Close
Faqja 3 prej 37 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 364
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Po Kurani?

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Ka patur mundesi , e njejta gje eshte me at se po te doje ai i kthen te gjithe ne musliman ose te krishter , por nuk e bene pse ???

Sepse njeriu eshte i krijuar me vullnet te lire te zgjedhe se qfare doje te beje apo te besoje .

Ne rastin e Inxhilit ka mund me mbrojte por Inxhili ka qen liber per njerzit dhe nga njerzit eshte ndryshu .

A eshte kurani nje liber per njerezit?

Dhe tjetera: A egziston mesazhi i Inxhilit sot i shkruar ne leter qe njerezit ta lexojne ?
    nqs po ku ndodhet?
    nqs jo, atehere a thua qe Zoti te na kete derguar kete mesazh para shume kohesh e nuk paska dashur qe ne te sotmit ta lexojme?!
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    A eshte kurani nje liber per njerezit?

Dhe tjetera: A egziston mesazhi i Inxhilit sot i shkruar ne leter qe njerezit ta lexojne ?
    nqs po ku ndodhet?
    nqs jo, atehere a thua qe Zoti te na kete derguar kete mesazh para shume kohesh e nuk paska dashur qe ne te sotmit ta lexojme?!
    Kur'ani eshte per njerzit .

Egziston nje pjese sepse pjesa tjeter eshte derformu .

Egziston mesazhi i Zotit edhe sot e kesaj dite , ai eshte Kur'ani .

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Te lutem eshte e rendesishme

Me thuaj sipas teje ku ndodhet ajo pjese e Inxhilit qe egziston sot dhe per cfare flet?

Dhe per pjesen qe eshte deformuar a mund te me thuash se si ka ndodhur qe eshte deformuar dhe se kush e deformoi, me cfare qellimi, dhe cfare mund te kishte ne kete mesazh qe eshte deformuar?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Nqs kurani eshte per njerezit

Atehere njerezit mund ta ndryshojne edhe ate.
    A mund te jete deformuar kurani perderisa eshte arritur te deformohet Inxhilli, ?

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Me thuaj sipas teje ku ndodhet ajo pjese e Inxhilit qe egziston sot dhe per cfare flet?

Dhe per pjesen qe eshte deformuar a mund te me thuash se si ka ndodhur qe eshte deformuar dhe se kush e deformoi, me cfare qellimi, dhe cfare mund te kishte ne kete mesazh qe eshte deformuar?
    Ajo pjese e deformuar ndahet ne dy pjese tjera , njera gjindet mbrenda Inxhilit kurse tjetra eshte jashta.

Ka ndodhur me 325 e.s ne kohen e mbretit te Romes , Konstandinit te Madh kur paganizmi eshte bashku me krishterizem , dhe kur Jezusi fitoj titullin Zot.
    Atehere njerezit mund ta ndryshojne edhe ate.
    A mund te jete deformuar kurani perderisa eshte arritur te deformohet Inxhilli, ?
    Jo sepse ne Kur'an betohet Allahu se do ta ruaj deri ne diten e fundit .

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Postuar më parë nga xhamia
    Ka patur mundesi , e njejta gje eshte me at se po te doje ai i kthen te gjithe ne musliman ose te krishter , por nuk e bene pse ???

Sepse njeriu eshte i krijuar me vullnet te lire te zgjedhe se qfare doje te beje apo te besoje .

Ne rastin e Inxhilit ka mund me mbrojte por Inxhili ka qen liber per njerzit dhe nga njerzit eshte ndryshu .
    Jo sepse ne Kur'an betohet Allahu se do ta ruaj deri ne diten e fundit .
    Per besë sipas teje ky far Allahu i yt hiligjan është, sikurse te thash ne artikullin e meparshem; per njerin shkrim ai lejon te ndryshohet dhe kete e arsyeton ti duke thënë se "Allahu respekton lirinë, vullnetin e lirë të njeriut" ndersa per shkrimin tjetert thua se ai qenka "betuar qe mos te ndryshoj, ta ruaj deri ne diten e fundit". Kesaj i thonë kajte he burrë. Apo padrejtesi ndaj njerëzve. Unë njoh Zotin e drejt dhe jo një zot mashtrues dhe hiligjan i cili dikund dhe dikujt ia respekton vullnetin e lirë dhe dikund jo!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 30-10-2009 më 21:08
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Kam deshirë të lexoj nga dikush se çka është Bajrami i madh dhe Bajrami i vogel?

toni77

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Per besë sipas teje ky far Allahu i yt hiligjan është, sikurse te thash ne artikullin e meparshem; per njerin shkrim ai lejon te ndryshohet dhe kete e arsyeton ti duke thënë se "Allahu respekton lirinë, vullnetin e lirë të njeriut" ndersa per shkrimin tjetert thua se ai qenka "betuar qe mos te ndryshoj, ta ruaj deri ne diten e fundit". Kesaj i thonë kajte he burrë. Apo padrejtesi ndaj njerëzve. Unë njoh Zotin e drejt dhe jo një zot mashtrues dhe hiligjan i cili dikund dhe dikujt ia respekton vullnetin e lirë dhe dikund jo!!!
    Me fal por une askund nuk ju ofendova juve apo besimin tuaj , dhe nuk eshte e drejte shprehjet qe i ke thur ti.

Une mundem mos me qen musliman , mundem mos me qen i krishter a thu pse valle Jezu Krishti sem kthen ne te krishter ??

Ky eshte vullneti i lire i njeriut .

Kurse sa per ate qe Kur'ani eshte i pandryshuar , nuk eshte asgje sepse kjo vetkuptohet me nje mendje te shlir .

Pse eshte padrejtesi ?? Pse ju te krishteret nuk uleni me mendu a kem lidhje me fen islame , apo cila eshte e verteta sepse 2 te verteta nuk munden me egzistu .

Sa mire do te ishte te kishim nje debat sy me sy do ishte me produktive

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Kam deshirë të lexoj nga dikush se çka është Bajrami i madh dhe Bajrami i vogel?

toni77

toni77

Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin

Tani, kam une nje pyetje per besimtaret muslimane.

Sipas besimit Islam, cfare ndodh me te krishteret pas vdekjes? A jane ata te shpetuar apo te denuar? (po flas per te krishteret e devotshem, qe kane bere vepra te mire dhe qe kane ndihmuar muslimanet, jo per ata qe thone se jane te krishtere dhe kryejne mekate).
    Përshëndetje Matrix,

Të uroj për temën. Sa për pyetjen tënde është shumë delikate. Në Kuran thuhet:

(Kur'an 2-62)
    Vërtet, ata që besuan, dhe ata që ishin jehudi, krishterët sabejët , kush besoi prej tyre (sinqerisht) All-llahun, dhe botën tjetër dhe bëri vepra të mira, ata e kanë shpërblimin te Zoti i tyre. Për ta nuk ka frikë as nuk kanë përse të pikëllohen.

(Kur'an 3-113)
    Ata (ithtarët e librit) nuk janë të njëjtë. Nga ithtarët e librit ka që janë në rrugë të drejtë, gjatë natës lexojnë ajetet e All-llahut duke u lutur.

(Kur'an 3-114)
    I besojnë All-llahut dhe ditës së gjykimit këshillojnë për të mirë dhe largojnë nga të këqijat, përpiqen për punë të dobishme, edhe ata janë prej të mirëve.

(Kur'an 3-115)
    E çfarëdo të mire që bëjnë, ajo nuk u mohohet. All-llahu i di shumë mirë të devotshmit.

(Kur'an 3-199)
    Po edhe nga ithtarët e librit ka që besojnë All-llahun, e besojnë atë që u është shpallur juve, e besojnë atë që është shpallur atyre, janë të bindur ndaj All-llahut, dhe argumentet e All-llahut në shpallje nuk i shesin për pak send të kësaj jete, të tillët kanë shpërblimin e vet tek Zoti i tyre, e All-llahu është që llogarinë e bën shpejt.

Por në Kur’an gjithashtu thuhet se Allahu nuk falë që ti përshkruhet partner Atij (me dije). Kushdo që I përshkruan Allahut partner (me dije), ai në të vërtetë ka shpikur një mëkat të hatashëm. (Kur’an 4:48).

Pra në qoftë se ndonjë besimtarë i sinqertë i përshkruan Allahut partner por pa dije unë besoj se Allahu e falë.

Sipas Islamit ezoterik (brendshëm) dhe ajo që unë besoj personalisht, islami na mëson se besimtarët e sinqertë nga te gjitha fetë, në fakt përbëjnë një komunitet të vetëm prej njerëzve të drejtë dhe Allahu u jep atyre bekimin e plotë.

Mund ta marrim për bazë suren
    10/99-100 : po nëse Allahu yt kishte dashtur, atëherë te gjithë banorët e tokës do të kishin besuar. A të takon ty pra që t'i detyrosh njerëzit në besim kur dihet se askush nuk mundet të bëjë asgjë pa lejen e Allahut.

Thënë këtë, nga ajo që unë kam kuptuar Islami egzoterik (I jashtëm) që është mazhoranca në Islam nuk besojnë se besimtarët e feve të tjera do ta fitojnë parajsën.

Ju përshëndes
    Ndryshuar për herë të fundit nga ocean : 31-10-2009 më 01:37
    "Koka duhet përkulur zemrës"

Faqja 3 prej 37 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •