Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e Saladin
    Anëtarësuar
    13-03-2007
    Postime
    39

Lubjanë: LDK-ja pritet të bëjë kthim të fuqishëm

Prishtina vazhdon të llogatitet bastion i LDK-së, parti e Presidentit aktual Fatmir Sejdiu dhe e liderit historik të shqiptarëve të Kosovës Ibrahim Rugova
    .
    Lubjanë, Për herë të parë pas shpalljes së pavarësisë, institucioneve të Kosovës u është besuar organizimi i zgjedhjeve, prandaj këto zgjedhje kanë specifikën e vet si kurrnjëherë më parë deri më tash, sepse sytë e tërë komunitetit ndërkombëtar janë drejtuar nga Kosova. Kështu thuhet në një analizë të Institutit për Studime të Lindjes së Mesme dhe të Ballkanit nga Lubjana. Pasi konstatohet se interesi i qytetarëve të Kosovës për të dalë në zgjedhje është në rënie, në këtë analizë theksohet se arsyet janë të shumta, nga shtyrja e vazhdueshme e statusit të pavarërisë, qëndrimi paternalist i UNMIK-ut ndaj qytetarëve dhe institucioneve të Kosovës, deri te puna e pamjaftueshme e qeverisë aktuale me të cilën nuk janë të kënaqur as shqiptarët as pjestërë minoriteteve. Qeveria e Kosovës nuk ka luftuar në mënyrë adekuate krimin e organizuar dhe korrupsionin, nuk është përmirësuar standardi jetësor, ndërsa shumica e mediave është nën kontrollin e qeverisë dhe partive politike, të drejtat themelore të njeriut janë në nivel të ulët veçanërisht kur bëhet fjalë për pjesëtarët e minoriteteve. "Njohja e ngadalshme e shtetësisë së Kosovës dhe veprimi joadekuat i qeverisë së Kosovës në drejtim të vazhdimit të procesit të njohjes ndërkombëtare ka krijuar një apati politike te trupi zgjedhor", nënvizohet në këtë analizë të institutit nga Lubjana. Në këtë analizë gjithashtu vihet në pah se lufta kryesore do të zhvillohet për kryeqytetin, Prishtinë, ku jetojnë një e katërta e qytetarëve të Kosovës. Prishtina llogatitet bastion i LDK-së, parti e Presidentit aktual Fatmir Sejdiu dhe e liderit historik të shqiptarëve të Kosovës Ibrahim Rugova. Ndërkaq për PDK-në thuhet se ka pasur mjaft probleme rreth nominimit të kandidatit për prefekt të Prishtinës, i cili do të përballej me prefektin e suksesshëm të nga radhët e LDK-së Isa Mustafa. Gjithashtu në këtë analizë përkujtohet se PDK është e interesuar për kreun e Prishtinës pas dy disfatave të njëpasnjëshme në zgjedhjet e kaluara lokale. Mundësitë e kandidatit aktual të PDK-së Astrit Saliu që të përballet me Isa Mustafën e LDK-së janë shumë të limituara, thuhet në këtë analizë dhe theksohet ai është i papërvojë dhe pa rezultate të veçanta në punën e tij të gjertanishme. Për kandidatët e tjerë thuhet se janë të panjohur për publikun e Prishtinës dhe të papërvjë për të udhëhequr me kryeqytetin. Instituti për Studime të Lindjes së Mesme dhe të Ballkanit nga Lubjana pret që LDK të bëjë një kthim të fuqishëm në komunat, qytetarët e të cilave tradiconalisht kanë mbështetur LDK-në, por që ajo i kishte humbur në zgjedhjet e 2007. Në Prizren, Mitrovicë, Pejë, Gjilan, pritet që në krye të këtyre qyteteve të vijnë kandidatët e LDK-së. Ndërkaq ndryshime më të vogla priten në zonat të cilat tradicionalisht mbështesin PDK-në në Drenisë, kurse AAK në Dukagjin. Por konstatohet se dalja e votuesve të zgjedhje do të ketë ndikim të madh në rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve por edhe në konsolodimin e demokracisë në Kosovë. Në pjesën e fundit të kësaj analize theksohet pakënaqësia dhe frustrimi i qartë i qytetarëve me udhëheqjen e shtetit nga ana e PDK-së. "Në nivelin lokal PDK përballet me skandalet për korrupsion ku dy prefektë të saj (Skënderaj dhe Kaçanik) ishin arrestuar për për shkak të aktiviteteve korruptive. Si pasojë e kësaj BE vendosi që të 'ngrijë' mjetet e BE për Skënderaj, ndërsa nuk merren masa serioze për eleminimin e korrupsionit", theksohet në këtë analizë. Gjithashtu thuhet se "PDK çdo ditë humb mbështetjen në nivel shteterëor. "Me gjasë për shkak të elementeve korruptive disa konzorciume të huaja për ndërtimin e termocetralit më të madh 'Kosova e re' kanë tërhequr ofertën. Pritej që ÇEZ-i çek tëë marrë projektin, por në të njëjtën kohë përfaqësuesi i ÇEZ-it në Kosovë është Bajram Rexhepi, prefektt aktual i Mitrovicës njeherësh edhe nënkryetar i PDK-së". Sipas analizës, edhe zyrtarët e tjerë të PDK-së janë akuzuar për pastrim parash.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    LDK.ja ka mbetur vetem parti e llapit dhe si rezultat duhet te zhbehet

E keni ndegjuar at thenjen e vjeter

Llapi tregtar drenica samar kosova hamar llapianet kan qene dhe jane bashkpuntore te fuqishem te serbise ..........

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga Saladin Lexo Postimin
    Prishtina vazhdon të llogatitet bastion i LDK-së, parti e Presidentit aktual Fatmir Sejdiu dhe e liderit historik të shqiptarëve të Kosovës Ibrahim Rugova
    .
    Lubjanë, Për herë të parë pas shpalljes së pavarësisë, institucioneve të Kosovës u është besuar organizimi i zgjedhjeve, prandaj këto zgjedhje kanë specifikën e vet si kurrnjëherë më parë deri më tash, sepse sytë e tërë komunitetit ndërkombëtar janë drejtuar nga Kosova. Kështu thuhet në një analizë të Institutit për Studime të Lindjes së Mesme dhe të Ballkanit nga Lubjana. Pasi konstatohet se interesi i qytetarëve të Kosovës për të dalë në zgjedhje është në rënie, në këtë analizë theksohet se arsyet janë të shumta, nga shtyrja e vazhdueshme e statusit të pavarërisë, qëndrimi paternalist i UNMIK-ut ndaj qytetarëve dhe institucioneve të Kosovës, deri te puna e pamjaftueshme e qeverisë aktuale me të cilën nuk janë të kënaqur as shqiptarët as pjestërë minoriteteve. Qeveria e Kosovës nuk ka luftuar në mënyrë adekuate krimin e organizuar dhe korrupsionin, nuk është përmirësuar standardi jetësor, ndërsa shumica e mediave është nën kontrollin e qeverisë dhe partive politike, të drejtat themelore të njeriut janë në nivel të ulët veçanërisht kur bëhet fjalë për pjesëtarët e minoriteteve. "Njohja e ngadalshme e shtetësisë së Kosovës dhe veprimi joadekuat i qeverisë së Kosovës në drejtim të vazhdimit të procesit të njohjes ndërkombëtare ka krijuar një apati politike te trupi zgjedhor", nënvizohet në këtë analizë të institutit nga Lubjana. Në këtë analizë gjithashtu vihet në pah se lufta kryesore do të zhvillohet për kryeqytetin, Prishtinë, ku jetojnë një e katërta e qytetarëve të Kosovës. Prishtina llogatitet bastion i LDK-së, parti e Presidentit aktual Fatmir Sejdiu dhe e liderit historik të shqiptarëve të Kosovës Ibrahim Rugova. Ndërkaq për PDK-në thuhet se ka pasur mjaft probleme rreth nominimit të kandidatit për prefekt të Prishtinës, i cili do të përballej me prefektin e suksesshëm të nga radhët e LDK-së Isa Mustafa. Gjithashtu në këtë analizë përkujtohet se PDK është e interesuar për kreun e Prishtinës pas dy disfatave të njëpasnjëshme në zgjedhjet e kaluara lokale. Mundësitë e kandidatit aktual të PDK-së Astrit Saliu që të përballet me Isa Mustafën e LDK-së janë shumë të limituara, thuhet në këtë analizë dhe theksohet ai është i papërvojë dhe pa rezultate të veçanta në punën e tij të gjertanishme. Për kandidatët e tjerë thuhet se janë të panjohur për publikun e Prishtinës dhe të papërvjë për të udhëhequr me kryeqytetin. Instituti për Studime të Lindjes së Mesme dhe të Ballkanit nga Lubjana pret që LDK të bëjë një kthim të fuqishëm në komunat, qytetarët e të cilave tradiconalisht kanë mbështetur LDK-në, por që ajo i kishte humbur në zgjedhjet e 2007. Në Prizren, Mitrovicë, Pejë, Gjilan, pritet që në krye të këtyre qyteteve të vijnë kandidatët e LDK-së. Ndërkaq ndryshime më të vogla priten në zonat të cilat tradicionalisht mbështesin PDK-në në Drenisë, kurse AAK në Dukagjin. Por konstatohet se dalja e votuesve të zgjedhje do të ketë ndikim të madh në rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve por edhe në konsolodimin e demokracisë në Kosovë. Në pjesën e fundit të kësaj analize theksohet pakënaqësia dhe frustrimi i qartë i qytetarëve me udhëheqjen e shtetit nga ana e PDK-së. "Në nivelin lokal PDK përballet me skandalet për korrupsion ku dy prefektë të saj (Skënderaj dhe Kaçanik) ishin arrestuar për për shkak të aktiviteteve korruptive. Si pasojë e kësaj BE vendosi që të 'ngrijë' mjetet e BE për Skënderaj, ndërsa nuk merren masa serioze për eleminimin e korrupsionit", theksohet në këtë analizë. Gjithashtu thuhet se "PDK çdo ditë humb mbështetjen në nivel shteterëor. "Me gjasë për shkak të elementeve korruptive disa konzorciume të huaja për ndërtimin e termocetralit më të madh 'Kosova e re' kanë tërhequr ofertën. Pritej që ÇEZ-i çek tëë marrë projektin, por në të njëjtën kohë përfaqësuesi i ÇEZ-it në Kosovë është Bajram Rexhepi, prefektt aktual i Mitrovicës njeherësh edhe nënkryetar i PDK-së". Sipas analizës, edhe zyrtarët e tjerë të PDK-së janë akuzuar për pastrim parash.
    Ta shofim tani edhe 1 muaj dit
    por une besoi thell se ne zgjedhjet e fundit LDK kishte 22% e tani sdo ta arri shifren as 20% ata jan klah plaken e kah shkoin per dit e ne shperberje
    antaret simpatizantet e saj ju kan shpernda ne disa parti
    si ne LDD AAK AKR etj e kan mbet vetem disa rreth Fatmir Sejdiut
    qe sisa me te drejt e quajn dega e PDK -se keta te Fatmirit
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin
    llapianet kan qene dhe jane bashkpuntore te fuqishem te serbise ..........
    Pse nuk thoishe keshtu kur Llapjanet me pushk ne dor e mronin Kosoven e Llapin ne kufi balit
    Por sigurisht ateher ke qen dikun ne ndonji metropol europian tuj pi kafe me ndonji shka te shkines e ste ka ra ndermend
    eh edhe ti nai thue vete shqiptar breee.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Pse nuk thoishe keshtu kur Llapjanet me pushk ne dor e mronin Kosoven e Llapin ne kufi balit
    Por sigurisht ateher ke qen dikun ne ndonji metropol europian tuj pi kafe me ndonji shka te shkines e ste ka ra ndermend
    eh edhe ti nai thue vete shqiptar breee.

Llapi ti edine ma mire se une sa llapian kan bashkpunuar dhe bashkpunoijn me serbine ti e dine se shumicen e tregtise ne kosove e bejn llapianet ti e din po ashtu se mbi 90 % te produkteve serbe ne kosove kane per titullar llapianet

Albikomerc
    Hysi group
    E te tjere

Ndersa sa i perket luftes eshte e vertet se une nuk kam luftuar per faktin se kam qen jasht kosoves por edhe kam qen i ri ne ate kohe llapi 19 vjeqare

i/e regjistruar Maska e Saladin
    Anëtarësuar
    13-03-2007
    Postime
    39
    Driflonit: per luften qe e kan bo llapjant e per tregtine qe e bojn llapjant ti munesh veq me ju mar lakmi, e sa per "titullarizmin per produkte te serrbis" ne secilin dyqan te kosoves i ki produktet e serrbis, ata qe kan dyqene neper krejt kosoven ishalla nuk jon llapjan, se masanej po me shtin me besu ne ate thanjen: si krejt dyjeja prej llapit.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Fitilin LDK-se ja ka ndeze Fatmir Sejdiu ky komuniste e Titiste, me thon te verteten Ldk ka vjedh por me mase,ndersa Pdk me shumice.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 16-10-2009 më 05:23

i/e regjistruar Maska e loveras
    Anëtarësuar
    18-03-2009
    Postime
    3
    LDK ne ecim perpara fitorja eshte e jona. Hashimi veq mund te pershendetet me karrigen qe e ka pas deri me tani

╔♥═╗╔╗
    ╚╗╔╝║║♥═╦╦╦═╗
    ╔╝╚╗♥╚╣║║║║╠╣
    ╚═♥╝╚═╩═╩♥╩═LDK

...........♥...♥
    ........♥.........♥
    .....♥...............♥
    ...♥....................♥
    ..♥......................♥
    .♥........................♥... ......♥....♥
    ♥.........................♥... ♥..............♥
    .♥.........................♥.. .................♥
    ..♥.........................♥. ...............♥
    ...♥.............*LDK*.......... ... ..♥
    .....♥................... .............♥
    ........♥..................... ......♥
    ...........♥.................. ....♥
    ...............♥.............. .♥
    ..................♥..........♥
    .....................♥.....♥
    ......................♥..♥
    ........................♥
    .......................♥
    Ndryshuar për herë të fundit nga loveras : 17-10-2009 më 04:11

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga loveras Lexo Postimin
    LDK ne ecim perpara fitorja eshte e jona. Hashimi veq mund te pershendetet me karrigen qe e ka pas deri me tani

╔♥═╗╔╗
    ╚╗╔╝║║♥═╦╦╦═╗
    ╔╝╚╗♥╚╣║║║║╠╣
    ╚═♥╝╚═╩═╩♥╩═LDK

...........♥...♥
    ........♥.........♥
    .....♥...............♥
    ...♥....................♥
    ..♥......................♥
    .♥........................♥... ......♥....♥
    ♥.........................♥... ♥..............♥
    .♥.........................♥.. .................♥
    ..♥.........................♥. ...............♥
    ...♥.............*LDK*.......... ... ..♥
    .....♥................... .............♥
    ........♥..................... ......♥
    ...........♥.................. ....♥
    ...............♥.............. .♥
    ..................♥..........♥
    .....................♥.....♥
    ......................♥..♥
    .......................♥
    loveras
    mire ti paske mendue por paske harrue se ldk-ja ska mbet asgje tjeter per pos nji deg e PDK-se te Hashimit

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin
    LDK.ja ka mbetur vetem parti e llapit dhe si rezultat duhet te zhbehet

E keni ndegjuar at thenjen e vjeter

Llapi tregtar drenica samar kosova hamar llapianet kan qene dhe jane bashkpuntore te fuqishem te serbise ..........
    Nuk ka qka i shtoi kesaj pajtohem plotesisht,edhe nga ana jon thon nje gje te till.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •