. Veq ma ban hallall se nuk kam ndonji pvetje me t'ba tash per tash, por due me u ul e me ndigjue burrat e ksaj sofre tuj fol. Mirë se ju gjeta burra!
    Mir se na ke ardhur ne sofren islame shqiptare,nje gote uje ta afrojm dhe buk e krryp sa te don ,uroj qe disa nga shqiptaret te mos ngrisin logjiken e fyrjeve pa dashje apo me dashje,ne pyetjet e juaj dote pergjigjemi ne disa menyra ,disa nga muslimanet shqiptare dotje pergjigjen me deshmi nga Kurani dhe te tjeret shpresoj qe dotju pergjigjen ne menyren njerzore dhe me domethenje te mendjes njerzor pra nvaret se si dota aceptoni ju .dhe pastaj dote qesim nje got me qaj ,te beft mirr.
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Mirsejugjeta!!!
    > Nje gote uje desha, faleminderit.
    > Nje pyetje gjithashtu: Ne besimin tuaj ekziston koncepti i purgatorit?
    La verita' ti rendera' libero!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Mirsejugjeta!!!
    > Nje gote uje desha, faleminderit.
    > Nje pyetje gjithashtu: Ne besimin tuaj ekziston koncepti i purgatorit?
    Me sa di une , nuk ekziston koncepti i purgatorit, jo ne ate menyre sic paraqetet ky koncept te pakten tek besimi i krishter.
    Sipas fese Islame njerezir (shpirtrat tone) ose do te shkojne ne parajse ose ne ferr, por jo ne nje vend ndermjetesues midis ferrit dhe parajses.
    Ferri ne fene islame , me sa di une ka shkallet e veta ku mvaresisht prej mekateve qe ke be, do te marish denimin e duhur.

Besoj qe je i kenaqur me prgjigjen.

Me Respekt
    GV_USA

P.S.
    Per muslimanet :" Nese kam lene dicka pa thene dhe nese kam gabur diku, ju lutem qe te me permisoni"
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Mirembrema, si po ja kaloni?
    > A e keni shtru buken se jam pa grene? (shaka).
    > Me thuaj dicka per dervishet. Kam degjuar qe jane goxha mistik dhe afer Zotit ne fene tuaj.
    > Ka akoma dervish dhe si merret ky titull?

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Mirembrema, si po ja kaloni?
    > A e keni shtru buken se jam pa grene? (shaka).
    > Me thuaj dicka per dervishet. Kam degjuar qe jane goxha mistik dhe afer Zotit ne fene tuaj.
    > Ka akoma dervish dhe si merret ky titull?
    Dervishët nuk ekstiztojnë në Islam
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> A ka njeri te me shpjegoje c'fare jane dervishet?

Faqja 7 prej 37 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •