Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 54
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Keto dialekte jane sikurse me PRASHIT UJIN E DETIT,po sa njerez perdorin gjuhen ne bote ,krejte keto jane MONOLOGE ,asnji DIALEKT,po kushe e POSTOJI keto ketu,ai ska lidhje me GJUHEN SHQIPE,e pikerishte ashte ROBERT ELSIE,ai qe ashte albanologe,per vehte e jo per Popullin e tone Shqipetare,qfare dobie kemi ne prej tina do te kupetoni VONE,shume VONE,dhe nji dite do te kupetoni PSE,sepse permbledh ato gjana qe nuke kane mundur te SHKATROHEN,gjate decenieve dhe Shekujeve,dhe ne funde 2 te mira 5 te keqija,ku ashte albanolog kunder albanalogeve.
    Po pasiqe e paske kuptuar ti me kohe dhe para neve se kush eshte ne realitet Robert Elsie, pse nuk po na tregon edhe neve qe ta dime edhe na me kohe se kush eshte ai, e te mos e kuptojme VONE, siç the ti.

Une kam lexuar (dhe e kam postuar ne kete forum) nje here diçka negative per te.

Ketu:

http://floart-press.blogspot.com/200...hqiptarit.html

Une nuk e di se kush eshte ky Nik Leshaj, veq nuk qenka hiq i mire ai shkrim qe e paska shkruar ai per Elsien, natyrisht nese jan te verteta.

Ps.: Per ate far dialektin "MONI ALBANE" deri sot nuk e kisha rastin te ndegjoj/lexoj per te. Do te na thuash pak me teper ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 24-10-2009 më 17:32

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Meri Studiusit te Gjuhes Shqipe ,POZITIVAT afer 10,MERI negativat afer 10,mere SHTYPSHKROJNEN E PARETE JANE GUTENBERGUT shekulli 15,NDRIMET HISTORIKE VJEDHJET E VEPRAVE,pastaj shekulli i 18 19,prape vjedhjet te veprave Shqipetare te kultures,shikoji flamurat e europes te princave dhe principatave,sa te bukura jane,shikoji mire,pastaj ku humben princat Shqipetare,mose haro ne vitin 1500 turkia e ka pase Budapestin ne dore 1683 wienen,dhe krejte keto shikoje do ta kesh nji PASQYRE TE KJARTE.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga RinorZ Lexo Postimin
    ...Kishte qene mire, sikur te ishin prezente te gjithe te folurit e te gjitha vendeve shqipetare!!!

Ps. Drague...

Fjala "Apet" ka kutpimin "Perseri"...
    tani mos te kalojm ne humor.

kam shume miq nga prishtina.

antaret e tjere te familjes sime nuk i kuptojne.

shqiptare jena e nuk mirrna vesh.

sa per gegnishten lypeni knej nga shkodra e gjakova(te paster)

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Nuk po due me u perzie n'kit "biseden" e juve, veq um bane purshtypje pur s'keqi me kto qi e paske thane ktu ma nalt, e s'po muj me nejt pa t'shkrue, se ma kujtove 1997 kur e pata nie n'lajme ni shkodran kur thojke qi a kane "strazhar" kur e ka mare vesh qi u hallkat Shypnia. Edhe kah ju anej po folshin cisto Siptarski ose saf Arnavutca, krejt po ta shurdhojshin meneren me do far strazhara, jeshila, kulltuka e hamama qi as dreqi s'po i bike n'fije çfar guhe jon kah folin ... bile edhe ma zi se kah na, se te na bukur e kan pastrue guhen, s'pakti rrethi jem po.

Keshtuqe, mus na livdo Shypnin forte, se deri me 1990 na tjert jashta kufijve jemi knaqe tu pa anrra qute pur "shqiperin perfekte", e mas 1990 tuton e kemi pa shum mire çka kish pase mrena grilave (kufijve) t'saj.

Hiq mos u munoni me e livdue dikon e me purkesh dikon tjeter, se ni pjelle jemi tuton. Fatkeqsisht shumica jemi q'ashtu qysh ka thane ai xharrahi pur at familjen. Dallimi i vetem asht qi na jashta kufijve t'Shypnise bile gojen e kemi plot nacionalizum e patriotizum (veq me goje, se kur t'vine puna pur me veprue ... po u knojke tjeter kange) e ju as me goje jo, se pur me vepra mus t'flasum hiq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 24-10-2009 më 22:02

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Meri Studiusit te Gjuhes Shqipe ,POZITIVAT afer 10,MERI negativat afer 10,mere SHTYPSHKROJNEN E PARETE JANE GUTENBERGUT shekulli 15,NDRIMET HISTORIKE VJEDHJET E VEPRAVE,pastaj shekulli i 18 19,prape vjedhjet te veprave Shqipetare te kultures,shikoji flamurat e europes te princave dhe principatave,sa te bukura jane,shikoji mire,pastaj ku humben princat Shqipetare,mose haro ne vitin 1500 turkia e ka pase Budapestin ne dore 1683 wienen,dhe krejte keto shikoje do ta kesh nji PASQYRE TE KJARTE.
    me mue fol si njeri a ... se une e di edhe vet çka me mare e çka mus me mare, hiq pa m'thane ti

ndaq me kallxue ku ke nie a lexue pur at far dialekti "moni albane" kallxo, pur ndryshe lee krejt ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 24-10-2009 më 22:04

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    tani mos te kalojm ne humor.

kam shume miq nga prishtina.

antaret e tjere te familjes sime nuk i kuptojne.

shqiptare jena e nuk mirrna vesh.

Ti ke miqe nga Prishtina pore menyrat e te shkrimit tane jane shume te poshtra.
    Ndryshuar për herë të fundit nga hoteli : 24-10-2009 më 22:35

i/e regjistruar Maska e RinorZ
    Anëtarësuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    Nuk po e shohe te arsyeshme qe te me fshihet postimi...
    Permbajtja e postit nuk kishte dicka qe bie ndeshe me rregulloren e Forumit!!!

Po e perserise, kishte qene shume me mire sikur te silleshin ingjizime nga te te folurit e viseve te ndryshme shqipetare...me saktesishte, te mos lihej anash asnje qytet shqipetare.

Ps. Drague...

Tash, me duke se ti po e kalon temen ne humore. Nuk mendoje qe nje fjale eshte shkak per mos kuptimin e dy paleve!!!

Por, problemi kryesore eshte mbrenda juve!!!
    Tash, me vjene kec qe keni qene te izoluar 50 vite, dhe nuk keni pasur rastin te njiheni me vellezerit tuaj andej kufirit, dhe gjeja e vetme qe keni pasur, eshte te beni paragjykime.
    Ndersa neve kendej, sic e ceki edhe anetari Zeus, te verten e kuptuam mbas 90.
    Nuk kishit qene edhe ashtu sic i'u kishim enderruar, madje me keqe se ne kishit qene!!!

Ehhh s'a per te te folurit ne Shkoder edhe Gjakove, mendoje qe paske be gabim ne shkrim...ndoshta do t'a korrigjoshe ne te ardhmen...

Gjithe te mirat
    RinorZ

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    me mue fol si njeri a ... se une e di edhe vet çka me mare e çka mus me mare, hiq pa m'thane ti

ndaq me kallxue ku ke nie a lexue pur at far dialekti "moni albane" kallxo, pur ndryshe lee krejt ...
    Ne MUSEUMIN E MBRETENIS HABSBURGE NE BUDIMPESHT TE HUNGARISE.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-09-2009
    Postime
    6
    eshte gabim te thuhet 137 dialekte
    ne kemi veq dy dialekte dhe një te folme kalimtare
    ndoshta e keni fjalen perte folme....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Po pasiqe e paske kuptuar ti me kohe dhe para neve se kush eshte ne realitet Robert Elsie, pse nuk po na tregon edhe neve qe ta dime edhe na me kohe se kush eshte ai, e te mos e kuptojme VONE, siç the ti.

Une kam lexuar (dhe e kam postuar ne kete forum) nje here diçka negative per te.

Ketu:

http://floart-press.blogspot.com/200...hqiptarit.html

Une nuk e di se kush eshte ky Nik Leshaj, veq nuk qenka hiq i mire ai shkrim qe e paska shkruar ai per Elsien, natyrisht nese jan te verteta.

Ps.: Per ate far dialektin "MONI ALBANE" deri sot nuk e kisha rastin te ndegjoj/lexoj per te. Do te na thuash pak me teper ?
    Dikotomite e Robert Elsie:
    Krahine vs. Krajli
    Islamik vs. Kristian
    Shqiptar vs. Sllav
    Çete vs. Shoqni civile
    Bandit Shqiptar vs. Qytetare Sllave
    I zi vs. I bardhe
    Jo-european vs. European Ketu ai bane Krahasime,te njejten gja ka ba edhe Edit Durham,ecila i ra Pishmanit,pase i botoi veprat,disa thone se jane bamur,gjate Shtypit te texteve,mirepo ne shumten e rasteve,keta udhepershkrues ,kane qene ne sherbimet e anglise dhe serbis,kurse mbretnia angleze ka qene e lidhun me greke,mbreti oton,pastaj ruset me danimarken ,mbreti rus gruen prej Danimarke,veshtrimi i ketije Shkrime qe e postove ketu,ashte shume i mire,sepse ashte e vertet,pasi qe pase ketyne pershkrimeve,humbem tokat tona,edhe sot nuke munden te hjeken keto te keqijat qe folen per POPULLIN SHQIPETARE,na paraqesin si turqi ose si Arab,dhe tjer, kur sikur SHQIPETARE ,thojne jo ne kuptim plot,se jena prej afrikes veriore,sikurse ne GJYQE,ta pshtjellin me ndonji nen,te LIGJIT qe nuke MER VESH KURE PSE NJERIU ASHTE NE BURGE,Albanologet,skane qka mu mare me,pershkrime se a jane te BARDHE a te ZI,keta jane ne SHERBIM te OKUPUESVE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga hoteli : 26-10-2009 më 05:05

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •