A thua se me qene mysliman i vertete duhet me u bere arab i vertete.....te lumte franco-turku....kemi nevoje te perterijme pak vlerat arabe ne Shqiperi, pasi po i leme pak pasdore.....te gjithe me emra arab, keshtu qe kut te takosh nje shqiptar ta dallosh direkt prej emrit se ēfare feje ka.......emrat shqip t'ja leme te krishtereve apo qafirave........sa atdhetar qe me je...te lumte....
Edhe ti jarigas qeke musliman????
atdhetarizmi nuk shihet me inoranceka emra arab shume te bukur me kuptime edhe me te bukura qe sot perdoren shume edhe ne vendet e krishtera. Mos harro se atdhetarizmi nuk ka ngelur per tu pare te emrat por te ajo cfare ben ti per atdheun...nese ti vec shkruan e llomotit qenke per tu nderuar me cmim nderi
(bir selman i nenes )
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Ti Mau-Mau-kiko, se paske lexuar mesazhin e hapjes.......me duket se aty thuhet se myslimani i vertete kur i lind femija, hap Kuranin dhe i ve emer femiis......kurse ti gjoja i zgjuar don te kthesh rrjedhen e debatit, dhe ne vend qe te flasim per islamizem te lidhur me arabizimin e myslimaneve, po don te flasesh per atdhetarine e lidhur tek emrat..!!!!!!
Ka emra shume te bukur arab, persian, gjerman, anglez, italian, etj.....por ma ha mendja qe per shqiptarin me te bukrit jane ata te gjuhes se nenes......arabishtja ne krahasim me shqipen, eshte nje gjuhe teper e vrazhde e grykore, dhe vetem fetarizimi i gjykimit mund te te ēoje ne nje vleresim tjeter......
Atdhetarizmi nuk shihet me injorance, po shume bukur e the..........por nese per injorance nenkupton te qenit jashte islamit, je plotesisht gabim dhe antiatdhetar.....
Te jesh atdhetar do te thote te ruash gjuhen, doket dhe zakonet e nenes, dhe ti zhvillosh ato me tej, drejt shkelqimit te vendit tend, ne radhe me vendet e tjera......
Mendoje pak nje Shqiperi ku te takoje njerez me emra vetem arabe apo turq......a te te dukej vetja akoma shqiptar????
P.S...e thuaj edhe Gostivarit, se une jam me fe Shqiptar....... me besim te krishtere..
Ti jargas pa merak per mua lale, se i lexoj me vemendje te gjitha postimet qe behen ne nje teme.
kurse ti mos luaj rolin e budallait! Cfare eshte kjo "don te kthesh rrjedhen e debatit"??? hajde mendje hajde......kurse ti gjoja i zgjuar don te kthesh rrjedhen e debatit, dhe ne vend qe te flasim per islamizem te lidhur me arabizimin e myslimaneve, po don te flasesh per atdhetarine e lidhur tek emrat..!!!!!!
tema more jargas, eshte per emrat, dhe ceshtja qe ti shtrove (po ta kujtoj nqs e ke harruar) ishte qe te jesht atdhetar ti vesndosesh femijes emer shqiptar.
Per Shqiptarin, emri me i bukur eshte ai qe zgjedh vete shqiptari. Ka qef emrin, ka qef emrin Hasan, vendos emrin hasan, ka qef emrin Kristi, vendos emrin Kristi, ka qef emrin Altini, e vendos Altini.Ka emra shume te bukur arab, persian, gjerman, anglez, italian, etj.....por ma ha mendja qe per shqiptarin me te bukrit jane ata te gjuhes se nenes
nuk e di a me kuptove
kjo varet nga kendveshtrimi. Ty mund te te pelqej bananja, mua me pelqen pjeshka. Ty te duket si gjuhe teper e vrazhde dhe grykore, dikujt tjeter mund ti duket siku tingellon me embel. Pastaj, mos bej krahasime te kota, me gjuhen amtare me nje gjuhe tjeter.......arabishtja ne krahasim me shqipen, eshte nje gjuhe teper e vrazhde e grykore, dhe vetem fetarizimi i gjykimit mund te te ēoje ne nje vleresim tjeter......
Me gjej vetem nje shprehje ne ato 4 fjali qe kam shkruar qe te tregoj qe kam nenkuptuar kete qe thua ti. Une desha te them qe injorant eshte ai i cili ngaterron fene me dashurine e atdheut. Shume mire nje besimtar musliman ose katolik mund te jete 100 here me shume besimtar se dikush i cili llomotit neper forum per pune atdhetarie dhe qe shan nje fe, ok?Atdhetarizmi nuk shihet me injorance, po shume bukur e the..........por nese per injorance nenkupton te qenit jashte islamit, je plotesisht gabim dhe antiatdhetar.....
Te pakten nje fjali e ke shkrujt tamam. Kete gje mund ta besh edhe duke ndjekur besimin tend fetar. Mos harro, besimi eshte nje ndjenje e brendshme, dhe nuk te cenon ne detyrat qe ke si shqiptarTe jesh atdhetar do te thote te ruash gjuhen, doket dhe zakonet e nenes, dhe ti zhvillosh ato me tej, drejt shkelqimit te vendit tend, ne radhe me vendet e tjera......
Nuk te ben emri me shume shqiptar apo jo. Ti mund ta kesh emrin Alban dhe je tradhetar i vendit tend, nderkoh qe njeri qe e ka Muhamed e do vendin e tij dhe lufton per te. Kjo qe thua ti eshte ta paragjykosh njeriun nga pamja e jashtme.Mendoje pak nje Shqiperi ku te takoje njerez me emra vetem arabe apo turq......a te te dukej vetja akoma shqiptar????
hajde mos shkruaj budallalliqe te tilla me, dakord?P.S...e thuaj edhe Gostivarit, se une jam me fe Shqiptar....... me besim te krishtere..
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Krijoni Kontakt