Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    E Humbur Maska e elsaa
    Anëtarësuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    [QUOTE=goldian;2456711]
    Citim Postuar më parë nga elsaa Lexo Postimin

ahaaaa
    dmth skeka i koheve tona ky
    jo jo eshte i para eres sone
    Burrat Udhëheqin Botën, Ndërsa Gratë Udhëheqin Burrat

Çufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Me ka bere pershtypje thuajse ne te gjitha postimet e bera me pare ne kete teme dhe jo vetem... Nuk arrij ta kuptoj pers kjo armiqesi ndaj nje dijetari, i cili ne fund te fundit ka te njejten kombesi me ta, por vecse fe tjeter, nje fe te cilen keta antare e perbuzin...
    Duke lexuar, jo vetem shkrimet ne kete teme, por edhe ne tema te tjera, me ben pershtypje qe populli yne eshte i pavendosur, duket sikur kemi ngelur te bllokuar pa ditur ke te zgjedhim, etnocentrizmin ose ksenocentrizmin. Te dyja keto elemente shfaqen ndjeshem ne natyren e shqiptarit, i cili nuk e ka per gje te uli poshte dhe te fyej nje figur te kombit te tij, dhe ne te njejten kohe te ben moral per atdhetarizem...
    Pse etnocentrizem? Sepse kemi manine te nxjerrim ne pah se jemi te paret kudo, se jemi nje kulture mbizoteruese, me figura historike, politike ose artistike me te mira se tte popujve te tjere. Kemi dashur, dhe vazhdojme te duam te tregojme qe jemi me te miret, ose me sakte themi qe jemi me te miret... por sa e vertete eshte kjo. Kete nuk mund ta provojme dit, te pakten nuk e kemi provuar deri me tani, e tashmja duket e zymte per te thene qe jemi ne me te miret, dhe nese do te na duhej pper ta provuar kete gje ne te ardhmen, do te duhej nje kohe shume, shume po shume e gjate.
    Nuk mund ta provojme dote per shkak te perbuzjes qe kemi per vellezerit tani, keta te feve te ndryshme. Thirrja e nje muslimani turk ose arab, ose e nje ortodoksi grek ose serb, ose edhe e nje te krishteri si italian ose jo shqiptar, jane fyerje te renda, fyerje te cilat te cojne drejt ksenocentrizmit, dhe me pas, pasi ofendonje nje nenshtetas te njejte, fillojne e flasin per atdhetarizem, sesa shqiptare jane ata qe nuk jane musliman, ose ata qe nuk jane katolik ose edhe ata qe nuk jane ortodoks. Ky veprim me teper sesa nje paradoks, me duket si injorantizem.
    Ne si popull akoma nuk kemi mesuar ta respektojme dike pa patur paragjykime sipas perkatesise fetare..., dhe kjo eshte klecka, ky eshte ai problemi kryesor, kjo eshte pergjigja se perse populli shqipetar nuk ka qene (dhe nuk do te jete) kurr i bashkuar. As nuk i shkon ne mendje nje katoliku te bashkohet me nje musliman, ose edhe e kunderta (ateistin mos ta llogarisim se nuk kam pare gje perpos konfikteve qe krijon ndermjet besimtareve) dhe prandaj shqiperia tani eshte e ndare pergjysem, prandaj rrokemi per te ngritur zerin per shqiperine e madhe. Shume themi e duam Shqiperine e madhe, por nuk jemi te gatshem per te bashkpunuar bashkarisht drejt nje qellimi kryesor, i cili ne fund do te na nxirrte faqebardhe.

Sa per temen, mendimi im personal eshte qe shqipetaret krenohen me Jim Belushin eshte qe ai ka qene nje aktor i famshem (deri diku) kinematografine Hollywoodiane, ka korrur nje fame te madhe nepermjet televizionit, ne nje kohe ku jemi ne nje shkelqim te kohes se televizionit, te kohes ku merret vesh gjithcka per cookend ne cdo cep te globit. Ndersa Shejh Albani, ka jetuar shume kohe me perpara, ku media nuk kishte kete boom qe ka sot per sot. Por edhe po te ishte ky boom, shumica e popullsiese nuk e ka me vemendjen ne gjerat te drejta, por ne budallalliqe te cilat si shqetesim kryesor (nuk i fus te gjithe ne nje thes kuptohet) kane se cili film ka dale ne kinema...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mau_kiko : 20-10-2009 më 16:10
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Une nuk krenohem per askend te dy mjafton qe jetoj dhe te tjeret jetojne dhe eh secili per pune te vet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    IlmGap teme e kote eshte kjo,dhe pergjigjen e kesaj pyetje ti edin shum mire,andaj ska nevoj te besh krahasime te tilla,sepse shumica e antarve te forumit te than se njerzit fetare qofshin edhe doktora shkencas islame apo te tjera,nuk luajn rol shum ne boten shqiptare,keshtuqe shejh albanin e njohin vetem ca musliman qe jan si jan edin ti per cka e kam fjalen,.....le te mbyllet kjo teme se per mua eshte pa efekt dhe e panevojshme

te pershendes
    Jetë e rëndë.......!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Maukiko-lere ore se nuk mund ta njohin Albanin jo muslimanet,pse ta njohin,pse te krenohen me te,a thua muslimanet edhe pse nena tereze ishte shqiptare a thua krenoheshin apo e shanin, te lutem,ti e sheh se te gjith antaret qe jan pergjigjur ne kete teme nuk i perkasin fes islame,edhe un ju japi te drejte,cka i intereson nje katoliku apo nje ortodoksi apo nje ateisti nasirudin albani,lere pash zotin kjo tem esht e kote dhe mos diskutoni kote,dhe mos emertoni popullin me emra te ndryshem vetem se nuk e njohin Albanin

ne fund te fundit Albani eshte dijetar Islam. ska te ben asgje me Shqiptarizem,eke ndegjuar Albanin ne shqip si flet????
    Jetë e rëndë.......!!!

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    klysh harapi Shqiptaret nuk krenohen me sllapodana

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Ne duhet krenuar me HASAN NAHIN dhe SHERIF AHMETIN te cilet perkthyen Kuranin ne gjuhe shqipe njeherit i treguan botes se ne nuk kuptojm gjuhen arabe jemi SHQIPTARE.
    Ne fakt kurani per here te pare ne gjuhen shqipe eshte perkthyer nga Ilo Mitke Qafezezi, shqiptar i ritit ortodoks, ne vitin 1921, nese nuk jam gabim, i cili e ka perkthyer per shqiptaret muslimane.

Çufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Maukiko-lere ore se nuk mund ta njohin Albanin jo muslimanet,pse ta njohin,pse te krenohen me te,a thua muslimanet edhe pse nena tereze ishte shqiptare a thua krenoheshin apo e shanin, te lutem,ti e sheh se te gjith antaret qe jan pergjigjur ne kete teme nuk i perkasin fes islame,edhe un ju japi te drejte,cka i intereson nje katoliku apo nje ortodoksi apo nje ateisti nasirudin albani,lere pash zotin kjo tem esht e kote dhe mos diskutoni kote,dhe mos emertoni popullin me emra te ndryshem vetem se nuk e njohin Albanin

ne fund te fundit Albani eshte dijetar Islam. ska te ben asgje me Shqiptarizem,eke ndegjuar Albanin ne shqip si flet????
    Njoni-ch, te jap te drejte deri diku per arsye se thua: "cka i intereson nje katoliku apo nje ortodoksi apo nje ateisti nasirudin albani", vertet, pak mund te kete per ti interesuar, por kjo nuk te con ne ofendime mbi besimin musliman dhe as ne fyreje per besimtaret e saj...
    Nuk i intereson nje katoliku, ortodoksi ose ateisti, por i intereson nje muslimani!
    dhe mos emertoni popullin me emra te ndryshem vetem se nuk e njohin Albanin
    nuk e ka emertuar askush popullin me emra te ndryshem per arsye seose nuk e njohin kete person, te lutem, nese ke mundesi, me trego shkrimet ku ka ndodhur ky faktor nga ana ime....

ke te drejte, eshte nje dijetar i fese islame, por kjo nuk e ben me pak shqiptar. Thjesht duhet te ndihesh krenar qe nje shqiptar ka arritur kaq shume.... (edhe pse ty ose dikujt tjeter as nuk i intereson si fakt)
    dhe jo, se kam pas rastin ta degjoj duke folur shqip dhe as ndonje h=gjuhe tjeter. Pse e ke degjuar ti????

...Por jam i mendimit qe tema eshte hapur ne nenforumin e gabuar....
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Kjo është ajo që kërkova !!!

__

James (Jim) Belushi në këtë versionin e thënjes tënde që kam cituar a mund të ma tregosh ?!

__

Faleminderit paraprakisht ...
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •