Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar Maska e Jonushi
    Anėtarėsuar
    24-01-2009
    Postime
    14

Cfare fshihet pas gjakderdhjes nga hunda te fėmiju

Pershendetje,

Kam djalin 2 vjeq,
    Dhe ka gjakderdhje nga hunda shume shpesh. Mjeku me tha se nuk eshte asgje per tu shqetesuar sepse eshte i moshes se vogel dhe mukozen e hundes e ka te dobed..
    Une e kam pasur edhe ne Qendren Klinike Univerzitare ne Prishtine dhe te nje otorino-laringolog por edhe ata me than te mos shqetesohem se me kohe do ti ndaloj..
    Por une si prind shqetesohem shume dhe ju kisha lutur te me tregoni se a mund te jet ndonje smunde e rend kjo qe do ti percillet gjat ter jetes apo do te ket ndonje menyre sherimi..

Ju Faleminderit..
    Keshtu e ka jeta...
    Me sakrifica e hidherime, pa gezime...

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Mos u shqetesoni gjakdhja nga hundet ose sic quhet ne gjuhen mjeksoreEpistasi eshte shume e perhapur tek femijet e vegjel ,dhe kalon vetvetiu me adoleshencen e tyre kur membranat e hundes se tyre behen me te rezistueshme.Por per tu siguruar per kete eshte e nevojshme nje vizite tek otorino-laringologu i cili me ane te nje sonde me fibra otik kontrollon gjith pamjen e mrendshme te hundes ne nje monitor te jashtem duke dalluar me se mire gjendjen e zonave ajrore te cilat nuk mund te shihen me sy te lire.
    Epistasi eshte pikerisht i lidhur me delikatesen e membranes hundes ,sepse poshte kesaj membrane ndodhen nji grup kapilaresh gjaku funksioni i tyre eshte te ngrofin ajrin qe ne thithim per mos tu shkaktuar probleme mushkrive,kur membrana eshte delikate keta kapilare cahen dhe si rrjedhoje kemi gjakderdhje.
    Kush mund te jene shkaqet e epistasise ose gjakderdhjes ,ne radhe te pare vesi i keq i femijeve qe fusin gishtat ne hunde,mund te jete shkak dhe mungesa e lageshtise ne ajer pra klima e vendit ku femija jeton ,mund te jet shkak alergjia ose ftofja e femijes ,megjithate nese jane keto shkaqet nuk ka asgje shqetesuese me rritjen e femijes kalon.
    Duhet te shqetesohemi kur kjo gjakderdhje shoqerohet me simtoma te tjera .
    Me shenja te zeza ne pjese te tjera te trupit,,,
    Me temperature mbi 38 ° c ,,,
    Me te vjella dhe marrje mendesh,,,
    Ne keto raste duhet menjeher te shkojme tek mjeku.
    C'fare duhet bere ne rast gjakderdhje per parandalimin e tij, personi qe humbet gjak duhet mbajtur gjysem i shtrire ne nje divan mundesisht dhe duhet vene mbi hund nje shami e lagur ose me mire nje qese me akull ,keto duhen vene ne rrenje te hundes tek zona midis syve .

i/e regjistruar Maska e Jonushi
    Anėtarėsuar
    24-01-2009
    Postime
    14
    Klara2009 Ju falenderoj shume per keto sqarime kaq te ngroheta ju jem shume mirėnjohes.
    Paqit Bekimin e perendis dhe fati i mire ju ndjekt kudo qe shkoni.
    Faleminderit.
    Keshtu e ka jeta...
    Me sakrifica e hidherime, pa gezime...

tHeKtHi MaMa :P
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    un kam pas ket problem si femij tani ka djali im por sesht asgje per tu shqetsu

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •