Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    Fierak 100% Maska e Ujku'80
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    584

Reporter Pa Kufij: Liria E Shtypit, Shqiperia ne vend te 88

Si cdo vit Shqiperia ben perpiekje te medha per ti garantuar lirine shtypi ton te dashur. Kete vit jemi ne vend te 88 pra -9 vende nga viti i kaluar, dhe -26 vende nga viti 2005.
    Me poshte po publikoj raportin e Reportere pa Kufij per kete vit ku nuk harroet pa permendur Mbyllja e gazetes Tema , apo presionet ndaj News24, korrupsionin mediatik, apo favorizimet e ndryshme qe i behen pronareve te medias.

Eighteen years after the fall of the communist dictatorship, Albania officially ratified its membership of the North Atlantic Treaty Organisation (NATO) on 4 April 2009. This step, unanimously hailed by the media and political class, particularly the Democratic Party (DP) of Prime Minister Sali Berisha, looked like a “miracle of freedom” and one which the independent media was keen to enjoy as well.

Vitality and growth in the media sector does not always ensure the emergence of genuine pluralism of news and information. Investigative journalism remains embryonic and struggles to find space in a press belonging either to industrial groups determined to protect their spheres of influence or by political parties that too often confuse news with propaganda.

Corruption in public services and real estate are particularly sensitive issues, as is organised crime and smuggling.

Journalists’ financial and social instability, linked to the absence of a legal framework for the exercise of the profession, leaves reporters at the mercy of arbitrary decisions and furthers corruption.

Government control over the public media is ubiquitous. Press management positions are political appointments thus ensuring a favourable editorial line. Even though privately-owned media do have more freedom, they are not protected from a number of forms of pressure. Excessive bills for public services, withdrawal of advertising, tax changes and official snafus are all “legal” weapons used to promote the self-censorship which is already apparent in a large number of media. Police on 9 January 2009 surrounded the offices of the privately-owned daily Tema in the capital Tirana and banned access to journalists and other staff after the interior ministry enforced a rupture in its lease. It was applying a finance ministry ruling of 16 December 2007 that ended without notice the lease of offices Tema had been renting for 20 years in a state-owned building. This decision was however overturned on appeal on 6 January 2009 allowing Tema to occupy the buildings legally. The National Council for Radio and Television (NCTR) also played an effective role in enforcing “respect for national identity” by fining News 24 TV eight million lecks (7, 000 euros) for broadcasting a spoof press campaign by the non-governmental organisation G99 of Prime Minister Sali Berisha, boasting of government efforts and successes in the fight against corruption, calling on citizens to contact him on his mobile phone to report corruption cases directly to him.
    Liberté, égalité, fraternité

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    584

Sandri kundėrshton raportin negativ pėr lirinė e shtypit nė Shqipėri

Tema

Nga Antena brenda familjes

Dalja e Raportit Vjetor pėr Lirinė e Shtypit nga organizata “Reporterė pa Kufij”, e cila e zbriste Shqipėrinė 8 shkallė nė renditje sa i pėrket lirisė sė shtypit, e mėrziti shumė Sandrin. Mori nė telefon doktorin pėr ta qetėsuar, se e merrte me mend qė dhe ai ishte duke turfulluar nė ato momente.

- Doktor, e pe ata legenėt ē’kishin bėrė nė raport?

- E pashė Sandėr, s’ke ē’i bėn. Ti e di, “Reporterėt pa Kufij” e kanė qendrėn nė Francė. S’na kanė dash kurrė. Megjithėse unė kam marrėdhėnie shumė tė mira me Francėn, me ambasadoren franceze, me presidentin Sarkozy, prapė ata tė medies nuk mund tė thuhet qė i kam miq. S’ke ē’u bėn atyre.

- Nė fakt doktor nuk ėshtė pėr t’u mėrzitur, se rėnie kishte gjithandej. Se i pashė pak lajmet te Topi, dhe ata e kishin bėrė mirė lajmin. E kishin injoruar Shqipėrinė dhe merreshin me Francėn dhe Italinė. Dhe ata ishin shumė keq. Njė nė vend tė 43-tė e njė nė vend tė 48-tė. Ėshtė shenjė e keqe. Dhe kėshtu duhet trajtuar. Do t’u jap porosi dhe atyre tė mive tė fokusohen te ēėshtja e Italisė dhe Francės. Se aty ėshtė keq situata.

- Sandėr, dakord xhanėm, bėje atė, mirė, shiko, nejse, kjo punė nuk ėshtė aq e thjeshtė, kupton ti apo jo? Por, nejse, shiko, lėre mė mirė fare, mos bėj lajm.

- Po jo mo se ata shkėrdhatat e di unė si e duan ata. Se ia fusin pordhės komplet. S’kanė asnjė lidhje me realitetin. Si mor paska bėrė hapa mbrapa Shqipėria nė 8 shkallė?! Po vetėm tė shikosh ku ishim vjet e ku jemi sivjet, as qė krahasohemi. Brenda njė viti unė kam ndėrtuar dy studio gjigante, kam marrė 3 mijė metra tokė nė Kinostudio, kam marrė 7 milionė euro reklama vetėm nga administrata. Unė jam ngjitur 20 shkallė nė krahasim me vitin e kaluar. Ē’janė kėta k… xhanėm qė bėjnė kėtė raport? Duhet t’i gjejmė kėta doktor kush janė… duhet t’i gjejmė se s’bėn.

- Sandėr, dakord, ne mund t’i gjejmė, po tė jesh i bindur ti se ata s’kanė pėr t’u tėrheqė nga ajo rrugė. Shiko, Sandėr, tė tė them njė gjė. Njė Genc Ruli kisha kundėrshtar deri mė 2005 dhe mė nxinte nė ēdo raport ndėrkombėtar. U detyrova bėra paqe me tė, e futa nė qeveri, qė tani Instituti i tij tė bėjė raporte pozitive pėr Shqipėrinė, pasi zakonisht merr kėto projektet e Bankės Botėrore apo tė tė tjerėve pėr situatėn ekonomike.

Dhe tani nė njė vend t’i ngelet qejfi, menjėherė ta nxjerr inatin te raportet. Unė tė gjithė ministra s’i bėj dot kėta o zotėri, s’kam ē’u bėj.

- Jo mo se s’janė tė gjithė si Genci. Ndonjė b...q... i vogėl do jetė ky, e gjejmė dhe s’dihet si shkon puna. Se ėshtė shumė skandal nė fakt. Atė tha dhe Fevziu. “Shumė skandal ėshtė, - tha. - Media jonė ėshtė mė e mira nė Ballkan, ata thonė jemi tė fundit.”

Po ku ka televizion nė Ballkan si Klani, pėr shembull, qė fiton kaq shumė, me kaq pak staf dhe kaq pak prodhim? Unė s’di se kė quajnė hap mbrapa ata. Po pse mor, pėr njė gjobė qė i vunė News 24 dhe pėr nxjerrjen nė rrugė tė gazetės “TemA” paskemi bėrė hapa mbrapa ne? Po kush pyet pėr ata mo.

- Sandėr, shiko, njė problem ėshtė ai. Se disa muhabete i kishim ndryshe pėr hir tė sė

vėrtetės. Mė the nxirre “TemA”-n nė rrugė, se i bllokoj unė deklaratat kundėr qeverisė nė media. Nė fakt asgjė s’ke bllokuar. Dhe nė Progres-Raportin e BE ishte, dhe problem pėr liberalizimin e vizave po bėhet madje. Po kėshtu dhe me News 24. Mė the futu gjobė atyre dhe Vizionit se e mbulon ti Mesilėn, nė fakt e le zbuluar, tė gjitha tė sharat ajo i hėngri. Mė detyrove ta bėj deputete. Dhe licencėn e Ora News, qė i thonė asaj tė korruptuar, pėr hir tė sė vėrtetės ta dhashė ty. Ca gjėra duhet t’i themi.

- Dakord doktor, nuk them se s’kam pėrgjegjėsi dhe unė, po kjo ėshtė gėnjeshtėr. Ne s’mund tė komentojmė njė gėnjeshtėr. Ne kemi bėrė hapa para. Fevziu e kishte rrogėn 12 mijė euro, e ka 20 mijė euro. D.m.th., Fevziu ėshtė ngritur 8 mijė euro, ata thonė keni rėnė 8 shkallė. Pse, sa mijė euro i rritet rroga Fevziut, aq shkallė rėnka liria e shtypit kėtu?! Ia kanė fut pordhės ata, dėgjo mua. S’ėshtė raport ai, ėshtė paēavure.

Duhet injoruar fare ajo pjesa e Shqipėrisė, ia kanė fut kot. Dhe ato tė tjerat qė thua ti nuk ėshtė se ngrenė peshė. Vėrtet thonė qė Mesila ėshtė e korruptuar, po dhe unė mos kujto se i kam mbajt tė gjitha pėr vete lekėt qė mora nga shitja e licencės.

Pastaj atė tė gazetės “TemA” unė thashė ta nxjerrim nė rrugė, por me lezet. Ju hoqėt gazetėn “TemA” dhe aty bėjnė akoma duralumin nė njė repart. Ata tė huajt kanė sy e shikojnė dhe kėtu s’kam faj unė. I kam thėnė dhe Bujar Nishanit atėherė, qė tani qė iku “TemA”, hiqini policėt andej, se kur kalon atje, shihen policė qė ruajnė njė shtypshkronjė qė ėshtė ndryshkur, ngaqė ėshtė bllokuar, dhe mes tyre punojnė dy shtypshkronja tė tjera dhe njė repart duralumini. Pėr kėtė e keni fajin vetė. Unė thashė q.. robt, mbylle fare, mos tė ketė mundėsi tė dalė tė nesėrmen. Ai e nxori prapė. Nė momentin qė e nxori prapė, s’ke ē’i mban policėt atje, hiqi. Tė thashė. S’kam faj pėr atė. Problemi ėshtė se kėta kanė gėnjyer. Siē tė thashė, ne jemi dyfishuar nga buxheti, Fevziu ka dyfishuar rrogėn, ka blerė dhe 10 kostume tė reja, po dhe kėto mediat e tjera pėrpara kanė bėrė. Ja, Irfani i “Panoramės” po pret tė marrė ndonjė punė dhe i kėnaqur ėshtė. Fahriut i kanė ecė punėt, ka marrė rrugė sa ka dash, shumė mirė ėshtė. Nuk e shikoj ku kemi bėrė hapa mbrapa ne...

- Sandri, dakord, ke tė drejtė, po shiko, nuk ėshtė puna vetėm te lekėt, se ata, shiko, Sandėr, ata e kanė me mue dhe duan tė krijojnė idenė qė unė i krijoj probleme lirisė sė shtypit. Shiko, s’kam ē’u bėj atyre.

- Po jo mo burrė, se janė kot kėta. Mbaj mend mė ’97, kur tė shpallėn armik tė shtypit, me njė faks qė nisa unė dhe Nikolla atėherė e hėngre. Janė kot kėta, mos i beso. Ja se ua tregoj unė atyre.

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    vizitova faqen e gazetes koha jone dhe nuk pash asedhe nje gje, apo nje lajm te shkurter se c'fare po ndodh me lirine e shtypit ne shqiperi, dhe per moslejimin e puntoreve te gazetes tema te shkojne ne pune nga forcat e rendit. kjo eshte demokraci
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    584

Sandri sqaron Becin pėr sulmet ndaj RT VSh

Sandri dje e pati ditė tė lodhshme. Beci,
    Drejtori i madh i RT VSH, alarmohet, sa
    herė dikush i zė emrin nė gojė. Kėshtu
    ndodhi dhe dje. Njė tryezė e G99 nė
    Hotel Tirana u mor gjatė me tė. Disa
    gazetarė kishin kėrkuar qė Beci tė
    shkarkohet, se ka shitur paketat e RT VSh
    pėr televizione private. Ca tė tjerė, se
    e ka bėrė televizion tė Familjes. Po mė
    shumė ishte fyer nga njėri qė kishte
    thėnė: “E ka pas Sandri magazinier dhe
    e ka ēuar drejtor.” I mėrzitur nga tryeza,
    mori Sandrin.
    - Sandro, ēa bohet kėshtu mor vėlla?
    Ēa kanė me mua kėta njerėz mor, s’e
    marr vesh. Kam dhe njė tufė hallesh
    mo burrė, u ēmenda. Vėllanė e kam
    sėmurė, isha qėparė nė spital. Nė shtėpi
    kam probleme, se dhe gruaja nuk ishte
    mirė. Vetė jam i lodhur, mbeta nė punė
    sa andej-kėtej. Dje njė makinė kishte
    thyer kushinetėn dhe mezi gjetėm njė
    te magazina. Ēa tė thotė vėllai. Le qė na
    kishte rėnė antena nė Pukė, se s’paskėsh
    korrent. Dhe kėta shumė gabim Sandėr,
    Puka afėr Drinit, s’ka korrent. Hajt mo, e
    rregullova dhe atė. Ē’tė tė thotė vėllai,
    gjithė ditėn nė punė, vdiqa, mė beso.
    Ti mė beso xhanėm, se ti e njeh Titin si
    punon, si kalė. Po ēa kanė me mua mo
    burrė, se ku ishin mbledh dhe po mė
    shanin, mė thanė, tek Hotel Tirana.
    - Beco, mos e rruj fare pėr ata b...q...,
    se nuk pjerdh njeri pėr ata. Madje sa mė
    shumė tė tė shajnė ata, aq mė shumė tė forcohen
    pozitat. Shif punėn, mos e rruj fare.
    - Jo mo burrė, s’ka problem, se unė
    kam fol dhe me doktorin, mė tha: “Mos
    ēa kokė”. Po ēa kanė mo burrė? A e di se
    ē’kanė thėnė legenėt mo? Po ata qenkan
    legenė fare! Paska thėnė ai Ylli Rakipi
    qė paska pa njė emision dy orė ditėn e
    njėvjetorit tė Gėrdecit, ku fliste gjithė
    familja e doktorit, po jo pėr Gėrdecin,
    por pėr vjehrrin e doktorit. Epo legen
    mė tė madh se ai s’kam pa. Si mor zė nė
    gojė vjehrrin e doktorit ai, pse kemi bė
    emision ne? Po ēa tė keqe ka mor burrė
    me fol pėr tė? Ka qenė sportdashės, e
    njohin tė gjithė. Ja mo nga kėto pisllėqe
    kanė fol. Hė, se harrova. E di ēa kanė
    thėnė tjetėr mo? Qė, kur paska ardh
    Milani nė Shqipėri, ne paskemi dhėnė
    5 lajme rresht si i ka prit doktori, si i ka
    pėrshėndet Liria, si i ka pa Shkėlzeni nė
    stadium, si kanė shku te zyra e doktorit
    pas ndeshjes, pastaj paskemi dhėnė lajm
    pėr presidentin Topi qė ka qenė nė Itali.
    Ēa janė kėta njerėz mo burrė? Po pse, mė
    i madh ėshtė presidenti i Milanit apo i
    Shqipėrisė? Po presidenti i Milanit ėshtė
    kryeministri i Italisė mo burrė, ēa janė
    kėta kėshtu. Le se jam mėrzit shumė me
    ata legenėt.
    - Po lemė rehat o Beco me gjithė ata
    trapa. Shiko, mirė qė mė dole, se Fevziut
    i duhet njė pjesė nga arkiva mė 1987,
    kur janė vendos kėto marrėdhėniet me
    Greqinė, se ē’i duhet pėr njė emision.
    - S’ka problem mo, ia ēon vėllai vet nė
    dorė. S’ka nevojė tė dėrgojė njeri.
    - E mirė, prit, ēa kisha tjetėr. Dhe ato
    ndeshjet qė thonė ata qė na i ke shit
    ne te Supersporti, jep dhe ti ndonjė mo
    burrė, ndonjė nga ato kot, se mos tė
    bėjnė gam-gam ata.
    - Po jo mo Sandėr se ata janė legenė
    dhe thonė qė TVSh nuk e shikon njeri
    dhe duan tė jap ndeshje pa lekė. Njerėzit
    shikojnė Supersportin dhe ne ndaj ua
    shesim atyre.
    - E mo mirė se s’thashė gjė, mos e
    rruj pėr ta se nuk i pyet njeri ata. Ēa tė
    thotė vėllai ty... Shiko ndonjė punė ēa
    mund tė bėjmė ndonjė lek. Dhe mė tha
    ajo llogaritarja qė s’ke ardh me e marrė
    rrogėn. Tė kam thėnė qė kur tė ēova nė
    TVSh. Rrogėn te Klani s’ta heq njeri. Ti
    vetėm bėj punėt qė na duhen.
    - Mirė mo vėlla, mirė, po mė prishin
    gjakun kėta kur mblidhen e mė shajnė.
    E di sa halle kam Sandėr vėllai? Le qė ti
    e di shumė mirė, se bashkė jemi natė
    e ditė. E di sa halle kam apo jo? Dje, sa
    vajta nė shtėpi, kishte ardh letėr nga
    shkollė e gocės pėr takim me prindėr.
    Vėllai, siē tė thashė, ėshtė nė spital.
    Telefonin s’e kam paguar kėtė muaj fare,
    kam harruar. Dhe makina seē mė ka njė
    defekt, bėn zhurmė kur ecėn dhe rrjedh
    ujė. I thashė kėtij mekanikut, po s’merr
    vesh mo burrė. E di sa halle kemi, se
    dhe kėta mekanikėt i kemi kot nė fakt. U
    kam thėnė, bėjmė reformė, heqim kėta
    mekanikėt, marangozėt. “Jo”, - mė thonė.
    Duan reformė politike, tė heqin njerėz
    nga puna. Ē’tė tė them vėlla. Mė kanė
    mėrzit shumė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ujku'80 : 22-10-2009 mė 16:33

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    nuk e di cfare nenkuptoni ju ajka e medias shqiptare me liri shtypi??????!!!!!!!!!!

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Si perfundim ne cfare vendi jemi, per sa i perket lirise se shtypit?!

p.s. Ne fakt, nuk mendoja akoma se do mund te arrishim te hyshim kaq kollaj ne perqindjet e lirise se shtypit...
    La vita č bella...

i/e larguar Maska e Homza
    Anėtarėsuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    shtypi o eshte i lire ne shqiperi o askund tjeter ne bote....vetem theshethemet e Gazetes Shqiptare dhe shpifjet e saj primitive prej lavireje....do ti kishin burgos ato gazetare per nja 100 vite....detyrimisht po te egzistonte denimi per shpifje...

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    Si perfundim ne cfare vendi jemi, per sa i perket lirise se shtypit?!

p.s. Ne fakt, nuk mendoja akoma se do mund te arrishim te hyshim kaq kollaj ne perqindjet e lirise se shtypit...
    po kan sha me liber shpie gazetaret tane.

liri quhet me pallu nai president.mortja qe nuk ju ha.

life is a flower Maska e maryp
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    aman ore vetem gojen qe nuk na e mbyllin dot ne shqiptareve..e keqja eshte se nuk dime kurre kur nje lajm eshte genjeshter apo i vertete sepse cdo dite degjohen aq shume dhe njerezit flasin me aq bindje qe jo vetem gazetaret por dhe gjyshja ime (ndjese paste) ja kalonte agjentit sekret 007 per informacione
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga maryp Lexo Postimin
    aman ore vetem gojen qe nuk na e mbyllin dot ne shqiptareve..e keqja eshte se nuk dime kurre kur nje lajm eshte genjeshter apo i vertete sepse cdo dite degjohen aq shume dhe njerezit flasin me aq bindje qe jo vetem gazetaret por dhe gjyshja ime (ndjese paste) ja kalonte agjentit sekret 007 per informacione
    liria e shtypit ne perendim eshte vetem fasade.

hajde shaj shtetin gjerman ketu.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •