I dashur Livein. Mbase une nuk jam shprehur me qarte. Bibla na deshmon se Perendia eshte DASHURI. Ky eshte plotesisht Perendia ku besojne te krishtert. Tani vijme ne faktin qe shkruesi i librit thote ne lidhje me kete fakt. Ai thote: "Perendia e di mire per cfare lloj vuajtje ka nevoje njeriu....... ku ne gjithedijen e tij ai na sjell VUAJTEJN tone sepse sheh se kemi nevoje per te"
Perendia e di plotesisht VUJTJEN qe e pret te krishterin, ne permbushejn e BESIMIT ndaj Krishtit ,si dhe ne berjen e vullnetit te Tij. Pra deri ketu gjithshak eshte e qarte. Pyetja eshte: A eshte Perendia ai qe na jep VUAJTEN simbas nevojes? Ju thoni po, ndersa une them jo. Perendia na tregon se, kjo bote ne te cilen ne jetojme eshte vendi i vuajtjes dhe mjerimit. Kjo nuk eshte deshire e Perndise dhe eshte jashte vullnetit te tij. Po keshtu, Ai e di se qe te ndjeksh dhe te besh vullnetin e Perendise, do te kalosh ne nje sere vuajtjesh, sepse kjo eshte bota ne te cilen jetojme . Por pyejta eshte: Vuajtja vjen nga Perendia apo nga bota? Nese themi se, Perendia na jep vuajtjen simbas nevojes qe kemi, atehere ( gjithmone simbas librit) duhet te pranojme se Perendia eshte ai i cili na JEP vuajtjet. A eshte i vertet ky fakt? Une solla nje varg nga letra e Filip:1:29. ku apsotulli Pal na tregon dhe VERTETOn se Vuajtja nuk vjen prej Perendise, dhe nuk eshte Perendia ai qe na JEP Vuajtje. Mos ngatro DHENIEN me LEJIMIN. Eshte tjeter gje te thuash LEJON, dhe tjeter te thuash JEP. Edhe njehere po e sjell kete thenie te Palit tek Efesianet:
" Sepse juve ju eshte dhene HIR per HIR te Krishtit.."
Nese ndalemi ne kete pjese te pare te ketij vargu, Pali na deshmon se Perendia ne JEP HIR per HIR te Krishtit. Pra Hiri BURON nga Perendia dhe JEPET prej Perendise tek cdo i Krishtere i rilindur ne Krisht. Ne pjesen e dyte Pali thote: se kete HIR Perenia nuk naj ka dhen vetem per te BESUAR tek Krishti, por edhe per te VOJTUR per te. Pra Perendia na jep HIR i cili an con ne QENDRESE ndaj cdo lloj VUAJTJE, ndeshkimi, perndjekje e tjera. Pra vuajtja , perndjekja, lufta e tjera, vjne tek ne si te krishter, per shakak te BESES ne Krishti, dhe nuk vijne nga Perndia, por vijne nga bota..
Une do ta komentoja keshtu ate varg:
" Perndia na jep HIR, duke ditur qysh me pare masen e vuajtjes , te cilen do ta vuajme ( jo nga Perendia por nga bota) per shkak te emrit te Krishtit."
Nese mua me perndoqen, tha Jezusi, do tju perndjekin edhe ju. Kush e perndoqi? Bota. Nese une VUAJTA per ju, edhe ju do tju duhet te VUANI per emerin tim. Nga kush vojti Krishti? NGa bota.
Megjithate Livein, cdo kush eshte i lire te besoje ashtu sic ai deshrion. Une asnjehere nuk kam menduar dhe nuk e pranoj , se, Perndia eshte ai qe jep tek une VUAJTET. Ai lejon vuajtjet per faktin se: une kam perzgjedhur te besoj dhe te bej vullnetin e Tij. Dhe duhet te dish se vullneti i Perendise eshte KRYQEZUAR me vullnetin e botes. Prandaj dhe KRYQI ka dhimbje dhe VUAJTJE. VUAJTJA vjen nga bota, por QEDNRESA e te krishterit vjen nga Perendia nepermjet HIRIT te Tij.
Meqense une kam vendosur plotesisht ne zemren time, te bej VULLNETIN e Zotit, atehere Perendia nuk thyen deshiren dhe vullnetin tim te lire. Keshtu ai me dhimbje LEJON vujatjen ( por nuk e JEP Ai) sepse ajo nuk eshte pjese Tij, por eshte pjese e botes. Une te solla dhe deshmine qe Perendia i dha Ananise per Palin. Perendia i tha aitj se, Pali eshte "ENA " qe do te mbaje emrin e Perendise nder kombe, dhe une , thote Zoti, do ti TREGOJ atij se sa do ti duhet te VUAJE per emrin tim. Pra Perendia nuk i thote: une do ti jap VUJATE atij per emrin tim, por do ti TREGOJ VUAJTJET qe do te HEQE nga BOTA , per shkak te emrit Tim. Kryqi i Krishtit eshte pikerisht KRYQEZIMI i VULLNETIT te Perndise me ate te njeriut.
Gjithsesi jam i gezuar qe ne diskutojme per gjera te tilla, pasi kjo tregon pjekurine tone ne Krisht, dhe njekohesisht perkushtimin ndaj fjales dhe vullnetit te Zotit tone Jezus.
I dashur Livein, per ta kuptuar se me mire mardhenien e te krishterit me Perndine, referoju gjithmone mardhenies prind femije. Psh:Kur femija eshte ne nje situate te veshrtire te jetes, dhe si pasoje VUAN, prindi i jep atij gjithshka , ne menyre qe ti lehtesoje barren, dhe ta beje te gezuar . Kete gje ben dhe Ati qiellor me ne. Ai na jep Hirin e tij, (pasuria e te cilit eshte pamase), ne menyre qe ne te QENDROJME dhe te jemi te GEZUAR perballe cdo Vuajtje dhe perndjekje te botes, te cilen e heqim per shkak te emrit te Krishtit.
Te pershendes me dashuri ne Krisht, deshmuesi.
Krijoni Kontakt