Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 35

Përrallëza jonë

Na ishte njehere e nje kohe, ne lashtesi nje njeri i virtytshem, Tutti, t'ia veme emrin. E nje dite ky Tutti qe thoni ju (qe s'thate gje fare) na gjen nje unaze te cuditshme. Unaza na kish nje veti, porsa e vije ne gisht, beheshe i padukshem.
    Tutti si njeri i virtytshem qe ishte, por gjithsesi njeri ama, na e ve unazen ne gisht e fillon te bredhe neper qytetin ku jetonte. Fillimisht u limitua te haje pa paguar, e te beje ndonej "zarar" te vockel, po te vockel ama. Avash - avash, me kalimin e kohes, "zararet" e Tuttit filluan te shtohen ne numer e ne peshe deri sa vjen nje moment e ky Tutti, na vret mbretin e vendit ku jetonte dhe martohet me mbretereshen.

Lind pyetja spontane (si thoshte edhe Pivetti, lol): Po t'a gjente dikush nga ju kete unaze, a do te bente te njeten gje me Tuttin?
    Nese jo, cfare do te benit?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sokoli : 20-09-2002 më 16:19

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,996
    Postimet në Bllog
    22
    Perralleza juaj eshte nje riprodhim njerezor i nje perralleze hyjnore.

Satanai ishte kryengjelli i Zotit.
    Jezu Krishti perpara se te niste udhen e tij te predikimeve, u end 40 dite ne shkretetire ku Satanai e vuri ne prove tundimin e tij.

Pergjigjia ime pyetjes tende eshte, do te beja te njejten gje qe beri Jezusi, kjo per arsyen e thjeshte se e njoh ate histori, dhe e di se cila eshte zgjedhja e drejte.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

jo dhe aq ekzaktesisht...

Perralleza ime eshte nje nga debatet me interesante qe Platoni ve ne goje te Sokratit ne nje nga librat e tij.
    Pra eshte me e vjeter se ajo e satanait qe e rrefeu Pavli i Tarsusit.

Kjo eshte thjesht nje pershtatje lakonike me ngjyra humoristike e cila ka per qellim te tregoje se kur dikush perballet me gjithpushtetin, eshte i pashmangshmem shfrytezimi i tij ne maksimum. Pyetja e vertete eshte: A eshte ne natyren njerzore ky fenomen apo jo?
    Shume e filozofe bien dakort qe pak a shume c'do njeri do te bente te njejten gje. Dhe ketu, eshte marre parasysh prej tyre edhe fakti qe: Nje te thene e nje te bere i ndan ne mes nje det i tere.
    • Mëndjen në mëndje e zemrën në zemër.

• Të mirën bëje e hidhe në det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetë.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,996
    Postimet në Bllog
    22
    Sokol, si mendon ti, a do ta kafshonin Eva dhe Adami mollen nga Pema e Diturise nese do ta dinin se cili ishte ndeshkimi i Zotit dhe cfare do ti priste me pas?

Njerezit ne pergjithesi njohin shkakun e veprimeve te tyre por jo pasojat. Njerezit qe njohin jeten, i njohin te dyja.

Nuk e ke idene sa mund te spekuloj mbi ate argumentin qe ke vene me siper.
    Por kjo do te devijonte temen.
    Ne se deshiron, mund te hapim nje teme me vete per kete.
    • Mëndjen në mëndje e zemrën në zemër.

• Të mirën bëje e hidhe në det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetë.

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Kjo histori me kujton pak triologjine "The Lord of the Rings". Perseri per nje unaze behet fjale atje, dhe Toolkini e ka pershkruar me se miri kete ceshtje duke vendosur ne misherimin e personazheve cdo "tip" njeriu...

Nese do te me pyesje mua se c'fare do te beja (nese do te kisha kete unaze), sinqerisht mund te them nuk e di. Do te deshiroja te rezistoja, por vete nuk do te kisha kaq fuqi. Vecse nese Dikush mund te me ndihmonte, besoj se do tja dilja mbane..

Njeriu fillimisht kerkon dicka te vogel, e pasi e merr pa arritur akoma ta shijoje vazhdon te kerkoje dicka tjeter akoma me te madhe... e keshtu kjo histori zgjatet pa fund...

Mund te dime shume mire hapin tjeter, por nuk mund te jemi te sigurte per me tej...

miqesisht,
    huggos
    detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller

The Furious Maska e kapedani2001
    Anëtarësuar
    19-08-2002
    Vendndodhja
    E U
    Postime
    98
    i bashkangjitem mendimit te hygos megjithese ska ndonje unaz te till lol
    the per me teper sdo ja linte njeri nje shqiptari jo per gje po ja lexoni
    ne nje kohe te larget egzistonte nje shpend qe bente veze te arta p
    Po te thyeje nje te plotesohej nje deshire
    the keshtu i bien ne dore 6 kokrra nje shqiptari the nje te huaji
    e i ndajne keta nga 3 seicili.
    fillon ky i huaji
    bam te paren _dua nje vile
    the sheh vilen a mir
    bam te dyten dua nje grua nikoqire thot te me mbaje shtepin
    bam te treten hajt po behem the mbret thot

duke ik shqipja per shpi i bie njera ne toke he mo thot ky kam 2 te tjerat VARI K... po ne moment i varen K...gjithandej
    mos thot po ku te vete un kshu thot
    bam te dyten the thot mi hiq mo kto
    the fap i hiqen te tere (the te tijat) po po thot po gruaja
    bam the te treten the thot ne te semes te gjitha po te pakten me kthe te timin ne vend

tme falin se dola pak nga tema po sbesoj se do i bje ne dore ndonje shqipeje ajo unaza
    me falni the nje here

RESPECT...
    Ndryshuar për herë të fundit nga kapedani2001 : 20-09-2002 më 19:57
    Live and let the others live
    see ya don`t wana bee ya

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355

Nuk e di...

Postuar më parë nga Albo
    Perralleza juaj eshte nje riprodhim njerezor i nje perralleze hyjnore.

Satanai ishte kryengjelli i Zotit.
    Jezu Krishti perpara se te niste udhen e tij te predikimeve, u end 40 dite ne shkretetire ku Satanai e vuri ne prove tundimin e tij.

Pergjigjia ime pyetjes tende eshte, do te beja te njejten gje qe beri Jezusi, kjo per arsyen e thjeshte se e njoh ate histori, dhe e di se cila eshte zgjedhja e drejte.

Albo
    E thena me te beren .....ohu.....
    Tingujt e heshtjes së mendimeve te pathëna
    perplasen në detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmët keqaz mbulojnë
    U mpiksën tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Sokol,

Qenka vertet shume interesante si teme per vete faktin qe ne shumicen e kohes i paragjykojme gjerat dhe nuk ia leme kohes dhe rrethanave te vendose se cfare do te ndodhe.

Metamorfoza eshte e pashmangshme!
    Ne rast se do te ekzistonte vertet nje unaze e tille do te doja qe te mos me binte kurre ne dore pasi nuk do ti besoja me as aftesive te mia per tu vetepermbajtur. Edhe une do te metamorfozohesha...dhe do ndieja neveri per veten, do ndihesha e dyzuar mes deshires per tu lartesuar dhe kenaqesise se instiktit qe do me terhiqte poshte....

Eh, pak a shume si te Rinoceronti i Ioneskos...do te ndihesha e vetme po te beja ndryshe,,,,

ok
    kaq
    Tingujt e heshtjes së mendimeve te pathëna
    perplasen në detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmët keqaz mbulojnë
    U mpiksën tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Postuar më parë nga Puhiza
    Ne rast se do te ekzistonte vertet nje unaze e tille do te doja qe te mos me binte kurre ne dore pasi nuk do ti besoja me as aftesive te mia per tu vetepermbajtur. Edhe une do te metamorfozohesha...dhe do ndieja neveri per veten, do ndihesha e dyzuar mes deshires per tu lartesuar dhe kenaqesise se instiktit qe do me terhiqte poshte....

F: Ah sikur te mos me bindte ne dore asnjehere kjo unaze Gandalf..
    G: Askush nuk do ta deshironte vertet Frodo .. por ky eshte fati qe na u dha... e s'mund te merremi gjithe jeten duke vajtuar fatin, por le te shohim c'mund te bejme me tej me kohen qe na ka mbetur....

Toolkin

miqesisht,
    huggos

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Poezi nga Diabolis
    Nga Diabolis në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 499
    Postimi i Fundit: 13-05-2004, 12:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •