A mundet ndokush prej juve te ma shkruaj ca rreshta ketu pak lidhje me kete teme.
gjendja ekonomike,politike, dhe shoqrore ne shqiperi gjat shek.12 dhe 15'
e kam per neser per not nese dikush din ju kisha lut te me ndihmoni flm shum shum.
A mundet ndokush prej juve te ma shkruaj ca rreshta ketu pak lidhje me kete teme.
gjendja ekonomike,politike, dhe shoqrore ne shqiperi gjat shek.12 dhe 15'
e kam per neser per not nese dikush din ju kisha lut te me ndihmoni flm shum shum.
Sa e veshtire eshte te hedhesh dy rreshta nga libri ne flete? Nuk besoj se mesuesi jua ka dhene nga mendja. Lexoje mesimin, kapitullin se aty e ke pergjigjen, nuk do shume mend. LOL![]()
Feelings change - memories don't.
Por nuk e kem ne liber kete tem nuk flitet askund per ata kerkoj ndihm nga ju nese dikush mundet te me ndihmoj.
dea ne fakt behet fjale per vitet 1100-1400. Teme jo shume e lehte, per mangesi dokumentimi, te pakten ne tekstet shkollore.
Te vetmet vite qe mund te fliten jane ato te shek XV mbi jeten e Skenderbeut, bashkimin politik te vendin nen udheheqjen e tij edhe se qeveriste me ndihmen e gjithe principatave te bashkuara rreth tij (sepse deri ne ate kohe, qeverisnin secila me vete terrotorin qe i perkiste duke u ndare ne fise, si ai i arianiteve, dardaneve, kastrioteve, per te permendur me kryesoret), me besim te plote. Behet fjale per mbarimin e periudhes mesjetare e hyrjen ne ate moderne, edhe se Shqiperia ndodhet nen sundimin Osman, pervec sic e thame kohes se Gjergj Kastriotit. Vepra te shkruara ne kete periudhe nuk ka, pasi sic e dime e para eshte Meshari i Gjon Buzukut, qe botohet ne 1555 dmth ne shek XVI. Per sa i perket ekonomise, besoj se ne kete periudhe ishte e zhvilluar si bujqesia e blegtoria, po ashtu edhe artizanati, duke pasur parasysh burimet arkeologjike, qe jane zbuluar. Kemi pasur lidhje diplomatike me Vatikanin, me Hungarine. Me shtetet fqinje per shkak te pozites gjeografike, shume te favorshme me daljen ne det, nuk kishim marredhenie te mira, sepse kishin qellime shoviniste ndaj nesh (donin te na pushtonin). Etj me rradhe.
p.s. Lexo mire librin qe ka te beje me kete detyren e mbase gjen edhe aty dicka, se une nga kujtimet e mija i kam shume te ngaterruara e jo te plota, per aq sa na kane mesuar, qe eshte shume pak.
La vita č bella...
Shikoje nje here kete :http://www.dardania.de/vb/upload/arc...p?t-24704.html
http://historia.shqiperia.com/mesjeta/index.php
Ka materiale shtese qe mbase nuk i ka libri.Mgjth,ashtu sic tha dhe dea,mjafton te lexosh mesimin dhe ta permbledhesh sipas menyres tende.Shto dhe opinionin tend per kete ceshtje dhe ja...u mbushen faqet.
Te uroj suksese neser!![]()
U come 2 love not by finding the perfect person,
but by seeing an imperfect person perfectly.
PO google di te besh ti?
Ja p.sh Ketu gjeta informacion te mjaftueshem per Shqiperine e atyre shekujve.
http://historia.shqiperia.com/mesjet...dhe_perendimit.
. Mund te gjesh dhe ne forum besoj te temat e historise. Lodhi cik gishtat djale se nuk eshte dhe aq e veshtire.![]()
Feelings change - memories don't.
o shum shum flm prej juve jau di shum per nder vllezer edhe njer her perzemersisht shum flm.
Krijoni Kontakt