Enzo Traverso
Paul Celan dhe
poezia e shkatėrrimit
perkthyer nga.........................
Enzo Traverso
Paul Celan dhe
poezia e shkatėrrimit
perkthyer nga.........................
...Dhe nata u nda ne mes...
Diana Ēuli
Roman kryesisht per jeten para 1991-shit, per ngjarjet e 1991 dhe pres (se kam lexuar ende deri ne fund) diēka per pasigurine ne fillimet e nje sistemi te ri...
Flet per jete te shkaterruara nga Komunizmi, te kalbura burgjeve, te tretura ne varre pa emer... Shkruan per jetet e dhjamosura nga rehatia te atyre lart, per luften e klasave, per luften per pushtet...
Endrra dhe dashuri teper te vonuara ose te shuara fare...
Nje ure e vogel lidhese qe kalon mbi lumin ndares te 1991.
Ndonjehere ngaqe kalon nga nje jete tek nje tjeter, hidhet nga nje ngjarje tek tjetra romani seshte shume i rrjedhshem(280 faqe jane mbarojne shpejt), por autorja, si femer qe eshte, te ben ti perjetosh ndjenjat qe pershkruan....
Po pati mundesi jepni nje pershkrim te shkurter te librit qe po lexoni. Filani po lexoka X Liber, nuk thote asgje me teper se filani po lexoka liber nese nuk dime diēka per X Liber. Ndersa po te thoni sado shkurt se per ēfare ben fjale X Liber dhe/ose ēfare (s)ju pelqen ne te, mund te mesojme diēka edhe per Filaninedhe per Librin X.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Po tu them se jam duke lexuar veprat e xhaxhit ENVER__HOXHES do merziteni ju![]()
Duaje ate qe ke dhe jo ate qe do kesh
Albi
- Dr.Marķa Rosa Menocal
¤¤ The Ornament of the World:
How Muslims, Jews, and Christians
Created a Culture of Tolerance in Medieval Spain ¤¤
Shėnim:
Marķa Rosa Menocal ; PhD nga University of Pennsylvania dhe tani Profesoreshė nė Yale University.
Umberto Eco,
Emri i Trendafilit
Forma qe i vishet Levizjes nuk eshte burgu por lekura e mendimit....
Postuar mė parė nga Eagle
(te njejtin mendim kam edhe une).... Sa per veroniken, alkimistin dhe "ne breg te lumit piedra u ula dhe qava" me kane pelqyer mjaft.
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Passion's Sprintime - Lauren Wilde
`Alkimisti` me pelqeu...Shume i vecante..per shume veta;mesa e kam diskutuar,me i bukuri i Coelho-s;larg veprave me te fundit qe jane deri diku komerciale..
Tani ndonjeher kur gjej pak kohe lexoj noj faqe nga `Bijte e Nilit`..per ato qe vdesin per aventurat..![]()
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Larg dhe prane Shqiperis - Ekrem Bardha
Tani po lexoj librin "Mesazh ne shishe" ......nje nder librat qe me ka pelqyer se tepermi eshte "Kodi da Vinci" i Dan Brown.......urime per temen dhe lexim te kendshem atyre qe kan libra neper duar !!!
Sometimes it's the smallest decisions that can change your life forever.
Krijoni Kontakt