Close
Faqja 16 prej 37 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 364
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin

Pershendetje,

Jemi duke kaluar mirë dhe bash mirë, gjithmonë së bashku në gëzime u shtroshin sofrat tona, edhe qejat bash per merak se per fli s'po flasin, por ma bani hallall nese u kam merzitë por bre "Bani gjk" të kam pytur lidhur me kete thënje; "Më besoni mua dhe nënës time dy zota pos All-llahut!?" Sepse edhe e kam lexuar por edhe e degjova prej teje.

Desha ta dij allahile;

Ku gjindet kjo thënje ne shkrimet e krishtera?

Cila Kishë e beson dhe e predikon këtë?

Kujt i drejtohet kjo akuzë kur thuhet se "besoni mua dhe nënes time dy zota"??!!!!

U gëzofshim gjithmon dhe allahile mos pritoni dhe merrne nga një cigare kush e don

O tu rrit ndera toni77_toni. Ndale dorën he burrë se kto të vridune janë bo kogja shtrenjtë edhe kohëve të fundit spo I livdojnë hiq kah shneta. Bujrum e pijna ka ni qaj të rusit.

Nejse dalim tek pyetja. Unë mendoj se në këtë varg të Kur’anit bëhet fjalë për ndodhitë që kanë ndodhur në kohën e Jesusit (Paqja dhe Mëshira e Zotit qofshin me të). Pra në atë kohë kishat dhe të krishterët e kohës së tanishme nuk kanë ekzistuar në mënyrë që të akuzohen. Shihet çartë se bëhet fjalë për ndonjë grupë të njerëzve që kanë jetuar në kohën e Jesusit a.s. dhe që I kanë keqëkuptuar fjalët e tij, dhe ashtu në keqëkuptim I kanë transmetuar gjer në kohën e Muhamedit (Paqja dhe Mëshira e Zotit qofshin me të) e më tutje. Kush kanë qenë këto grupe unë nuk e di. Sipas mendimit tim Jesusi a.s. është profeti që është shprehur më së shumti në mënyrë mistike dhe dihet mirë se mistikët shpeshëherë keqëkuptohen nga masat e njerëzve edhe sot, sepse nuk mund të gjejnë fjalë adekuate për të shprehur të vërtetat që ata i përjetojnë dhe përdorin alegori. Prandaj për të larguar çfardo dyshimi dhe keqëkuptimi nga zemrat e njerëzve dhe për ta çartësuar të vërtetën se Zoti është Një zbriti dëshmia e këtij vargu/ajeti të Kur’anit. (K. 5 - 116)

Si e kemi Prishtinën?

Përshëndetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga ocean : 07-11-2009 më 15:33
    "Koka duhet përkulur zemrës"

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Cfare kuptimi ka thenia qe bejne islamiket 'Allahu e din me se miri'?! A perdoret kur dicka nuk mund te interpretohet ne menyre racionale dhe sqarohet mire, pastaj me lehte eshte te themi 'Allahu e din me se miri'?!

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    ....................................

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Allahu e di më së miri se çdesha të themë më lartë.

Pershendetje gjithve

Tani pash shkrimin e Ardit :

Sikur nuk kishte divorc ne islam edhe sikur vetem buri ndahej nga gruaja ... ca te drejte divorci kishte gruaja? Ca te drejte pavarsie, Ca te drejte financjare, pse jane te barabarta kur grate cohen cepave te xhamise ose neper ballkone e jo bashke me burat?

Ore jo ca mendon ti apo kytirimidhiu edhe nuk pyeta nese jane te shtypura apo jo une doja fakte nga kurani se ca flitet per gruan.

Ku ndalohet duhani ne kuran edhe pse? Cfare flitet per "Second Hand smoking" se di ne shqip si i thone? Nese duhani ndalohet komplet atehere a nuk i bie qe ju te mos ecni rruges fare pasi tym duhani ka anembane?

Ne lidhje me ndarjen e grave ne xhami, te siguroj se une si femer nuk ndjehem aspak e diskriminuar qe kryej obligimet ne pjesen e ndare vecmas per femrat. Pse? Sepse ndjehem me e lire dhe e rehatshme. Ne xhami shkohet per adhurim, kjo ndarje eshte edhe qe mos prishet perqendrimi i besimtareve nese jan gjinite e kunderta perzier.
    Ndersa sa i perket shkurorezimit, une kam te drejte ta kerkoj ate dhe me lejohet nese kerkesa ime eshte e arsyeshme si psh nese bashkeshorti im nuk permbush kerkesat familjare, bashkeshortore, me keqtrajton, nuk ndjej dashuri ndaj tij etj etj.
    Ne rast shkurorezimi derisa jane femijet minoren ai eshte i obliguar te perkujdeset per shpenzimet familjare te femijeve edhe pas ndarjes sone.
    Te drejtat e mia financiare jane se per martese une marr dhurate nga bashkeshorti (quhet mehr) dhe kjo dhurate me takon mua personalisht, njejte si pjesa te cilen e trashegoj psh nga familja ime, ose edhe parate te cilet i fitoj une. Une NUK kam pergjegjesi te perkujdesem per furnizimin e familjes, kjo pergjegjesi eshte e bashkeshortit tim. Dmth une me rrogen time dhe pasurine time mund te bej cfar te dua une, e nese e perkrah ate ajo eshte vendimi im qe e marr per hire te dashurise dhe rrespektit qe kam ndaj tij dhe familjes sone te perbashket, por nuk e kam obligim sepse kjo eshte detyre e tij si bashkeshort dhe baba. Ky eshte rregulli, fatkeqesisht ne praktike shpesh abuzohet por per kete nuk i ka fajet feja jone sa egoizmi i individeve.

Ne lidhje me duhanin, cdogje qe demton shendetin dhe mireqenien e besimtarit eshte e ndaluar (haram). Besimtari pervec qe eshte i obliguar te kujdeset per mireqenien e vet, duhet te i kushtoje rendesi edhe shendetit dhe mireqenies se rrethit. Dmth familja, sidomos femijet, ambienti e keshtu me rradhe. Tani ka disa musliman te cilet i japin vehtes kurajo duke e quajtur konsumimin e duhanit si veper 'mekruh' (e papelqyer) por kjo eshte thjeshte per ti dhene vehtes nje fllad qe ta pine me rahat duhanin.

Po permbledh disa argumente, nese bej leshime i lus te tjeret ti shtojne:

” Të pyesin ty (o Muhammed) se ç'është e lejuar për ta (për t'u ushqyer). Thuaj: Të lejuara për ju janë Et-Tajjibat (të gjitha ushqimet e mira dhe të pastra, të lejuara nga All-llahu si mishi i therrur i bagëtive dhe kafshëve të tjera të ngrënshme, prodhimet e qumshtit, dhjami, fruta e perime etj.)”
    [En-Nisa, 4]

”Ai i udhëzon ata për besimin e pastër dhe i ndalon ata nga mosbesimi (politeizmi), ai u lejon atyre si te ligjshme At-Tajjibe (gjithçka të mirë dhe të ligjshme për besimin, punët, ushqimet dhe sendet) dhe ua ndalon si te paligjshme Al-Habaith (gjithçka të keqe dhe të palejueshme për besimin, punët, ushqimet dhe sendet.”
    [El-A`raf , 157]

Duhani nuk eshte as i dobishem, e as i paster per organizimin e njeriut, keshtu qe nuk hyn ne gjerat e lejuara.

" Dhe mos e mbytni vehten tuaj (as edhe njeri tjetrin).”
    [En-Nisa, 29]

Duhani shkakton semundje te renda vdekjeprurese, dhe sipra ke edhe argumentin se nuk kemi te drejte te demtojme as vehten e as njeri tjetrin, kjo vlen edhe per konsumimin pasiv te duhanit.

All-llahu në Kur’an thotë:

”Po mos shpenzo tepër e pa rrugë. Ata që shpenzojnë tepër(mastrafxhinjtë) janë vëllezër (në veprim) të djajve”.(el Isra, 26-27)

Duhani eshte shpenzim i tepruar dhe i panevojshem.

Ibn Maxhe transmeton se Pejgamberi sallahu alejhi ue selem ka thënë: “Nuk lejohet t’i bësh dëm vetes e as dikujt tjetër.”
    Po ashtu Muhamedit alejhi selam thote:”…Kush merr helm dhe e mbyt vetën e tij, ai do ta helmojë vetveten në zjarrin e Xhehennemit përgjithmonë”. (Transmeton Ahmedi dhe Ibn Maxhe nga Ibn Abasi.)

Tani pyete ne lidhje me konsumimin pasiv. Besimtaret duhet te largohen nga vendet ku mund te ju demtohet shendeti. Por ne kohen e sodit kjo eshte e pamundur meqe duhani sot perdoret gati cdokund...

Une per vehten time kam zgjedh ceshtjen ashtu qe nxjer duhanxhijte ne ballkon mos ma tymosin shtepine!

Te kisha qene e zoja e kesaj shpije, Marcusi1, Toni77 bashke me duhanxhijte tjere kishin merdhi tani perjasht me cigaren ne dore! Nashta ftohti ju ish ba shkas mos me e dhez cigaren e dyte, keshtu ju kisha ba edhe nje nder per shendetin e tyne.

Shpresoj se mbetesh i kenaqur me spjegimet e dhena. Kerkoj paraprakisht ndjese nese kam bere leshime ne shkrim, ne mungese te kohes u mundova ta permbledh shpejte e shpejte...

Ju pershendes gjithve!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Pershendetje.
    > Si po ja kaloni?
    > Erdha me lexu dy gjera dhe do iki. Nje caj desha po pati mundesi.
    La verita' ti rendera' libero!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Ah, na mbytet me këta qeja bre, lukthi ia ka nisë, a shkoj Hoxha hala bre se na dukagjinasit ia rujna sytë dhe menzi presin ta percjellim Hoxhen dhe pastaj ta shtrojmë rakinë dhe birrat.

Mbushma edhe nja pra dhe po presim a mos po shkon Hoxha,
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    A ka patur mundesi Zoti ta mbroje Inxhilin qe te mos humbase dhe qe te egzistoje sot?

Nqs jo pse?
    Zoti ka pasur mundesi ta ruaje por keshtu deshiroi sikurse deshiroi qe Gjon Pagezori te vritej nga dora cifute edhe pse ishte profet.

Vete bibla thote se eshte e ndryshuar si dhiata e vjeter dhe ajo e reja.

Ne kuran thuhet se Kristianet e kishin detyre me e ruajt shpalljen profetike

5:44.
    Ne e zbritëm Tevratin, në të cilin është udhëzimi i drejtë dhe drita. Sipas tij gjykuan ndaj atyre që ishin jehudi, pejgamerët që ishin të bindur, gjykuan edhe dijetarët e devotshëm e paria fetare, ngase ishin të obliguar ta ruanin librin e Allahut dhe ishin mbrojtës të tij. Prandaj, mos u frikësoni nga njerëzit, vetëm Mua të më frikësoheni dhe mos i ndërroni argumentet e Mia për pak send. E kush nuk gjykon me atë që e zbriti All-llahu, ata janë mohues.

Mireo ato nuk e bene kete gje nese lexon biblen sot me shume flitet per personazhin Pal sesa per mesimet e Zotit.Kurse per kete gje erdhi kurani per bashkimin e te gjithe librave hyjnore nga profeti i fundit i Zotit me qellim mos shtremberimin e mesimeve hyjnore qe kishte ndodhur me biblen.

Ndersa per Kuranin Zoti ka garantuar mbrotjen e tij deri ne diten e Kijametit pasi ai eshte shpallja e fundit profetike.Kane kaluar tashme 2000 vjet mbas ngjitjes se jezusit ne qiell dhe Zoti nuk ka sjelle asnje profet pervec Muhamedit a.s tewk njerzit apo tek populli izraelit.

15:9.
    Ne me madhërinë Tonë e shpallëm Kur'anin dhe Ne gjithsesi jemi mbrojtës të tij.
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    "ardhjen e Isait birit te Merjemes"

Pse vjen Jezusi sipas Islamit?
    pER TE NJEJTENE GJE QE THOTE DHE BIBLA.

PER TE VRARE CIFUTET, PER TE DESHMUAR SE NUK ESHTE ZOT POR ISHTE PROFET DHE PER TI TRAGUAR NJERZVE QE RRUGA E MONOTEIZMIT ESHTE RUGA E VERTETE E ZOTIT.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    pER TE NJEJTENE GJE QE THOTE DHE BIBLA.

PER TE VRARE CIFUTET
    Për të vrarë Çifutët?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 16 prej 37 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •