Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1
    Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576

Legjenda Urbane

Titulli i temes me erdhi ne mendje nga nje film te ciln e kam pare vite me pare...

Ideja eshte: Ne kohet tona, pervec historive reale, ato qe tregohen neper gazeta, qarkullojne edhe gojdhena per ngjarje te ndryshme... gojdhena te cilat transmetohen nga nje njeri tek dikush tjeter. Asnje nuk e din sa te sakta jane keto tregime, sa te verteta apo sa fallco mund te jene.... gjithcka mund te dihet eshte qe ku ka ze, seshte pa gje.

Ju ftoj te tregoni nese dini histori te tilla, histori te cilat i keni degjuar nga ndinje i aferm ose i keni perjetuar vete...

Po tregoj une i pari (kete histori ma kane thene qe eshte e vertete), une nuk i njoh me emra personazhet, as ai person i cili ma tregoi historine nuk i njihte personazhet me emra...dhe nuk e di se sa e sakte eshte kjo histori

Gjate kohes se diktatures, nje person u akuzua per agjitacion dhe propagande, e me vone iu shtua denimit edhe spiunazhi shteteror. I vetmi problem ishte qe ta benin kete person te pranonte qe kishte faji, nderkohe qe ky tipi ishte i pafajshem...U munduan me tortra te ndryshme ta pranonte fajin, por ai thoshte me ze te larte qe ishte i pafajshem, qe ia kishin ngjeshur kot keto faje.
    Ky tipi kishte dy vajza, nje te vogel fare, dhe nje te rritur ne moshe, dicka rreth te 15 a 20. Ne pamundesi per ta bere ta pranonte fajin, "akuzuesit" vepruan keshtu, i moren vajzen e madhe, dhe e vune perpara tij, ne mes te tre burrave te tjere trupmedhenje, nderkohe qe vajza kishte vetem nje kemishe te holle nate veshur, dhe i thane qe nese nuk firmoste dokumentin qe ta pranonte fajin, kishin per tia perdhunuar vajzen perpara syve te tij. Ky, firmosi i shqetesuar per te bijen. Sa i moren firmen, urderuan qe te bijen ta perdhunonin perpara syve te kletij, dhe ky per nje jave te pushkatohej me faj: spiunazhin dhe tradhetine kombetare.
    Perpara se te vdiste, ky person mallkoi 5 vetya qe e detyruan te shihte kete skene dhe te perjetonte ate tmerr.
    Mbas 10 vitesh, dy nga 5 "te mallkuarit" vdiqen nga aksidente rrugore, njeri ishte me te gjithe familjen ne makine, ndersa tjetri, per te shmangur te perplaste femijen e vet, devijoi makinen dhe nga devijimi i keq dhe nga perplasja, vdiq.
    Ndersa nje tjeter u mbyt disa vite me vone ne det. Nje nga keta, vuajti per buken e gojes deri ne momentin e shuajtjes se jetes se tij, ndersa tjetri, ka humbur, pa nam e pa nishan. Nuk eshte marre kurre vesh se nga ka humbur, por dihet qe nje nate perpara se te zhdukej, fliste me vete gjate gjithe dites, i thoshte vetes se tij "Isha i detyruar, te lutem me kupto" "Une skisha faj" "Vetem une qe nuk kam bere gje" dhe gjera te tilla....

Kete ngjare ma kane treguar para disa ditesh, eshte nje histori rrenqethese, e dhimbshme, dhe njekohesisht e mistershme....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mau_kiko : 26-10-2009 mė 20:15
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •