Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360

A kane Shqiptaret dhe Kroatet te njejten origjine?

Bised me nje kroate, qe me la pershtypje, dhe te habitur.

Isha ne nje dazem ne NY USA (dazem amerikane) ne tavolinen ku isha une ishte nje cift kroat, nje turk, disa italiane. Ne diskutim e siper kroati thot qe shqiptaret dhe kroatet jan i njajti popull, pra kena prejardhje Ilire., une ithash po une e di sikur kroatet jan sllav, por ai kembnguli qe kroatet kan prejardhje Ilire si kur shqiptaret, dhe fillon te tregoj per luften midis kroatve dhe serbve, dhe qe shum kosovar luftuan bashke me kroatet kunder serbve,(kyt e dija pak a shum) nder ta tre oficera kosovar, te njoftur, gjithashtu dhe kroat ndihmuan ne luften e kosoves kunder serbve, (kyt nuk e dija).
    Ne fund te ksaj bisede me tha qe ne kroaci kemi nje thanje : Qe gjaku nuk eshte uje dhe sa do larg, gjaku gjakun e ndihmon, sa mund te jene te verteta kto.
    Disa her u ngrit nga vendi i tij dhe erdhi te fliste me mua, dhe ishte ne mosh,( 66 vjec), pra ai nuk pranoi se ishte sllav .
    A munet me me sqarua dikush, pershendetje.

i/e regjistruar Maska e Socio
    Anėtarėsuar
    28-12-2008
    Postime
    84
    'Freedom of conscience entails more dangers than authority and despotism'.

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Nje klienti im amerikan kur i thash se jam shqiptar my kthye me ngazellim duke me then se ishte kroat dhe filloj te me fliste per Iliret dhe se ishim te nje oprigjine. Nuk e di, por mbase Kroatet me te vertet besojne se jane me origjine Ilire....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2008
    Postime
    3
    Pa as nje dyshim Kroatet (emri persian eshte « Harvat ») jane me zanafill sllave. Slavet erdhen prej Asise se mesme (Medi, baktriane, Persi, etj) dhe shumica u vendos ne Balkan ne shekullin VII te eres sone. Pastaj u shperndane sidomos neper evrope te mesme edhe deri ne kufijt e Greqise (qe sulmuan per nje kohe te vogel) edhe brigjet e Baltikut. Kur emigruan ne juglindjen e Evopes Slavet gjeten ne vend nje popullsi thrako-iliriane qe u sulmua edhe u asimilua ngadale ngadale, koha mbas koha . Populsija slave ne fillim nuk ishin aq te shumte. Ishin fisa endacake te shkaperderdha ne krahina te ndryshme te Balkanit (Iliri, Dalmaci, Istri, Dardani, Thraki, Agriane, Triballi, Peoni, etj) : Kroatet afer detit adriatik, Slovenit ne veri te Balkanit, Serbet ku ndodhin edhe sot (me perjashtimin e Kosoves dmth Dardania e vjeter)…Sa per Bosniaket edhe Maqedonasit keto te dy popullsi jane dy dega qe rrjedhojne nga Serbet me nje ngjyrim per Maqedonasit qe jane te perzier me etnine bulgare. Ruset, Polonjest, Ukrenjanet, Lituanjanet, etj, jane ato Sllavet e pare qe mbeten ne veri te Balkanit edhe qe nuk zbriten ma poshte. Bulgaret (rrjedhin nga pertej malet e Uralit dhe krahinat kozake te Asise ) nuk jane me zanafill etnik sllav por kane miratuar gjuhen sllave. Hungarest (Arritur ne shekullin X pas krishtit) nuk jane sllav. Gjuha e tyra eshte me zanafill uralo-altaike si Finlandest edhe Estonjanet. E verteta eshte qe Kroatet jane Sllav edhe jo Ilire.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Shumica e kroateve jane me ORIGJINE SHQIPETARE,edhe ate 75 per qinde me siguri,ne kupetimin puro Shqipetare,mirepo atyne ju vjen marre te thone qe jane Shqipetare,prandaj thojne se jane ILIR,shume studius thojne qe jane te ardhun ,mirepo kure nuke dihet nga kane ardhun,jane 4 ose 5 teza mirepo teza se jane Ilir-Shqipetare ne qarqe te KROACISE,shume folet bile edhe nji studius para disa viteve ka thane,neqofse dikush ju thote se jeni SLLAv,mundeni me hedhun ne gjyq,ate njeri,per fyerje,sepse ne jemi KROAT-ILIR me prejardhje,gjuha ashte sllave mirepo ata jane ilir,dhe ate e kane vertetue shume studius Kroat dhe te huejt.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Alfeko,kroatet jane s(k)llave te ardhur mjaft vone ne Ilirik,mjafton te shohesh gjuhen e tyre,traditat etj

albania is the best Maska e ismani
    Anėtarėsuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    tetova
    Postime
    583
    edhe une e di ashtu
    100 vite shtet 100 VJET KRENARI 100 VITE SAKRIFIC TERE JETEN TE BASHKUM KOSOV ILIRD CAMERI MALSI

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Te vetme lidhje qe mbaj mend eshte ajo me kroatet e Dubrovnik .
    Tregti dhe ndihme reciproke midis marinarve shqiptar te Shkodres,Ulqinit,ku shum nga keta kan ndjekur shkoll marine ne Dubrovnik.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar mė parė nga BANISHED_ Lexo Postimin
    Alfeko,kroatet jane s(k)llave te ardhur mjaft vone ne Ilirik,mjafton te shohesh gjuhen e tyre,traditat etj
    Ashte ardhur koha per te tregue,se une nuke jame Alfeko,edhe mesou njihere e pergjithmone,se KROATET JANE ME PREJARDHJE ILIRE,te pelqeu ty, ose nuke te pelqeu,bile .ai ashte mendim i shume tudiuesve,me miliona njerez thone ashtu,e di shko ne KROACI dhe tregoju se nuke jane ILIR,edhe njihere une e kame emnin HOTELI,dhe me mose me quej Alfeko,se une nuke jame Alfeko,atyre qe sHKRIMET E MIJA I KANE NDRUE,PYETE vetevehten,se nke kame kohe te diskutoje me juve vetem ne KONTEXT,ma shume nuke me intereson,HYNE NE KULTURE SE AJO TE MUNGON,nuke jane kohnat e vjetra,kure bane me gishte dhe 25 vjet burg,ti je porsi ata ,une vetem sa dola prej ketije forumi,shkaqet i dini ma mire,mirepo une nuke deshiroje ti ceku,ani juve ha ha .

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    thjesht dhe shkurt kroatet si komb jane produkt i perzierjes te dy popujve: Pra atij ilir si popull autokton ,dhe nga tjeter, e atij sllav te ardhur ne keto hapsira duke fillar qe nga shekulli VII te eres sone.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •