Close
Faqja 14 prej 37 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 364
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk Lexo Postimin
    toni 77, i nderuar kerkoj falje nese ndjehesh sadopak i ofenduar ose jo i rrespektuar, mirpo un vetem po sqaroi ate simbas islamit se perse do te vie Jesusi (Paqja e Zotit qoft mbi te) ne toke.
    Sa pari Zoti ne kete ajet i drejtohet Jesusit a.s me keto fjale:

5:116.Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerëzve u the: "Më besoni mua dhe nënës time dy zota pos All-llahut!?" (Isai) Tha: "Larg asaj të mete je Ti (o Zoti im). Nuk më takon mua ta them atë që s'është e vërtetë. Ta kisha thënë unë atë, ti do ta dije. Ti e di ç'ka në mua, e unë nuk di ç'ka në Ty. Ti je më i dijshmi i të fshehtave!"
    Pershendetje edhe unë per ty dhe respekte,

"Më besoni mua dhe nënës time dy zota pos All-llahut!?"

Ku gjindet kjo thënje ne shkrimet e krishtera?
    Cila Kishë e beson dhe e predikon këtë?
    Kujt i drejtohet kjo akuzë kur thuhet se "besoni mua dhe nënes time dy zota"??!!!!

Pra nje nder arsyt te medha eshte edhe kjo, qe Jueusi (paqja e Zotit qoft mbi te) do ta deshom kete para gjithe njerzimit, se nuk eshte Zot dhe as bir i Zotit.
    DMTH sipas besimit tuaj Jezusi po ardhke edhe njëher por tash me një mision tjeter sipas jush; tash të shpall botes diçka tjeter! Ok, ku e ke mbeshtetjen e ketij rreshti qe thua i/e nderuar?

Jane edhe disa arsy te tjera, mirpo ka diskutime per ato arsy dhe un nuk jam kompetet qe ti shpjegoj ato ne hollsi.
    Cilat janë? Edhe nëse kerkohet të rrimë ditë dhe natë duke shkruar, mendoj se është obligim të mos kursehemi dhe të themi ato qe kerkohet. Pra cila eshte ajo araye e tjeter?

Paqe me ne, Zoti u dhasht "bereqet" bekime ne sofrat e juaja. Të lutemi, ma rezervo një gotë raki, jo pse jam edhe aq i dashuruar ne të, por, pasi të pijë një gotë, edhe nese flas diaçka keq ia lajna fajin gotes e jo tonit.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Dielli ime, Kurani eshte shkruar menjeher mbas ndrrimit jet te Muhamedit a.s, d.m.th ne kohen e udheheqjes se Ebu Bekrit r.a, Ebu Bekri r.a e kishte zgjedhur ne krye te detyres Zejd ibn Thabin, shkruesi kryesor i Muhammedit a.s qe te mbledhte dhe ta shkruante Kuranin.
    Kjo permbledhje u mbajt nga halifi Ebu Bekrit r.a, pas vdekjes se tij ate kopje te Kuranit e mbajti udheheqsi Umer r.a dhe para se te vdiste Umeri r.a ja dhuroj vajzes se vet Hafsa r.a qe ishte edhe gruja e Muhamedit a.s, dhe ajo e mbajti deri ne kohen kur u shkrun kopi te tjera te Kuranit ne kohen e Osmanit r.a (pra mbas 19 viteve qe kishte ndrru jet Muhamedi a.s). Osman r.a urdhroj qe te sillet kopja e Kuranit qe e mbante Hafsa r.a dhe te kopjohen edhe disa Kurana te tjere, dhe me nje komision te hafizve (persona qe momorizuar Kuranin permendsh) u kopjuan edhe disa kopje te tjera te Kuranit. Kuranin i Hafses r.a ju kthye asaj dhe kopit e tjera fillun te shprendahen neper kryeqendra te muslimanve te asaj kohe. Kurse nje nder kopjet me te vjetra te Kuranit dhe qe menndohet (sepse ka diskutime) qe eshte Kurani qe e ka mbajtur Osmani r.a gjendet ne Uzbekistan ne biblioteken "Mui Mubare
    Kalifi Osman r.a. eshte vrare duke e lexuar Kur'anin. Ne disa faqe te keti Kurani mund te shihen njolla te errta te gjakut per te cilat mendohet se jane nga gjaku i tij.
    Ky Kur'an eshte nen mbrojtjen e UNESCO-s.
    Pas vdekjes se Osmanit r.a., kalifi i katert Ali ibn Ebu-Talib e çoi Kuranin ne Kuf të Irakut. Pas vitit 700 kur Timurlenku e pushtoi regjionin e gjeti Kuranin dhe e mori në Samarkand ku qendroi mbi 400 vjet derisa ruset nuk e pushtuan Samarkandin ne vitin 1868. Cari rus e mori Kuranin ne bibliotekën e vet. Me vonë Lenini e percolli në Uf të Baskortostanit. Pas disa kerkesave te perseritura te muslimaneve të Uzbekistanit u kthye ne Tashkent ne vitin 1924 ku ndodhet edhe sot.

Mendohet qe edhe nje nder kopjet te ketyr Kuranave gjendet ne Muzeun Topkapi ne Stamboll.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 05-11-2009 më 17:11

Pershendetje gjithve

Sa qenka mbush kjo sofer me shkrime qe nuk arrij dot ti lexoj, e ku me te shkruaj dicka... (:

Gjithsesi do mundohem temen ta lexoj me rradhe dhe po ma premtoj koha dhe rrethanat do te mundohem edhe une te aktivizohem ne te ardhmen ne kete sofer. (:

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin

Paqe me ne, Zoti u dhasht "bereqet" bekime ne sofrat e juaja. Të lutemi, ma rezervo një gotë raki, jo pse jam edhe aq i dashuruar ne të, por, pasi të pijë një gotë, edhe nese flas diaçka keq ia lajna fajin gotes e jo tonit.

I nderuar Toni, ne sofer muslimane nuk servohet rakia!

Po deshte buke, kafe, caj ose dicka tjeter, je i mireseardhur, por per raki me vjen keq, mundesh me e pi ne sofren tande se muslimanet as e pijne e as e mbajne ne shpi!

Ani edhe deshke me u arsyetu pastaj me rakine nese flasish keq. lol

Hajt se ju sjell une fli kosove per darke sonte! (:

Pershendetje dhe kalofshi mire!

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Cirim Bani_gjk:Pra nje nder arsyt te medha eshte edhe kjo, qe Jueusi (paqja e Zotit qoft mbi te) do ta deshom kete para gjithe njerzimit, se nuk eshte Zot dhe as bir i Zotit.

Citim Toni77toni:DMTH sipas besimit tuaj Jezusi po ardhke edhe njëher por tash me një mision tjeter sipas jush; tash të shpall botes diçka tjeter! Ok, ku e ke mbeshtetjen e ketij rreshti qe thua i/e nderuar?

Ne Sahihun e Bukhariut nga Ebu Hurejre transmetohest se Profeti ka thene:
    "Nuk do te ndodhe kijameti pa zbritur nder ju Isai i biri i Merjemes qe do te jete gjykues strikt, do te thyej kryqin dhe do te vendose xhizjen (takse mbrojtja per jomuslimanet) dhe do te shperndaje pasurite derisa (te vije koha) mos ta pranoje me askush."
    Ka dhe disa hadithe tjera qe Jesusi do te sjell paq dhe lumturi ne cdo cep te botes.
    Ardhja e Jesusit a.s ne toke pervec te tjerave do t'u tregoje njerzve qe ajo qe eshte thene ne Kuran eshte e vertete. Pra me te njejtin misjon prap do te vij, vetem se tash ne misjon me te gjere.
    E cka tash qe e sjella rreshtin hehe, qe per ty nuk ka kurrfar vlere ?!!!! tonni77 kupto qe ketu po flas simbas islamit i nderun dhe jo simbas fes krishtere.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Postuar nga Uvjesa
    P.sh. une ne Bibel nuk mund t'i pranoj keto citate te jene thene nga Zoti i Madherishem:
    (po i ceki vetem me numra te citateve dhe te kaptinave, ngase une si nje njeri i thjeshte qe jam, nuk mund t'i perdori keto fjale)

2 Mbreterve 18:27
    Isaia 36:12
    Malakia 2:3
    Ezekiel 4:12-15 etj..

Mua me duket teper i Lartesuar Zoti, dhe si i Tille eshte e pamundur te kete folur Ai ne kete nivel fjalori.

Pershendetje!

>>> Mirmbrema a ka njeri ketu apo jo?
    > Uvejsa nuk e di por me vjen natyrale te te therras Ujvesa, A se nderron emrin? Bej shaka.

> Tani Uvejsa mos me zhgenje se deri tani te kam konsulenten per exelence per besimin mysliman .
    > Po e nis nga e para 2 Mbreterve 18:27 . Ato nuk jane fjalet e Zotit por te Zevendes komandantit qe po bisedon me Eliakim, Sebna dhe Ioach. Nenkuptimi i fjalise eshte po aty ne Bibel, qe nenkupton urine ose zine e bukes qe do shkaktohej nga pushtimi.
    > Tek Isaia 36:12 eshte po e njejta fjali dhe nuk po e zgjas.
    > Tani qe te mos humbasim kohe dhe jo per mungese rrespekti nuk po vazhdoj sepse kendveshtrimi eshte njesoj kudo. Konkluzioni qe nxjerr une eshte qe studimi nuk eshte objektiv.
    > Si ka mundesi te lexosh Biblen pa lexuar sqarimet ose pa arritur te dallosh qe ato nuk jane fjale te nxjerra nga Zoti por nga personi per te cilen tregohet historia.
    > Edhe sikur te ishin fjale te thena nga Zoti nuk shoh ndonje skandal. Fundja ai ishte nen kontekstin e kercenimit dhe aq me shume qe ishte me kuptim figurativ.

Peace.
    La verita' ti rendera' libero!

Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> A ta bej nje pyetje?

> Tek apokalipsi flitet per ardhjen e Krishtit, kalimin vujtjeve qe pershkruhen aty, rrembimin e te drejteve dhe per mbizoterimin e paqes per 1000 vjet, vite gjate te cileve djalli do te rri lidhur.
    > Dua te di c'thote Kurani ne lidhje me kete periudhe 1000 vjecare sepse nuk e kam fort te qarte dhe dua te kuptoj dicka me shume.
    > Faleminderit dhe pershendetje.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Jo ishte nje shembull per t'i analizuar fjalet qe jane ne Librat e Shenjte, asgje me teper.

Urdheroni pakez fli, se hmmm...qenka per merak

Cdo t'mire!

Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ej, kur e nxorret kete fline, kur ika une?
    > Bo sa te rrezikshem. E shoh ju doni me i dhene vetem Tonit.
    > Po une nuk jam as ndonje ngrenes i madh mor burrat e dheut.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Dritë Lexo Postimin
    Pershendetje gjithve

Sa qenka mbush kjo sofer me shkrime qe nuk arrij dot ti lexoj, e ku me te shkruaj dicka... (:

Gjithsesi do mundohem temen ta lexoj me rradhe dhe po ma premtoj koha dhe rrethanat do te mundohem edhe une te aktivizohem ne te ardhmen ne kete sofer. (:

I nderuar Toni, ne sofer muslimane nuk servohet rakia!

Po deshte buke, kafe, caj ose dicka tjeter, je i mireseardhur, por per raki me vjen keq, mundesh me e pi ne sofren tande se muslimanet as e pijne e as e mbajne ne shpi!

Ani edhe deshke me u arsyetu pastaj me rakine nese flasish keq. lol

Hajt se ju sjell une fli kosove per darke sonte! (:

Pershendetje dhe kalofshi mire!

ahhh qa mke bo me kit fli ti mu qitashh ajaja
    We are all Aliens

Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Bani gjk na more ne qafe.
    > Kur me drejtohesh mua jam i detyrur ti lexoj por nese don qe ti lexojne edhe te tjeret duhet me i shkurtu pak tekstet se duhet shume kohe me i lexu.

> Tani une jam nga ata qe preferoj me shume ti biem shkurt sesa te bejme muhabet kot.

> Po merrem vetem me ndryshimin e Bibles qe supozon ti. Pyetja eshte, sa eshte e mundshme te jete ndryshuar pikerisht Kurani.
    > Si mund te ndryshohet per qellime politike Bibla dhe te thote qe Krishti eshte Zot kur rezistenca me e madhe qe i behet per tu pranuar nga njerezit eshte pikerisht kjo. Perfitimin politik nuk e shoh.
    > Ndersa e kunderta eshte me intriguese, Po sikur Kurani te thoshte ekzktesisht te njejten gje per sa i perket Trinise se Shenjte, kush do te ishte ndryshimi midis jush dhe nesh? A ma thua?

Peace

Faqja 14 prej 37 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •