Close
Faqja 13 prej 37 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 364
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ate qe shkruajta me siper e kisha jo per rreplike por thjeshte nje meditim qe ftoj te gjithe ta bejne.
    > Ajo qe ka rendesi per mua eshte 90% qe na bashkon dhe jo 10% qe na ndan.
    > Nese kemi gjera qe na ndajne jane shume te vogla ne krahasim me gjerat qe na ndajne nga mentaliteti i botes.
    > Keshtu qe armiqte tane jane te perbashket. Kjo do vertetohet kohet e fundit kur te lindi feja e re Shprti i Shekullit dhe te na luftoje te gjitheve njesoj me pretendimin se ato qe ne besojme ata vete i kane shkruar. Mblidhuni pra burra se kemi nevoje per te mbeshtetur njeri tjetrin. Prova te forta mund te kemi ne te ardhmen.
    > Peace brother.
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Naj mik musliman si pas mundesive kish bo mir me mi gjet dikun disa fakte apo hadithe te cilat flasin kunder nje hadithi qe flet per vrasjen e qenve te zi .

Hadithi ne fjal e kom pa dikun e postum ne forum por ajo tem osht fshire , Hadithi osht keshtu disi " Dhe cfar keni ju kunder qenve ......
    We are all Aliens

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Volsiv, te dy (Muhamedi a.s. dhe Jezusi a.s) kane ekzistuar ne kete bote dhe qe te dy kane ardhur me Mesazh nga ana e Zotit te Madherishem.
    Ata kane ardhur si meshire per njerezimin, qe t'i ndricojne pas eresires qe i ka kapluar. Ata te dy thirren ne adhurimin e Zotit Nje:

"Thuaj All-llahu eshte Nje" (Ihlas 1)

"Dhe shkruesi i tha atij: 'Mesues, ti ke thene te verteten; pasi ka vetem Nje Perendi; dhe nuk ka asnje (Perendi) tjeter pos Tij." (Mateu12:34)

Pra Mesazh i njejte.

Ne sic e dini i besojme qe te dy, por Isain a.s.(Jezusin), per kunder jush ne e besojme si te derguar te Zotit, e jo sic e konsideroni juve.

Qe te njihet se cila eshte e verteta e tyre, duhet hulumtohen me shume kujdes dhe studim Librat e tyre, e jo te mbeshtetemi ne njerez se cfare ata thojne ("shenjetoret")qe i ceke ti.

Une jam ne Medrese dhe ne aty mesojme per fete e tjera, e sidomos per fete monoteiste.
    Ne na nxisin profesoret qe te lexojme Biblen dhe te bejme krahasim me Kur'anin per shtjellimin cdo tematike te tyre. Dhe kjo eshte menyra me e mire per t'a kuptuar se cili ne te vertete eshte Liber i vertete. Nje gje eshte e sigurte, 'dy te verteta nuk mund te jene'.
    Me vjen keq kur lexoj per disa shkrime te shkruara nga te krishteret kur flasin per Islamin. I mveshin aq shume te paverteta, sa nuk mund ta gjesh nje shpjegim te vetem ashtu sic e thote Islami!! Nuk e kuptoj pse e bejne nje gje te tille! Nese duan t'ia tregojne dikujt rrugen e drejte (sipas tyre), atehere kjo nuk i jep te drejte askujte te shpifin per fene tjeter!!
    Te gjithe ata qe behen muslimane ne perendim, kur i pyesin se cfare gjeten ne Islam, ata thone nje fe komplet te panjohur, sepse Islamin e njohin krejt ndryshe nga mediat edhe nga shkrimet e jomuslimaneve. Nuk e di pse u dhemb te tjereve ta thojne te verteten per Islamin!!

Pra perfundimi: per ta njohur te verteten e tyre duhet shume lexim, shume studim dhe shume meditim.

Per ate 'mbeshtetjen ne njeri tjeterin' kunder te keqes qe e ceke ti, me duket se ka nje Hadith qe e garanton kete gje. Nuk jam e sigurt, por e di qe ka dicka te tille, nese e gjeje do e postoj.

Pershendetje!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Uvejsa per dicka jemi dakort te dy.
    > Ka vetem nje te vertete, dhe kjo eshte e sigurt. Per te arritur tek ajo duhet te lexosh dhe jo t'ja veshesh kot apo jo.
    > Por ka nje kufi te kuptuarit duke lexuar apo shpjeguar nga dikush tjeter sepse kjo eshte e kufizuar nga vete natyra. Por c'ndodh me te krishterin qe eshte pagezuar dhe krezmuar? Vjen Shpirti i Shenjte qe te ben te kuptosh gjera nuk kuptohen nga natyra.
    > Pra dicka mistike ndodh me ne, dicka hyjnore vjen dhe na zbulon gjera te pa mundura per ti kapur vete. Kjo ndodhi edhe me apostujt. Ata kuptuan Krishtin me vone, kur erdhi Shpirti i Shenjte ne ta.

Peace.
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    OLSIV i nderuar te them te drejten ke ber nje analiz te bukuer, qe ka vend per te diskutuar shum.
    I nderuar un do te bej replik qe te jet sa me i qarte ne ate qe them.

Citim VOLSI :E para e bere nga apostujt qe jetuan me Krishtin, qe thote qe Krishti ishte Zot dhe njeri. U a paratha te githa cfare do ndodhte me te dhe me njerzimin ne te ardhmen, premtoi dergimin e Shpirtit te Shenjte dhe Ai erdhi. Keta apostuj shumica u bene martire te deshmise se tyre. Pra pa kurrfare interesi. Krishti u tha gjithashtu se do jem me ju gjer ne fundin e kohes dhe realisht eshte prezent, sidomos tek disa Shenjtore me shume.
    I nderuar qe te sqarohet me mir, muslimanet besojn se edhe mbasi qe Zoti e ngriti Jususin a.s pran vetes apostujt (nxensit e Jesusit) vazhduan qe te adhurojn Zotin ashtu si i kishte mesuar Jesusi, pra duke e adhuruar Zotin nje dhe duke e konsideruar Jesusin a.s Pejgamber te Zotit dhe jo bir te Zotit apo vet Zot. Zoti ne Kuran dhe Muhamedi a.s tregon se gjate gjithe asaj preiudhe 600 vjeqare Jesusi ka pasur idhtar qe kane besuar drejt, d.m.th qe Jesusin a.s e kane konsideruar veteme Pejgamber te Zotit dhe qe kane adhuruar vetem nje Zot. Sepse dikush e kishte pytur Muhamedin a.s se cka eshte puna e gjithe atyre njerzve qe kane qene para se ti te shpallesh Pejgamber, a kane qene ata besimtar te mire, a do te jene ata ne parajs, apo cka eshte puna me ta ? Ateher Muhamedi a.s ju ka shpjeguar dhe jane zbritur disa ajete per kete qeshtje. Pra Zoti ne Kuran thot :

3.113. Ata (ithtarët e librit, krishter dhe jahudi) nuk janë të njejtë. Nga ithtarët e librit ka që janë në rrugë të drejtë, gjatë natës lexojnë ajetet e All-llahut duke u lutur.
    3.114.I besojnë All-llahut dhe së ditës, këshillojnë për të mirë dhe largojnë nga të këqijat përpiqen për punë të dobishme, edhe ata janë prej të mirëve.
    3.115. E çfarëdo të mire që bëjnë, ajo nuk u mohohet. All-llahu i di shumë mirë të devotshm
    it.
    Pra aty kur thot Zoti "Lexojn ajetet e Allahut" Nuk thot Zoti ne ajetet e Kuranit por ajetet e Allahut d.m.th qe ne ajetet (rreshtat) e librave te shejta. Deri ketu shpresoj qe u sqaruam.

Citim VOLSIV: E dyta e bere nga profeti Muhamed, qe e ndan Krishtin nga entiteti i Zotit, megjithse jo shume e qarte ne shprehje. Ky profet kur donte te shpallte besimin e tij dhe Kuranin ne fillimin e tij deklaroi se nuk ishte kunder Krishterimit, dhe per kete arsye u lejua te shpallte besimin e ri.
    Se pari i nderuar kjo nuk eshte e sakt, sepse Muhamedi a.s prej asja dite qe eshte shpallur Pejgamber e ka pasur formulen nga vet Zoti qe i ka treguar se si te besohet ne Zot, e ajo formul eshte simbas islamit qysh ne kohen e Ademit a.s qe te adhurohet vetem nje Zot i vetem, dhe Muhamedi a.s asesi nuk ka qene pro krishterizmit kur eshte ber fjal per triniteti.
    E dyta, Muhamedi a.s i nderuar jo vetem qe nuk ju eshte lejuar te shpallte islamin, por ju eshte ndaluar ne menyr te ashper. Po te shikosh ti se ne cmenyr ju eshte ndaluar qe te shpall islamin per disa vite, dhe ne cmnyr eshte rrahur, ne cmnyr eshte ofendar nga vet familjaret e vet, ne cmnyr eshte keqtrajtur, etj, etj, e shikon se ky njeri ka pasur nje durim te jashtzakonshem dhe nje vendosmeri te papare .Jo vetem Muhamedi a.s por edhe ata fare pak besimtar musliman qe kane qene jane keqtrajtuar ne menyr me mizore, derisa sa jane detyruar qe ta leshojn edhte qytetin e tyre!
    Muhamedi a.s edhe mbasi eshte forcuar islami dhe me vone qe kane dominuar muslimanet ne disa qytete ai prap ka pasur kojshi te krishter edhe jaudi, kane bashkjetuar bashk ne nje qytet, d.m.th nuk ka qene kunder tyre vetem ata qe kane besuar ndryshe, mirpo kjo nuk d.m.th qe ka qene pro fes tyre. Kuptohet qe ne islam idhtart e fes krishtere dhe jaudit (d.m.th idhtaret e librave te shejta) kane nje status me te lart se ata qe jane pagan, mosbesimtar etj.
    Pra Muhamedit a.s nuk ju lejua te shpallte Islamin se ai ishte pro krishtrimit.

Citim VOLSIV: Ceshtja shtrohet:
    > Nese ekziston e para si e vertete a e kercenon besueshmerine besimit tjeter mqns ne gjithmone jemi te kercenuar nga i ligu me shtremberime? Krishti tha: "Shume mesues te rreme do vine pas meje por mos u besoni, une ju paralajmerova".
    > Nese ekziston e dyta atehere nuk shpjegohen shume gjera qe bejne historine e njerezimit nga ardhja e Krishtit deri tani. Gjithe ata Shenjtore dhe mrekullira te ndodhura deri ne kohet e fundit, te atribuara te gjitha Zotit tone Krisht si shpjegohen? Mos valle i ligu i ben keto qe thjeshte ne te ngaterrohemi mbi natyren e Zotit dhe vetem kaq. Nuk arrij ta besoj. Nese besimi i Shenjtoreve tane ishte jo i sakte atehere nuk ka arsye pse Zoti ne kontakt te ngushte me ta nuk u ka thene te kunderten por gjithmone ne Rilevime bere atyre shpjegohet Triniteti dhe natyra e saj.
    I nderuar Zoti ne Kuran thot:
    5:19.O ithtarë të librit, ju erdhi i dërguari i Jonë, ju sqaron (çështjet e fesë) pas ndërprerjes së të dërguarve, në mënyrë që të mos thoni: "Neve nuk na erdhi as i dërguar që të na përgëzojë, e as të na tërheqë vërejtjen ". Pra ja, ju erdhi përgëzuesi dhe kërcenuesi. All-llahu është fuqiplotë për çdo send.

3:110 ... E sikur ithtarët e librit të besonin drejt, do të ishte shumë më e mirë për ta. Disa prej tyre janë besimtarë, por shumica e tyre janë larg rrugës së Zotit.

5:15.O ithtarë të librit, juve ju erdhi i dërguari Jonë që ju sqaron shumë nga ajo që fshihnit prej librit, e për shumë nuk jep sqarime. Juve ju erdhi nga All-llahu dritë, dhe libër i qartë.

5:65.Sikur ithtarët e librit të besonin dhe të ruheshin (haramit), Ne do t'ua shlyenim mëkatet e tyre dhe do t'i fusnim në xhennete me përjetime të begatshme

Pra te gjitha keto ajete ju drejtohen krishterve dhe jahudive. Pra aty kur thua VOLSIV Citim: Mos valle i ligu i ben keto qe thjeshte ne te ngaterrohemi mbi natyren e Zotit dhe vetem kaq. Un pa dashur te ofendoj apo te ndihesh i mosrespektuar, dua te them se ne muslimanet besojm se dikur ata qe e kane konsideruar Jesusin a.s Zot apo edhe ata qe kane ndryshuar shkrimet e Jesusit a.s ata kan qene ti lige. Kuptohet se simbas islamit shkrimet e Jesusit jan ndryshuar per interesa personale, politike, me vone edhe nga mos dija etj etj arsy.
    Kurse sod sa i perket kesaj jane disa arsy se perse nuk e pranojn fen islame idhtaret e librave.
    Sod (dhe ateher) ka shum shum njerz qe, mbasi prindrit e tyre i takojn nje besimi, ata behen rehat me ate besim te prindve dhe nuk hulomtojn me tutje dhe nuk deshirojn te qajn koken per kete, Zoti qysh ateher na ka shpjeguar dhe na ka dhene shembuj kur thot :

37:69.Ata i gjetën dhe shkuan pas prindërve të tyre të humbu.

7:70.Ata thanë: "A na erdhe (të na frikësosh) që ta adhurojmë vetëm All-llahun e të braktisim atë çka adhuronin prindërit tanë? Nëse je i vërtetë (çka thua) sillna atë që na premton (kërcenohesh)"

10:78.Ata thanë: "Mos erdhe të na largosh nga ajo (feja) që e gjetëm te prindërit tanë, për t'ju mbetur ju dyve madhështia në tokë? Po ne nuk u besojmë juve dyve.

Disa ne diten e gjykimit do te arsytohen edhe ne kete menyr:
    7. 173. Ose të mos thoni: "Prindërit tanë më parë ishin idhujtarë, e ne ishim pasardhës të tyre. A do të na shkatërrosh ne për atë që bënë ata asgjësues të së vërtetës?"
    Por Zoti edhe kete e thot:
    7.174. Po kështu u sqarojmë argumentet, që ata të kthehen nga e gabuarja në të vërtetën.
    Ateher ka pasur edhe nga ata, edhe tani ka (kuptohet gjithmon simbas islamit) qe e dijin te verteten, mirpo e mohojin per arsy te ndryshme, Zoti ne Kuran thot :
    3:70.O ithtarë të librit, përse nuk i besoni ajetet (Kur'anin) e All-llahut, e duke e ditur të vertetën?
    3:71.O ithtarët e librit, përse, duke qenë se ju e dini të vertetëne ngatërroni me gënjeshtrën dhe fshihni realitetin?

Duhet theksuar se edhe nje arsy e madhe eshte populli ne pergjithsi nuk kane dije te te islamit.
    Pra keto jane vetem disa nga arsyt se perse jemi kshtu si jemi ...
    Zoti neve muslimanve na porosit qe ne menyr sa me edukative te bisedojm me idhtaret e librit, kur thot:
    29:46.Ithtarët e librit mos i polemizoni ndryshe (kurr i thirrni në fenë tuaj) vetëm ashtu si është më së miri, përveç atyre që janë mizorë dhe thuajuni: "Ne i besuam asaj që na u zbrit dhe që u zbrit juve dhe se Zoti ynë dhe Zoti juaj është një, dhe se ne i jemi dorëzuar Atij.
    Pra edhe ata qe jane me mizor, sikur njeri qe ishte ketu (: duhet te ju themi, Zoti yt dhe Zoti im eshte nje, dhe te mos mierrem më me ate person mizor. Pra ky ajet eshte per te marr shembull disa musliman. Un edhe njeher kerkoj falje nese dikush nga krishteret eshte ndier i mos rrespektuar, mirpo besoni qe nuk e kam bere qe te ndieheni ju te ofenduar, vetem se kam shpjeguar qe keshtu mendojm ne muslimanet. Nese dikund kam gabuar, luse cdo musliman qe te me kurigjoj.
    Sa per shenjetoret, njeher tejter sepse nuk kame kohe tani, dhe mos ndoshta kam shkruar shum dhe nuk e merr mundit dikush qe te lexoj, jam ber monoton ndoshta disi (:
    PAQ
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 05-11-2009 më 12:57

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Edhe kete i nderuar harrova ta them, ndoshta te duket apsurde qe se si mundet njeri mi ndryshuar shkrimet apo historin per qeshtje personale dhe politike apo edhe per ndonje arsy tejter. Un te them, qe te ne muslimanet disa munafik kane arritur qe shummm fjal ti mvishen Pejgamberit Muhamed a.s, dhe ne boten islame ka diskutime te mdha sa i perket haditheve (fjalve te Muhamedit a.s dhe veprave te tij) Pra ky eshte nje ralitet i hidhur per boten islame, prandaj ka konflikte dhe keqkuptime mes veti. Kurse sa i perket Kuranit aty nuk kane mujtur askush qe te shtoj qoft edhe nje pik me teper ose te mungoj, sepse eshte garantuar nga vet Zoti qe te mos kete shtrembime ne ate Liber. Pra nuk ka lene hapsir qe te kete shtrembime.

PAQ

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Bani gjk,

T'faleminderit per mikpritjen! Nje pyetje thjesht per kureshtje e kisha. Kur u shkrua per here te pare Kur'ani? A ruhet ende origjinali dhe cila eshte kopja me e vjeter e tij?

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Volsiv, eshte shume e vertete qe mendja e njeriut eshte e kufizuar. Por ky kufizim eshte tek ceshtjet Metafizike (si duket Zoti, cfare eshte duke bere, etj), e jo te mundesia e kuptimit te vertetes nga e pa verteta.
    Ne me meditim mund ta kuptojme ekzistencen e Zotit, sepse eshte ne natyrshmerine njerezore kjo, por per te na udhezuar tamam ne rrugen e Zotit, Ai na shpalli Libra. Po te mos ishte ne gjendje mendja jone ta beje dallimin mes se vertetes dhe se pa vertetes, atehere pse te na shpall libra Zoti? Kur nje gje te tille mund ta beje edhe nje njeri me nje liber, duke aluduar se eshte nga Zoti. Por jo, fal mendjes dhe intelektit qe na e dha Krijuesi, ne mund ta dime se cila Liber eshte nga Ai, e cila jo.
    P.sh. une ne Bibel nuk mund t'i pranoj keto citate te jene thene nga Zoti i Madherishem:
    (po i ceki vetem me numra te citateve dhe te kaptinave, ngase une si nje njeri i thjeshte qe jam, nuk mund t'i perdori keto fjale)

2 Mbreterve 18:27
    Isaia 36:12
    Malakia 2:3
    Ezekiel 4:12-15 etj..

Mua me duket teper i Lartesuar Zoti, dhe si i Tille eshte e pamundur te kete folur Ai ne kete nivel fjalori.

Pershendetje!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Kur'ani dhe Bibla në dritën e shkencës (Debat: Dr.William Campbell dhe Dr.Zakir Naik)

Si në të kaluarën, ashtu edhe sot sulmet ndaj fesë Islame nuk kanë të pushuar. Në përgjithësi, për Islamin është folur shumë herë vetëm në kontekstin negativ, duke shpifur e trilluar gjëra nga më të këqijat për të. Për islamin është shkruar mjaft dhe vazhdohet të shkruhet edhe sot nëpër mediat elektronike, gazeta e revista të ndryshme, të botuara qoftë nga individët, qoftë nga grupe individesh, të cilët kanë shprehur mendime nga më të ndryshmet. Në këtë mënyrë shpifësit dhe trilluesit, mundohen që tia mohojnë Islamit dhe Kuranit të Madhërishëm burimin Hyjnor, Muhamedit s.a.v.s. pejgamberinë, kurse muslimanët ti paraqesin si idhujtarë dhe heretikë. Njëri nga këta shpifës është edhe autori Dr. William Campbell, i cili në librin e tij Kurani dhe Bibla në dritën e shkencës, mundohet që të mbjellë farën e dyshimit tek lexuesi mbi autenticitetin (vërtetësinë) e Kuranit si Libër Hyjnor, dhe mundohet t'a mbrojë Biblën si fjalë të Zotit. Por në debatin që e keni para vehtes do të vëreni se sa mundet autori t'u qëndrojë prapa argumenteve të tija apo t'i mbrojë tezat e tija në lidhje me librin në fjalë. Ky debat në mes Dr. William Campbell dhe Dr. Zakir Naik, me temën Kurani dhe Bibla në dritën e shkencës, është mbajtur në Çikago (SHBA) në Prill të vitit 2000, ku bëri një bujë të madhe, duke treguar realitetin e dy librave si të Kurani poashtu edhe të Biblës në lidhje me vërtetësin e tyre, gjë që do ta vëreni gjatë debatit. Shpresoj që shikuesi i ndershëm do ta kuptojë se e vërteta që thuhet për Islamin qëndron më lart dhe më fuqishëm nga çqëndrojnë gënjeshtrat dhe shpifjet që janë thënë për të nga misionarë e njerëz që Islamin nuk e shohin dot me sy. Urrejtja e thellë që i ka kapluar zemrat e shpifësve, ua ka verbuar sytë dhe nuk shohin të vërtetën e ndritshme. Allahu i Lartëmadheruar thotë: Përkundrazi, Ne të pavërtetën e godasim me të vërtetën dhe ajo triumfon mbi të, ndërsa ajo (gënjeshtra) zhduket. (Kuran: El Enbija, Ajeti: 18) E, nëse akoma vazhdojnë të jetojnë në botën e ankthit dhe të dyshimit, Zoti i udhëzoftë! E edhe ai (Kurani) është shpallje (zbritje) e Zotit të botëve. (Esh Shuaraë 192) E ju gjithsesi do ta kuptoni pas pak kohe vërtetësinë e tij. (Sad 88)

Pjesa e Parë

http://<iframe class="restrain" titl...="0"></iframe>
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 05-11-2009 më 15:37
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 05-11-2009 më 15:40
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 13 prej 37 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •