Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6

Ndihmë: Si të veproj me ”klipat” e kamerës?

Gjatë vizitës sime në Kosovë e në Shqipëri kam regjistruar ( xhiruar ) shumë ngjarje e vende ( rreth 11 orë).

Gjithë këto regjistrime- klipa, i kam shkarkuar në kompjuter, por problemi qëndron në atë se se nuk po kam mundësi t’i shikoj në kompjuter as me windows media palyer, as me winamp, as me real player, sepse klipat janë të formatit ”.MOD”.
    Kam provuar t’i kthej në ”wma”, ”wmw”, ”avi” dhe ”mp3”, por kualiteti i foptgrafisë nuk është i mirë.
    Ajo që më brengos më së shumti është asnjërin prej këtyre formave nuk po e pranon ” windows muvie maker”. Kam nevojë për të bërë ca ”preje” nëpër disa klipa.

Si t’ia bëj, pra?

Paraprakisht ju falënderoj,
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Provoji ti konvertosh ne mpeg2 format me kete program.
    http://www.modconverter.com/how-to-c...deo-files.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 21-10-2009 më 20:24
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Nderro llojin e videos duke e ri-emeruar file .mod ne .mpg dhe provoje ta lexosh me vlc psh .

Per te bere modifikime a pate ti nje software "PowerDirector Express" qe hapet automatikisht sapo lidh kameren JVC Everio ? Nese po mund te shkosh te kopje/modifikim , i avancuar , me pas mund te zgjedhesh Avi/tipi 2/dv-avi/ eshte cilesi e larte per file dvd per tv "PAL"(normalisht eshte 720x576)

NJe filmim prej 1ore e 38 minutash ~, qe ishte 5.2Gb ~. i konvertuar mund te arrije ne 18GB e me pas me kodek per ta transformuar ne .VOB per DVD do te kthehet rreth 4.7Gb

ademgashi dk,

Nese perdor windows sic kane postuar dhe me lart ri- emero fajle extension. Nuk e di se si i ke re-emeruar por une perdora kete metode:

Start > My Documents > Tools > Folder Options > View > Tek Dosja "Hidden Files and Folders" > Selekt opcionin "Show hidden files and folders" > OK.

Me kete menyre mund te shikosh extension e vidjos qe ke dhe sipas deshires tende mund te ri - emerosh fajlin ne .avi ose .mpg

Shumë ju faleminderit për ndihmën, por me cilat "prapashtesa" duhet të jetë file - "klipi" që t'i pranojë "windows movie maker"?
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejë-Republika e Kosovës
    Postime
    2,363
    i nderuar zoteri adem gashi, skedari kishte me qene mire te kete prapashtesen .avi , .mpeg ose wma, per me shume informata shko deri te ky linku http://support.microsoft.com/kb/272363
    Me respekt,

Valdet Shala

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •