Po, dhe mund te lutemi, vetem se kemi nje problem te vogel
Ne te krishteret e kemi zakon qe te lutemi ne emrin e Krishtit. Do ta pranonte nje musliman kete?![]()
Po, dhe mund te lutemi, vetem se kemi nje problem te vogel
Ne te krishteret e kemi zakon qe te lutemi ne emrin e Krishtit. Do ta pranonte nje musliman kete?![]()
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
O ZOTI IM!
O Zot, mos mė bė kasap, qė prenė “qengja”, e as dele qė e presin “kasapėt”!
O Zot, mė ndihmo ta them fjalėn e vėrtetė para tė fuqishmėve dhe mė ndihmo qė tė mos e them tė pavėrtetėn pėr t’i fituar duartrokitjet e tė dobėtėve!
O Zot, nė mė japish pasuri, mos ma merr lumturinė, e nė mė japish fuqi, mos ma merr mendjen!
O Zot, kur tė mė dhurosh sukses, mos ma merr lumturinė time, e kur tė mė dhurosh modesti, mos ma merr krenarinė me karakterin tim!
O Zot, mė ndihmo ta shoh anėn tjetėr tė pamjes dhe mos mė lejo t’i akuzoj kundėrshtarėt e mi se janė tradhtarė, pėr shkak se mė kundėrshtojnė nė mendim!
O Zot, mė mėso t’i dua njerėzit ashtu siē e dua veten dhe mė mėso ta gjykoj veten ashtu siē i gjykoj njerėzit!
O Zot, mos lejo tė prekem me arrogancė kur kam sukses dhe mos lejo tė prekem me pesimizėm kur dėshtoj, por mė pėrkujto gjithherė se dėshtimi ėshtė pėrvojė qė i paraprinė suksesit!
O Zot, mė mėso se toleranca ėshtė niveli mė i lartė i forcės, kurse dėshira pėr hakmarrje ėshtė aspekti i parė i dobėsisė!
O Zot, nėse mė zhvesh nga pasuria, ma lė shpresėn, nėse mė zhvesh nga suksesi ma lė fuqinė e kėmbėnguljes derisa tė triumfoj kundėr dėshtimit, e nėse mė zhvesh nga shėndeti, ma lė dhuntinė e besimit!
O Zot, nėse bėj keq ndaj njerėzve, mė jep forcėn e kėrkimfaljes, e nėse ndaj meje bėjnė keq njerėzit, mė jep forcėn e faljes dhe tolerancės!
O Zot, nėse unė tė harroj Ty, mos mė harro Ti mua!
Kjo eshte nje lutje Islame, por nese nuk eshte pengese per ju te krishteret, atehere mund t'i thuani edhe ju AMIN!
Normal qe jo, po te thot ndonje musliman ashtu ben mekat ne fen e vet edhe mendoj qe tema eshte palidhje sepse nje musliman dhe krishter te luteshin se bashku apo lutje te peraferta feja krishtere apo islame do ishte e pakuptim!Po, dhe mund te lutemi, vetem se kemi nje problem te vogel
Ne te krishteret e kemi zakon qe te lutemi ne emrin e Krishtit. Do ta pranonte nje musliman kete?
Me mire eshte ta duam njeri tjetrin pa dallime
anyway gzuar krishtlindjet edhe vitin i ri
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gordon Freeman : 31-12-2009 mė 15:46
Per mendimin tim, kjo lutje shpreh urtesine e jetes ne besim. Nuk mendoj se ka ndonje ndryshim nga filozofia e krishtere e jetes.Postuar mė parė nga uvejsa
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
I the Amin?
Eshte nga lutjet me te bukura qe kam pare, e qe kane te bejne me jeten e kesaj bote.
Une i ve dhjete hartimit mistik , me naivitetin e shkolles fillore .
Ps Urime Uvejsa qe nuk ke futur barbarizma arabe ne hartim sepse do te kisha ulur ndonje note .
Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.
O Hyji!
O Hyji, ti qe denjesine e natyres njerezore
e trajtove mrekullisht,
dhe mrekullisht e perterive,
bej, po te lutemi,
te behemi pjesetare te hyjnise se Jezu Krishtit,
i cili u denjua te marre pjese ne natyren tone njerezore.
Amen.
NGA LITURGJIA.
Torrkerry
Ej, po nqs do presupozojme nje pozite te tille ku nje musliman dhe nje i krishtere do luten sebashku me lutje te pranuara ndersjelltesisht, lutja qe sjell ti Torrkerry nuk eshte e tille, sepse bie ndesh me besimin musliman.
Une, si i krishtere, ne raste te tilla do paraqesja si lutje, qe mund te pranohen si nga nje musliman edhe nga nje i krishtere, psalmet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 02-01-2010 mė 07:10
Krijoni Kontakt