Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Tek ne njerezit pergjigjen per perkatesine fetare sipas qejfit, prandaj do ishte me mire nje quiz i fshehte, per te treguar Fe-ne e vertete te ciles i perkasin... si tip votimi me pak fjale, sepse me gjithe keto predikime qe po bejne Fe-te ne Shqiperi ka shume konvertime e pak identitet fetar, pasi emri e rregjistrimi ne baze te familjes jane ndryshe e ajo cfare ndjek i riu eshte plotesisht ndryshe.
    La vita è bella...

Happy Maska e milanistja_el
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    ne krahet e dashurise... por me mendje ne Elbasanin tim te dashur...
    Postime
    2,065
    Per mua ia kane fut kot statistikave.

70% e popullsise eshte ateiste... as do t'ia dij fare per kisha e xhamia

30% e popullsise jane ata qe besojne ne Zot (mysliman, ortodoks, katolik... dhe sektet e tjera fetare).

Cfare vlere ka te jesh mysliman, katolik, ortodoks etj etj kur s'i shifni asnjehere deren xhamise apo kishes???
    Mysliman, katolik e ortodoks duhet te jesh perdite jo per dite festash, per te ngrene mish qingji e per te mos shkuar ne pune...
    Mos ua bej te tjereve ç'ka s'do te doje qe te tjeret te ta benin ty...

E Humbur Maska e elsaa
    Anëtarësuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Edhe une ashtu them .

Une me duket se hyj tek 70% -shi . Ka shume gjasa .
    Burrat Udhëheqin Botën, Ndërsa Gratë Udhëheqin Burrat

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Turpi me i madh i qeverise dhe qe tregon nje neglizhim shum trashanik eshte se ne Shqiptaret akoma nuk dijme numrin total te qytetareve qe jetojne brenda perbrenda Shqiperise e jo me te dijme se kush na qenka musliman e kush katolik.

rregjistrimi i popullsise dhe adresave eshte e domosdoshme dhe vendet ne boten e 3 kto i kan te sakta.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    edhe shiko se sa po i kthehen islamit me shpejtesine e drites.le te palsin keta te tjeret.

-
    Anëtarësuar
    15-08-2009
    Vendndodhja
    Graz
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga milanistja_el Lexo Postimin
    Per mua ia kane fut kot statistikave.

70% e popullsise eshte ateiste... as do t'ia dij fare per kisha e xhamia

30% e popullsise jane ata qe besojne ne Zot (mysliman, ortodoks, katolik... dhe sektet e tjera fetare).

Cfare vlere ka te jesh mysliman, katolik, ortodoks etj etj kur s'i shifni asnjehere deren xhamise apo kishes???
    Mysliman, katolik e ortodoks duhet te jesh perdite jo per dite festash, per te ngrene mish qingji e per te mos shkuar ne pune...
    ku i sheh ti keto shifra!!
    studimi tregon qart ne shqipri jan 80%, musliman ne kosov jan mbi 95%, ne vendet e tjera si ne kosoven lindore, ne pjes te maqedonis etj etj aty jan pothuajse te gjithe musliman.
    nuk eshte nevoja te flesh ne xhami qe te jesh musliman, mjafton te besosh ne Zotin qe na ka krijuar dhe ne te derguarin e tij.
    I'm MUSLIM and I'm proud

Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Një studim i pabotuar më parë, i cili identifikon përkatësinë fetare, sugjeron se muslimanët përbëjnë vetëm nën 80% e popullsisë së Shqipërisë, shifër kjo më e lartë se sa mendohej më parë.

Hulumtimi i bërë nga Instituti Kombëtar i Statistikave në vitin 2005 për UNICEF-in kishte të bënte me gjendjen shëndetësore të nënave dhe të fëmijëve, ku u përfshinë edhe pyetje në lidhje me fenë e tyre.

Më shumë se 5000 familje ishin intervistuar. Nga numri total 79.9% e identifikuan veten si musliman.

Vlerësime të mëhershme tregonin se në Shqipëri ka 70% musliman, 20% të krishterë ortodoksë dhe 10% katolikë.

Ritet fetare në Shqipëri u ndaluan në vitin 1967 nga regjimi komunist i ish diktatorit Enver Hoxha i cili e shpalli vendin si shtet ateist. Në nëntor të vitit 1990 në prag të rënies së komunizmit Shqipëria filloi të lejonte praktikimin e riteve fetare.
    Dhe që nga atëherë është shfaqur debati mbi atë se nëse Shqipëria është vend musliman apo jo.

Në bazë të këtij sondazhi muslimanët përbëjnë shumicën prej 2.5 milion të 3.1 milion banorëve që ka Shqipëria gjithsej. Studimi nuk merr parasysh rreth një milion shqiptarë që kanë emigruar jashtë vendit./balkaninsight/
    Kjo qe eshte e shkruar me lart eshte vetem nje fallsitet. Nje statistike e bere ne mendjen e dikujt me shume se nje prove reale. Nje nder shume fantazirat e shqiptareve si psh se, Aleksandri i madh ishte shqiptar, Akili dhe Uliksi ishin me origjine shqiptare, se greket nuk jane greke por shqiptar, se gjuha shqipe eshte me e lashta ne bote etj etj etj. Por problemi eshte se jemi te vetmit ne qe i dime keto fantazira, askush rreth nesh nuk e di nje gje te tille. Edhe une jam i dashuruar me Monica Belucci-n, jemi dashur per vite te tera, por ajo nuk di asgje. Edhe kjo statistika ka pak a shume te njejten vlere, dikush ka vendosur te publikoje nje gje te tille, dhe te gjithe e besojne, bile edhe vete ata qe e kane publikuar, pyesin vetveten te habitur: mos eshtegje e vertete?
    Sipas disa te dhenave jozyrtare qe jane vetem zera corridoresh, shqiptaret e besimit musliman kuotohen diku rreth 60% ose me pak. Nje gje qe nuk duhet te merret si nje lajm, por vetem si nje mundesi. Kurse shqiptaret praktikant te te gjitha besimeve fetare te marra sebashku nuk arrijne as 30% te popullsise.

-
    Anëtarësuar
    15-08-2009
    Vendndodhja
    Graz
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    barcelonist :

Besimin ma të mirë e ka milanistja sesa ti,sepse milanistja është ma reale dhe ka treguar realitetin,kurse ti po vlet gjepura.
    Pastaj ajo thënja jote e fundit se mjaftojnë që të besojshë Allahun dhe Profetin,kjo është nga fjalët e xhehmive (sekt i dalur nga islami mu përshkak të këtyre thënjeve).
    ti ske te drejt te flasesh per besimin tim sepse nuk ia ke iden se qfar besimi kam une, nuk e di pse permend ksi dhoj sektesh te cilet askush nuk i njeh dhe as qe eshte nevoja te permenden.
    kam nje pyetje per ty: me trego ato kushte te cilat njeriu duhet ti plotesoj qe te hy ne islam
    I'm MUSLIM and I'm proud

-
    Anëtarësuar
    15-08-2009
    Vendndodhja
    Graz
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Kjo qe eshte e shkruar me lart eshte vetem nje fallsitet. Nje statistike e bere ne mendjen e dikujt me shume se nje prove reale. Nje nder shume fantazirat e shqiptareve si psh se, Aleksandri i madh ishte shqiptar, Akili dhe Uliksi ishin me origjine shqiptare, se greket nuk jane greke por shqiptar, se gjuha shqipe eshte me e lashta ne bote etj etj etj. Por problemi eshte se jemi te vetmit ne qe i dime keto fantazira, askush rreth nesh nuk e di nje gje te tille. Edhe une jam i dashuruar me Monica Belucci-n, jemi dashur per vite te tera, por ajo nuk di asgje. Edhe kjo statistika ka pak a shume te njejten vlere, dikush ka vendosur te publikoje nje gje te tille, dhe te gjithe e besojne, bile edhe vete ata qe e kane publikuar, pyesin vetveten te habitur: mos eshtegje e vertete?
    Sipas disa te dhenave jozyrtare qe jane vetem zera corridoresh, shqiptaret e besimit musliman kuotohen diku rreth 60% ose me pak. Nje gje qe nuk duhet te merret si nje lajm, por vetem si nje mundesi. Kurse shqiptaret praktikant te te gjitha besimeve fetare te marra sebashku nuk arrijne as 30% te popullsise.
    ti ra ne kundershtim me veteveten ne kete postim
    I'm MUSLIM and I'm proud

barcelonisti :
    ti ske te drejt te flasesh per besimin tim sepse nuk ia ke iden se qfar besimi kam une, nuk e di pse permend ksi dhoj sektesh te cilet askush nuk i njeh dhe as qe eshte nevoja te permenden.
    kam nje pyetje per ty: me trego ato kushte te cilat njeriu duhet ti plotesoj qe te hy ne islam
    Besimi tënd mbaje për veti,mua më intereson nëse dikush bën islam (shpreh besim) ose bën kufr (shpreh pabesi).Sepse nëse dikush shpreh mosbesim,na duhet tja mësojmë besimin,kurse nëse diksuh shpreh besim atëher ai meriton të quhet musliman dhe gëzon statut të lartë te Allahu.
    Kurse tani un gjykoj me mosbesim mbi secilin,përveç atyre që shprehin besimin haptazi dhe kjo është nji rregull sherijatike e gjithditur nga fakihët musliman.
    nuk e di pse permend ksi dhoj sektesh te cilet askush nuk i njeh dhe as qe eshte nevoja te permenden
    Nëse ke mësuar diçka për islamin atëherë duhesh të dishë se sot ka me qindra sekte dhe nënsekte në islam.
    Kushti i parë është që duhet TË DIN SHEHADETIN DHE KUSHTET E TIJ (kjo don të thotë që nëse edhe nuk i din pasi që shumica janë kësisoj,atëherë më së paku nëse nuk i din nuk guxon të bie në kundërshtim ose ti mohon ato).
    Kushti i dytë është që PATJETËR TA REALIZON TEUHIDIN (shehadetin) më së paku me veprat e zemrës,kurse njeriu është mëkatar nëse nuk i realizon haptazi përveç nëse është ishtypur (mustadafin-që nuk guxon ta shprehë besimin haptazi sepse është i dhunuar fizikisht)
    Dhe kushti i tretë të bën namaz dhe të pranon çdo obligim fetar duke mos ju kundërvënë qoft nga mendjemadhësia,zilia,pozita,inati,kryeneqësia..etj
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •