Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Ore po ti je seminarist apo thjesht ke lexuar 38 menyrat e Shopenhauerit per te fituar nje debat ?
    Si te thashe problemi real ka te beje me lenden e shpirtin njerezor.
    Ti nga ana tjeter flet per cilesi pa percaktuar asnje, te duket normale ty kjo ?

Nje gje me rendesi ku ēalon tradita kristiane eshte sopuzimi i gabuar se Zoti mund te mendoje sot e te veproje pas 50 000 vjetesh.
    Duket qarte nga trajtimi im se eshte paradoksale, prandaj duhet zgjidhur paradoksi, se seminaristi me kete pune merret, se mbahet si njeri i leēitur.
    Ti ne vend te kesaj me merret me ēa ortodoksi jam une. A je teolog ti seminarist ? Nese po mire, nese s'je po ja mbath se s'kam ardhur per politike. Per politike ka vende te tjera.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja prape nje deduksion qe ti ben vete edhe ia vesh tjetrit, sikur e ka thene ai, eshte opinioni yt se kur themi se te qenit i njeriut i arsyeshem dhe me intelekt e bene ate te ngjashem me Zotin, ti dedukton, pa e thene kurrkush, se te thuash qe njeriu me intelekt eshte i ngjashem me Zotin ne kete rast domethene identifikim te intelektit te njeriut me ate te Zotit. Keshtu qe me te drejte me pas ti konkludon se Zoti nuk mendon sot e vepron neser sikurse njeriu.

Por askush nuk e tha kete. Gabimi yt eshte ne pikenisje. Njeriu me intelekt, me liri veprimi, i ngjashem me Zotin, nuk domethene aspak se intelekti i njeriut apo liria e tij jane identike me ato te Zotit!!!!!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Dhe qe te jem troc me ty, Hyj-Njeri, kur te shkruajta per paganizmin tend, per te cilin me pyete se ku e shoh, e bej duke u nisur qe nga nick-u yt qe eshte nje prerogative ekskluzive e Jezu Krishtit.
    Nick-u yt, mesa kam arritur te kuptoj une (ndoshta e kam gabim, gjithsesi nick-u stonon)), permban gjithe doktrinen tende pagane, por po deshe ti e quajme edhe doktrine e marre heretike, nuk ka problem.

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Dale mos e bej lemsh mos fut koncepte te tjera ne loje, si liria e veprimit se mos futemi pastaj tek fjalia, misteret e Zotit nuk i rrok dot arsyeja njerezore.
    Po ashtu konceptet arsye, intelekt dhe identike leri menjane e vepro me ato qe perdora une.

Paradoksi qe do shikosh po e gjykosh me koncepet qe kam perdorur eshte ky.

Nese Zoti kur mendon vepron dhe kur vepron mendon, atehere ē'kuptim ka qe Zoti te mendoje ne ēastin X per Diten e Gjykimit dhe te veproje ne ēastin x+n ?

Ky eshte paradoks kaq gjigantesk, saqe une s'di si ta shkoqit, po teologjia si e ka zgjidhur ?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Asnjehere nuk eshte thene se Zoti mendon e me pas, nen efektin kohe, vepron. Nje opinion i tille me te drejte eshte heretik, anti-kristian. Zoti eshte jashte edhe mbi kohe, e nuk kufizohet prej saj. Eshte njeriu, qe nen efektin kohe, e percepton nen konceptin kohe veprimin e Zotit.

Pra, kur ne Bibel jepet pershtypja se behet fjale per kohe ne veprimin e Zotit, kjo eshte thjeshte nje menyre te shprehuri njerezor per tia shpjeguar vetes dicka qe eshte jashte kohe.

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    E pra, ketu eshte problemi, se kur Zoti i thote nje profeti qe pas kaq brezash do bej kete apo ate, ai kur e thote e ben, u tha u be, pra qe ne ēastin e permendjes se veprimit duhet te kish ndodhur per njeriun sepse kontakti eshte i drejtperdrejte.

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Dhe qe te jem troc me ty, Hyj-Njeri, kur te shkruajta per paganizmin tend, per te cilin me pyete se ku e shoh, e bej u nisur qe nga nick-u yt qe eshte nje prerogative ekskluzive e Jezu Krishtit.
    Nick-u yt, mesa kam arritur te kuptoj une (ndoshta e kam gabim, gjithsesi nick-u stonon)), permban gjithe doktrinen tende pagane, por po deshe ti e quajme edhe doktrine e marre heretike, nuk ka problem.
    Qe ta them edhe une troē, niku im do te thote njeriu ne kontakt me hyjin.
    Hyj- Njeriu per Krishtin eshte zgjedhje e gabuar, sepse kush e ka thurur nuk ka qene ne sintoni me esencen e shqipes, po ka dashur thjesht nje koncept.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po, kur Zoti i thote nje profeti se do beje dicka ne te ardhmen (persa i takon njeriut), per Zotin ajo ka ndodhur tashme, ndersa per njeriun, brenda kohe, veprimi perceptohet dhe realizohet ne kohe.

Njeriu nga ana e vete asnjehere nuk mund te dale jashte kohe, sado te drejtperdrejte ta kete kontaktin me Zotin. Ajo qe mund te beje njeriu, profeti psh, eshte qe ne rastin e shpalljes se profecise, me besim ta mare si te realizuar tashme edhe pse nuk eshte plotesuar ende sipas faktorit kohe.

Ndryshe qendron puna me Hyj-Njeriun (Krisht), ne dallim me profetin. Sepse, Ai, ne menyre unike, eshte Bashkimi i Perendise me Njeriun, bashkim esencial ne Nje Person. Ai pra eshte vete Zoti dhe mundet te perceptoje jashte kohe ate qe ndodh brenda ne kohe.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    ...........

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Qe ta them edhe une troē, niku im do te thote njeriu ne kontakt me hyjin.
    Hyj- Njeriu per Krishtin eshte zgjedhje e gabuar, sepse kush e ka thurur nuk ka qene ne sintoni me esencen e shqipes, po ka dashur thjesht nje koncept.

Hyj-njeri eshte e sakte per Krishtin dhe jo per bashkim apo kontakt te njeriut te cfaredoshem me Zotin. Pse?

Hyj-njeri eshte emer i NJE subjekti, gje qe ndodh vetem me Krishtin, sepse Ai eshte Nje subjekt njekohesisht Perendi edhe Njeri, pra Hyj-Njeri.

Ne rastin e kontaktit te njeriut me Zotin, sado i afrueshem, SUBJEKTET mbeten DY, njeriu i dalluar nga Zoti. Ndryshe, po te themi se ne kontakt te njeriut me Zotin, si tek profeti, dy subjekte behen nje, atehere jemi duke identifikuar njeriun me Zotin dhe jemi ose duke e bere njeriun perendi ose perendine njeri, cka eshte blasfemi.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje ndaj 7 pyetjeve mbi Islamin
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-04-2010, 07:50
  2. Pyetje Drejtuar Krishterėve nga Xhenneta Morina
    Nga Xhenneta-Morina nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 161
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 11:26
  3. Pėrgjigje ndaj 7 pyetjeve mbi Islamin
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:28
  4. Pėr dėshmitarėt e Jehovait
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •