...o djal i mire,
.....muslimanet i bazojn mendimet e tyre tek kurani dhe hadithi, ne te cilin jepen pershkrime te ndryshme, dhe nga vet doktrina fetare i marin ato pershkrime si argumente ne kuptimin e fjales. Me kaq mbaron meselja.
Nese teje qe ke nje botekuptim tjeter ato pershrkime nuk te pelqejn, atehere eshte e drejta jote ta kesh ate pikepamje mbi ceshtjen, por nuk ke assesi te drejte ta kritikosh qendrimin e muslimaneve, edhe nese e kritikon ate, atehere duhet te kete ajo kritike nje baze te shendoshe arsyeje.....cila eshte ajo ???....arsyeja per monotonine tipike kishtare eshte me e nxjere pikepamjen tende (cila ish ajo e kishes mbi parajsen ???) mbi ate muslimane, qe keshtu me treguar njecfare epersie te njeres FE karshi tjetres.....thjesht, nje gare sportive !!!....qendrimi i islamit NUK NDRYSHON, as ai i kishes NUK NDRYSHON, andej mbetet puna e hapur, dhe cdo tentim per te depertuar me mendimin tend karshi tjetrit eshte thjesht i kote, kohe e humbur, art pa buke e kryp......
Te mencurit ne kete rast nuk miren as me fakte e as me thashetheme (edhe pse do isha kurioz te dija faktet mbi xhenetin qe e sheh kisha!!!) !!!, nje te perbashket kane qe te dy fete ne thelbin e tyre, e ajo ka te beje me perden e Zotit....kulmi i krijimit eshte qendrimi i krijeses para krijuesit kur ai do ta hjek perden dhe do te shihen "sy me sy"......visio beatifica.....
Eshte e kote te bisedohet mbi te mirat e xhenetit dhe formen e jetes ne te !!!.....sidoqofte, imgjinata jone nuk e arrin pasqyrimin fotografik te xhenetit....nese ka nje dobi nga kjo, atehere mesazhi qe qendron pas gjith kesaj....per te shijuar miresite e xhenetit, duhet te jesh njeri shembullore dhe me tiparet abosulte te miresises.....a je ti ki njeri ???.....thjesht duke u nis nga qellim i jot qe ke me temen, mund te thuash, se je ai njeri ???.....c'vlere ka njohuria mbi pikepamjen e islamit ndaj xhenetit ???, me ne fund edhe nese ja arrin qellimit, e ke shuar nje nevoje te pavlere per ekzistencen tende....ose i ke bind 10 maksuta e i ke hidheru 20 tjere.....ti fene tende, une fene time....keshtu i keshillon islami ithtaret e vet....dhe kjo eshte nje e vertete abosulte, nje FAKT, qe e verteton koha.....ne fakt muslimanit nuk i ka hijt asnjehere ne pune mendimi i te krishterit mbi fene islame......interesantja eshte ketu se i krishteri aman gjith energjine per te qendruar ne fene e vet e nxjer nga "kurreshtja" qe e ka per fene islame.....yeees super, xheneti jone eshte me i bindshem se xheneti i muslimaneve.......pra, do te mbetem kaurr se jam super njeshe e sportit karshi muslimanit......me nje fjale, une jam boss, ti je hic....e nese neser ndryshon havaja, do behem dicka tjeter.....keshtu jeni duke e shit fene e krishtere, o trim i jem i nderuar.....
tung
albanish by nature
Se pari mos shpif, sepse pervec se e genjen veten, si ben nder askujt. Askush nuk tha qe Zoti eshte i palevizshem e imobil, kthehu dhe lexo se cfar thot ky bashkmurgu yt, mesia, duke na pershkruar parajsen si nje vend ku njeriu do te qendroj pergjithmon ne meditim, pra sy-mbyllur e imobil.
Nje jet pa-mbarim, duke medituar ? Kush eshte ai i cili e deshiron nje parajs te till ?! Un s'dua ta fyej askend ne besim, por hapesi i temes i cili ka dashur qe te na provokon, po i bie si rrufe hundeve tani, sepse kemi perplasje te dy koncepteve te parajsės !
Ju ne parajsėn e muslimaneve nuk shihni asgje tjeter perpos Hyrijėve, shėrbėtoreve te krijuara per banoret e xhennetit, por kjo e mir, nuk limitohėt vetėm me kaq !... parajsa eshte shume me e bukur se c'mund ta imagjinojn te gjitha mendjet njerzore ! Dhe me e perparuar se te gjitha teknologjit e te gjitha boterve ! Aty nuk ka lodhje, s'ka semundje, s'ka stres e mėrzi, s'ka monotoni ! Por ka paqe, mirėsi, argetim e dashuri !
Un e kuptoj qe koncepti i hyrijėve mund ti shokon beqarėt e radikalizuar si puna e prifterinjeve, por ne Islam, besojm se Burri eshte krijuar per Gruan, dhe s'ka kurrfar mekati nese martohėsh, krijon familje dhe predikon fejėn !
....roli,
....ti e din se une nuk kam senze poeti.....dhe e din se jam teper objektiv dhe realist....pra, nuk me hijn ne pune hyryjet e xhenetit, mjaft me can kryt nuhica.....nese kam fatin dhe Allahu me gradon me xhenet, edhe atje kisha deshire te mbetem inxhinjer qe te ndertoja pallate......
tung
albanish by nature
...per tipa si ai shoku qe e perdredhi eshte paksa nencmim titulli "serboturk".....me i qelluar do te ish "antikrishti nga thellesia e xhehenemit"....bile, edhe kjo do te me nencmonte pakez, amen, eshte shume me nder i madh se "serboturk"....kurse nderi me i madh do te ish ne fakt injorimi, ketu e ke qelluar.....
tungi
albanish by nature
...ma ka zene qerrja bishtin me ca zombie.....!
Reagimi im??!...ahahahahahahah....a mund te "reagosh" ndaj nje jevgu qe te therret "jevg"??!!.....taliban eshte ne kete rast nje alegorie bukur e qelluar nga ana ime, ku nga reagimi yt shihet bukur e qarte se te ka prek mu aty ku duhet !!!
A ishte alegorik edhe krenimi me Gjergj Kastriotin "iliridas"?!!
A u krenove ne Gjergjin, Tunxh??! (kujdes se turqit te pergjojne...)![]()
Jarigas
Krijoni Kontakt