Hinduset e adhurojne nje hyjni qe quhet Krishna i cili besohet se eshte misherimi i perendise Vishnu.
Ja po i sjell disa vargje ne gjuhen angleze qe i kam marre nga faqja Wikipedia ne lidhje me hinduizmin dhe ne kete teme do te mundohem t'i spjegoj disa ngjashmeri mes Krishterizmit dhe Hinduizmit!
Pra, ajo qe thashe me larte se hinduset besojne se Krishna eshte misherimi i Vishnas:
Shikoni si shkruan nje liber fetar hindu se ēfare ka thene Krishna duke e marre nje pamje te shume krijesave mbinatyrore te bashkuara ne nje person, klikoni ketu per te pare foton: http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._of_Vishnu.jpgKrishna is a deity worshipped across many traditions in Hinduism in a variety of perspectives. While many Vaishnava groups recognize him as an avatar of Vishnu, other traditions within Krishnaism consider Krishna to be svayam bhagavan, or the Supreme Being.
Pra ai ka thene: une jam caku, mbeshtetsi, pronari, krijuesi, asgjesuesi, baza e te gjithave, vendi i pushimit fara e perjetshme, etj.In the Bhagavad Gita, Krishna, an avatar of Vishnu, teaches Arjuna the nature of the Supreme being and the different processes of Yoga, ultimately culminating in devotional surrender, similar to that of the catursloki of the Bhagavata Purana.[15] [16]
"I am the goal, the sustainer, the master, the witness, the abode, the refuge, and the most dear friend. I am the creation and the annihilation, the basis of everything, the resting place and the eternal seed."[17]
"Abandon all varieties of religion and just surrender unto Me. I shall deliver you from all sinful reactions. Do not despair."
Te njejtat vargje mund te gjinden ne Bibel ku thuhet kinse Jezusi ka thene: une jam alfa dhe omega, fillimi dhe mbarimi, e verteta, askush nuk hyn ne mbreterine e perendise perpos permes meje, etj. ngjashmeri interesante, apo jo?
Pastaj ky Krishna therret njerezit qe t'i braktisin te gjitha fete ose besimet tjera dhe t'i dorezohen atij se ai do t'i liroje nga mekatet.
Me siguri edhe ne ate kohe ka pas njerez qe kane besuar Zotin nje kur e dijme shume mire se Kur'ani na tregon qarte qe Zoti ka derguar pejgambere kohe pas kohe me radhe qe nga Ademi a.s. dhe ka Krishna eshte munduar ti devijoje njerezit.
Pra nese e lexojme me kujdes Biblen do te gjejme shume vargje te perbashketa me ato te ketyre librave te shenjte hinduse!
Krijoni Kontakt