Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    -
    Anëtarësuar
    15-08-2009
    Vendndodhja
    Graz
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    barcelonisti :

Besimi tënd mbaje për veti,mua më intereson nëse dikush bën islam (shpreh besim) ose bën kufr (shpreh pabesi).Sepse nëse dikush shpreh mosbesim,na duhet tja mësojmë besimin,kurse nëse diksuh shpreh besim atëher ai meriton të quhet musliman dhe gëzon statut të lartë te Allahu.
    Kurse tani un gjykoj me mosbesim mbi secilin,përveç atyre që shprehin besimin haptazi dhe kjo është nji rregull sherijatike e gjithditur nga fakihët musliman.
    ti gjykove besimin tim, qe nuk ke fare te drejt, dhe me thua qe kam bere kufer, prap nuk ke te drejt

Nëse ke mësuar diçka për islamin atëherë duhesh të dishë se sot ka me qindra sekte dhe nënsekte në islam.
    per kete arsy thash se nuk eshte e nevojshme permendja e tyre

Kushti i parë është që duhet TË DIN SHEHADETIN DHE KUSHTET E TIJ (kjo don të thotë që nëse edhe nuk i din pasi që shumica janë kësisoj,atëherë më së paku nëse nuk i din nuk guxon të bie në kundërshtim ose ti mohon ato).
    Kushti i dytë është që PATJETËR TA REALIZON TEUHIDIN (shehadetin) më së paku me veprat e zemrës,kurse njeriu është mëkatar nëse nuk i realizon haptazi përveç nëse është ishtypur (mustadafin-që nuk guxon ta shprehë besimin haptazi sepse është i dhunuar fizikisht)
    Dhe kushti i tretë të bën namaz dhe të pranon çdo obligim fetar duke mos ju kundërvënë qoft nga mendjemadhësia,zilia,pozita,inati,kryeneqësia..etj
    kjo do te thote qe duhet te besosh ne All-llah dhe ne te derguarin e tij qe te jesh musliman
    e pastaj vine obligimet e tjera te cilat te bejne musliman te vertet
    por per mos permbushjen e tyre, nuk do te thote se nuk je musliman
    I'm MUSLIM and I'm proud

ALLAHU i shtoft muslimant ne mbare boten

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga gent001 Lexo Postimin
    ALLAHU i shtoft muslimant ne mbare boten
    Nuk ka shume rendesi numri, por sa vertet jetojne jeten si te tille. Jo te gjithe ata qe pretendojne se jane musliman, jane musliman besimtar.
    Feelings change - memories don't.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    ALLAHU ju shtoft besimin shqiptarve te sinqert musliman, kurse pakicat i drejtoft ne rrug te vertet,

AMIN.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •