Pas ketij libri dua te lexoj nje liber qe ka te beje me "Agrikultura shkenca dhe prodhimi".
Pas ketij libri dua te lexoj nje liber qe ka te beje me "Agrikultura shkenca dhe prodhimi".
Dino Buxati, GRUAJA ME FLATRA dhe KOLOMBREJA.
Rudina Xhunga, PREJA E NJE MARTESE TE LODHUR.
Visar Zhiti, KUJTESA E AJRIT dhe FUNERALI I PAFUNDME.
etj...
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Mother, Madonna, Whore: The Idealization and Denigration of Motherhood
by Estela V. Welldon
Nje liber ne lidhje me pskoanalizen. Intersant, megjithese flet per raste ekstreme te cilat mund te hasen rrale, shume rralle. Ua keshilloj atyre qe mund t'u pelqeje psikologjia...
Thuaje te verteten; le te largohen prej teje te poshtrit.
French Silk e autores Sandra Brown, sa e kam filluar.
Une tani jam duke lexuar librin << Sikur Te Isha Djale >>
Eshte nje liber shume i bukur dhe pse nuk lexoi shume libra shqip...me te vertet eshte nje roman shume i bukur ??? nejse nuk gaboi eshte e vertet kjo qe ka ndodh ???
~~~ po ju tregoj pak nga ky roman ~~~
Ishte nje goce 17 vjecare dhe asaj nena i ka vdekur kurr ka qene ne moshen 4 vjecare ...tani kjo vajze dashurohet me nje djale aman babai i saj nuk e lejon qe te martohet me kete djalin ...ajo dhe djali iken per ne tirane me shku per ne itali per nje jet me te mire....policia i ze...dhe ai djali shkone ne burg....derisa ajo ishte shume smut dhe babai i saj e marton me nje 43 vjecar man qe nuk e don...ajo martohet dhe vdes...nejse nuk jua kam treguar krejt...sepse po behem gati per te fjetur...aman me te vertet eshte nje roman shume i bukur.....shpresoj ta keni lexu..
PS: eshte teper i dhimbshem dhe une qava,...nese nuk e keni lexuar akoma, jua keshilloj qe ta lexoni !!!!!
~~~~~~~~~ ju pershendes dhe kalofshi super ~~~~~~~~~~~~~~~
*** me respekt ...selina_21 ***
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 30-07-2004 mė 22:12
patjeter e doje ne shqip? e rigjete?Postuar mė parė nga macia_blu
me ka marre malli per ato ndjenja..ti rijetoj tek dikush tjeter istead of me,me me, all the time
Patrik Zyskind, PARFUMI
Mbarova dhe Nabokov's LOLITA pak me pare... po i thith librat brenda 2 diteve, nga merzia.
Bleva 1 liber me te gjitha veprat e Migjenit dhe po e lexoj (proza, poezi, etj.), si edhe Franz Kafka's TREGIME TE ZGJEDHURA.
-----------
Per librin e Rudina Xhunges... shume i bezdisshem. Kishte shume clichés, i pabesueshem, edhe pse historia/plot kishte potencial te ishte interesant.
FUNERAL I PAFUNDME... ma sugjeroi macja, dhe e mora me mendimin se ajo po ekzagjeronte. E fillova me frike, (c'ti thuaja nqs nuk do me pelqente fare? apo nuk e kishte me aq shume qejf ajo... lol) por pasi e mbarova, mora fryme e qete qe s'do i genjeja sepse me pelqeu. Nje popull i tere duke mbajtur mbi supe nje te vdekur dhe nuk dine ku ta varrosin. (Si s'me shkoi mua nder mend?) Ecin, e ecin pa ndalim. Ne fillim, vijne nga deshira ose kurioziteti, por pastaj rrijne nga frika. Funerali behet nje detyrim per ta. Secila faqe ka te pakten 1 simbolizem. Ata qe pelqejne politiken besoj se do ta pelqejne kete liber pasi ka shume referenca ndaj politikes, por nuk eshte nje liber qe vetem nje tip spektatoresh (politics maniacs) do ta pelqejne.
LOLITA... mezi e shtyva; s'me terhoqi. Pse u be kaq shume buje per te? C'i tregon shoqerise? Qe te kene kujdes nga perverts?![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 03-08-2004 mė 06:40
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
ma solli dkush pavionin mua? po pres une !
Ndersa per funeralin , jam kaq e lumtur qe ti nuk the dot "qe macia nuk iishte te drejte" per funeralin. Po keshtu per rudina xhugen..... ajo me trishton me ate roman dhe sidomos kur duan me zor ta quajne romanin bashkekohore shqip.
nejse.... me kete rast , leila .... shiko edhe per "pavionin e kancerozve" ,nuk e di pse me ka ardhur nje bindje dhe nevoje ta rilexoj. Po ta kem mund te mos e lexoj...po ama dua ta kem ...tani besoj se do e rilexoj me qejf te madh ... so sillma!
E ka lexuar gje kush romanin "Shkretetira e Tatareve" nga Dino Bucati?
![]()
"Kur te vdes te gjithe do te thone 'E kam njohur',
Por ah, e verteta eshte se kurre askush nuk me ka pare"
sot fillova te lexoj nje liber shume te bukur qe titullohet SHOQERIA KOZMIKE (la societa cosmica)Postuar mė parė nga Estella
eshte vertet i bukur shume , dhe mund te them se ndoshta eshte libri me i bukur qe kam blere ne itali keto kohet e fundit
Krijoni Kontakt