Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8

Shqiptarët janë më naivë sesa Krishti!

Shiqptarët janë më naivë sesa Krishti!

Shqiptarët janë më naivë sesa Krishti!
    Kryqin e tyre e porositin tek Juda!
    Gozhdat dhe shtyllat tek marangozët provincialë.
    Por pasi janë kryqëzuar, e shpallin Judën armik!

Shqiptarët janë më naivë sesa Krishti.
    Ai u kryqëzua një herë,
    por Shqiptarët çdo shekull.
    Kur i teket Judës, më shpesh!

Shqiptarët janë më mëshiërëmëdhenj sesa Krishti!
    Sepse Juda kryqëzoi vetveten dhe jo Krishtin!
    Ndërsa tek Shqiptarët ai rilind çdo shekull,
    më i etur dhe i djallëzuar se kurrë.

U kthye Juda sërish, i dëgjoni klithmat e tij?
    Kam etje të kaltër, etje Joniane!' belbëzon ai.
    Si kamarierë të skëterrës, rendin Berianët!
    Shtamat Joniane ia derdhin në buzë e gurmaz.

Ngrihuni o, dallgë Joniane!
    Shuajini etjen Judës Helene me kripë të fortë,
    derisa gjaku i tij në fosil të kthehet,
    dhe harta e tij të bëhet një skelet peshkaqeni.

Rezart Palluqi tetor 2009, Holandë
    Ndryshuar për herë të fundit nga shigjeta : 10-10-2009 më 01:57
    Revolucioni është për bishat, evolucioni për njerëzit!©

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Juda, Krishti, shqiptarët, gozhdat, shtyllat, kripa e detit, kamarierët, fosilet, peshkaqeni... Ju lutem, a ka mundësi të na jepni ndonjë sqarim se injorantet si une s'besoj te kene kuptuar gje nga poezia? Ju faleminderit.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Juda, Krishti, shqiptarët, gozhdat, shtyllat, kripa e detit, kamarierët, fosilet, peshkaqeni... Ju lutem, a ka mundësi të na jepni ndonjë sqarim se injorantet si une s'besoj te kene kuptuar gje nga poezia? Ju faleminderit.
    dmth qe shqiptaret nuk vejne mend, bejne gabime dhe prape ne vend numero. nuk vejne mend me pak fjale. LOL

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    dmth qe shqiptaret nuk vejne mend, bejne gabime dhe prape ne vend numero. nuk vejne mend me pak fjale. LOL
    Hi PINK!

Ma mori mendja... e kapa edhe vetë deri diku po aty te kthesa për Jon u ngatërrova dhe më humbi filli i mendimit.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Hi PINK!

Ma mori mendja... e kapa edhe vetë deri diku po aty te kthesa për Jon u ngatërrova dhe më humbi filli i mendimit.

I dashur Pink,

kthesa JON s'eshte edhe aq enigmatike, pasi aktualiteti i sotem i paktit detar me greqine eshte nje udhetregues i qarte, apo jo?

harta e judes, u befte skelet peshkaqeni,

i bej thirrje dallgeve te Jonit, ose shqiptareve te ngrihen e t'i kundervihen paktit tradhtar,

ju pershendes,

rezart

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga RSHP Lexo Postimin
    I dashur Pink,

kthesa JON s'eshte edhe aq enigmatike, pasi aktualiteti i sotem i paktit detar me greqine eshte nje udhetregues i qarte, apo jo?

harta e judes, u befte skelet peshkaqeni,

i bej thirrje dallgeve te Jonit, ose shqiptareve te ngrihen e t'i kundervihen paktit tradhtar,

ju pershendes,

rezart

o Rezart se mezi e kemi çupen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-10-2009
    Postime
    4
    O Rezart,

Te shkruash poezi nuk eshte e lehte dhe aq me shume kur perdore personazhe hyjnor. Vec sa per info kryqezimi i Krishtit nuk ishte naiv. Krishti nuk u kap ne befasi ne kryq por ishte pjese e nje plani te madh hyjnor qe shume miq te mi po perpiqen ta shpjegojne ne kete forum.

Megjithate nuk dua qe ta dekurajoj frymezimin tend vec te te nxis qe te zgjerosh horizontin per te nxjerre poezi domethenese.

Citim Postuar më parë nga gjoni3:16 Lexo Postimin
    O Rezart,

Te shkruash poezi nuk eshte e lehte dhe aq me shume kur perdore personazhe hyjnor. Vec sa per info kryqezimi i Krishtit nuk ishte naiv. Krishti nuk u kap ne befasi ne kryq por ishte pjese e nje plani te madh hyjnor qe shume miq te mi po perpiqen ta shpjegojne ne kete forum.

Megjithate nuk dua qe ta dekurajoj frymezimin tend vec te te nxis qe te zgjerosh horizontin per te nxjerre poezi domethenese.
    I nderuar Gjoni 3,

pare ne kendveshtrimin mrekulliberes, vertete kryqezimi i Krishtit s'ishte naiv, por i vetdijshem, keshtu te pakten besojne besimtaret e krishtit,
    megjithate ky kryqezim s'i ka ofruar ndonje shpetim njerezimit, vetem se per 18 shekuj e beri njeriun te besonte se jeta ne toke eshte per mekataret.

Shqyyr qe linden filozofet e renaicanes ne shekullin e 19 e na ridhuruan logjiken e shendoshe njerezire. Amin

une personalisht besoj se Krishti ishte nje njeri shpirtmire, me fantazi te rralle bamirese, por ne fund te fundit ishte naiv, sepse ai vdiq po aq fatkeq sa edhe dy roberit e tjere,

ky fat po na ndjek edhe ne Shqiptareve ne Ballkan, kryqezohemi pa arketuar admirim, frymezim prej hiistorise, ne vetem sa e stolisim te kaluaren tone me hije te trupave tane te copetuar,

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •