Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 62
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782

India: Eshtrat e Nënë Terezës në Tiranë? Kërkesa, turp

Intelektualët indian: "Nënë Tereza punoi gjithë jetën e saj në Kalkuta dhe ishte një shtetase indiane
    ".

India nuk fsheh indinjatën e saj të thellë dhe irritimin ndaj deklaratës së kryeministrit shqiptar Sali Berisha mbi kërkesën për kthimin e eshtrave të Nënë Terezës në Tiranë.

Qeveria shqiptare ende nuk i ka bërë një kërkesë zyrtare Indisë por në një konferencë për shtyp, pak ditë më parë Berisha deklaroi se planifikonte që eshtrat e Nënë Terezës të kthehen në atdhe në gushtin e ardhshëm, kohë që përkon dhe me 100 vjetorin e lindjes së saj.

Mediat indiane citojnë zyrtarë të lartë të qeverisë së këtij vende, zyrtarë të Misionit bamirës të Nënë Terezës si dhe intelektualë e akademikë të cilët e quajnë të pandershme dhe të papërshtatshme kërkesën e shqiptarëve.

Misionari i misionit humanitar Nënë Tereza, prifti salesian Robin Gomes thotë se nuk ka marrë ndonjë kërkesë për transferimin e eshtrave të Nënë Terezës në vendin e saj të lindjes dhe nuk mund të komentojë. Por shton se Drejtuesit e urdhrit të Nënë Terezës, nuk do të ishin dakord për kërkesën e transferimit të eshtrave jashtë varrit të saj, i cili është i vendosur në një dhomë në bodrumin e Shtëpisë së Nënë Terezës.
    "Nuk do të ishte e ndershme të lëvizësh eshtrat nga ai vend" thotë Gomes duke shtuar se megjithëse nobelistja është shqiptare, kërkesa nuk është e përshtatshme.

Ai gjithashtu vërejti se që kur Nënë Tereza ishte një shtetase indian, qeveria nuk do të pajtohej për kërkesën për transferim jashtë vendit.

Reagon dhe qeveria indiane. Në një deklaratë të publikuar të dielën shkruhet se ajo pritet të konsultohet përpara se qendra të marrë një vendim përfundimtar.

Motra Christie, zëdhënëse për Misionaret e Bamirësisë, nuk pranoi të komentojë duke thënë se askush nuk kishte rënë në kontakt me organizatën në lidhje me këtë çështje.

Sekretari i brendshëm në qeveri thotë "Është shumë e vështirë që Qendra t'i kërkojë qeverisë së shtetit të dërgojë mbetjet në atë vend"

Intelektualët, në anën tjetër, reagojnë ashpër mbi një kërkesë të tillë nga qeveria shqiptare.

"Për sa kohë që ata ishin komunistë, nuk e pranuan Nënë Terezën. Tani ata vijnë me këtë kërkesë. Ajo letër duhet të hidhet në shportat e mbeturinave" tha Sunil Gangopadhyay, presidenti i Akademisë së Sahitya

Edhe regjisori Gautam Ghosh gjithashtu shprehu ndjenja irrimiti- "Është poshtërsi. Nënë Tereza punoi gjithë jetën e saj në Kalkuta dhe ishte një shtetase indian. Si mund të pretendojnë ato tani. Është e çuditshme që kjo të jetë një kërkesë zyrtare, "tha ai.

Qeveria vendosi të kthejë në Shqipëri eshtrat e Mbretit Ahmet Zogu ndërsa premtoi kthimin e eshtrave dhe të Fan Nolit dhe Mit'hat Frashërit. /BalkanWeb/

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    nuk ka perse te shqetsohemi ne se eshtrat e Terezes se kalkutes transferohen per ne shqiperi,fundi fundit nje traste me kocka jane,maksimumi 2 meter kateror toke do okupohen!
    imagjinoni sa statujat ne emer te Terezes jane ngritur aty ketu neper shqiperi sikur kerpullat qe dalin pas shiut!!

do ishte ne nderin e shqiperise dhe shtetit shqiptar,qe ne mes te Tiranes para se gjithash te ngrihej nje bust madheshtor kushtuar heroit kombetar Adem Jasharit,i cili realisht dha per kombin me shum se cdo njeri apo familje shqiptare nder shekuj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Citim Postuar më parë nga detiad Lexo Postimin
    shum myslimane kane prejardhje turke ose arabe se shqiptaret katolik jan ilir dhe nuk jan sllav grek apo turq si disa si puna jote qe ban dallime fetare dhe kur tema nuk eshte hapur per ate pun. ju shani te gjith ata shqiptare katolik qe kan dhan per kombin ne nje menyre apo tjeter, nane Tereza ika ba mir gjith njerzeve pa dallim feje dhe gjith bota e thirr nane dhe ne duhet te krenohemi qe ashte shqiptare, por disa nga ju keni inat se nuk eshte myslimane se kaq shkurt i shihni gjerat, se po te ishte e fese suaj do ta ngrinit ne qiell.
    Harroje fene per nje minut dhe shihe si shqiptare ne qofte se ti je shqiptar dhe besoj se do te japesh nje menim tjeter.

Apsolute mua nuk me interesone feja as aij hebri jezu kristi e as arabi muhameti per mua ka vetem nje fe e ajo esht shqiptaria dhe beisimi ne ZOTE .
    Aspake nuk me interesoijn teorite e filozofit jezu kristit e as te muhamedit keta nuk egzistoijn per mua ..

Po lere o burr se e di une kush jeni ju katoliket po ju se pari keni fene e pastaij kombesine po ju jeni bashkpunetore te te gjith okupatorve e sidomose serbise e greqise ..

Edhe njo mose e shikoni veten si mbrojtes te katolicizmit apo si njerez qe keni sakrifikue me mbroijt fen e te parve ashtu si e keni ber tradite te paraqiteni qdo kunde se ti e dine pse ju keni mbetur katolik

Ju keni mbetur katolike per faktin se keni bashpunuar me turqit dhe e dyta dhe me e rendesishmja shikoje gjeokrafikisht katolike ka vetem ne rajonet te humbura malore atje ku as dreqi nuk ben voe qka do thote atje ku nuk ka mundur te dali as turki me magare e lere ma kam..

Edhe e fundit po ta theme seriozishte nuk ka rrace qe nuk kame pasur kontakte se paku nje here por ma te poshter se te krishteret shqiptare nuk kam njohur

Ju dalloni 100 shkalle me te ktishteret evropian ne qdo aspekt

Dhe mos u thirrni shume ne skenderbeun se ai mund te dali shum me i afert me nje muslimane se me ndonje te krishter te ndonje mali te humbur te shqiperise apo kosoves .

Ju ilir kjo esht per psikiatri nuk done komente ju shumica jeni vlleh dhe si minoritet qe keni qene keni qene edhe me te pergdhelur nga osmanet sepse perandoria osmane nje nder me te mirat qe ka pasur ka qene rrespekti qe ka treguar ndaij minoriteteve ...

Urime, mbase te realizohet deshira

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Nuk do te ishte aspak e drejte qe eshtrat e nene Terezes te vinin ne shqiperi...ajo gjithe jeten e saj ja dedikoi popullit indian dhe eshte e drejte qe eshtrat e saj te prehen aty ku jane

pastaj nje kerkese te tille do e kuptoja me shume sikur te behej nga shqiptaret e maqedonise
    Ndryshuar për herë të fundit nga maryp : 13-10-2009 më 12:56
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Citim Postuar më parë nga palushi Lexo Postimin
    me thane te drejten nuk e kisha lexu te gjithe zbulimin tand shkencor, pra kishte edhe humor

tash qi lexova kto rreshta u binda krejtsisht

P.S. kur flet per kontakte hapju forumit, tregoji per çfare tip kontakti e ke fjalen edhe pse ai apo ata te krishtere te kane "lendu" kaq thelle.

Un jam kunder edhe disa ekstremistave muslimane edhe te krishter por mos harroni se ka nje dallim ne mese te ekstremistave musliman dhe atyre te krishter

Ekstremistat musliman jan vetem ekstremista fetare

Ekstremistat e krishter jan shum me te rrezikshem per faktin se ekstremizmi i tyre eshte anti kombetare ata nuk jane ekstrmista edhe aqe fetare sa jan nje rrezik permanet kombetare pasiqe kan ambicie qe permes fes krishterimit duke rritur numrin e krishter orthodokes sidomos ne jug te shqiperise me ndihmen e fuqishme te greqise dhe pastaij ti asimiloij keta dhe ne nje te ardhme te afert ti greqizoij ku nje dite keta do te dalin edhe me aktin e kryer se doijn ti bashkohen GREQISE ...

KY ESHT RREZIKU I VERTET JO KETA KAQAMAIJT ISLAMIK SE KETA JAN VETEM EKSTREMISTA FETARE ..

Ter kete strategji greqia e ka elaboruar shum mire ju shqiptaret duhet te ruheni nga ekstremizmi islamike ky eshte rreziku juaj ..

Kurse realiteti esht kreijt tjeter rreziku real i cili i kanoset shqiperise esht ai i cili vjene nga kisha greke e cila ka derguar ne shqiperi edhe emisarin e vet jenullatosin i cili esht duke e kryer kete sherbim fashist idiotik ne meyre shum te qete dhe i pa penguar nga askushe i cili ka arritur edhe rezultate shum te medha dhe te rezikshme te cilat po vazhduan mund te qoijn edhe deri te coptimi ndarja e shqiperis

Ashtu si pe shofe une kjo do te ndodhe jo edhe shum larg dhe do vije si ne vitin 97 kur brenda nates shperthyen piramidat ..

Une thash edhe dikund se nuk me interesone as muhameti as jesusi as hebrij as arbi nuk egzistoijn per mua keta filozofe arabe te abrahamit .une besoij vetem ne nje ZOTE...
    Ndryshuar për herë të fundit nga drifilon : 13-10-2009 më 16:16

Një pjesë e eshtrave të Nënë Terezës në Prishtinë

Dom Lush Gjergji: "Një pjesë e eshtrave do të pushojnë në katedralen në Prishtinë ..."

E martë, 13 Tetor 2009 13:58

Përderisa Shqipëria me ngulm është duke kërkuar që eshtrat e Nënës Terezë të barten atje nga India, duket se gjasat më të mëdha janë që një pjesë e eshtrave të shenjtores të prehen në Kosovë, këtë e ka bërë të ditur për Radio Dukagjinin, at Dom Lush Gjergji duke u nisur nga një traditë dy mijë vjeçare e Kishës Katolike.

"India do të kundërshtojë dhe nuk do të lejoj që të bartet në tërësi, mirëpo një pjesë e eshtrave me siguri ne do ti kemi në Prishtinë, në kryeqendrën tonë, në katedralen kushtuar Nënës Terezë. Këtë e bëjmë përmes Vatikanit dhe aty nuk ka kurrfarë mundësie që ta pengoj apo ndërhyj shteti i Indisë", ka thënë Gjergji.

Dom Lush Gjergji ka shtuar se është e pamundur që të gjitha eshtrat të kthehen, duke e pasur për bazë se si trajtohet figura e Nënës Terezë në Kalkutë.

Pas vdekjes së Nënës Terezë, më 5 shtator 1997, Qeveria indiane e nderoi me funeralin e Shtetit dhe trupi i saj u varros në Shtëpinë "Nënë e Misionareve të Bamirësisë". /RTVD/
    Ndrysho Firmën

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Une uroj qe nisma e qeverise te realizohet sa me pare, pavaresisht urrejtjes se kamikazeve Shqiptar ndaj kesaj figure.

Gjithashtu do iu kerkoja edhe juve anetar katolik te mos i njehesoni shkrimet e disa njerezve te ulet me xhamine, pasi te pakten Komuniteti Islamik Shqiptar e ka respektuar shume figuren e Nene Terezes dhe vete Haxhi Hafiz Sabri Koçi ka patur disa takime me Nenen Tereze dhe respekt te jashtezakonshem per te. Pra, eshte tjeter mendimi i myslimaneve te vertete per nene Terezen dhe tjeter mendimi i kamikazeve apo pseudomyslimaneve.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

“Nene Tereza”, India hedh poshte kerkesen e Shqiperise

13/10/2009 22:35

India hodhi poshte kerkesen e Shqiperise per dorezimin e eshtrave te Nene Terezes, me origjine shqiptare, qe u njoh nga e gjithe bota si murgesha katolike e Kalkutes.
    Nje zedhenes i Ministrise se Jashtme te Indise, tha se Nene Tereza ishte qytetare e Indise dhe se eshtrat e saj po pushojne ne vendin e vet. Sipas tij, dergimi i eshtrave te bamireses se madh ne nje vend tjeter, as nuk shtrohet fare ne diskutim.

Me kete pohim, zedhenesi iu pergjigj nje kerkese te kryeministrit te Shqiperise Sali Berisha, qe i kerkoi Indise eshtrat e Nene Terezes. Shqiperia donte qe eshtrat t’i dorezoheshin me rastin e 100 vjetorit te lindjes se saj ne gusht te 2010-tes.

Agnes Gonxhe Bojaxhiu lindi ne nje familje shqiptare me banim ne Maqedoni dhe ne vitin 1929 ajo shkoi ne Indi, ku u be qytetare e atij shteti. Nene terezes iu dha ne 1979-ten Nobeli i Paqes per dedikimin e jetes se saj ne ndihme te te varferve.

http://top-channel.tv/artikull.php?id=164757
    Ndrysho Firmën

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin
    Apsolute mua nuk me interesone feja as aij hebri jezu kristi e as arabi muhameti per mua ka vetem nje fe e ajo esht shqiptaria dhe beisimi ne ZOTE .
    Aspake nuk me interesoijn teorite e filozofit jezu kristit e as te muhamedit keta nuk egzistoijn per mua ..

Po lere o burr se e di une kush jeni ju katoliket po ju se pari keni fene e pastaij kombesine po ju jeni bashkpunetore te te gjith okupatorve e sidomose serbise e greqise ..

Edhe njo mose e shikoni veten si mbrojtes te katolicizmit apo si njerez qe keni sakrifikue me mbroijt fen e te parve ashtu si e keni ber tradite te paraqiteni qdo kunde se ti e dine pse ju keni mbetur katolik

Ju keni mbetur katolike per faktin se keni bashpunuar me turqit dhe e dyta dhe me e rendesishmja shikoje gjeokrafikisht katolike ka vetem ne rajonet te humbura malore atje ku as dreqi nuk ben voe qka do thote atje ku nuk ka mundur te dali as turki me magare e lere ma kam..

Edhe e fundit po ta theme seriozishte nuk ka rrace qe nuk kame pasur kontakte se paku nje here por ma te poshter se te krishteret shqiptare nuk kam njohur

Ju dalloni 100 shkalle me te ktishteret evropian ne qdo aspekt

Dhe mos u thirrni shume ne skenderbeun se ai mund te dali shum me i afert me nje muslimane se me ndonje te krishter te ndonje mali te humbur te shqiperise apo kosoves .

Ju ilir kjo esht per psikiatri nuk done komente ju shumica jeni vlleh dhe si minoritet qe keni qene keni qene edhe me te pergdhelur nga osmanet sepse perandoria osmane nje nder me te mirat qe ka pasur ka qene rrespekti qe ka treguar ndaij minoriteteve ...
    Mos ta kthejme ne lufte fetare se ndoshta ate don ti dhe ata shoket tu greko-sllavo-turko.
    Ti keke idiot ne qofte se me thua mua se jam me grekun dhe serbin po shihi shkrimet e mija, te me parshme gjithmon kam shkrua kunder grekut dhe serbit, dhe nuk ve fen para kombit por kur me thua, me ate idjotizmin tan qe na shqiptaret katolik jena me sllavin dhe grekun ban mir te lexosh historin shqiptare dhe jo turke.

Dhe une nuk mund te them se shqiptaret mysliman jan te poshter se nuk jan por jan do fundrrina turko arabe qe mundohen ti paraqesin shqiptaret si arab dhe jo europian, por ban mir te lexosh historin, si librat e Arif Matit se mysliman ashte nga feja, dhe ka shkrua kunder kristjanizmit, por ajo qe me interreson mua ka shkrua per historin shqiptare qe eshte e vjellur dhe vazhdon te vjellet nga greku sllavi me ndihmen e madhe qe i dhane ata turqit qe ju i doni aq shum. Dhe ta dish ti dhe shum te tjer kta njerez qe jetuan ne male per nje arsye apo tjeter luftuan kunder sllavit dhe turkut gjith jeten e tyre pra luftuan kunder dy pushtuesve ma te ndyr qe ka pas noj her populli shqiptare duke mos lan jashte as grekun. Prandaj kta jan Pellazge Ilir dhe Shqiptare dhe e gjith europa ka marr nga kta njerez malesh, qe fjal nga gjuha e tyre flitet ne shum vende te botes

Dhe nuk e kam nder mend te pergjgjem ma ne kyt tem.

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •