Prandaj jane muslimanet kaq te perparuar,sepse per çdo fare problemi qe u del perpara...! Ata pa nje, pa dy menjihere i referohen kuranit...!Dhe problemi i tyre zgjidhet si me shkop magjik...!
Prandaj jane muslimanet kaq te perparuar,sepse per çdo fare problemi qe u del perpara...! Ata pa nje, pa dy menjihere i referohen kuranit...!Dhe problemi i tyre zgjidhet si me shkop magjik...!
..hahahahahahah....ç'na bere te qeshim.......aq e pasur eshte si gjuhe, saqe nje fjale ka 10 kuptime te ndryshme, varesisht nga situata.......
Po si ka mundesi qe nje njeri me shkolle te thote se nje gjuhe eshte e pasur dhe pastaj per te shpjeguar kuptimin e nje fjale te asaj gjuhe te duhet percaktimi i cilit kuptim eshte perdorur...
E njejta fraze mund te perkthehet ....do t'u flase....apo ...do t'i lendoje....dhe ju keni guximin dhe mendjeshkurtesine te thoni se kjo eshte sinonim pasurie gjuhesore......hahahahahha.....logjike arabe, s'ke ç'i thua......ju asht bo truni shkretetire arabie, aman........mjere ju.....
O Tasi, qe gjuha arabe eshte gjuha me fjalor me te pasur ne bote, kete nuk ka burre nene qe e mohon.
Tani tjeter eshte puna se ne kete bote ekzistojne njerez ziliqar qe nuk duan te pranojne te verteten, si puna jote psh.
Po ty nuk ka marrim per te madh, nje Tas kemi ketu, ashtu qe ta falim.
Sa i perket interpretimit , perseri duhet te kuptojsh se interpretimi eshte dicka individuale, jam i sigurte qe me mar nje varg Biblik dhe me ua dhene dy priftave te interpretojne kuptimin e atij vargu, do marish dy pergjigje te ndryshme!!!
E njejta vlen me Kuranin, ne ajet mund te interpretohet ne menyra te ndryshme.
Tani ky shkrimi im ka mesazhin e vet, dikush ketu mund ta interpretoj kete shkrim sikur une ty te ofendoj, e dikush tjeter mundet ta interpretoj kete shkrim sikur un ty te mesoj. Pra i njejti shkrim mund te kuptohet ndryshe nga individ te ndryshem. Po mesazhin e vertete e di une sepse une jam autor i ketij postimi.
E njejta vlen per Kuranin, mesazhin e vertete te Kuranit e din Allahu sepse ai eshte autor i vertete i Kuranit.
Sa i perket Bibles, mesazhin e vertete te Bibles e dine ata 50 ose 60 autoret e ndryshem qe kane shkruar librat Biblik, e dine ngase ata jane autor te atyre librave!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
OF OF OF lereni lereni,se pos ngacmimeve dhe fyerje si edhe me shum mekate spo shoh une ketu toleranc,pfffff
>>> Uvejsa te falenderoj per sqarimin.
> Gjithcka me the po perputhet me realitetin. Gjeja me e bukur eshte se ne Kuran flitet per te njejtat gjera qe flitet ne Bibel por nuk perseriten gjerat por thjesht plotesojne njera tjetren. Me vone mund te hap nje teme ku te bej nje lidhje midis profecive dhe teorive te fundit konspirative.
> Pershendetje.
La verita' ti rendera' libero!
Gjithesesi hape ate teme, sepse eshte e nevojshme per disa njerez qe nuk e njohin besimin e tyre e vetem ja fusin kot dhe behen sikur perfaqesojne nje fe te caktuar.
Pershendetje Volsiv!
>>> Informacioni ishte interesant sepse fliste per te njejtat gjera qe flitet ne Bibel por nuk perseritej informacioni. Ata thjeshte plotesonin njeri tjetrin.
> E perserita sepse mu duk sikur nuk u postua heren e pare.
> Pershendetje
Ndryshuar për herë të fundit nga VOLSIV : 07-01-2010 më 17:47
La verita' ti rendera' libero!
O Gosti i carit....thuhet "bir nene" dhe jo "burre nene".....shif sa ta ka shartu mendjen kultura e incestit islamik....hahahaha...dava idhujtari i kultures arabe....qe te mbrosh ate qe thua duhet te sjellesh ndonje fije argumenti, perndryshe je vetem....me zile...
Ne fakt, per t'i patur zili jane.....bota mbare po ecen perpara me te vereteten e shkruar arabisht....hahahah...
Te me rruaç more bir.......i vetmi jam......kurse "cara" te tjere si puna jote, eshte plot ky forumi.....
O dud...nuk po flasim per interpretimin tend personal, por per pasurine e arabishtes si gjuhe......ti thua se eshte gjuha me e pasur ne bote dhe ne te njejten kohe thua se nje fjale e arabishtes ka me shume se nje kuptim!!!!!!A e kap dot fillin????
Kur flitet per mesazhin tend, ti je shqiptar(ndoshta) dhe shkruan shqip.....diskutojme per ate qe don te shprehesh nepermjet fjaleve qe ti perdor, varesisht nga bagazhi yt.....
Kurse , ne rastin tone flitet per Kuranin......ja se çfare postove ti:
27:82. E kur kundër tyre do të bëhet fjala (e dënimit) realitet. Ne do t'u nxjerrim një shtazë nga toka që do t'u flasë (ose do t'i lëndojë), sepse njerëzit nuk ishin të bindur në argumentet Tona. [/QUOTE]
...tashi pyetja eshte:"Si ka mundesi qe ne gjuhen me te pasur te botes, gjuhen e dashur te Allahut, e njejta fjale te kete kuptimin e "te folurit" dhe te "te lenduarit"???Hajde ti biri i babes, e na trego pak arat tashi???
Po meqe mesazhin e vertete e din vetem Allahu, çfare dreqin e keni ju myslimat qe pellisni poshte e tatepjete????Ju s'dini as se per çfare flet ne te vertete libri i kultit tuaj, kini edhe faqen te llapni per librat e te tjereve......hajde hoxhe me zile, hajde.......
27:82. E kur kundër tyre do të bëhet fjala (e dënimit) realitet. Ne do t'u nxjerrim një shtazë nga toka që do t'u flasë (ose do t'i lëndojë), sepse njerëzit nuk ishin të bindur në argumentet Tona. [/quote]
Ky ajet ka kuptimin e njejte,por varet si e kupton ti!.( do ti flase)do te thote qe do ti flase te verteten ose do ti lendoje shpirterisht pse ata nuk besuan.Kuptove dhe ato zilet vari tek dera jote,qe kur te vije kush ti bie ziles.Kalo mire
Revolution 1848
Or ti djalosh...nuk mund te me vish ketu e te me thuash se arabishtja eshte gjuha me e pasur ne bote, çka do te thote se per çdo dukuri apo send, perdor nje fjale te caktuar e pastaj me te njejten goje te me thuash se Allahu qe zgjodhi kete gjuhe te "arte" per te na percjellur fjalen e tij, perdor fjale qe lene vend per interpretimin tim apo tendin........
Tashi zgjidh e merr: ose arabishtja eshte gjuhe e rendomte si puna e shqipes apo edhe me keq,;ose Allahu nuk u shpreh qarte nepermjet analfabetit Muhamed.....
Sa per zilen, ne shqiptaret ja varim ......atij qe pellet....t'ja kalosh mire gjithashtu....
Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 10-01-2010 më 18:38
Krijoni Kontakt