Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 54
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Gjuha Shqipe nuke ka dialekte,dialekte jane vetem tri,dhe ma shume nuke ka DIALEKTI TOSKA,GEGA,dhe MONI ,keto tri jane gjuhet e para dhe te fundit te gjuhes sone shqipe,per ti pasur 137 dialekte,ashte nji pune e madhe atehere ne jemi ende barbare dhe me gjuhe te hueja,ketu robert lsie ja fut me SHOKET E VET te MUNHENIT,ai nuke miret vesh ne gjuhen Shqipe mesa SOORA ne telefon,dialektet jane vetem mose pajtimimet me fjale,sepse shumica pritojne te folin dhe bajne LAPSUESE NE FJALI,keto permbledhje jane humbja e kohes,po ta dije gjuhen SHQIPE zotni Robert Elsie,do te shkruente edhe vet pak per gjuhen e tije te ciles nuk ja dine ase FILLIMIn dhe ase MBARIMIN.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    E mira është që në çdo rregjistrim ke vendin ku është regjistruar, kshuqë rrjedhimet i nxjerr vetë kushdo.
    Po e pashe. Ai qe prezantonte dialektin e Gallapit ishte inqizuar ne Drenice, ndersa ai i Drenices mundohej te flas gjuhen letrare. Ju lutem, ne mes te Drenices te flitet gjuha standarte, hajgare a ?

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Gjuha Shqipe nuke ka dialekte,dialekte jane vetem tri,dhe ma shume nuke ka DIALEKTI TOSKA,GEGA,dhe MONI ,keto tri jane gjuhet e para dhe te fundit te gjuhes sone shqipe,per ti pasur 137 dialekte,ashte nji pune e madhe atehere ne jemi ende barbare dhe me gjuhe te hueja,ketu robert lsie ja fut me SHOKET E VET te MUNHENIT,ai nuke miret vesh ne gjuhen Shqipe mesa SOORA ne telefon,dialektet jane vetem mose pajtimimet me fjale,sepse shumica pritojne te folin dhe bajne LAPSUESE NE FJALI,keto permbledhje jane humbja e kohes,po ta dije gjuhen SHQIPE zotni Robert Elsie,do te shkruente edhe vet pak per gjuhen e tije te ciles nuk ja dine ase FILLIMIn dhe ase MBARIMIN.
    Ne gjuhen shqipe jan vetem dy dialekte, dhe shuuum nendialekte ... gati çdo fshat e ka te foluren e vet qe dallon pak nga fshati tjeter. Leri ti pallavrat barbar e çbarbar, se te gjith e dime qe gati çdo fshat shqiptar e ka nendialektin e vet. Sikur ne te gjitha gjuhet e botes a.

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    ..........
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Zëu_s

Mund ti shqarosh keto ngjyra ne kete foto?

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    merni shemull ju shqiptaret e Kosoves e Tetoves se nuk ju merr vesh as dreqi.

ps. edhe Hasi flet ma paster.

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    merni shemull ju shqiptaret e Kosoves e Tetoves se nuk ju merr vesh as dreqi.

ps. edhe Hasi flet ma paster.

ty te merr vesh dreqi, me dreq jeton e me dreq merresh vesh ti

te folmet e gjuhes jane te lira dhe nuk mund te iu imponosh ate gjuhen qe na e flitke ti, perderisa nuk flitet drejte as nuk shkruhet gjuha ashtu si flitet, por gjuhe e dredhur e perdredhur, qe shkrimin tone te sotem, askush nuk e merr vesh - kjo osht ma kryesore TE RREGULLOHET DREJTE SHQIP se sa te folmet e viseve e krahinave tona me te folme te lira!

kEMI NJI KATUND KU NJI MAHALLE KA NDRYSHIME NE TE FOLUR NGA TJETRA DHE ATO NUK JANE DIALEKTE 137, QE DIKUSH MEDIOKER PRETENDON SE JANE DIALEKTE.
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin

te folmet e gjuhes jane te lira dhe nuk mund te iu imponosh ate gjuhen qe na e flitke ti, perderisa nuk flitet drejte as nuk shkruhet gjuha ashtu si flitet, por gjuhe e dredhur e perdredhur, qe shkrimin tone te sotem, askush nuk e merr vesh - kjo osht ma kryesore TE RREGULLOHET DREJTE SHQIP se sa te folmet e viseve e krahinave tona me te folme te lira!

kEMI NJI KATUND KU NJI MAHALLE KA NDRYSHIME NE TE FOLUR NGA TJETRA DHE ATO NUK JANE DIALEKTE 137, QE DIKUSH MEDIOKER PRETENDON SE JANE DIALEKTE.
    ti e flet paster shqipen.cun i mençem je vallahi

une qe thu ti mor bir i ........ flas edhe kuptoj shume "dialekte"

kam qene djale i lëvizshem.,por ka dhe te tjere qe nuk ju kuptojne.

ps.me duket se posedojme te njejten abetare.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin

Plotesishte ,pajtohem me ju TE FOLMIT JANE TE LIRA,dhe shume mire ashte,sa per dialekte,jane vetem TRI,TOSKA, GEGE,MONI ALBANE,krejte keto qe ceken si {dialekte ]jane e folun e LIRE,sepse ashte gjuhe e bukur,dhe kure fole pake ndryshe atehere jane si perkdhelese,mirepo po fole njeriu ngadal ateher e KUPETON,personi i tret kure nuke munde ta kupetoje gjuhen kur folet ndermjet dy personave ,sepse ata deshirojne ashtu,kurse ne oda ose ndeje humbin ato te folmet dhe folet gjuha normale.po te ishte qe ti kemi 137 dialekte do hijshim ne histori,si te mbrapametun,duhet patur kujdes kush shkruen per ne,dhe per gjuhen tone,rasti i elsies ai i shkruen 2 te mira per neve 5 te keqija,per mue e njohe personalishte,nuke ka lidhje me gjuhen tone,dhe fole nji gjuhe qe une nuke e kame kupetue ,ka shum perzirje ne gjuhe,mirepo ka aer vedi njerez shqipetare he i ndihmojne,nuke deshiroje ta uli nivelin e tije ,pore te them troqe,Elsie nuke e njeh GJUHEN TONE SHQIPE.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Plotesishte ,pajtohem me ju TE FOLMIT JANE TE LIRA,dhe shume mire ashte,sa per dialekte,jane vetem TRI,TOSKA, GEGE,MONI ALBANE,krejte keto qe ceken si {dialekte ]jane e folun e LIRE,sepse ashte gjuhe e bukur,dhe kure fole pake ndryshe atehere jane si perkdhelese,mirepo po fole njeriu ngadal ateher e KUPETON,personi i tret kure nuke munde ta kupetoje gjuhen kur folet ndermjet dy personave ,sepse ata deshirojne ashtu,kurse ne oda ose ndeje humbin ato te folmet dhe folet gjuha normale.po te ishte qe ti kemi 137 dialekte do hijshim ne histori,si te mbrapametun,duhet patur kujdes kush shkruen per ne,dhe per gjuhen tone,rasti i elsies ai i shkruen 2 te mira per neve 5 te keqija,per mue e njohe personalishte,nuke ka lidhje me gjuhen tone,dhe fole nji gjuhe qe une nuke e kame kupetue ,ka shum perzirje ne gjuhe,mirepo ka aer vedi njerez shqipetare he i ndihmojne,nuke deshiroje ta uli nivelin e tije ,pore te them troqe,Elsie nuke e njeh GJUHEN TONE SHQIPE.
    Alfeko,po ky dialekti jot cfar eshte myzeqarisht-gegenisht. apo alfekisht

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •