24 Ore Nga Jeta E Nje Gruaje, Leporela...Postuar mė parė nga FLOWER
Sapo kam filluar te lexoj - Big Lies: The Right-Wing Propaganda Machine and How It Distorts the Truth --- Joe Conason.
Interesant.
24 Ore Nga Jeta E Nje Gruaje, Leporela...Postuar mė parė nga FLOWER
Sapo kam filluar te lexoj - Big Lies: The Right-Wing Propaganda Machine and How It Distorts the Truth --- Joe Conason.
Interesant.
Ben fshatari jeten e vet te qete, merret me punet e tij te thjeshta, kur papritur, nje mengjes te mrekullueshem, ne te aguar, shfaqet para tij, midis shkurreve te sperkatura nga vesa, nje vajze e vogel kokeverdhe, kokete dhe enigmatike. Fshatari i shkrete pulit syte, ndien nje lumturi te patreguar, te ardhur me kaq vonese, dhe nuk guxon te thote nje fjale apo te beje nje perpjekje per ta prekur me dore. Cdo dite e me shume shtohet meraku i tij, qe ia rremben qetesine si me dore e ia mbush shpirtin plot vrer edhe nje njeriu si ai, qe ne kohen e vet pat udhetuar ne detra te larget, pat perballuar per net te tera sulmet e te huajve dhe zjarrin e artilerise se Makenzenit. Mirepo ne keto gjera nuk te bejne derman as vitet e as mustaqet e medha.
Vetem ne ndonje rast te rralle, kur nepermjet avullit te kazanit te rakise fillojne te lindin kujtimet per gjene me te shtrenjte qe ka njeriu, ate gje qe ai e ka humbur pergjithmone, perseri shfaqet ajo, e sperkatur me vesen e perjetshme te rinise dhe pikerisht atehere rrokulliset nga syri nje lot feminor qe nuk i shkon fare fytyres se ashper e serioze te nje muzhiku.
...
...
...
E lezetshme. Vuajtjet e dashurise nga Branko Ēopiē
... njera pjese e revistes nr.2 Bota Letrare, botim i Lidhjes se Shkrimtareve dhe Artisteve te Shqiperise. Se nga e rremova. Reviste shume e mire.
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Po rilexoj Kodi da Vinci.
Dito.
Martin Heidegger shkruar nga George Steiner
A Walk To Remember - Nicholas Sparks![]()
Sapo mbarova The Greatest Generation prej Tom Brokaw. Tash kam n'dore American Caesar prej William Manchester.
Defend the second amendment
Kam filluar librin e Mehmet Elezit "Kalendari i Noes".
-i vdekuri rrefehet, nuk din te genjeje
-varrimi me i kobshem per nje komb eshte varrimi i shtatoreve te tij.
-midis te marreve i mencuri vleresohet pa mend.
-rasti eshte nje zotni i rendee troket vetem nje here ne dere.
-ndaluni te dy varre krah per krah.Ne njerin fle Engjelli, Qoftelargu ne tjetrin.Por lulet mbi krye njesojn i kane.Edhe mbishkrimet me levdata.Ne mos i paste Qoftelargu me te larta.
te shkeputura nga libri i lartpermendur.
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
Me ra ne dore libri Theages, Platon.
Dito.
Momentalisht jam duke e lexuar vepren "Manon Lesko"-F.Prevost.
Eshte veper fantastike, nje nder me atraktivet qe kam lexuar der me sot..
Kam shkruar vetem ca vargje ne lidhje me kete veper e qe do ua postoj me poshte.Manoni dhe i dashuri i saj(vete autori) kalojne neper ujrat me te veshtira te jetes. Manoni prej nje femreje perplot butesi transformohet ne nje prostitute qe i rrjep te pasurit e Parisit dhe then zemeren e te dashurit i cili deri ne vdekje nuk heq dore nga ajo..
Eshte interesante se ne perfundimine vepres kur Manoni vendos te vdes dhe ashtu ben, burri i saj hap nje varr te thelle per te mihur dhe veten bashk me te por e shpeton miku me i ngushte.
Ja poezia qe je kushtova (ashtu kot u inspirova)
Asaj tė padefinuarės
Dashuria nuk ėshtė njė e prekur nė qafė,
dashuria nuk ėshtė njė e puthur plot afsh nė buzė,
dashurija nuk ėshtė njė natė e pėrkryer nė shtrat .
Ajo ėshtė vlera e jetės sate,
ajo ėshtė ajri qė ti thith pėr tė mbijetuar,
ėshtė arsya pėr tė cilėn jeton dhe
ėshtė sakrifica qė dikujt ia dhuron.
Dashurija e vėrtetė qė tė shtrėngon shpirtin
dhe tė shkakton ngritje tė tensionit
nuk vdes lehtė.
As tradhėtia,
as largėsija,
as mbyllja nė vetėvete
nuk mund ta shuaj atė.
Pėr tė do tė jesh nė gjendje
ta shuash dritėn e jetės sate
pėr tė ndezur dritėn
e personit qė ta dhuron atė bukuri shpirtėrore.
Pėr tė do tė jesh nė gjendje
me mjeshtri tė ikėsh nga [do situatė e vėshtirė
dhe ta mihėsh atė nė varr
pėr tė qėndruar gjithmonė e pavdekshme,
qė as edhe kafshėt pas vdekjes oficiale
tė mos ken mundėsinė ta pėrtypin nėpėr dhėmbė.
Dashuria jeton ne poezi
te verteten gjeje rrugeve
824+ flete te HISTORY OF ART, nga H. W. Janson, 3rd ed.. E mora per stilin Barok dhe neoklasicizmin, qe bashke s'mund te jene me shume se 50 faqe nga libri. Cfare committment-i vetem ta ngresh e ta marresh ne shtepi, pa le me ta lexosh. Kjo dashka valixhen e vet.
Krijoni Kontakt